Tax.lt narys dapsys

D
Tax.lt narys nuo
2008-09-15
dapsys
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-02-28 20:27 Darbo teisė » Darbo sutarties punktas įpareigojantis išdirbti x laikotarpį » #921437
Sveiki, tikiuosi teisingoje vietoje keliu klausimą smile , ir laukiu kiek įmanoma išsamesnių ir greitesnių atsakymų smile
Taigi, situacija tokia: Neminėsiu įmonės, nes nėra taip blogai, kad norėtųsi "šikti" ant jos vardo ir t.t.
Tad įsidarbinus visi gavom sutartis, kuriose yra punktas apie mokymus. Išoriniai mokymai (kai veda ne įmone, jos darbuotojais, o samdoma kita ar valstybinė). Po tokiu mokymų darbuotojas darbdaviui privalo dirbti 1m., ir po tų metų gali išeiti nieko nemokėdamas darbdaviui, o va jei anksčiau sugalvoja palikti įmonę, turi mokėti tą sumą, kuri kainavo mokymus. Girdėjau tokių gandų, kad darbdavys negali atskaičiuoti daugiau nei yra alga. Čia tiesa? Ir išvis ar neturėtų paskaičiuoti "likutinės kursų vertės" nes didžiąją dalį metų išdirbau.
Ir tarkim įmonė moka algą per mėn. 2 kartus, pusę kaip avansą, kitą pusę - kaip algą. Mėn. vidury ir mėn. gale. Ir jei pvz. nesibaigus tiems metams aš 1 d. pateikiu prašymą, kad po 14 d.d. išeinu iš darbo ir būnu gavęs ar tai algą, ar avansą, likusią dalį jie sau pasilieka smile Ar tokiu atveju jie gali kreiptis į teismą ar antstolius dėl likusios dalies sumokėjimo jiems?
Ir pvz., man birželį baigiasi terminas vienų mokymų ir kirba mintys, kad gal laikas eiti kitur, o čia jau šneka apie dar vienus mokymus, ko pasekoje prisidėtų dar metai įsipareigojimo. Tad ar galiu atsisakyti mokymų, motyvuodamas tuo, kad ketinu po termino keisti darbą? smile

Tikiuosi būti išklausytas, suprastas ir sulaukti atsakymų smile
2009-01-22 15:19 Darbo teisė » Darbuotojų saugos ir sveikatos būklės pasas » #607946
Laba diena,

norejau paklausti:
Ar gali tas pats asmuo buti darbuotoju atstovu, atlikti darbu saugos ir sveikatos tarnybos funkcijas ir dar buti darbdavio paskirtu asmeniu? (imoneje iki 50 darbuotoju) ar dar reikalingi kokie komitetai ir pan?
2009-01-20 11:54 Darbo teisė » Terminuota darbo sutartis » #606105

Rolanda rašė:
Nutraukiant terminuotą DS prieš terminą, priklauso tik kompensacija už nepanaudotas atostogas.


Ka gi, atsakymas parasytas kiek per velai, kadangi siandien is ryto atejo ta musu vireja i kontora, tai nebuvau spejes dar pasitikrinti pasto, taigi, ismokejom mes jai ta 1 menesio vidutine alga, bet ja moraliai paauklejome, kodel pas pries tai buvusi darbdavi nejo reikalauti kompensaciju, nors ten isdirbo 1,5 metu su minimalia alga +vokeliai, kodel jo neskunde ir t.t....

dabar apturesim ~2000Lt nuostolio del savo saziningumo...

dekui uz atsakymus....
2009-01-19 14:30 Darbo teisė » Terminuota darbo sutartis » #605559
Laba diena,
noreciau pasiteirauti, ar nutraukiant terminuota darbo sutarti anksciau laiko privaloma moketi iseitine kompensacija? (pagal LR DK 140str.1d1p.)
Siaip darbuotoja dirbo imoneje ~3 menesius ir tai su pertraukomis (neapmokamos atostogos ir pan.) ar tokiu atveju jai priklauso kokia nors kompensacija (neskaitant nepanaudotu atostogu)?
2008-12-29 15:20 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #594605
Laba diena, taigi va, prispaude problemele, kiek matau, tai yra visiems gana aktualu, labai domina "Imones darbuotoju saugos ir sveikatos bukles paso" pildymo tvarka.
Musu imone uzsiema viesuoju maitinimu, yra 4 filialai tame paciame mieste, bet ne visi dirba nuolatos (sezoniskumas ir t.t.) kaip turetu buti pildomas pasas, ar tos lenteles turi buti pildomos kiekviena atskirai kiekvienam filialui ar uztenka vienos bendrai visai imonei???
Taip pat domina ar visos lenteles turi buti uzpildytos, jei pas mus darbuotojai neturi jokio salycio su pavojingais chemikalais, tai kaip man dabar daryti? smile

is karto atsiprasau uz durnus klausimus, bet tikiuosi padesite kas nors... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui