beviltiškų skolų nurašymas

V
vilmuteN 2
2004-08-24 12:38 vilmuteN
Laba diena,kolegos.
labai prasau padekit nes jau visai susipainiojau smile pagal įsakyma dėl beviltiškų skolų yra nustatyta,kad jei skolų suma buvo įtraukta į pajamas 1996-1999,tai ja pripažinus beviltiška galima nurašyt į sąnaudas per 5 metus lygiomis dalim pradedant 2000.
o jeigu į pajamas įtraukėm,pagal potvarkį pripažinom beviltiškom bet nuo 1998 taip ir nemažinom apmokestinamų pajamų.tai kaip elgtis dabar? nurašinėti pradedant šiais metais ar mes jau faktiškai pavėlavom tai padaryti?
būčiau labai dėkinga už pagalbą.
B
begemots 767
2004-08-26 10:42 begemots 2011-09-11 03-28
Labas,
Labai neblogas straipsnis šia tema yra "Apskaitos ir mokesčių aktualijose" 32 Nr. Pagrindinė esmė yra ta, kad turėtum kuo daugiau dokumentų, patvirtinančių kliento nemokumą pvz.: teismo sprendimą it t.t.. Tokias sumas pagal . Taigi, mano supratimu, niekas per galvą neduos, jei turėdama(s) neginčijamus apie įmonės skolininkės bankrotą, tą sumą padėsi į sąnaudas. Taip neklaidinsi nei akcininkų, nei mokestininkų, nei bankininkų ar dar velnias žino ko. Ir dar, jei susidarys reikšminga suma, tai aparašyk aiškinamajame rašte, kai pridavinėsi 2004 metų FA. Visiems bus aišku, iš kur tokios sąnaudos.
Kolegos, sukritikuokit... smile
R
RitaGol 4
2004-08-26 12:59 RitaGol
Laba diena,

Esu daug dirbusi su beviltiškom skolom ir su įmonėm , kurios tas skolas išmušinėja. Skolas kurios yra iki 500 lt. mes nurašome į beviltiškas pagal išmušinėtojų pateiktą raštą, kad įmonė skolininkė nedirba, savininkas išvykęs į užsienį, neįmanoma nieko rasti ir t.t Didesnių skoų nurašymui reikalingi teismo sprendimai ar kiti bankroto ar likvidavimo dokumentai, po to skolos iš beviltiškų amortizuojamos per 5 metus. Buvau per žioplumą vieną skolą pamirsus nurasyti į sanaudas- tai parasiau mokesčiams rastiską uzklausimą ir jie davė atsakymą, kad galima nurašinėti vėliau. Bet reikėtų dabar pasitikslinti, nes kas ten žino, kaip jiems pasišvies.
Dabar pati turiu keletą įmonių kurių niekaip negaliu nukelti į beviltiskas skolas, nes jau visi metai vyksta tų įmonių restruktūrizacija ir kažkokių taikos sutarčių pasirašymas. Gal kas žinot ką tokiu atveju daryti smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui