Tax.lt narys begedis

B
Tax.lt narys nuo
2010-05-24
begedis
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2020-01-27 21:46 Bendra » Padėkite! » #1420003
[quote=kroska]
laba diena,

idomi gana situacija, bet nezinau kaip ja pagristi kokiais tai teises aktais?
Imone pervede pagal prasyma pinigus uz atliktus darbus ne tai imonei kuri suteike paslaugas, bet kitai imonei, kaip minejau tam prasymas yra. Buhalteriskai skolos suvaiksto kaip ir priklauso. Klausimas: kokiu teises aktu remiantis galima pervesti i kita imone? kad surasome prasyma viskas tvarkoje, skolos buhalteriskai suvaiksto taip pat kaip ir turi suvaikscioti, tik vat man reikia istatyminio pagrindimo...
[/quote]

Čia ne direktorius sprendžia, kam nusiteikęs vedžioti pinigus, bet ūkinės operacijos pagrindas turi būti, kad už kažką atlikto kažkam būsite skoloje kažkiek. Net jei sutartis tokia sukta, kad skoloje liksite trečiajai šaliai, kuriai vesite pinigus.
2015-01-13 16:14 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #1255560

Luka_Paciolis rašė:
...Nes visi žino, kad IĮ savininkas negauna pajamų susijusių su darbo santykiais, tad jokių VSD mokesčių jis nemoka.


Na čia dabar?! Dalis pajamų seniausiai prilyginta darbo santykiams, ir atitinkamai apmokestinama. Tik šiemet atsiranda lengvatų šia tema. Tuo tarpu atsakymas į originalų klausimą apie paskolą: jei bankui galite parodyti rezultatyvią įmonės veiklą, iš kurios galės paskolą grąžinti, tai ir viskas, kas juos domina, vertinant riziką. Ar išsiima, ar reinvestuoja, tai technikos, bet ne esmės reikalai.
2015-01-13 16:03 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #1255554

ANI rašė:
Nu man atrodo,kad negalės būti pusė etato ir su DS ir sodra ir pajamų viskas turės būti nuo viso etato


Bus pilno etato savininkas, jei kitur neturi pilno etato darbo sutarties ir draudimo, konkretaus išaiškinimo reikėtų teirautis VMI.
2012-01-02 02:45 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1016050

IlonaD rašė:
Ir mano klausimas buvo toks:

2010.01.01 liko neišimtas pelnas 1000 (K-34)
Per 2010m. patyrė nuostolį - minus 200.

Neišimtas pelnas lieka 800, taip?

Noriu pasakyti, kad savininkas gali išsiimti tik 800.

Čia po to, kai diskusijoje pasakėte, kad pelną galima tik išsiimi.

Nuostolis jį sumažino. Ar aš neteisingai galvoju ir IĮ atsiranda kokių nors niuansų?


Nesu mokesčių specialistas, bet gal ir pašnekėsiu naudingai. Neišimtą pelną galima pasiimti ir vėliau, jei tik yra ką pasiimti. Apskaitytas laikotarpio pelnas su sekančių laikotarpių nuostoliais nemažėja.

Užtat dėl nuostolingos veiklos gali mažėti lėšos, kurios prieš metus dar buvo. Nederėtų suplakti neišsiimto pelno ir galimų išimti pinigų. Jei kažkoks įmonės turtas bus parduotas, taip pakeisdamas formą į pinigus, ir vėl gali būti ką išsiimti. Aišku, nuostolingais laikotarpiais įmonės turtas pravalgomas, nes mažiau uždirbama, nei išsileidžiama.
2010-05-24 18:00 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #809829

wolf rašė:
Ne tai ne darbo užmokestis - tai su darbo santykiai susijusios pajamos ir tik GPM prasme.


Tai atlyginimui (DU) prilyginamos pajamos, gaunamos darbo santykių mainuose. Mokestine prasme, be abejo. GPM, VSD, ...


wolf rašė: Su DK neturi nieko bendro. Jei išėmimų nebuvo - nei su darbo santykiais susijusiu pajamų nei kitų pajamų nėra.


Kaip ir nėra reikalo didinti išmokas 25% smile


wolf rašė: Su darbo santykiai susijusios pajamos atsiranda - tik tada kai yra faktinis išmokėjimas "Menama alga" tai yra tik riba iki kurios su DS susijusias pajamas galima pripažinti. Savininkas sau nemoka DU ir nedirba savo įmonėje pagal DS.


Jums teks pripažinti, kad nuo 2010-01-01 atsirado IĮ savininko pajamų dualizmas, dėl ko atsirado ir žinomos prievolės žinomų dydžių įmokoms nuo 800 Lt menamų savininko pajamų, susijusių su darbo santykiais. Tiesiog nėra taip, kad 2010 metų nėra buvę smile


wolf rašė:
Todėl jokio didinimo čia neturi būti. Savininkas paiima tiek pelno kiek nori. Bazės nustatymas 1000 Lt neturi nieko bendra su savininko faktinėmis pajamomis.


Jei užsispyrusiai nesilanko kasoje - taip, bet ne mokestine prasme, kaip jau žinome. Apmokestinimas tiksi nepriklausomai nuo išmokų kasoje, nes "menama alga" yra ne tik "riba iki", bet ir "ne mažiau, kaip". Mokestine prasme.


wolf rašė: Savininkas ir yra įmonės vadovybė, ir "stebėtojų taryba" ir "visiuotinis susirinkimas" ir "kolegialus valdymo organas" viename.


Šią vietą suprantate teisingai.
2010-05-24 13:15 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #809647

wolf rašė:

Krp rašė: Sveiki,

Gal kas turi minčių, kaip man įforminti įsakymą, kuriame nurodoma savininkui mokėti 131 lt. priemoką už darbo įgudžių organizavimui skiriamus 25% darbo laiko? Savininkas gi nėra samdomas darbuotojas, kaip suprasti tą jo 25% darbo laiką? Galų gale kaip man juos parodyti ŪORŽ, kas nuo tų 131 lt. atsiskaičiuoja smile smile

Praktiškai niekaip, nes tokia išmoka būtų - būtų uždirbto, neuždirbto pelno ar įnašo išėmimas. Taip - savininkas ne darbuotojas, todėl jokių priemokų čia negali būti


Pastaruoju metu dalis savininko pajamų prilyginama darbo užmokesčiui (pagal nutylėjimą - neprivalomi deklaruoti ir privalomai apmokestinami 800Lt), kita dalis - pajamos iš metų rezultato. Darbo užmokesčiui prilyginama dalis gali būti nustatoma lanksčiai - pavyzdžiui, ir įsakymais dėl padidinimo 25%. Tuomet 800 * 1,25 = 1000Lt turės būti kas mėnesį deklaruojami Sodrai, nes tai nebėra nutylėjimo 800Lt. Atlyginimas savininkui nustatomas visiška įmonės vadovybės nuožiūra.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui