Daiktai - istatyminis kapitalas?

2006-01-09 21:51 vilkaspilkas
Patarkite prasau,
steigiant UAB, ar galima inesti savo materialini turta (kompiuteris, auto) kaip istatymini kapitala. Jei taip, tai kas ir kaip ji ivertina ir pan.
Aciu.
D
DaivaP 5451
2006-01-10 08:58 DaivaP
Pagal Akcinių bendrovių įstatymo 38 str. 2 dalį bendrovės įstatinio kapitalo dydis yra lygus visų pasirašytų bendrovės akcijų nominalių verčių sumai. Pagal šio įstatymo 2 str. 1 dalį bendrovės įstatinis kapitalas padalytas į dalis (akcijas). Vadinasi, akcininkui priklauso bendrovės įstatinio kapitalo dalis, kuri yra lygi jo turimų akcijų nominaliai vertei.

GYVENTOJŲ PAJAMŲ MOKESČIO ĮSTATYMO
2 straipsnis. Pagrindinės Įstatymo sąvokos
...
20. Tikroji rinkos kaina – suma, už kurią gali būti apsikeista turtu arba kuria, sudarius tiesioginį sandorį, gali būti įskaitytas nepriklausomų ir ketinančių pirkti arba parduoti asmenų tarpusavio įsipareigojimas.
Komentaras
1. Tikroji rinkos kaina susiformuoja sandoriuose tarp nepriklausomų ir ketinančių pirkti ar parduoti asmenų.
2. Jei sandoriuose nustatytos kainos neatitinka tikrosios rinkos kainos arba sandoryje nėra kainos (pvz., gyventojui dovanojamos dovanos), ją pajamų mokesčio tikslais apskaičiuoja pats mokesčio mokėtojas arba išmoką išmokantis asmuo. Įstatyme nėra nustatyta kokiais metodais turi būti nustatyta tikroji rinkos kaina, todėl tai sprendžia pats gyventojas arba išmoką išmokantis asmuo.Bet kuriuo atveju apskaičiuota tikroji rinkos kaina turi būti ekonomiškai pagrįsta. Jei sandorio šalys yra nepriklausomos ir veikia sąžiningai, sandoriuose tarp tokių šalių nustatytos faktinės kainos atitinka tikrąsias rinkos kainas.
Nors nesu 100% tikra, kad turtinis įnašas vertinamas rinkos kaina smile
L
Loreta13 30842
2006-01-10 09:13 Loreta13 2011-09-11 03-57
DaivaP
Jo, seniau papakdavo , kad patys akcininkai "pažiūrėję į lubas" ir "pasitarę su savimi" įvertintų turtą, įnešamą, kaip turtinį įnašą už akcijas.
Dabar, deja, reik rimtesnio įvertinimo. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui