Maisto tvarkymo procesas

A
alfie 10
2010-10-09 12:32 alfie
Na, gal aš tikrai nevykėlė, bet perskaičiusi visą GHP taisyklių knygutę, nieko neradau apie indų plovimą rankomis....

Beje, o jeigu bus priimama tik gatava produkcija, tai direktoriaus savikontrolės įsakyme turi būti parašyta tik :
Įsakymas dėl gatavos produkcijos savikontrolės.
ar
Įsakymas dėl žaliavų, medžiagų gamybos proceso higienos reikalavimų laikymosi ir gatavos produkcijos savikontrolės.

Ir ar tam įsakyme reikia plėstis, kaip ta savikontrolė bus vykdoma ar pakaks tiesiog parodyti žurnalus ir audito planą?

Ir jeigu dar nėra įdarbintų darbuotojų, tik direktorius ir administratorė, tai ir jiems reikia pažymėjimų?
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 18:12 Elvusia
Jokio skirtumo, kokią produkciją gaunate.
Vidaus audito tai neįtakoja. Vidaus auditas (savikontrolė) apima visą maisto tvarkymą. Nuo priėmimo iki pateikimo vartotojui.
Ir ne tik maisto tvarkymą. Darbuotojų higiena, teritorija, atliekos ir t.t.
Pasiruoškite klausimyną pagal savo darbo apimtis. Ir įsakymu pasitvirtinkite jį.
Žurnalai bus vistiek reikalingi.
Visiems, kurie turi kontaktą su maistu, pažymėjimai reikalingi.
A
alfie 10
2010-10-09 19:43 alfie
Ar galėčiau atsiųsti jums, kaip aš padariau vidaus audito planą? Gal turėsite pastabų?.. Beje, manau, aš kai kur per daug sau naštos užsikroviau, nes pas mus nėra tokio sudėtingo maisto gaminimo ir daugumos klausimų netgi nereikia..
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 19:46 Elvusia
Su tuo planu galite neskubėti.
Kai pas jus atvyks VMVT specialistai, drąsiai kalbėkitės su jais apie vidaus auditą.
Galų gale matysite, kokius klausimus jie akcentuoja.
Aš gi, nemačius jūsų darbo apimčių, galiu jums patarti neteisingai.
Tą klausimyną galėsite keisti kiekvieną kartą, kai tik jį atliksite.
Pasitvirtinsite naują klausimyną ir pirmyn :)
A
alfie 10
2010-10-09 20:10 alfie
Ačiū Jums labai. Tikrai dar daug galvoje man neaiškumų, bet palyginti, kokioje aklavietėje jaučiausi esanti prieš pasikalbėjimą čia, tai viskas tik geryn :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 20:13 Elvusia
Tai ir bus geryn. Tik nesistenkite sukrauti daug informacijos iš karto į smegeninę.
Paskui viskas susimaišo, pasidaro kompotas ir atsiranda dar daugiau klausimų :)
Po truputį, įsigilinat.
Tai nėra sudėtinga :)
A
alfie 10
2010-10-09 22:11 alfie
Radau jūsų patarimą kitame forume:
1. Maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalo nepildau. Parašiau įsakymą, kad priėmimo rezultatai pažymimi ant PVM s.f. kopijos. Segu tas kopijas ir vargo nematau.

Gal galėtumėt paaiškinti tiksliau?
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 22:18 Elvusia 2011-09-11 06-59

alfie rašė: Radau jūsų patarimą kitame forume:
1. Maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalo nepildau. Parašiau įsakymą, kad priėmimo rezultatai pažymimi ant PVM s.f. kopijos. Segu tas kopijas ir vargo nematau.

Gal galėtumėt paaiškinti tiksliau?

Kituose forumuose nedalyvauju.
Šiame forume, tik kitoje temoje.

Jei jau radote, tai atkreipkite dėmesį į žinutės datą.
Dabar gi, pasikeitus GHPT, produktų ir žaliavų priėmimo žurnalas pildomas tik tada, kai produktai ir žaliavos neatitinka higienos normų.
Jo pildyti nereikia, jei gauta produkcija atitinka reikalavimus: tinkama temperatūra, nesuplėšytos pakuotės, nesupeliję ir t.t.
Tiesiog aš jau senų seniausiai parašiusi įsakymą dėl šio žurnalo pildymo tvarkos pakeitimo.
Pasirodo, gerai darėm, kad nepildėm :))
A
alfie 10
2010-10-09 22:21 alfie
Tai, jei gerai supratau, aš turiu turėti tą žurnalą tiems atvejams, kai gaunu netinkamą maistą, o kitais atvejais man jo pildyti nereikia?

O maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalą privalau pildyti kasdien, tiesa?
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 22:22 Elvusia
Tikrai taip :)
airen airen 811
2010-10-10 12:45 airen
Dabar gi, pasikeitus GHPT, produktų ir žaliavų priėmimo žurnalas pildomas tik tada, kai produktai ir žaliavos neatitinka higienos normų.
Jo pildyti nereikia, jei gauta produkcija atitinka reikalavimus: tinkama temperatūra, nesuplėšytos pakuotės, nesupeliję ir t.t.


O nuo kada tiksliai nereikia pildyti šio žurnalo smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-10 12:47 Elvusia
Tiksliai nepasakysiu, bet nuo 2009 metų pavasario.
Tiksliau, nuo tada, kai įsigaliojo pakeistos GHPT.
airen airen 811
2010-10-10 12:56 airen
Tai kokio velnio, atsiprašau, inspektorė reikalavo jo iš mūsų š.m. balandį. Aiškino, kad reikia registruoti viską. Nes pas mus jo nebuvo visai, tai dabar darom visai nereikalingą darbą....
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-10 13:03 Elvusia 2011-09-11 06-59

airen rašė: Tai kokio velnio, atsiprašau, inspektorė reikalavo jo iš mūsų š.m. balandį. Aiškino, kad reikia registruoti viską. Nes pas mus jo nebuvo visai, tai dabar darom visai nereikalingą darbą....

Jomajo, čia aš jus suklaidinau, turbūt smile Atsiprašau.
Nuo 2010 m. pavasario.
Juk dabar 2010 metų rugsėjis.
Keitėsi šio žurnalo pildymo tvarka, atsirado galimybė užšaldyti pusgaminius, atvėsintą produkciją, ir maisto produktus.
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-10 13:08 Elvusia
Hmmmm, vasario mėnesį jau žinojau, kad jos pasikeitė.
tax.lt/postp774357.html
Vadinasi, balandį neturėjo iš jūsų reikalauti.
O nuo kada keitėsi, negaliu pasakyti - neturiu naujų taisyklių.
airen airen 811
2010-10-10 13:26 airen
O pasikeitusias GHPT kur galėčiau rasti, ar jas tik pirkti galima...
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-10 14:04 Elvusia
Tik pirkti.
K
Katja 11
2010-10-20 15:52 Katja
Laba diena,
Prašau pagalbos. Pildau savikontrolės klausimyną. Iškylo du klausymai:
1. Darbuotojai laikosi elementarios higienos reiklavimų, rankas plauna laiku ir su tinkamomis priemonėmis (nurodykite, kaip tai tikrinate) - O kaip reikia tikrinti?
2. Darbuotojams planingai organizuojami mokymai dėl saugaus ir kokybiško maisto tvarkymo, bendrųjų higienos reikalavimų, protrūkių atsiradimo priežasčių (nurodykite paskutinių mokymų datą ir vietą) - Ar tai turi būti vidiniai mokymai? Kaip jie turi būti įforminti? Ar tai turi būti įmonės vadovo įsakymas organizuoti mokymus? Kaip dažnai jie turi būti organizuojami?
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-20 15:59 Elvusia
1. Stebėjimas. Atsakingas asmuo stovi ir stebi, ar darbuotojai plaunasi rankas pagal reikalavimus.
Galima ir pagal sunaudojamo muilo ir popierinio rankšluosčio kiekį spręsti.
2. Taip, tai vidiniai mokykai.
Pasirašykite įsakymą, kad mokymai vykdomi pagal grafiką arba, pasikeitus technologijoms, arba GHP taisyklėms.
2010-10-22 16:04 TiesiogSaulius
atidarinėjame greito maisto bistro ir pradedame ruoštis visus dokumentus. Iškilo toks trumpas klausimas: kuria knyga reikia vadovautis?
- Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įstaigoms
ar
- Geros higienos praktikos taisyklės maisto produktų prekybos įmonėms
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui