Padėkite apsispręsti. Kursinis 2016. Finansinė apskaita.

A
Austi 4
2016-02-22 00:26 Austi
Sveiki. Esu trečiam kurse buhalterinės apskaitos ir šiuo metu vyksta apsisprendimas, kokia tema rašyti kursinį, visi rekomenduoja kursinį susieti ir su bakalauro darbu, kad kursinio teorinę dalį būtų galima panaudoti baigiamajam darbe. Pasirinkau finansinę apskaitą, minčių galvoje daug, norisi, kad būtų įdomu ir naudinga, ne tik parašyti ir atsikratyti. Iš pradžių galvoj rašyti apie pelno mokestį, apmokestinamas ir neapmokestinamas pajamas, apie plonąją kapitalizaciją, tačiau pradėjau svarstyti, kad įmonę, kurioje atliksiu praktiką man neduos duomenų apie tokias pajamas. Taip pat ar nebus sunku kažką naujo apie tai parašyti teorijoje, ar nesigaus įstatymo komentaro perrašinėjimas. Antras variantas ilgalaikis turtas, daugiau idėjų neturiu, ir jau paskutinis variantas liktų finansinė analizė, bet čia paskutiniu atveju. Laukiu jūsų įžvalgų. :)
1 2016-02-22 09:55 Luka_Paciolis
Laba diena,
Rašote, jog pasirinkote rašyti kursinį apie finansinę apskaitą, tačiau galvojate apie mokestinę apskaitą, t.y. norėjote rašyti apie pelno mokestį. Pirmiausiai gal vertėtų paskaityti kas yra finansinė apskaita ir kuo ji skiriasi nuo mokestinės apskaitos.

Taigi, jei visgi pasirinksite rašyti kursinį, o vėliau ir baigiamąjį darbą iš finansinės apskaitos, tuomet ir rašykite apie buhalterinės apskaitos teoriją bei praktiką. Tai yra plati tema, kursiniame darbe galite apžvelgti: apskaitos teikiamos informacijos svarbą; buhalterinės apskaitos informacijos naudotojus; teisinį apskaitos reglamentavimą, apskaitos tarnybą įmonėje. O baigiamąjame darbe pratęsiate šią temą nagrinėjant buhalterinės apskaitos formavimo sistemą; ilgalaikio ir trumpalaikio turto apskaitą; nuosavo kapitalo apskaitą; įsipareigojimų apskaitą, pajamų ir sąnaudų apskaita ir pabaigiant finansinės atskaitomybės sudarymu.
A
Austi 4
2016-02-22 11:36 Austi
Aciu uz išsamų atsakymą. Turejau omenyje rašydama, kad rašysiu ne is audito ar valdymo apskaitos, o is finansines apskaitos. Todėl mokesčiai irgi tiktu. Pagalvosiu apie jusu pasiūlymą, nes visai įdomus atrodo, imti ir rašyti bendrai apie buhalterine apskaita, kaip butu tiksliausia susikonkretinti tema? Buhalterines apskaitos taikymas?
2016-02-22 11:41 Luka_Paciolis 2016-02-22 11-45
Rekomenduočiau nekonkretinti temos, t.y. rašyti plačiai. Kodėl? Todėl, kad tokiu būdu galėsite rasti daugiau literatūros. Jei rašytumėte magistrinį darbą tuomet jūs privalėtumėte pasirinkti konkrečią tyrimo temą ir ją nagrinėjate, tuo tarpu bakalaurui to nereikia.
Tema gali vadintis pagal mano pateiktą pavyzdį : Buhalterinė apskaita: teorija ir praktika.

Ir dar kartą atkreipiu Jūsų dėmesį, kad jei rašote apie finansinę apskaitą tai mokesčių apskaita į finansinę apskaitą neįeina, tai atskira tema.
A
Austi 4
2016-02-22 13:56 Austi
Dar klausimas kyla del praktines dalies darbo, praktika privaloma tik ketvirto kurso antram semestre, tai įmones dar nezinau kurioje atlikinesiu praktika. Tai praktinėje dalyje imti AB, kurios finansines ataskaitos prieinamos ir tiesiog taip parasyti praktine dalį, ar kaip man daryti? Ir praktinėje dalyje apie ka tinkamiausia butu rašyti? Apie įmones apskaitos tarnyba, o jeigu ji tvarko apskaita pati? Ar geriau nagrinėti įmones finansines analizes, koki balansą sudaro, trumpa ar normalu, ar maža įmone ar didele.
2016-02-22 14:41 Luka_Paciolis
Na visus klausimus aptarkite su dėstytoju. aš negaliu jums šito patarti.
A
Austi 4
2016-02-22 17:26 Austi
Na pasikalbėjau su vadovu darbo. Vis del to kita tema pasirinkau is mokesčiu apskaitos. Apie pelno mokestį, bet aciu uz mintis. Dabar naujas darbas susidėlioti turinį.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui