Tax.lt narys maxsimiljana

M
Tax.lt narys nuo
2009-03-11
maxsimiljana
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-03-11 20:18 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630691

Soffy rašė: O tai sekretorei kas atsitiks? Kas jai nuo PASAKYMO, kad nubausime ar pagaliau tokio NEtikro nubaudimo, jei jau prireiks kopiją įsakymo pateikti VDI, atsitiks?
Direktorius tegul gėlių nuperka ir saldainių dėžutę ir ačiū pasakyti nepamiršta, dar geriau premiją tegul duoda :).

Ach Soffy, iš pačios teksto jaučiasi ryžtas ir patirtis, ko man trūksta. Esu jauna, žalia ir be patirties. Bet tai pataisoma. Gerai, kad yra internetas, tinklapiai, forumai ir norintys patarti žaliems ar nežinantiems. Ačių,Gero vakaro, atsijungiu smile
2009-03-11 20:04 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630685

Soffy rašė: Nesuprantu tų grąsinimų baimės? Ar manote, kad VDI ne žmonės dirba ir nesupranta kokių puskvailių būna darbuotojų?
KAIP ir UŽ KĄ gali įmonę nubausti? Buvo Prašymas atšaukti iš atostogų, jei jau ant to eiti, BUVO, pastebėjome, kad nėra, pametė sekretorė, pareikšime jai pastabą ir viskas, visos problemos.
Tabelyje jis yra, atlyginimas jam skaičiuojamas, įsakymas, kad leidžiama grįžti - yra, nėra kažkokio tai popieriuko, nubaudėme nerūpestingą sekretorę ar ką ten ir viskas :).
Prašėme parašyti kitą prašymą vietoj pamesto, bet darbuotojas antro prašymo rašyti nesutinka ir pradėjo mus gąsdinti VDI, kažkaip keistai supranta to popieriuko reikšmę :).

Nei čia taip baisu nei čia ką, tik nemalonu, kad kažkoks (...pypt!...) ima durnių klijuoti., bet neiš savęs o iš kitų. Jau nusiteikėme, kaip bus taip bus, juk ne koks kriminalas. Jūsų visų pasiūlymus skaičiau susidomėjusi. Labiausiai norėjosi tokį variantą, kad tam (...pypt...) atsirūgtų, o ne nekaltai sekretorei, bet variantas yra. Dėkui.
2009-03-11 19:37 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630683
Kiek supratau, galim ir neišsisukti. Jei užsiimtų VDI, gal kas žinote, kuo tai gali baigtis?
2009-03-11 19:35 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630681

Loreta13 rašė:

dakli rašė: O jei darbuotojas sakys, kad jį privertė grįžt iš atostogų, kad jis nenorėjo, gautųsi, kad pažeistas DK 173 straipsnis smile
Kaip privertė smile
Ar su šautuvu varo į darbą smile

Matai Loreta, nėr kaip įrodyti, kad ne sušautuvu. smile
2009-03-11 19:32 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630679

dakli rašė:

Loreta13 rašė:

dakli rašė: bet juk niekur nėra reglamentuota ta sutikimo forma, svarbu, kad būtų smile
O tai pas darbuotojo darbas ar nerodo, kad jis sutiko dirbt smile
Juk jei nebūtų sutikęs, atostogautų sau.


O jei darbuotojas sakys, kad jį privertė grįžt iš atostogų, kad jis nenorėjo, gautųsi, kad pažeistas DK 173 straipsnis smile

Žinoma, kad matosi:dirba kuo normaliausiai.
Manau, kad kvepia šantažu. ko gero "pakibom kaip žuvys ant jauko". Nors visas kolektyvas žinojo, kad kolega užsimanė grįžti. Bet rašto nėra.
2009-03-11 19:19 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630672

dakli rašė: bet juk niekur nėra reglamentuota ta sutikimo forma, svarbu, kad būtų smile

Na taip, ačiū už pasiūlymą. Tik abejoju, kad rašysis.
2009-03-11 19:11 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630666

dakli rašė: Dk 173 straipsnyje parašyta, kad reikalingas sutikimas, vadinasi, prašymo gali nebūti

Manau, jei atšauktos atostogos administracijos prašymu, tai po admin.matyvuotu prašymu, galėtų būti darb.sutikimas, bet ant įsakymo,- nežinau... smile
2009-03-11 18:56 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630663

dakli rašė: na, pagal DK 173 straipsnį atšaukti iš kasmetinių atostogų leidžiama tik darbuotojo sutikimu. O nepanaudotas kasmetinių atostogų dalis suteikiama DK 174 str. 2 ir 3 dalyje nustatyta tvarka.

Na, paprašykite, kad jis pasirašytų ant įsakymo, kad sutinka.


Taigi užtaigi, kad pati pati prašėsi, mes net nenorėjome, darbus jau buvome susiplanavę. Ar toks sutikimas ant įsakymo galios? Kaip ten bebūtų dėkoju, kad rašote šiuo klausymu.
2009-03-11 18:31 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630657

laura9 rašė:

maxsimiljana rašė: Sveiki,
Gal ne visai į temą, tačiau nenorėjau naujos užvesti, nes nemanau, jog ji bus aktuali. Susidūriau su painia situacija, kai darbuotojas pranešė nutraukiąs atostogas ir pažadėjo parašyti prašymą. Vadovas patikėjo darbuotojo pažadais, iš geros dūšios be prašymo parašė įsakymą. Tuo remiantis darbuotojas pradėjo dirbti, o prašymo net nesiruošia rašyti. Gal galite patarti ka daryti tokioje situacijoje. Tiesa, vadovas šiuo metu nepasiekiamas...

Tai tokiu atveju darbuotojui pasakykite, kad jis be reikalo eina į darbą, nes atlyginimo vis tiek negaus, nes jau gavo atostoginius.

Žmogus tyčiojasi, "turiu įsakymą ir dirbsiu be jokio prašymo". Gasdina aukštesnem instancijom. Kažkokia nesąmonė. Kol grįš vadovas dar neaišku ko prisidarysim. Čia reikia kažkaip gudriai, bet nebesugalvoju, kaip.
2009-03-11 18:26 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630655

Soffy rašė: Ir kuo aiškina tokį savo poelgį? KAIP jis tai supranta?
Jei jisai atostogauja, tai niekas jam nemokės atlyginimo, nes negalima jo mokėti, žmogus negali vienu metu ir atostogauti ir dirbti.
Kaip jam viskas šviečiasi :)?
Įsakymą atšaukia - sudrasko ir išmeta lauk, nemanau, jog tas įsakymas užregistruotas kokiame nors nepasiekiamame lygyje. Ir tegul kukuoja tame darbe be atlyginimo, jei jau toks aktyvistas tas darbuotojas.
Na, nežinau kas ten per darbas, aišku, bet žmogus aiškiai nesupranta kaip kas yra ir niekas jam net nemėgina nieko aiškinti, štai kas įdomu.


Taigi ,ką bemislytumėm daryti atsimušam į įsakymą, kurį jis turi atsišvietęs. Jokių aiškinimų nepaiso. Galima pamanyti, kad jis buvo numatęs taip pasielgti. VDI sako, sukites kaip išmanote. Net neįsivaizduoju, ką rytoj iškrės. Gal vėl atostogaus? O jeigu užsimanytų, ką toliau daryti. Kaip tos kelios dienos. smile
2009-03-11 15:44 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #630630
Sveiki,
Gal ne visai į temą, tačiau nenorėjau naujos užvesti, nes nemanau, jog ji bus aktuali. Susidūriau su painia situacija, kai darbuotojas pranešė nutraukiąs atostogas ir pažadėjo parašyti prašymą. Vadovas patikėjo darbuotojo pažadais, iš geros dūšios be prašymo parašė įsakymą. Tuo remiantis darbuotojas pradėjo dirbti, o prašymo net nesiruošia rašyti. Gal galite patarti ka daryti tokioje situacijoje. Tiesa, vadovas šiuo metu nepasiekiamas...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui