Tax.lt narys alfie

A
Tax.lt narys nuo
2010-10-09
alfie
forume parašė 10 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-10-09 22:21 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862449
Tai, jei gerai supratau, aš turiu turėti tą žurnalą tiems atvejams, kai gaunu netinkamą maistą, o kitais atvejais man jo pildyti nereikia?

O maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalą privalau pildyti kasdien, tiesa?
2010-10-09 22:11 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862447
Radau jūsų patarimą kitame forume:
1. Maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalo nepildau. Parašiau įsakymą, kad priėmimo rezultatai pažymimi ant PVM s.f. kopijos. Segu tas kopijas ir vargo nematau.

Gal galėtumėt paaiškinti tiksliau?
2010-10-09 20:10 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862438
Ačiū Jums labai. Tikrai dar daug galvoje man neaiškumų, bet palyginti, kokioje aklavietėje jaučiausi esanti prieš pasikalbėjimą čia, tai viskas tik geryn :)
2010-10-09 19:43 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862427
Ar galėčiau atsiųsti jums, kaip aš padariau vidaus audito planą? Gal turėsite pastabų?.. Beje, manau, aš kai kur per daug sau naštos užsikroviau, nes pas mus nėra tokio sudėtingo maisto gaminimo ir daugumos klausimų netgi nereikia..
2010-10-09 12:32 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862385
Na, gal aš tikrai nevykėlė, bet perskaičiusi visą GHP taisyklių knygutę, nieko neradau apie indų plovimą rankomis....

Beje, o jeigu bus priimama tik gatava produkcija, tai direktoriaus savikontrolės įsakyme turi būti parašyta tik :
Įsakymas dėl gatavos produkcijos savikontrolės.
ar
Įsakymas dėl žaliavų, medžiagų gamybos proceso higienos reikalavimų laikymosi ir gatavos produkcijos savikontrolės.

Ir ar tam įsakyme reikia plėstis, kaip ta savikontrolė bus vykdoma ar pakaks tiesiog parodyti žurnalus ir audito planą?

Ir jeigu dar nėra įdarbintų darbuotojų, tik direktorius ir administratorė, tai ir jiems reikia pažymėjimų?
2010-10-09 11:36 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862379
Ir dar..

Sudarant veiklos audito planą reikia rašyti, kas kada bus tikrinama, ar reikia tiesiog surašyti klausimus:
Ar įmonė dirba pagal GHP taisykles
Ar parengtas įmonės vadovo įsakymas dirbti pagal GHP taisyklių reikalavimus
Ar įmonė atlieka kokius nors maisto tvarkymo veiksmus, kurie neaprašyti GHP taisyklėse
ir t.t.

Ir ar reikia jau tą vieną patikrinimą būti pasidarius, ar tik parodyti jiems, kad turime formą ir įsakymą tokį patikrinimą atlikti, tarkim, kart į pusmetį?
2010-10-09 11:33 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862378
"Jei jos neturite, sudarykite sąlygas indus plauti rankomis ir tai aprašykite maisto proceso tvarkymo aprašyme. Ir pažymėkite, kad indai rankomis bus plaunami tol, kol bus pastatyta indaplovė."

Na, aš tikrai jos neturiu, bet turėsiu ir noriu gauti pažymėjimą, kad galėčiau toliau viską tvarkytis, o tada ir mašina atkeliaus.. O kokios yra sąlygos indų plovimui rankomis? Kur galėčiau rasti reikalavimus?
2010-10-09 11:12 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862373
O iš kur man žinoti, ar produktams reikalinga tam tikra temperatūra? Pagal tiekėjų nurodymus ar pagal tą priedą, kuris yra knygutėj? Ar kaip?

O jeigu jau gavus "Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą" aš dar pridėsiu patiekalų į savo meniu, tai man reikės iš naujo gauti patvirtinimą?

O jeigu aš, neturėdama patalpose indų plovimo mašinos, rašysiu prašymą dėl pažymėjimo gavimo, tai man reikės kažkaip įrodyti, kad aš esu ją užsisakius, tik man dar neatvežė?

Ir jeigu tame buitiniame šaldytuve aš laikysiu, pavyzdžiui, marinuotas alyvuoges, tai kaip man reikia visą tą "įforminti"? Jeigu nėra šiam produktui reikalinga jokia speciali temperatūra, tai man vis tiek reikės maisto produktų ir žaliavų laikymo žurnale fiksuoti šio šaldytuvo temperatūrą ir t.t.? Truputį nesuprantu :/
2010-10-09 10:29 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862366
Atsiprašau, neišsimiegojusi esu, tai nesąmones ir parašiau.
To ir norėjau antru punktu paklausti: maisto produktų ir žaliavų laikymo žurnalas :)

Turiu dar milijoną klausimų, jei galima, nenorėjau čia visko prikrauti iškart, maniau, gal niekas neatsakys, tai ir vargintis neverta, o Jūs, matau, greita :}}
1. ar reikia jau turėti technologines?
2. ar įmanoma gauti maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, jei dar neatvežta indaplovė? (bet mes jau ją užsisakę).
3. ar tinka buitinis šaldytuvas laikyti maisto prekes?
4. ar šaldytuvuose turi būti termometrai? (parašyta, kad kur būtina, maisto šiluminio apdorojimo, karšto maisto laikymo, šaldymo įrenginiuose turi būti temperatūros matavimo ar valdymo prietaisai). tai ar turi būti termometrai vyno šaldytuve, baro šaldytuve ir maisto prekių šaldytuve?
5. ar privalo būti atliekų (maistinių ir nemaistinių) konteineris? jei taip, tai iš kur jie? Ir kaip su šiukšliadėžėm, yra kažkokių reikalavimų?
6. šluotos. Kiek? Kokiom zonoms turi būti atskiros ir kokio dar papildomo valymo inventoriaus reikia?
7. ar reikia rizikos veiksnių aprašymo?
8. ar privalomos rankų plovimo instrukcijos prie visų kriauklių, net tų kurios yra bare? Jei taip, ar užtenka 7priedo, kuris yra GH knygutėj?
9. ar privalomas ir kur turi būti pakabintas 6priedas (plovimo ir dezinfekavimo priemonių planas)? Ar turi būti surašyti priemonių pavadinimai (pvz. D10 ir panašiai, ar užtenka tik „dezinfektantas“, „ploviklis“ ir pan.)? Ar palikti visus plovimo ir dezinfekcijos objektus ar nutrinti tuos, kurie pas mus nebus naudojami?
10. ar iškart (dar nedirbant, o tik atėjus patikrint VMVT) privalo prie plautuvių būti rankšluosčiai rankoms?

Aš labai smulkmeniškai klausinėju, bet tikrai pirmą kartą susiduriu ir absoliučiai jaučiuosi "Žalia" :}
2010-10-09 09:34 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #862360
Sveiki. Norėjau paklausti, ar barui, kuriame bus pagrinde pateikiami gėrimai ir tik keli šalti užkandžiai (alyvuogės, užkandžių lazdelės) bei lengvai ir greitai paruošiami karštieji užkandžiai irgi reikia pildyti:
1. maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalą?
2. maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalą?
3. šiluminio apdorojimo temperatūros ir laiko registravimo žurnalą?
4. valgymo darbų registravimo žurnalą?

Dar keli klausimai:
1. ar būtinas vidaus auditas, ar užtenka tik pasirašyto savikontrolės įsakymo?
2. ar gali būti laikomas tualeto valymo inventorius kartu su kitu tvarkymo inventoriumi, jei yra atskirai sužymėtas?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui