Tax.lt narys Free

F
Tax.lt narys nuo
2004-01-06
Free
forume parašė 25 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-08-27 13:07 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #201589
Ka daryti , Jei skaiciuojant Darbo uzmokesti 27 proc Sodrai is imones sudvejina skaicius ir ne kam kitma o Vyr buhalterems kurios dirbo nepagrindinese pareiguose???? gal kazka ne taip ivedziau Darbuotojo kortelese???
2005-08-11 09:08 Bendra » Kelionės lapai » #197047

ach rašė: sveiki , mieli kolegos:) atsiuskite labai prasau keliones lapo forma.... plyzzzz. geros dienos

Prasau, tik ja pildyt reikai kompiuteryje ir ten kur yra formules exelio jokiu budu nerashyti savo skaiciuku
2005-08-01 13:32 Blevyzgos » Formulė 1 » #193790

edwardas rašė:

artas71 rašė: Shumis atgijo kvalifikacijoje - paliko toli toli visus. Jei ryt laimės startą ir užteks kuro nors 12-14 ratų, podiumas garantuotas.


Mane irgi vakar per kvalifikacija istiko lengvas sokas smile
Artai ,nori pasakyti, kad ferrari "sugrizta"? smile


Niekas niekur nesugrizhta smile
Bridgestonai dar tik sugeba susikaupti tik vienam ratui smile
2005-08-01 13:23 Blevyzgos » tax.lt meetas » #193782

ingavlad rašė: O kur dingo vilniečiai?Nejaugi visi tokie užsiėmę?Suorganizuojame susitikimą Vilniuje smile

Vilnieciai atostogauja:) sventojoje manyciau irgi smile
Tie kurie neatostogauja,aria kaip arkliai is pat pirmadienio smile
2005-07-29 08:27 Įvairūs » Kokia turėtų būti normali buhalterio alga ? » #193109

artas71 rašė: USA fin. skyriaus darbuotojų algų statistika -2002-2003 metais

http://www.bls.gov/oco/ocos001.htm#earnings


Deja mes ne USA ir tokios algos mums tik sapnuotis gali smile
Dar daaaaug laiko praeis kol lietuvos verslininkai-imones savininkai supras buhalterio vaidmeni imoneje smile
2005-07-28 14:57 Bendra » Nedarbingumo pažymėjimas » #192966
Norejau paklausti-žmogus serga nuo vasario mėn.,nuolat tęsiamas nedarbingumas tai lygoninej tai poliklinikoj. Ir va dabar atejo,pastatyk jam štampuka į Sodra neš tą lapuką.Pastačiau-išėjo.Po kiek laiko skambina inspektorė ir vos neįsakydama liepia priskaičiuot jam už 2 dienas, mol jo nedarbingumą lygoninė uždarė penktadienį, o poliklinikoj nedarbinguma atidarė pirmadienį ir pažymėjo kad tai tęsinys.Atseit tai ne tęsinys o pirmas ir privalau paskaičiuot.Rėjomes rėjomes su ta inspektorė-sakau man reikai juridinio pagrindo kad tai yra pirmasis o ne tęsinys. Supykusi numetė ragelį ir po kurio laiko paskambino dirikui ir tiap privertė mane paskaičiuot.
Ar galit patartį kokiame įstatyme ar Vyriausybės nutaryme galima surast atsakymą i šią opią problemą? smile
Bučiau labai dėkinga smile
2004-05-03 16:56 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #80063

Martina rašė: Labai daug tikrai gerų buhalterių dirba už minimumą, nėra čia jau tiek tokių mandrų įmonių Lietuvoje, kad visi galėtų tūkstančius uždirbti. Be to, ir tie uždirbantys, sprendžiant iš šio forumo, toli gražu nėra mokantys ir išmanantys. Pasiseka kai kuriems, turi dėdę, turi gerą išsimokslinimą patvirtinantį popieriuką, o žinių - žvirblis priverkė. Jau prašom neįsižeisti. Tam, kuris 500 Lt uždirba ir ko nors nežinoti kažkaip ne taip gėda, mano manymu smile .

500 Lt uzdirba arba buho padejejos-apsakitininkes arba tos buhes kurios prisiemusios po 5-6 tokiu firmeliu po 500 lt arba kaime buhes:) nors kaime (kupishky) siule vyr buhalterej vieta uz 1500 lt " i rankas"
2004-04-29 13:13 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #79254

nieko_sau rašė:

Jurate22 rašė: Mano sefas tai Tikras Hamas is paciu Hamiausiu!Bet as gudrauti nemegstu
..atsakau jam tuo paciu!O be to ...Jis nesupranta buhalterijos reikalose...
kartais gauna is mania ..Baudu!

smile Ar kam nors aišku? Protingų minčių sindromas...


Man aišku,kad mes turim buhalterę pagal vadovą smile
2004-04-26 10:13 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #78243

Ekfin rašė:

Linda6 rašė: Kai pradėjau dirbti po tokios ''profesorės'', tai jau antri metai kaip kuopiu tą š... ir gaunu mažiau, negu ji.Priteršia mūsų lizdą tokie specai, o tu pabandyk paskui įrodyti , kad toks nesi. smile


Kas žinote variantą, kad atėjusi dirbti nauja buhalterė(is) pasakytų: "Prieš tai dirbusi buhė l.gerai tvarkė apskaitą - ar aš taip sugebėsiu?"


Pradirbau pora mėnesių reklamos firmoje,tvarkiau išėjusios buhalterės nesamones,patikekit nelangva buvo ir kai pagrindinis darbas prispaudė ir turėjau is tos mažos firmelės išeit ir viska perduot kitai buhalterei,jau 3 men viskas jai tiko ir viskas buvo po manes gerai smile Aš čia biški pagyrunė gal smile
2004-04-23 08:50 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #77767

vysmonts rašė: Vat dabar intensyviai ir mokausi vadovauti ...tik dar nežinau kokie bus rezultatai-manau geri.
Buho dar neturiu nes menesiukui kol pasitobulinsiu atidedu imonės registravima.
O šiaip jei tik rasčiau gera buha(paskutiniu metu gaunu daug duomenų kaip buhai apgaudinėti bando)Tai tikrai negaila buhui būt mokėti 2 ar tris gab.kad tik jis man suekonomitu kokius šešis ar daugiau gab.
Gal iš pradžiu tiek ir neišgalėčiau ,bet ateiti manau išeitu,bet tai tik tuo atveju jei buhas man sugebėtu įroditi ,kad jis ta suma tikrai uždirba.

Pagarba tamstai uz tia kad mokates vadovauti,ne visi vadovai tai sugeba:)
O apgaudineti buhas nebandys jei Jus jo nebandysit apgaudineti piniginese reikaluose.Na va pvz 3 dienu senumo...pazystamas paprashe patikrinti savo buhaltere...jo firmele mazhyte tik 2 zmones jis ir buhas...veiklos per tafirmele nevykdo tai VŠĮ...balanso nereikai priduot...tai ka jus galvojat..ta buhaltere sugebejo 3 kart ta pati pavediam sodrai padaryti ir taip keleta menesiu is eiles....pasibaisejo mano pazystamaas ir sutarem akd patikrinsiu visa jo buhalterija nuo iki o tai jei bus patikrinimas sumokes baudeliu kokiu 10 000:) O tam buhui jis moka 200 lt ir mato ja karta per men kai rikia ataskaitas pasirashyt ir buhalterijoj jis ne bum bum kaip ir vadovavime:) Darykit isvadas:)
2004-04-19 13:22 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #76759

Mona rašė: Labai jau jūs užsipuolėte poną Vysmonts.
Ji gi iš tiesų domisi , o teisingai suformuluoti klausimus, kai esi visiškai žalias, sunku.
Negąsdinkite, kad tuoj tuoj žlugs, jei nebus baigęs vadybos universitete ir t.t. Pažįstu daug sėkmingų verslininkų, kurie pradėjo nuo apačios ir po truputį kilo į aukštumas.
Tik tam reikia STIPRAUS buhalterio - patarėjo. Ir jis neturėtų dirbti 2val. per savaitę. Juk tada gal ir Direktoriui užtektų 3val. ?????

Bet ką planuojant, skaičiuojant, sudarant sutartis turėtų dalyvauti žmogus, namažai metų prasimalęs versle ir buhalterijoje. Jei nori buhalteriui mokėti 500Lt, sutaupysi 600Lt, o prarasi tūkstančius.


Nepuolem mes pono verslininko:) tiesiog bandom itikint kad GERAM buhalteriui tex ir pinigeliu moketi nemazai. Ir dar raginam praplest savo zinias vadovavimo srity:)
2004-04-19 09:04 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #76685

vysmonts rašė:

Free rašė:

Jurate22 rašė: smile Nereikia sedeti ant pinigu,o
gerai apmoketi buhalterio darba privalai!
Nepatinka man toki Skupilos,kad kiekviena lituka nori sutaupiti


Pritariu Tamstai. Pati kazkada 1,5 metu pradirbau ant tokio verslininko:) Zinau kas per kancios kai ateidavo algos diena. Galu gale ta diena nesinorejo eit i darba nes del man moketinu 800 lt isipleskdavo visas karas taip ir norejo nupjaut kasneli ir taip mazos algeles o darbo patikekit buvo virs galvos: 3 audiniu pardyuotuves,kurias kontroliavau,didmenines prekybos sandelis ir dar vedziau kita jo mazhute firmele. Ir dar tas ponas verslininkas buvo megejas fizishkaj susidoroti su tom kurios bando jam prieshtaraut. Patikekit, iseinant is ten teko but pakratytai ir vos nekviesti policijos kad sumoketu man likuti algos. 1,5 metu buvo tikros kancios bet yra ir vienas pliusas-ismokau daug dalyku kurie pravercia ir mano dabartinima darbe. Kaip buhalterei "samouchkaj" patirtis labai vertinga nors ir kainavo labai daug nervu:)




Jei jus visi taip sriaudžia...tai dar nreškia kad turit priešiškai nusistatyti preš tuos kurie jūsų neskriaudė,užjaučiu jus apgailestauju kad jums "nuskilo"tokie netike darbdaviai .
Manau dar jums pasisesks. smile


Aciu:) Tikesimes Jums irgi:) o gal jau pasiseke paieshka?
2004-04-16 16:10 Įvairūs » Statistika » #76413

Loreta rašė: Ir nereikia sverti - įrašykit bet ką. Tą patį ir aš darau - pas mus nėra kiekinės apskaitos, bet tai jiems nerūpi. Tai varom bet ką.

Tai kad bandziau buti teisinga:) irasiau kiekine israiska,tikra O jiems blogai:) tai 4 kartus aiskinau kad kitaip nerasysiu,sakiau jei neturit istatymo pagal kuri turiu skaiciuot kg tai ir neturit teises reikalaut to is manes. Tai isiutusi padejo rageli:)
2004-04-16 15:54 Įvairūs » Statistika » #76406

renvika rašė: Pries pora metu kelis metus is eile gaudavome statistikos laiskus.Neuzpildeme nei vieno ir daugiau ju nebegauname smile

Jums pasiseke,as gaunu 2 metus paeiliui ir vis bandau nepildyt tai pradeda skambint,siusti visokius grasinimus ir t.t. Priversta buvau pildyt kai surado vadovo mibiliaka ir paskambino smile
Tai ir tai prisikabino: jims reikia musu produkcijos kieki zinot kilogramais o pas mus vedama apsakita vienetais,tai tiek teko aiskinti tiems idiotams kad neglaiu stovet cehe ir svert kiekviena partija smile
2004-04-16 14:38 Bendra » Intrastatas » #76365

Alisa rašė: Dar nesiteiravau. O kokias kainas jums pasiūlė?

30 lt pildymas+50 mutinei atstovavimas kas mėnesį.
2004-04-13 10:11 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #75592

Jurate22 rašė: smile Nereikia sedeti ant pinigu,o
gerai apmoketi buhalterio darba privalai!
Nepatinka man toki Skupilos,kad kiekviena lituka nori sutaupiti


Pritariu Tamstai. Pati kazkada 1,5 metu pradirbau ant tokio verslininko:) Zinau kas per kancios kai ateidavo algos diena. Galu gale ta diena nesinorejo eit i darba nes del man moketinu 800 lt isipleskdavo visas karas taip ir norejo nupjaut kasneli ir taip mazos algeles o darbo patikekit buvo virs galvos: 3 audiniu pardyuotuves,kurias kontroliavau,didmenines prekybos sandelis ir dar vedziau kita jo mazhute firmele. Ir dar tas ponas verslininkas buvo megejas fizishkaj susidoroti su tom kurios bando jam prieshtaraut. Patikekit, iseinant is ten teko but pakratytai ir vos nekviesti policijos kad sumoketu man likuti algos. 1,5 metu buvo tikros kancios bet yra ir vienas pliusas-ismokau daug dalyku kurie pravercia ir mano dabartinima darbe. Kaip buhalterei "samouchkaj" patirtis labai vertinga nors ir kainavo labai daug nervu:)
2004-04-13 10:05 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #75590

vysmonts rašė: Suprantu ...šiame buhalteriu klube visi einate tik už tai ,kad buhalteriui privalu mokėti kiek įmanoma didesni atlyginima,dauguma net nežino ar didelis bus krūvis bet svarbu kad atlyginimas didelis būtų...Aš irgi už tai,bet tik noriu būti tikras kad gera atlyginima tikrai moku pagrystai
Manau ,kad gal man padėsit apsispresti kokiam darbo laikui turėčiau buhalteri samdyti ,juk nereikėtu jo samdyti pilnam etatui jei ko gero jam darbo tebus per diena gal tik kokiai valandai..nu dviem...Vat man ir reiktu pagalbos padedant apsispresti kuriai etato daliai apsiforminti buhalteri..Juk jus manau daugiau žinot .


Na bliambocki.....sorry pone verslininkai bet tikrai kol Jus nesubresit tol nemanau kad galesit sekmingai vykdyti savo darbo legaliai. Patariu Jums tai ir likti nelegaliam statybininkui.Nes uz legalu firmos darba visur reikesm oket ir dar kiek. Ir kvalifikuotiems darbininkams ir kvalifikuotai buhalterei...Deja sau galesit moketi alga tik tada kai firma "isissuks". Gaila man tamstos,nes tikrai esat "iseivis is Gariunu":) Kuo maziau sumoket ir kuo daugiau sau pelno gaut. Deja deja,tokiu firmeliu ateitis pasmerkta.
Taip kad patariu Jums viska geraj apgalvoti priesh metant "i eteri" tokius tekstus kaip shis. Buhalteriai kaip ir statybininkai dirba savo darba ir irgi nori valgyti:) O einant i ES nores valgyt dar labaiau:):) Beje, jei jau norit labai atvirai nemanau kad dabar vertetu steigti imone:) Bent jau galejot palaukt iki metu pabaigos,nes isteigiant daabr vistiek visdka reikes keist pagal ES standartus. A..ir dar..vos nepamirshau....ateis ES su savo permainom ir buhalteriai tures kruva darbo pereinant prie ES standartu taip pat ir buhalteriniu.
Neramiu metu Jus iskilot pone:) Linkiu Jums nepaskesti ES glebyje:)
P.S. gero vyr buhalterio alga (patirtis kazkur nuo 5 metu , pradedant nuo 2000 Lt "i rankas"). Taigi ,net jei imsit pusei dienos normaliam ,pabreziu normalima buhui teks moketi aie 1000 i rankas. Galit aisku paimt studente bet...manau rezultata pajusyte netrukus ir jis nebus teigiamas:)
2004-04-09 14:27 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #75274

Linda6 rašė: Jei nori gerai gyventi, tai niekada nesamdyk firmelių. Geras buhas tau patars kaip geriau viską padaryti.Žinoma , tai kainuoja. Otos firmelės, tai kažkoks nesusipratimas.Teko ne vieną š... iškuopti ir su delspinigiais sumokėti. Gerai,kad laiku atsibudo ir specialistas įvertino tą darbą.


Firmeles kurios veda apsakaita irgi ne visada kaltos arba tiksliau kaltos ne jose dirbancios buhalteres o ju direktoriu ir savininku politika. Man buvo pasiulyta dirbti tokioje firmoje ir ka gi as suzhinau,kad mano alga priklausys nuo firmu skaiciu.Kuo daugiau imi, tuo daugiau 50 proc nuo visos sumoketos firmelej sumos uzdirbi. O visi gi norim valgyt:) Tai ir gaunasi kad buhalteres apsiima vesti po 20 firmu o tai gresia skubejimu,nemiegojimu naktimis ir kaip rezultatas klaidom. Taip kad kalta tokiu firmeliu vadovu politika o ne buhalteriai.
2004-04-09 14:23 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #75268

vysmonts rašė: Cia vien galvojimas nepadės dar reikia ir informacijos.
Pvz kiek pasiuliti buhalteriui algos ,kai dar gerai ir pats nežinau kiek jam bus to darbo,nes apie buhalterija taip gerai kaip apie statybas neišmanau,o žmogus prieš eidamas dirbti vistiek užduoda klausima kiek uždirbs,aišku kad pasiūlei perdaug niekas nepasakys,tai va kaip nustatyti už kiek darbo kiek reiktu mokėti - vat kaip tai sužinoti ?


Na nejaugi neturit draugu kurie turetu statybines firmas? Nemanau, kad neturit. Verta su jais paiskonsultuoti. O konkreciai aisku niekas nepasakys Jums kiek moketi, nes kas gali zhinoti kas dedasi Jusu galvytej ir kiek darbo ir jegu reikes pakloti buhui, kad tai igyvendintismile
Sakikim,atspirties tashkas galetu buti darbo apimtis statybose:kiek zmoniu dirbs,ka dirbs,bus perkamos medziagos ar nebus (nes jei bus tai bus sandeliavimas ir sandelio apskaita) ar Jusu sukurta imone ims lizinguoja iranga o gal but paskola is banko ir t.t.
Mano nuomone Jus tiesiog pats neapsiprendziat ko norit ir kiek Jums tai kainuos.Patariu atsisesti prie kompo,atsidaryti Exeli,sudaryti tokia lentele savo pajamu ir islaidu ir paskaiciuoti viska nuo iki...
2004-04-08 11:52 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #74760
Ir dar ...nepatariu samdytis buhalteres kuri dirba pagrindiniam darbe ir dar turi pora mazu imoniu. Paciai teko susidurti su tokia situacija,ir patikekit manim nieko gero.Tokios vadinamos mazos imoneles del ateinanciu buhalteriu turi daug nesutvarkytu problemu.Dvejose tokiose teko po tokiu buhalteriu daug betvarkes iskopti..tipo paparase pazhystamieji.Ir viena karta pati pabandziau suderinti savo pagrindini darba,kur esu viena buhaltere ir imone yra vidutinioke, tai paemus antra tariama "maza" firmele teko ir naktim pasedet prie jos. Nemanau kad 400 lt kuriuos man mokejo buvo verti mano sveikatos.
Tai va pone naujai iskeptas verslininke,100 kart pagalvokit ir viena nukirpkit smile
2004-04-08 11:40 Bendra » Patarkite: kaip reikia pasirinkti buhalteri (aš naujokas versle) » #74756

vysmonts rašė:

Jurate22 rašė: Durnas klausimas,Alio reklama pilna jeskanciu darbo:((
Bet zulikai te verslininkai...



Matau dažniausiai jūs matote "Durnius" ir jų klausimus,Gal jums reiktu keisti aplinka.




Manau Pone naujai iskeptas verslininke Jus esat labai jau taupus ir stengsites zmones isnaudoti, nes kaip supratau labai norit kad visi Jums dirbtu ant minimumo ir uzdirbtu pasakiskus pinigus ir tipo Jus vazinesit mersu ar volvo ar bmwu o visiem kitiems ir troliku uztex smile
Deja,geras ir protingas buhalteris kainuoja daug, ir audito firma kaip Jums ir siule irgi kainuoja 1200 + PVM kas menesi...O naujoje firmoje tikrai nebus mazai darbo buhalteriui, nes bus kruva popierizmo:kas kur kada ir kaip. Ir dar Jms patarymas, jei esat "zalias" vadovas, bent jau nepagailekit pinigu sau ir apsilankykit "Paciolio" rengiamose kursuose vadovams.arba kituose kursuose.Nepagailekit nors sau pinigu isprusimui nes paskui tai atsipirks su kaupu.
2004-04-07 12:14 Apskaita & Auditas » Gamybos apskaita » #74284
Kitas klausimas yra grįžtamųjų atliekų įvertinimas. Tai priklauso nuo atliekų stovio ir pan., jos gali būtin įkainojamos galimo pardavimo kainomis arba atstatomąja verte.[/quote]



Pas mus vyksta popierinės pakuotės gamyba ir kartais į gamybą paimamas popierius vieno formato o iš gamybos grižta išpjauti likučiai...
Su dideliu dvejojimu tuos išpjautus lapus atstatu ik inormalaus formato ir palieku sandelio likučiuose. Nemanau kad taip daryti yra teisingai. Gal kas susidurė su tokia problema ir kaip ja sprendžiat? Gal yra koks nors oficialus dokumentas kaip įkainoti tokius likučius?
2004-03-16 16:59 Įvairūs » Kokia turėtų būti normali buhalterio alga ? » #68816
Mieli,buchai.
Kas, jei ne jus geriausiai žinot įmonės "sveikatos" būklę.
Atsakau rimtai.
Diriko alga - procentas nuo pelno.Tebunie 10 proc.
Bucho algos koeficientas nuo diriko 0,8.
Komentuoju.Dirikas "daro" pinigus.Buchas - "dėlioja į lentynėles".
Sėdi valtyje,kitais žodžiais.
Tinka tokia logika tinka?
Finansisto algos koeficientas - 1,0.
Jis žino,kaip sudėlioti,kad įmonės "lentynėlėje" liktu daugiau ir nepažeidžiant įstatymų.
Toks finansisto su diriku tandemas pageidautinas.
Finansistas irkluoja kartu.
Enter .


O jei dirikas tia imones savininkas? kas tada?:)
2004-03-16 10:40 Įvairūs » Kokia turėtų būti normali buhalterio alga ? » #68631
Nemanau kad 1800 Lt su mokesciais ir dar provincijoj tia mazai...sostineje daro kitaip..oficialiai gauni mizeri o juodais primoka..bet netgi taip gaunasi tik 400 lt daugiau. Ir patikekit darbo yra labai daug..imone nera maza ir joje tik vienas ir vyr ir ne vyr...
2004-03-10 10:51 PVM » Del sugadintu PVM saskaitu fakturu » #67533
Laba diena,
noreciau pakalusti gal kas galit atsakyti,kaip elgtis jei israsoma pirkejui PVM s/f, veliau ji sugadinama, bet pirkejas sawo PVM s/f egzempliori pamete. Kaip elgtis tiekejui? Nes sugadinti saskaita tiekejas glai tik tada kai turi 3 egzemppliorius
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui