Maitinimo įstaigos apskaitos vedimas

A
audranu 5
2025-10-31 14:36 audranu
Sveiki, gal kas atsilieptų ir paaiškintų kaip veda sandėlį, maitinimo įstaigos, ar visi maisto produktai pajamuojami ir nurašomi per gamybą ar galima iškart į sąnaudas ir per inventorizaciją sutvarkyti?
Whagati Whagati 510
1 2025-11-14 08:04 Whagati
sveiki, vedu į sandėlį baro prekes, gėrimus, litrais, vienetais, o maistas vedamas pagal suminę apskaitą. Kiekvieną mėnesį siunčiui direktorei likučius ir surašo pagal faktą, bei padarau nurašymus kiekvieno mėnesio pabaigoje.
A
audranu 5
2025-11-14 09:26 audranu
ačiū už atsakymą, o su kokia programa dirbat?
astuleee astuleee 3458
2025-11-14 09:26 astuleee
Žiūrint dar kokią programą naudosit virtuvei. Gal susivedus produktus, jie nusirašys pagal kalkuliacines korteles.
Whagati Whagati 510
2025-11-14 09:28 Whagati

audranu rašė:
ačiū už atsakymą, o su kokia programa dirbat?


su Finvalda
A
audranu 5
2025-11-14 09:29 audranu
bet per men šitiek sąsk ir visas suvesti ne sumiškai....
Whagati Whagati 510
2025-11-14 09:34 Whagati

audranu rašė:
bet per men šitiek sąsk ir visas suvesti ne sumiškai....


pas mane ir ne mažai sąskaitų, bet pvz alkoholį reikia ml ar litrais vesti, ne vieną turėjau VMI patikrinimą. Sultys buvo vedamos vnt, tai liepė vesti litrais...senai aišku buvo, gal keitėsi kas. Bet tikrai nemanau, kad gėrimus, alkoholį vesti galite tik sumiškai, ar ne taip jus supratau.
A
audranu 5
2025-11-14 09:39 audranu
supratau, tada reiškia reiks viską vesti ltr, tų pavadinimų galybė..... Pas Finvaldą gal geriau sandėlys pritaikytas, aš tai Rivilę turiu, tai nekažką
Whagati Whagati 510
2025-11-14 09:44 Whagati
tai pradžioje susivesite, paskui kartosis gi tos prekės, aš atskirai pasidariusi, pvz. Gėrimų sandėlis (gira, sultys), vyno sandėlis, brendžio sandėlis ir t.t. svarbu patogiai pradžioje susivesti ir tiems, kurie darys nurašymą, kad būtų aišku.
A
audranu 5
2025-11-14 09:54 audranu
Labai ačiū už pasidalinimą, nebuvau niekad susidūrus su kavinių apskaita tai atrodo kaip baubas :D
Whagati Whagati 510
1 2025-11-14 11:00 Whagati

audranu rašė:
Labai ačiū už pasidalinimą, nebuvau niekad susidūrus su kavinių apskaita tai atrodo kaip baubas :D



tikrai nėra sudėtinga, kaip atrodo. Matote barą reikia vestis dar ir dėl to, kad tiksliai matytųsi gėrimai, nes turėjome atvejį, kai atėjo vmi, paprašė inventorizacijos, t.y. likučių (jie turi būti bare, daromi bent kartą į metus), na ir žiūri į likučius, tikrina ir buvo butelis šampano, kurio nebuvo apskaitoje, tokio šampano neperka įmonė. Maždaug į apskaitą neįtraukėte. O pasirodo buvo barmenės gimtadienis ir ji ryte tą šampaną įsidėjo į šaldytuvą, oi kiek aiškinomės dėl šampano ir dar davė baudą...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2025, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui