prašau pagalbos ar patarimo

2014-05-29 20:52 DonutsKing
Sveiki,
Prieš trejus metus su drauge sumanėme įkurti spurginę - kepyklėlę. Jaunatviškas maksimalizmas, neapgalvoti sprendimai, atsakomybės nebuvimas, per didelis pasitikėjimas vienas kitu ar dar velniai žino kas, ir štai mes jau turime savo kepyklėlę naujamiestyje. Viskas gražu, smagu ir šaunu - įkurta įmonė, mano draugė tapo direktore, akcijas pasidalinome per pusę - 50% akcijų man, 50% akcijų jai. Tačiau veiklą vykdėme vos pusę metų - vidiniai konfliktai, nuomonių nesutapimai, atsiradęs vienas kito nepasitikėjimas ėmė ir sugriovė tai, apie ką atrodo taip ilgai svajojome. Liko skolos, kad ir nedidelės, prekių tiekėjams, sodrai. Problema tame, kad po šio išsiskyrimo savo draugės daugiau niekada nebemačiau, telefono numerio nebeturiu. Visi dokumentai, įskaitant įmonės, banko sąskaitas ir t.t. liko pas ją. Situacija tokia, kad aš realiai net nežinau kokia dabar yra įmonės būklė - galbūt kažkas padavė į teismą, galbūt mano, kaip akcininko, kažkas ieško. Kokia mano, kaip įmonės akcininko, atsakomybė tokioje situacijoje ir ką patartumėte daryti, išspręsti tokią problemą? Kaip "atsikratyti" savo dalies įmonės? Ar galiu tai padaryti be direktorės, kuriai priklauso lygiai tiek pat, 50%, akcijų? Dažnai matau skelbimus "perimsime įmones su skolomis", tačiau aš tik akcininkas, ir vien savo dalies, turbūt parduoti negaliu? Kaip reiktų elgtis, kur kreiptis tokioje situacijoje?
Būčiau dėkingas už bet kokius patarimus !
Dorota1 Dorota1 13533
2014-05-29 21:43 Dorota1
MAN atrodo jai neklystu, kad jus kaip akcinikas galit kreiptis į JAR užsiprašyti balansų,
tik kažin ar kas jas teikė, jai jus kaip akcininko neieškojo finansinei atskaitomybei patvirtinti

jai įmonė turi bankrutojančios statusą tai čia galim apamatyti suvedus pavadinimą
jar.lt/
2014-06-01 13:35 DonutsKing
Sveiki. ačiū bent už vieną atsakymą. Taigi JAR balansų nesuteikė, kadangi jų tiesiog niekas nepridavinėjo du ir daugiau metų. Įmonės statusas nepakitęs jokių bankroto ar panašių dalykų nėra. (turbūt todėl , kad vienintelė didesnė skola yra sodrai apie 2000 Lt, porai tiekėjų iki 1000lt kiek prisimenu ir kiek žinau, jei ponia direktorė neprivėlė daugiau kokių reikalų...) Kas toliau ? Kokių patarimų turite, žmonės? Ar galimas savo dalies perpardavimas kitam asmeniui, įmonei? Tačiau neįsivaizduoju, ar kas nors tokią įmonės dalį pirktų, kai net neaiški reali jos skolos suma, jokie buhalteriniai balansai nesuvesti. Ar šitoje vietoje be direktorės čia nieko nepadarysi?
L
Linda6 11854
2014-06-01 14:15 Linda6 2014-06-01 15-08
Na juk taip tikrai nėra, kad negalite surasti savo draugės, juk liko kažkokie kontaktai, žinote kur gyvena tėvai ir pan.O kas buvo buhalterė, kur ji dabar.Žmogus juk ne adata šieno vežime.
Ar ponia direktorė atleista iš darbo? Ar Sodroje domėjotės, ar VMI nepriemokas žinote.Juk nesate visiškas beraštis.
Kreipkites čia, jei visai nerandate.Paskelbs, gal atsilieps.Reikia nuo kažko pradėti, o paskui taip ir vyniosis kamuolys.Darbuotojų turite? Pamažu išsiaiškinkite ir skelbkite bankrotą, na žinoma, lengva kalbėti, kai nežinai visko. Artimiesiems perduokite, jei neatsiras, policija ieškos, juk dingo žmogus.:))) atsiras...migom
www.vdi.lt/VDI_Bendras/Darbdaviai.aspx
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui