Mutual funds ir time trading'as arba Kaip uždirbti kelis $ ir dar prisiteisti keliolika

artas71 artas71 12029
2004-11-12 19:45 artas71 2011-09-11 03-32
Jo , sutinku su Edvardsu - zakusis geras eina. Kaip jums toks fintas
www.jt.lt/Analitika/Naujienos1.asp?FirmI...
Kiek kainavo- kainavo 8,03, kiek kainuos- kainuos 8,50.Laikas 16:43.Turėjot 17 min. nupirkti IV ir pasidaryti bizniuką- nors tik 3,08% per savaitgalį
A
Apologetas 926
2004-11-13 11:15 Apologetas
taciau visi ackiju rinkos dalyviai VIENU METU buvo supazindinti su VIlniaus vingio pasiulymu, taigi, tie, kurie NETUREJO Vilniaus vingio akciju PRIES PASIULYMO PASKELBIMA nebutu galeje ju nusipirkti PO PASIULYMO PASKELBIMO uz 8.03.

Tad islostu tik tie, kurie tikejosi sito pasiulymo, arba turejo ziniu apie ji, o ne tie, kurie per 17 minuciu bandytu isigyti akciju uz 8.03 - paprasciausiai - jiems ju niekas nebeparduotu uz sia kaina.
artas71 artas71 12029
2004-11-15 20:54 artas71
Gerbiu jus už turtingą leksikoną bikoz tai kartais netiesiogiai koreliuoja su galvos turėjimu ( ant pečių). Tenka priminti, kad pradžia šios neįdomios, bet turinigos užsienietiškais žodelyčiais temos buvo ne apie vienos atskitrai paimtos firmos akcijų pirkimą ne rikos kainą, ir ne netgi ne apie dialektografiją bei auditorių įkainojimą už gyvą svorį ( mus audituojančių simpatiškų moteriškos lyties auditorių bendra kaina svyruoja maždaug 70-90 Lt už svarą per metus). smile

Kalba, kaip blyškiai pamenate, prasidėjo apie FONDUS, bei tam tikriems klientams, neperžengiant laiko ribų, primygtino pasiūlymo greit įsigyti tam tikros rūšies investicinių vnt.Sutinku, neįvertinau situacione, kad IV turi būti bent kiek diversifikuotas ir negali sudaryti 100% vienarušių akcijų.Todėl sumažinu prognozes Šiuo atveju įsigyti IV verta maždaug tada, kai VING akcijos sudaro ne mažiau 15-25% investicinio vnt. vertės. Kaip saka, apie 0,6-0,85% realiai prieaugio per 16 val labai įmanomas.
A
Apologetas 926
2004-11-16 06:21 Apologetas
kiek isiviazduoju investicini fonda, tai jame veikia vienakrypte koreliacija, t.y. - vienetu verte kinta priklausomai nuo investiciju (akciju, obligaciju, indeliu, isvestiniu priemoniu), kuriais tie vienetai paremti, kitimo.

Ir visiskai neisivaizduoju, kaip tu investiciju, kuriomis paremti fondo vienetai, verte gali kisti priklausomai nuo fondo vienetu prekybos.

Pvz. as turiu fonda, sakykime, po 33.3% sudaro investicijos i Vingi, Maziekiu Nafta ir VVP.

Tai jei kas imtu aktyviai supirkineti mano fondo vienetus, nuo to Mazeikiu Naftos, Vilniaus Vingio ir VVP vertes nepasikeistu, nes tos vertes priklauso ne nuo fondo vienetu prekybos, o nuo emitentu veiklos.

Pvz. pilietis Artas is piliecio Apologeto ir pilietes Dalios isigijo ju valdomus investiciniu fondu vienetus ir tapo vieninteliu fondo vienetu turetoju. Ar tai pakeis bent vienos is turtimu Mazeikiu naftos ar VV akciju verte ? Nemanau. Pvz., jei po to, kai pilietis Artas isigijo vienetus, Mazeikiu Naftai buvo sustabdytas naftos tiekimas, del to pelno prognozes smuko, smuko ir akciju verte, tai pilietis Artas, nors ir isigijo visus fondo vienetus, apturejo dideli nuostoli krintant tu fondo vienetu vertei del MN akciju vertes kritimo.

Taciau, jei tu emitentu veiklos pasekmeje ju akcijos imtu kilti, be abejo, imtu kilti ir mano fondo vienetu verte, ir tai galbut salygotu aktyvesne prekyba tais vienetais, jei, pvz. piliete Dalia isigijo fondo vienetu spekuliaciniais tikslais, ji mielai sutiktu parduoti savo vienetus uz didesne kaina Artui is to pasipelnydama.
A
Apologetas 926
2004-11-16 06:34 Apologetas
zinoma, kitas reikalas yra, jei PATS FONDAS, t.y. fondo valdytojas, o ne vienetu turetojai, isigyja kokios nors imones akciju. Tuomet, zinoma, del akciju supirkimo tu akciju verte galbut ir kiltu, jei pirkimo apimtis butu didesne, nei pasiula uz einamaja akciju rinkos kaina.

Bet cia yra skirtingi dalykai. Auksciau - apie prekyba fondo vienetais, o cia rasau apie akciju prekyba, t.y. kai fondas isigyja akcijas. Tokiu atveju i fonda reiktu ziureti kaip ir i bet koki akciju rinkos dalyvi, skirtumas tik tas, kad fondas, savo ruoztu, turi savo akcininkus (vienetu turetojus), tad bet koks fondo veiksmas akciju rinkoje lemia to fondo akcininku turimu akciju (vienetu) verte.

Bet jei fondas nesiima jokiu veiksmu, tik pasikeicia fondo akcininku struktura, nuo to fondo valdomu akciju verte nepasikeicia.

Atsibodo rasyti ta pati per ta pati. Daugiau neberasysiu.
artas71 artas71 12029
2004-11-25 17:27 artas71
Taigis, pratesiam diskusiją, nes iš paskutinių žinučių supratau, kad interpretuojama įdomiai, bet ne ten .
Kalbam apie "late trading"ą ir short-term sandorius. T.y apie žinomą info apie akcijų pokyčius po to, kai užsidaro birža, bei greitą sandorio (perku pigiau- parduodu brangiau) realizavimą (8-16 val ribose).
Pvz. artas perka Apologeto IF InvVnt už 2000 $/vnt. , jau žinodamas labai gerų naujienų apie kompaniją X, kurios kitą dieną neabejotinai paveiks akcijų kursą . Gautas cash'as nebus realizuotas pagal IF investavimo taisykles, nes birža jau nebedirba. Apologeto IF IV šiuo atveju dar gali būti suinteresuotas prastumti dar NETURIMUS InvVnt, ir net nesiruošiamus įsigyti nes ;
a)labai savas klientas, kuriam reikia padaryti šiokių tokių nuolaidų arba padėti susijusiam asmeniui uždirbti "lyšną" centą ir;
b)gauti tris konteinerius cash'o, nes nori prasukti "market timing'ą" arba;
c) sužaisti "late tradingą" su kitu giminingu fondu kitose laiko juostose;
d)labai reikia cash'o labai trumpam laikui dėl kitų priežasčių.

Kitą dieną į pavakarę artas stumia InVnt Apologeto fondui už 2012 $/vnt.

Daba pvz - laaabai diversifikuotas bei nelabai diversifikuotu. Ir kaip paveikia fondo IV kaina vienų ar kitų akcijų kilimai/kritimai.
Pvz. 30-ies akcijų - iš www.indexfund.lt Index_fund.xls
Mirra Mirra 701
2004-11-25 18:21 Mirra
Hm smile smile , netrukdysiu vyrams bendrauti smile
S
sangevic 1
2007-05-27 20:36 sangevic
Man idomu, ka daryti, kai rimtam investavimui neturi pinigu, zinau, jog imanoma tarpininkauti ir is to uzsidirbti, bet kaip i tai isisukti?
Ir kaip su Lietuvos bankais, jie visi komerciniai ne investiciniai, bet ar jie gali bendradarbiauti su investment banks, ar jie vygdo financial market, ir siaip koks sio biznio pobudis, suprantu, kad reikia rasti tai kas dabar netaip vertinga ar bent jau to nelabai kas zino, isigyji ar randi investuotoja, o tada isigyjus ir praejus laiko parduodi, bet kaip nepsirikt ir kaip isisukt i rinka.

Man si sritis nauja, tad jei sulauksiu kokiu atsakymu bus didelis dekui.

norisi ne sausos teorijos o info is praktines puses.
beje kaip su pension funds, mutual funds, hedge funds, kaip tai veikia?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui