PVM galima bus atskaityti ir už kontrabandines prekes

O
odisejas 292
2004-07-19 12:26 odisejas 2011-09-11 03-27
Įdomu straipsnį šiandien perskaičiau BNS naujienose. Pagaliau kaip visame civilizuotame pasaulyje įvedama ir mokesčių sferoje nekaltumo prezumpcija. O mūsų skolų išieškojimo įmonei bus vieni nuostoliai smile - keli mūsų klientai moka už informacijos paiešką apie prekių tiekėjus vien dėl to, kad įsitikinti, ar jie neturi kokių nors problemų...

Straipsnio tekstas:

Vilnius, liepos 19 d. (BNS). Pridėtinės vertės mokestį (PVM) bus galima sumažinti ir tuomet, jeigu įmonė, to nežinodama, įsigijo kontrabandinių prekių.

Teismų praktika gali pasikeisti Lietuvoje pradėjus taikyti Europos Teisingumo Teismo sprendimus, kurie skelbia, kad visoms prekėms taikomos vienodos PVM apmokestinimo taisyklės, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

„Europos Teisingumo Teismas išaiškino, kad visoms prekėms, tarp jų ir nelegalioms, taikomas fiskalinio neutralumo principas, todėl jos turi būti apmokestintos PVM. Jei pardavėjas to nepadarė, tuomet jo pareiga sumokėti PVM nuo parduotų prekių, o pirkėjas nuo šių prekių apskaičiuotu PVM gali sumažinti savo PVM“, - sakė Mokestinių ginčų komisijos narė Aistė Medelienė.

Europos Sąjungoje fiskalinio neutralumo principas netaikomas tik uždraustoms prekėms: narkotikams, ginklams ir panašioms.

Dažniausiai įmonės Lietuvoje suklumpa pirkdamos medienos, spėjama, iškirstos be leidimo, kontrabandinio benzino ar cukraus. Šių prekių pardavėjai išrašo sąskaitas faktūras, todėl pirkėjams viskas atrodo legalu.

Ekspertai pažymi, jog bet kokiu atveju atliekant sandorius ir įsigyjant prekes pirkėjas turi įsitikinti, kad prekes įsigyja iš tos įmonės, kuri nurodoma PVM sąskaitoje. Pirkėjas turėtų pasilikti įmonės registracijos pažymėjimo bei PVM mokėtojo pažymėjimo kopijas.
artas71 artas71 12027
2004-07-19 13:29 artas71
Mano nuomonė -labai valio.Pagaliau. Prireikė beveik metukų.
Kažkada kalbėjomes šia tema.
tax.lt/postp19525.html
Tik iškyla klausimuks - kaip tom sąžiningom įmonėm, kurios vis tik pralaimėjo teismus ir turėjo išimti iš atskaitos PVM? Teistis iš naujo? Kreiptis į Briuselį?
O
odisejas 292
2004-07-20 09:39 odisejas 2011-09-11 03-27

artas71 rašė: Tik iškyla klausimuks - kaip tom sąžiningom įmonėm, kurios vis tik pralaimėjo teismus ir turėjo išimti iš atskaitos PVM? Teistis iš naujo? Kreiptis į Briuselį?


Atsakomybę švelninantys teisės aktai grįžtamąją galią turi tik baudžiamojoje teisėje. Civilinėje teisėje galioja tuo metu veikiantys teisės aktai. O kaip su mokesčių teise, tikrai sunku pasakyti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui