Tax.lt narys kazukauskiene

K
Tax.lt narys nuo
2006-06-19
kazukauskiene
forume parašė 17 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-12-17 15:21 Programinė įranga » BC Apskaita plus - padekite » #469052

jolanta79 rašė: Laba diena. as turiu nauja darba o ten programa BC apskaita +. ankstesne mano programa buvo visai kitokia... sena buhaltere nekelia ragelio nes su direktorium susipiko o pats direktorius nieko nezino. man reikia ivesti pinigu priemimo kvitus o as niekai negaliu rasti kur...jau taip 2 diena... padekite prasom


Sveiki,
Aš dirbu su šia programa. Darau per buhalterinės apskaitos modulį, finasinių operacijų apskaita, kasos operacijos, pas mus yra pogrupis pirkėjų skolų apmokėjimas - pinigai kelyje - pinigų priėmimo kvitai (nežinau ar pas jus yra toks) čia reg. pinigų kvitą nurašau pirkėjo skolą ir užkabinu s-toje 273 pinigus prėmusiam darbuotojui. tuomet grupėje Kasos operacijos per kasos pajamų orderį registruoju pinigus į kasą ir nukabinu iš s-tos 273
2007-11-22 13:39 Pelno mokestis » Reprezentacinės sąnaudos » #459674

Liusija rašė:

Liusija rašė: Norėjau paklausti ar yra koks procentas nuo pajamų, kuris gali būti reprezentacinės sąnaudos, na sakykim ne daugiau 3 proc. pajamų, ( ne apie tuos 75 proc. kalbu), nes yra tvirtinančių kad yra toks procentas, bet aš tai manau, kad ne.

Ir aš sakykim įmonės jubiliejaus proga surengtas renginys su kviestinias užsakovais , tiekėjais , (maistas, programa ir kt.) tai reprezentacinės sąnaudos, ar paprastos veiklos sąnaudos. Radau parašyta, kad paprastos veiklos sąnaudos.


Gal kas nors kokią repliką .........

Manyti, negalima reikia tvirtai žinoti, kad yra...
Na, o "tie 75 proc.", apie juos žino tie kurie skaito Pelno mokesčio įstatymo 22 str.
2007-09-12 15:04 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #435637

zydrai rašė: Sveiki,
priimant darbuotoją buvo sutartyje bandomasis laikotarpis 2 mėn. Padirbęs viso labo 8 d.d. daugiau darbe nesirodo. Paskambinus jam pasakė - atleiskit kaip išmanot, jokio prašymo atleisti nerašysiu ir pas jus neisiu. Ar galim atleisti kaip netikusį pareigoms bandomojo laikotarpio metu ? kokį straipsnį rašyti ?Veiksmų eiga turėtų būti
1. įsakymas atleisti
2. pranešti sodrai
3 paskaičiuoti ir pravesti atlyginimą už 8 d.d ? Kaip pasielgti su tomis dienomis, kurias jis jau nesirodo,kad mažiau vargo ir painiavos būtų?
4. Ar reikia skaičiuoti kokias kompensacijas?


straipsnis. Išbandymo terminas
1. Išbandymo terminas negali būti ilgesnis kaip trys mėnesiai.
2. Įstatymų nustatytais atvejais norint patikrinti, ar darbuotojas tinka sulygtam darbui, gali būti taikomi ilgesni išbandymo terminai, bet ne ilgesni kaip šeši mėnesiai.
3. Į išbandymo terminą neįskaitomi laikotarpiai, kai darbuotojas nebuvo darbe.

ir raštu išdėstyti motyvus kodėl darbuotojas netiko
107 straipsnis. Išbandymo rezultatai
1. Jei darbdavys pripažino, kad išbandymo norint patikrinti, ar darbuotojas tinka pavestam darbui, rezultatai nepatenkinami, jis iki išbandymo termino pabaigos gali atleisti darbuotoją iš darbo, apie tai raštu įspėjęs darbuotoją prieš tris dienas, ir nemokėti jam išeitinės kompensacijos.
(galiojo nuo 2003 01 01 pagal 2002 06 04 LR įstat. Nr. IX-926 iki 2005 05 27, panaikinta 2005 05 12 LR įstat. Nr. X-188)
1. Jei darbdavys pripažino, kad išbandymo norint patikrinti, ar darbuotojas tinka pavestam darbui, rezultatai nepatenkinami, jis iki išbandymo termino pabaigos gali atleisti darbuotoją iš darbo, apie tai raštu įspėjęs darbuotoją prieš tris dienas, ir nemokėti jam išeitinės išmokos. (galioja nuo 2005 05 28 pagal 2005 05 12 LR įstat. Nr. X-188)
2. Jei išbandymas yra nustatytas norint patikrinti, ar darbas tinka darbuotojui, išbandymo įvertinimas priklauso nuo darbuotojo valios. Per išbandymo terminą darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį, apie tai raštu įspėjęs darbdavį prieš tris dienas.
3. Kai išbandymo terminas yra pasibaigęs, o darbuotojas tebedirba, nutraukti darbo sutartį leidžiama tik bendraisiais pagrindais, nustatytais šio skyriaus ketvirtajame skirsnyje
2007-09-10 16:41 Apskaita & Auditas » Motociklas įmonės veikloje » #434669

ajd rašė: Kaip žadėjau pridedu VMI atsakyma


Manau daug "žavesio" teks pasitelkti vadovui, o ir buh., kad įrodytų jog motociklas uždirba pajamas ar atneša ekonominę naudą.
2007-08-31 14:21 Apskaita & Auditas » Motociklas įmonės veikloje » #432289

Roslida rašė: na turim mes ta motocikla, mano dirikas užkietėjas baikeris , otai dauka pasako. tik mes dar turime susikure savo imonės logotipa kur klijuojasi ant mašinu, jei tikrintu staigiai ant motociklo savo logotipa ir ta tikra reklama, na pamginkite prisiskabinti prie to motociklo. smile smile


Čia taip pat kuomet vienos urėdijos urėdas esant reikalui logotipus nuklijuodavo - užklijuodavo.
Manau daug "žavesio" teks pasitelkti vadovui, o ir buh., kad įrodytų jog motociklas uždirba pajamas ar atneša ekonominę naudą.
2007-08-29 10:35 Įvairūs » Statybinės įmonės buhalterija » #431232

Dakora rašė:

skarota rašė: Garantiniu laikotarpiu, vienam objekte prakiuro radiatorius, užsakovai pareikalavo, kad šį defektą pašalintume. Tad radiatorių pakeitėm nauju. Kažin ar tokios išlaidos leidžiami atskaitymai? Gal reikia surašyti kokį defektų pašalinimo aktą?


Tik sudarius akta ir pasirasius komisijai, kad defektai pasalinti gali priskaityti i islaidas.


Ir jeigu sutartyje nurodyta, kad darbams, medžiagoms suteikiama garantija ir būsimos garantinės išlaidos įvertintos pardavimo kainoje
2007-08-09 11:11 Įvairūs » Dirbantis sauktinis.... popierizmas » #426121

Dakora rašė: Na stai ir prasidejo, GAvau is Karo prievoles administravimo tarnybos prie krasto apsaugos ministerijos rasta.... Kad toks ir toks turi prisistati O tas vaikis nei nemano ... Na rasta as parasiau kad susipazino kas bus toliau?

Gal kas susidure su ta nesamone...

Dabar tikriausiai uzbombarduos mane rastais, ka daryt?


Sveiki,
Raštais neužbonbarduos, pas mus tai dažna situacija...
Aš taip pat "pasiimu" parašą ir viskas.. dar paraginame, kad atvyktų į Karo prievolės tarnybą.
Neužmirškite teikti ataskaitų vietos savivaldybei apie šauktinių ir karo prievolininkų pasikeitimus. Ataskaita ketvirtinė. smile
2006-10-06 10:43 Pelno mokestis » L/a (lengvojo automobilio) nuoma » #326079

Irmina7 rašė:

tataka rašė: Jo, tikrai imonei butu pigiau, bet ka gali mokesciai padaryti?
Tiesiog niekaip nesugalvoju, kaip VMI gali uztrumpinti sita vieta

Privers padidinti atlyginimus.Taip atsitiko pas mano kolegę. Darbuotojai liko patenkinti, Nes dideles a/m nuomas VMI traktuoja kaip priedą prie algos (viešas vokelis )


Jeigu galite, parašykite kokiu būdu VMI privertė padidinti DU? Mano įmonėje tas pats, vadovas aiškina, kad tai legalu ir nėra nieko baisaus, nors santykis tarp DU ir nuomos labai ryškus. į mano argumentus, kad tai "viešas vikelis" nekreipia dėmesio.
2006-09-28 14:55 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #323452

Piramide rašė:

artas71 rašė: UAB AUTOVYTARAS, oficialus Mitsubishi atstovas Lietuvoje Keisti Trinti
Ieškoma:buhalteris (-ė).
Darbo vieta:P. Žadeikos 1B, Vilnius.
Atlyginimo dydis (po mokesčių):3000 Lt.
Kiti motyvaciniai priedai: automobilis darbo metu; mobilusis telefonas; kvalifikacijos kėlimo kursai.
Užsienio kalbų mokėjimas: puikus anglų kalbos mokėjimas.
Darbo kompiuteriu įgūdžiai : profesionalūs.
Pageidaujama asmenybė:analitiniai/kritiniai įgūdžiai;darbo komandoje įgūdžiai; problemų; sprendimo įgūdžiai; atsakomybė.
Trumpas pareigų aprašymas: Vykdo vyr.buhalterio nurodymus ir savo kompetencijos ribose atlieka savo darbo funkcijas ir atsiskaito prieš vyr.buhalterį...


nu va... ir visai ne vyriausia buhaltere, o 3000 alga
tai reiskia vyriausia gauna apie 5000, o gal ir daugiau
ir galvoti per daug nereikia, vyr.buhas pirstu parodo ka daryti ir paklausti visada yra pas ka



nu va.. ir dirbą visą darbą ir už vyr. ir už apskaitininkę.., o DU, tuomet per mažas (perskaičiau visą skelbimą, kurame aprašytas "trumpas' darbo funkcijų aprašymas.) ir ne manau, kad galvoti per daug nereikia, tiek kiek ten visko prirašyta, tai praktiškai sisą įmonės apskaitą ir teks tvarkyti. O vyr. buh., ką tuomet ten veikia? Dar turėkime uomenyje, kad tokioje įmonėje samdomas auditas, kuris taip pat pirštu parodo?
2006-08-28 11:03 Bendra » Pakuotės mokestis » #310467

Benas rašė: Šiaip mokestis yra mokamas VMI, bet, jeigu įmonė yra sudariusi sutartį su pakuotę tvarkančia įmone (jūsų atveju "Ateities ekologija"), tai mokate tai įmonei.


"Ateities ekologijai", mokate už pakuotės surinkimą ir perdirbimą, jie ižduos pažymas apie pakuotės atliekų perdirbimą, na, o VMi turėsite mokėti arba ne (deklaruoti taip) atižvelgiant į tai, ar įvykėte LRV nustatytas pakuotės atliekų perdirbimo užduotis. Pagal pateiktoje pažymoje nurodytus perdirbtus (surinktus) kg. apskaičiuosite kokį proc, užduoties įvykdėte, jei visą mokėti nereikia.
2006-08-24 16:32 Bendra » transporto priemonių savininkų ar valdytojų naudot. mokestis » #309400

zuikelis rašė:

matasp rašė:

nika21 rašė:

nika21 rašė: smile Gerbiamieji,
gal kas nors is jusu turi taip vadinama "krovinini Skoda "?
Mes dabar galvojame, ar verta pasinaudoti Skodos pasiulymais del PVM atskaitos ? smile
Neigu ir uz Skoda rekia moketi 900 Lt TP savininko mokesti ? smile
Isanksto dekinga visiems .



Vat čia man irgi klausimas kyla, esmė man rods yra kategorijoje, jei neklystu tech. pase jei nurodyta kategorija Nx mokėti reikia, o tokios Skodos atveju manau bus M kategorija - mokėti nereikia..Bet čia tik mano subjektyvi nuomone//


Turim, atskaita pasinaudojom, TP savininko mokescio nemokam, laukiam, kol pagaus kelyje:)

Mes taip pat Škodą turim taip pat PVM atskaitėme, bet kaip su Mokesčių administravimo 10 str. nuostatų taikymu? Turinio viršenybės prieš formą principasKategorija N1
na ir kas, kad gamintojai "pasistengė" ir išduoda tech. pasus su kategorija krovininis, bet realiai juk tai tikrių tikriausias lengvasis auto? Jeigu būtų mano valia PVM atskaita nesinaudočiau, bet šefas užkibo ant pardavėjų kabliuko.
2006-08-22 16:18 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » socialinis mokestis » #308236

Modestas rašė:

Wolf rašė: Bet mokant avansinį mokestį nuomonė kategoriška D 2432X K27


Aš dedu į 263X . O kaip kiti?


Aš, taip pat D - 243***K -27
2006-08-04 11:57 Blevyzgos » BC apskaita » #303292

samuel rašė:

kazukauskiene rašė:

samuel rašė: ka turi omeny? hm as kai suvedu pas mane viskas veikia ir jokiu minty nerekia laikyt nei 2 nei 3.



Pritariu kolegei, BC ir aš negaliu pasitikėti. Aš su šia programa dirbu metus. Atakaitos klaikios, jeigu reikia info turi klaidžioti rankiotis gabalais. Kai tik pradėjau dirbti konsultantai mažai ką gelėjo, nes jie patys jos beveik neišmanė, be to jie pastoviai keičiasi ir yra nekvalifikuoti.


Hm man tai kazkaip problemu del konsultaciju bent pakolkas nekyla.. Bet as Klp dirbu, girdejau kad jie ir VLN ir Siauliuose aptarnauja gal ten kitur kur blogai? O gal tu irgi is KLP?



Iš Vilniaus. Yra tik vienas žmogus kuris gali padėti, visi kiti naujokai ir dar patys mokosi.
2006-08-03 15:38 Blevyzgos » BC apskaita » #302983

samuel rašė: ka turi omeny? hm as kai suvedu pas mane viskas veikia ir jokiu minty nerekia laikyt nei 2 nei 3.



Pritariu kolegei, BC ir aš negaliu pasitikėti. Aš su šia programa dirbu metus. Atakaitos klaikios, jeigu reikia info turi klaidžioti rankiotis gabalais. Kai tik pradėjau dirbti konsultantai mažai ką gelėjo, nes jie patys jos beveik neišmanė, be to jie pastoviai keičiasi ir yra nekvalifikuoti.
2006-07-03 13:11 Bendra » Leidžiami ir neleidžiami atskaitymai » #292061

laura9 rašė: Gal galite pasakyti - sukauptų atostoginių sąnaudos leidžiami atskaitymai?



Jeigu įmonė kiekvieną mėnesį tiksliai apskaičiuoja darbuotojų per tą mėnesį uždirbtą atostogų laiką ir darbo užmokesčio sumą, kuri bus išmokėta, kai darbuotojui bus suteiktos atostogos, tai šie susidarę įmonės įsipareigojimai darbuotojams (už jų uždirbtas atostogas) priskiriami leidžiamiems atskaitymams tą mėnesį, kurį šie įsipareigojimai faktiškai susidaro. Tai citata iš Pelno mokesčio įstaymo 17 str. komentaro
2006-06-30 14:38 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #291292

dana1 rašė:

kazukauskiene rašė:

dana1 rašė:

Loreta13 rašė:

dana1 rašė: Yra likviduojamas (nurašomas) nusidevėjas ilgalaikis turtas. Gal galite parašyti kokia bus tiksli sąskaitų korespondencija. smile
IT pradinė vertė 700,00
Likvidacine vertė 70,00 Lt.
Sukauptas nusidevėjimas 630,00 Lt.

D nusidėvėjimas 630
D6118X nuostolis dėl nurašymo 70
K įsigijimo savikaina 700
Jei tai nusidėvėjęs turtas (PMĮ ) , šis nuostolis leidžiami atskaitymai

O kankrečiai pagal kurį PMĮ straipsnį tai leidžaimi atskaitymai. Niekur nerandu.


]Vienetas, nudėvėjęs arba amortizavęs naudojamą ilgalaikį turtą iki jo 1 lito likvidacinės vertės ir tą turtą nurašęs, gali 1 lito likvidacinę vertę priskirti ribojamų dydžių leidžiamiems atskaitymams. (papildyta 2004 10 15 VMI prie LR FM raštu Nr. (18.10-31-1)-R-10252) PMĮ 18 str. komentaras
[/b][/size][/b]

Tai kai likvidacine vertė yra 1 Lt. o kai daugiau nei Lt, mano atveju - likvidacine vertė -70,00 Lt. ar irgi galiu priskirti leidžiamiems atskaitymams.?


3. Įmonė turi nusistatyti kiekvieno ilgalaikio turto vieneto likvidacinę vertę, ne mažesnę kaip 1 lito ir ne didesnę kaip 10 proc. įsigijimo kainos. Jeigu įmonė, pradėjusi naudoti turtą, nusprendžia, kad likvidacinė vertė nustatyta netinkamai, tai ji, laikydamasi įstatymo numatytų ribų, šią likvidacinę vertę gali patikslinti. (pagal 2002 12 13 VMI prie LR FM raštą Nr. 08-2-02-11267) To paties įstatymo str. komentaras.
2006-06-30 14:28 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #291277

dana1 rašė:

Loreta13 rašė:

dana1 rašė: Yra likviduojamas (nurašomas) nusidevėjas ilgalaikis turtas. Gal galite parašyti kokia bus tiksli sąskaitų korespondencija. smile
IT pradinė vertė 700,00
Likvidacine vertė 70,00 Lt.
Sukauptas nusidevėjimas 630,00 Lt.

D nusidėvėjimas 630
D6118X nuostolis dėl nurašymo 70
K įsigijimo savikaina 700
Jei tai nusidėvėjęs turtas (PMĮ ) , šis nuostolis leidžiami atskaitymai

O kankrečiai pagal kurį PMĮ straipsnį tai leidžaimi atskaitymai. Niekur nerandu.


]Vienetas, nudėvėjęs arba amortizavęs naudojamą ilgalaikį turtą iki jo 1 lito likvidacinės vertės ir tą turtą nurašęs, gali 1 lito likvidacinę vertę priskirti ribojamų dydžių leidžiamiems atskaitymams. (papildyta 2004 10 15 VMI prie LR FM raštu Nr. (18.10-31-1)-R-10252) PMĮ 18 str. komentaras
[/b][/size][/b]
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui