Tax.lt narys Zanas77

Z
Tax.lt narys nuo
2005-05-02
Zanas77
forume parašė 13 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-09-15 16:47 Programinė įranga » NAVISION askaitos sistema » #698864
As esu sonex sistemų klientas, tad kadangi įmonė informuoja apie tai, kas joje vyksta, tai ir žinau, be to, su konsultantais kalbamės...

Dėl susijungimo nesutiksiu - sonexe buvo apie 70 žmonių, o į tą Softerą išėjo tik 4 ar 5 - ar tai panašu į visus?:)) Liko normalių pakankamai, bent jau mūsų įmonė nusiskundimų neturi.

Ir dėl to, kad mažiukams nereikia IT specų nesutinku - kai iškyla problemos, dar ir kaip reikia, o prisikviesti - dieve padėk, arba lupa ne ką mažiau, nei tie "didieji" tiekėjai, arba žmonių neturi tuo metu, kai reikia, arba dirba dvigubai ilgiau, taia suma vis tiek ta pati išeina, o darbas ilgiau nepadarytas. O balansas deja nelaukia. Dirbau su tokia LT sistema anksčiau, ačiū...

Dėl modulių jūs teisus, mes irgi atskira užsakinėjam pagal senas kainas.
2009-08-06 15:27 Programinė įranga » Apmokymas Navision programa » #683904
O klausimas buvo apie mokymus, o nuėjo iki diegimų :)) Mokymus daro sertifikuoti mokymo centrai, pora yra, tik pamenu, kaip vadinasi. Čia Microsoft turėtų žinoti, bet ten į juos kreiptis, tai šauksmas tyruose... O šiaip kas diegia NAv, tas turėtų ir mokėti juo naudotis :D Paprastai po diegimo būna apmokymai... Šiaip mačiau, kažkada Sonex organizavo bendrus kursus visiems norintiems, kaina apie 1500 Lt, dabar nežinau, kai priklauso Columbus'ui, ar ką daro.
2009-08-06 15:12 Programinė įranga » NAVISION askaitos sistema » #683895
Laba,

Dabar modulių nebėra, užsakant licenciją - tik dvi kainodaros, pagal reikiamas funkcijas. BE, atrodo, su mažesniu funkcionalu, AM su išplėstu. Gamybai reiktų AM, bet programuoti nelabai gali ką reikėti.

Iš diegėjų rekomenduočiau Columbus - jie susijungė su Sonex sistemomis, kurie turėjo stipriausią NAV diegėjų komandą, tad dabar turi ir AX, ir NAV gerų specialistų. Be to, Columbus pasiūlė naujovę - nuomotis NAV, tai reiškia, kad nereikia didelių pradinių investicijų - moki kas mėnesį ar 300 Lt - kažkur jų saite mačiau, nepamenu ir gauni visą funkcionalumą. Kas smagiausia - nereikia jokios geležies, serverių, IT žmonių ir t.t. Man patiko. Pagautė naudoja savo klientų apskaitai, labai liuks. Man atrodo, kad nuomoja ir savo sprendimus kartu - tarp jų buvo ir gamyba nedidelėms įmonėms, kur nereikia planavimo pajėgumų, o tik kaštams apskaityti. Aj, nu pasiskambink, papasakos ką nors :)
2005-06-29 16:30 Programinė įranga » Programa "Būtent" » #185100

milana rašė: Visai tu fu.


na, kas "fu", o kas jumoro nesupranta :)))))))))))))))))))))) Būtent!
2005-06-29 16:26 Programinė įranga » Ar tikrai Scala ir Navision skiriasi tik kainoje?[ » #185099

RenkuosiVVS rašė: vienas diegejas sako, kad Scala sukasi omnitel, vakaru skirstomuosiuose tinkluose ir t.t. vadinasi tenais zmones patenkinti? tai kaip ir ne visai nusileidzianti zvaigz. iScala. Na, Navision, aisku, galima daug kur matyti sukantis:) Bet visgi manau, kad apie 50 proc. sekmes faktoriaus sudaro diegejo kompetencija ir tuomet norima rezultata galima pasiekti tiek su iScala, tiek su Navision. Nes tarp diegeju pasitaiko tokiu bureju:)))....Nesinori konkreciai mineti...;))


Visiskai pritariu kolegai :) Diegejai svarbiausia, ir dar - kiekvienoje imoneje atsiras puikiu zmoniu ir prasciau diegianciu, ar ne?

Beje, bureju pasitaiko daugiau tarp pardaveju, ne tu zmoniu, kuriems reikes diegti :D

Noreciau siek tiek korekciju - iScala - perpozicionuotas produktas, vel pakiles vartojimo lygmenyje, kaip apie besileidziancia as kalbejau apie ankstesne Scala. Buten del to, kad sugebejo iScala kilsteleti kartele, Scalą įsigijo Epicor. T.y. Scala sugebejo save parduoti :)
2005-06-27 18:03 Programinė įranga » Ar tikrai Scala ir Navision skiriasi tik kainoje?[ » #184484

"i4tost" rašė: [quote:314626769d]Pasakyk sefui, kad Scala "nusileidzianti zvaigzde", kada kaina 30 proc. maziau uz ta pati funkcionaluma


Beje, Scalą nusipirko Epicor'as, tad vėl neaiški ateitis - kas aptarnaus, kokie nauji vėjai papūs, kad nebūtų kaip su Orcel ir JDEdwards bei PeopleSoft klientais :))

O kas dėl vadovo - tai jis pirmiausia ir turėtų kištis, nes iš esmės tai jam turėtų labiausiai reikėti VVS, o ne buhalterei...
2005-06-22 17:35 Programinė įranga » Navision vs Scala » #183751

Oleg rašė:

Zanas77 rašė:

Pradejus taikyti lankstesne kainodara, Navision pasitiki vis daugiau imoniu, ir dar negirdejau besigilinciu - po pradinio diegimo etapo, zinoma :)


Atsiprasau, kada Navision pradejo taikyti tokia kainuodara?

Preis viena? du menesius?

2004 gruodi.

Ir ka, jau yra pasaulines rinkos statistyniai duomenys?

Mums svarbiausia musu klientu nuomone, ka sako koks amerikietis, man neidomu, tad ir pasauline statistika cia netinka :)

Pateikite nuoroda i nepriklausoma saltyni.

Sonex Sistemu klientai


Zanas77 rašė:
Lietuvoje Navision dabar uzima apie 25 proc. rinkos, kartu su Axapta - apie 39 proc., ko nepasakysi apie Lietuviskas programas, kurios net nepriarteja prie sio procento.

Gali buti.
Pagal ka skaiciuojame? Pagal apyvartas?

Na uzeme Navision Lietuvos rinkos dali del to, kad eina stiprus marketingas, kad yra tik viena "kieta" programa. Programa kainuoja daug. Pavyko istraukti pinigu is Lietuvos verslo. Ir ka tai parodo? Nieko.

Tai parodo, kad kazkas rado tai, ko reikia klientui, o kiti to padaryti nesugebejo. vien del grazaus vardo nevyksta licenciju atnaujinimai ir papildomu produktu isigijimai :P


Zanas77 rašė:
Daugiau diegeju - didesne galimybe pasirinkti, kai kas nors ne taip, o ne kai - sedi vienas diegejas ir gali sokdinti paskui klienta kaip nori...


Taip, jeigu diegeju kvalifikacija nera vienoda. O as tuom labai abejoju.

Abejoti turbut niekas neuzdraus :D


Zanas77 rašė:
Bet kuriuo atveju - verslo valdymo sistema ne panaceja, jeigu imone nezino, ko nori ir nesutvarkyti jos vidiniai procesai...


Tam ir reikalingi konsultantai, kad galetu sutvarkyti vidynius procesus TAIP KAIP REIKIA KONKRECIAI IMONEI, O NE TAIP, KAIP PROGRAMUOJE REALIZUOTA.
Reennzineringas visada turi lydeti VVS diegima, kitaip naudos bus mazai.



Norejot pasakyti - "verslo konsultantai", nes diegejai tikrai NETURI tvarkyti imones procesu :)) Pirmiausia turi vadovas zinoti ko nori. Pavyzdziu? Eurovaistines vadovas iniciavo ir valde procesa - no problems, puikiausias diegimas, nes du profesionalai valde projekta kiekvienas is jam priklausancios puses - vienas is verslo, kitas - is diegimo.

Ar pasirodyti kieciausiam yra sio forumo tikslas?:) Maniau, kad cia zmones iesko patarimu ir juos gauna, tad daugiau nesiruosiu atsimusineti i replikas. Gaila, kad po to klientai vertina pagal tai "ka kur girdejo", o ne paga realius darbus :)
2005-06-22 17:25 Programinė įranga » Navision ir Scala kainos » #183748

Mergina rašė: o gal įmanoma kurnors rasti tikslų kainininką?


Taigi paskambinkit keliems diegejams ir paprasykit pasiulymo, viska ir matysit...

Navision dabar kaina su gamyba ;) ir verslo analize ;) ir xml ;) vienai darbo vietai apie 7000 Lt
2005-06-22 17:23 Programinė įranga » Ar tikrai Scala ir Navision skiriasi tik kainoje?[ » #183747

i4tost rašė: Kaina irgi smile
Visos VVS turi tam tikrus bendrus dalykus kaip tarkime finansų valdymą (apskaitos programos irgi turi), gamybą, logistiką ir t.t. T.y. pagrindinis funkcionalumas yra labai panašus, kai kur daugiau, kai kur mažiau išplėtotas. Bet tikrai surasi kas vienoje programoje yra, o kitoje nėra. Tačiau visada yra pamirštama svarbiausia dalis, t.y. jos paskirtis. O paskirtis yra informacijos pasiekiamumas. Čia Navision ir Scala yra totaliai priešingos.
Be to yra svarbu informacijos suvedimo greitis (kiek sistema yra patogi vartotojui). Navision gali prisitaikyti savo poreikiams, Scala - sunkoka bus smile Aišku pritaikymas prie poreikių turi savų trūkumų, bet jei jau visiškai nepatogu, tai norėtųsi palengvinti ir tada jau reikia keisti.
Būtų galima vardinti dar labai daug, bet atsibos man rašyti o kitiems skaityti.
Taigi siūlau pakalbėti gyvai su abiejų produktų konsultantais ir bus aišku.


nugi puikus patarimas :) O siaip - Navision yra moduline sistema, kur bent jau modulius nesudetinga isigyti papildomus. Scala zvaigzde leidziasi ir tik iScala interface'o pakeitimas perpozicionavo Scala atgal i Melziamos karvutes stadija :) Tad daznai ne vien i pinigus reiktu ziureti. Be abejo - ir i sertifikuotu partneriu skaiciu - Navision turi 14, o Scala, hmmm? Taip neprisirisit prie vieno tiekejo, jeigu kas. Dar - konsultantu profesionalumas, aptarnavimo galimybes. Kas is to, jei turi auto, o niekas nepaaiskina, kaip pakeisti padangas...
2005-06-20 14:20 Programinė įranga » Programa "Būtent" » #182623

skoma rašė: Sveiki,

Peržiūrėjau daug komentarų apie įvairias programas. Daug rašoma apie rivilę, rodą, Finvaldą, kontą...ir t.t.
Radau gal tik 3-4 komentarus apie BŪTENT. Kažkodėl ši programa mane labiausiai vilioja... gal todėl, kad dirbu Kaune. Kam teko susidurt su Būtent, prašau atsiliepti, pakomentuoti. smile smile
O šiaip dirbu vieną paslaugą teikiančioje įmonėje. Viena paslauga - daug pirkėjų :). Reik išsirinkt programą. Esu pradedanti buhalterė. Gal patartumėt kokia programa labiausiai tinka paslaugų įmonei.

Didelis dekui


Apie Būtent galiu papasakoti tik anekdotinę situaciją :) Skambina mūsų pardavėjas potencialiam klientui, kuris lankėsi Navision seminare, ir kalba telefonu: "Na, o dabar Jūs turbūt jau naudojate kokią nors verslo valdymo sistemą, tik domitės kitomis galimybėmis?". Seminaro dalyvis atsako: "Būtent". Mūsiškis klausia: "O kokią"? Dalyvis atsako: "Būtent". Tik po to jie išsiaiškina, kad taip vadinasi apskaitos sistema :)
2005-06-20 14:11 Programinė įranga » Apskaitos programų klasifikacija » #182618

Oleg rašė: Norėčiau pakomentuoti keletą žynučių:

Nelabai orientojausi pigiausių programų rinkoje, todėl pradėsiu nuo 2 grupės.
2 grupė:
grupės lyderis, mano nuomonę - Labbio "Apskaita III".
2 vieta - Prototechnika.
3 - Rivilė.
Skirtumas tarp 1 ir antros vietos nežymus. Nagrinėkite atitinkamai savo poreikių.
Rivilės paskutinę vietą grupėje sąlygoja naudojamos technologijos. Programa išaugo iš "Foxo", prie SQLo jungiasi per DBMS, todėl ęsant dydeliai bazei bei kai dirba daug vartotojų - programa stringa. Savo akymis mačiau kaip Rivilė formuoja paprastą ataskaitą 7 minutes.
Tačiau smulkioms įmonėms šį problemą nėra aktuali.

Apie trečią grupę daug nerašysiu, nes pats dirbu vienoje iš šiai grupei priklausančių įmonių.
Tik paminėsiu, kad Navision grupę kaip grupę nagrinėti neverta.
Pvz. Navision Finansialls yra labai pasenęs produktas. Jį verta priskirti prie grupės "žemiau Rivilės".
Navision Attain - nauja Finansials versija, tačiau, mano nuomonę, šis programinis produktas yra Prototechnikos - Labbio lygije.
Axapta drąsiai galima priskirti prie 3 gupės. Platus funkcionalūmas, šiolaikynės technologijos, tačiau teigti, kad jis yra lengvai modifikuojamas nagalima. Nežinau kodėl, bet nesu sutykęs sekmingų Axaptos sudėtingų apskaitos rušių (pvz. gamybos apskaitos) modifikacijos pavizdžių. Taigi, perkant šį produktą butinai atsižvelkite į tai ar programos logiką atitinka jūsų įmonės valdymo apskaitos koncepcijai.

Kažkodėl, visi pamiršo paminėti dar vieną grupę.
Produktai, skirti ypač stambių įmonių apskaitai tvarkyti. Iš šios grupės išskirčiau:
SAPo sistemą R3 - Vokietija. Šis produktas dominuoja Europos stambių kompanijų rinkoje.
Oracle finansials - JAV - dominuoja Amerikos stambių kompanijų rinkoje.


Na, didziausios VVS kaip SAP ir Oracle, turbut idomios vienetinems imonems LT. Nesutinku su Oleg poziuriu i Navision ir Axapta - del to, kad dirbu sioje srityje, turime daug patenkintu klientu ir kaip bebutu keista, pereidamos dirbti i kita imone, buhalteres ir toliau dirba su Navision, taigi tokiu budu musu klientu ratas pleciasi.

Beje, Oleg visiskai neteisus del Axapta - tai lengvai vystoma moduline sistema, kurioje gamybinis modulis ypac ispletotas. Taciau Axapta turetu buti idomi imonems, ieskancioms programos 20-iai ir daugiau darbo vietu.

Navision - naujausia 4.0 versija ypac patogi tiems, kas naudoja MS Ourtlooka, nes atrodo lygiai taip pat, o funkcionalumas papildytas gamybai skirtu pajegumu planavimu bei kitais feature'sais.

Tad jeigu neteko susidurti, nerasykite, kad neteko susidurti su "sekmingais" pavyzdziais, nes neteko is viso :)

Beje, abieju Microsoft VVS privalumas - integracija su visais Microsoft produktais.

Lietuviskos programos naudingos imonems, norincioms kol kas pataupyti ir ieskancioms keliu darbo vietu - kur ir imones duomenu srautai nedideli, ir vadovams jokios ypatingesnes analizes nereikia, dirba buhaltere ir tiek.
2005-05-02 13:13 Programinė įranga » Navision vs Scala » #168081

DaBee rašė:
Bet Europoj kazkodel dauguma dirba su Navision ir ten jis labai populiarus.


Jus blogai informuotas.

Navision uzima tam tikras rinkos dalys rytu europoje ir azijoje. Pagrinde tai yra buvusios TSRS salys ir Indija.

Visu saltyniu neprisimenu, bet viena radau. Prisegu ji, kaip faila, prie sios zinutes. Autorius: Britu tyrimu kompanija Cambashy LTD

Tiesa, tyrimas jau senas. Gal Navision per 3 metus uzkariavo Europos rinka, bet labai abejoju, tiesa pasakius.[/quote]

tikrai taip, Jusu zinios gana senos. Pradejus taikyti lankstesne kainodara, Navision pasitiki vis daugiau imoniu, ir dar negirdejau besigilinciu - po pradinio diegimo etapo, zinoma :) Lietuvoje Navision dabar uzima apie 25 proc. rinkos, kartu su Axapta - apie 39 proc., ko nepasakysi apie Lietuviskas programas, kurios net nepriarteja prie sio procento. Daugiau diegeju - didesne galimybe pasirinkti, kai kas nors ne taip, o ne kai - sedi vienas diegejas ir gali sokdinti paskui klienta kaip nori...

Bet kuriuo atveju - verslo valdymo sistema ne panaceja, jeigu imone nezino, ko nori ir nesutvarkyti jos vidiniai procesai...
2005-05-02 12:13 Programinė įranga » Apskaitos programų klasifikacija » #168050

rucike rašė:
Stambesnėms (nuo 10 ir pinigai neriboja) siūlyčiau žiūrėti aukščiau išvardintas (bet jau labai atsargiai) ir galima prijungti Navision grupę bei Intertrust platformą. Tie jau daro bet kokius sprendimus, tik vaizduotę turėk. Navision tik riboja, kad jų protai sėdi ne Lietuvoj, ir tai atsimuša į pinigus ir terminus. .


Nesutinku. Navision kainos dabar adaptuotos ir smulkesniems vartotojams - kaina apie 7000 lt darbo vietai, tad nereikia apie desimtis tukstanciu kalbeti. O protai Naivion - tai ne tik microsoft, bet ir partneriai, kurie daugiausia ir pritaiko sistema lietuvos vartotojams...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui