[quote:d5cec177fe]Kalkuliacinę kortelę aš suprantu kaip galimybę žinoti, kiek kokių produktų yra konkrečiame patiekale. Tačiau nurašinėti produktus pagal kalkuliacines korteles manyčiau nesąmonė - jei kavinė siūlo kotletą su bulvių koše ir burokais, o aš (klientas) pageidauju kotleto su kopūstais ir ryžiais, kitas gal pageidaus dvigubos kopūstų porcijos be bulvių ir ryžių, kaip tokie fintai bus nurašomi, jei nurašinėjama pagal kalkuliacines korteles? Kortelėje tai nurodyta burokai ir bulvių košė. [/quote]
Bravo, Tiesi
tikrai puiki ir teisinga nuomonė, nes tavo aprašytų atvejų būna ne vienas per dieną. Ir dar aš suprantu kortelių ir apskaitos pagal jas būtinybę įmonėje, kur dirba daug virtuvės kolektyvo, na tai viskas daroma kad nevogtų tas kolektyvas, bet jeigu tai yra bariukas su 1 virėja, ir to bariuko savininke už prekystalio, tai kam tos kortelės ............juk ta savininkė ir nuolaidą padarys, ir garnyrą pakeis, ir pati viską žinos, apie vogimą net nėra prasmės šnekėti. O kad nenuvažiuoti į pievas su sumine apskaita - taigi kolegos yra , kur matosi virtuvės realizacija, tai ir susitikrinkite užsimetę ant virtuvės prekių antkainį, ar dar nepjaunat grybo ir viskas. Na aš tai VMI paklausiu, kurį PMĮ straipsnį pažeidžiau neturėdama kortelių, nes nežinau tokio, kuriame jos būtų reglamentuotos. Tai tiek, išsiliejau, blyn