Naudotų automobilių prekybos PVM

B
benasm 3
2020-07-05 20:17 benasm
Sveiki,

Ar galėtumėte kas nors patikslinti dėl PVM taikymo? Lietuviškas UAB PVM mokėtojas besiverčiantis naudotų automobilių prekyba perka naudotus automobilius iš PVM mokėtojo Vokietijoje (maržos schema nėra taikoma) ir perparduoda automobilį Lietuvoje fiziniam asmeniui arba PVM mokėtojui Lietuvoje.

Jeigu neklystu įsigijimo PVM galime atskaityti, bet kaip bus su PVM pardavimo momentu abiem atvejais ? Jeigu atskaitysime pirkimo PVM tai turėsime parduoti su PVM tiek fiziniam asmeniui tiek PVM mokėtojui ?

Dėkui labai už komentarus.
D
Dargana 108
2020-07-07 08:53 Dargana
Jei pirkote su maržiniu PVM - parduot galima su maržiniu PVM, jei pirkote iš užsienio PVM mokėtojo su 0 PVM - parduodate su normaliu PVM, jei pirkote su PVM - parduodate su PVM, nesvarbu ar dėjote į atskaitą ar ne. Dar yra kabliukas, jeigu iš užsienio pirkote padėvėtą (užsienio reikalavimais ) be PVM, o pas mus tas automobilis skaitomas kaip naujas - patiems reikia prisiskaičiuoti PVM. Žodžiu su tais automobilių PVM niekada nesi tikras.
Bile Bile 154
2020-07-10 00:08 Bile
[quote=benasm]
Sveiki,

Ar galėtumėte kas nors patikslinti dėl PVM taikymo? Lietuviškas UAB PVM mokėtojas besiverčiantis naudotų automobilių prekyba perka naudotus automobilius iš PVM mokėtojo Vokietijoje (maržos schema nėra taikoma)

Sveiki, pirmiausia svarbu, kad israytu jums teisingai saskaita, tai yra su 0 proc PVM, nes abu esat ES PVM moketojai, tuomet prisiskaiciuojat menama PVM ir ji dedat i atskaita. Toks automobilis Lietuvoje abiem atvejais parsiduos su 21 proc PVM, ES ne PVM moketojui ir fiziniam asmeniui taip pat su 21 proc. ES PVM moketojui su O proc, tik reik patvirtinimo, kad nuvyko auto ten. Jei parduosit i treciasias salis, galima taikyti 0 proc, tik reik irodymu, kad isgabenta. Yra labai geras ir aiskus VMI leidinys apie naudotu automobiliu prekyba. Rekomenduoju paskaityti smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui