Maisto tvarkymo procesas

2010-08-11 13:17 TiesiogSaulius
- Valymo ir dezinfekavimo darbų planas (čia reikia aprašyti tik maisto gamybos įrenginių valymo ir dezinfekavimo planą? suprantama, kad WC nebus kioske)
- Savikontrolės laboratorinių tyrimų planas
- Greito nesaugaus maisto pašalinimo iš rinkos instrukcija
- Personalo geros higienos priežiūros programa
- Kenkėjų kontrolės ir profilaktikos planas (jeigu tai bus kioskas, o ne patalpa prekybos centre, tada reikia atskirai sudarinėti sutartis su kenkėjų kontrolės įmonėmis?)
- Vidaus audito planas
- ŠGP šalinimo planas. Produkcijoje bus naudojami gatavi mėsos gaminiai (pvz. rūkytos dešrelės), tad kaip suprantu, reikia ir šito plano, taip?

ar dar ką praleidau?
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-11 13:57 Elvusia
Atitrūkus nuo kioskelių visiškai. Tiksliau, niekad nebuvau susidūrus su jais.
Gal paskaitykim, ką rašo?
vmvt.lt/
www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_...
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
Nors esminiai reikalavimai tikrai neturėtų skirtis.
G
gugyte 2
2010-08-19 21:37 gugyte
sveiki,gal kas darete savo kavinukej vidaus audita? siandien buvo vmvt,liepe atlikti,padekit
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-19 21:39 Elvusia 2011-09-11 06-55

gugyte rašė: sveiki,gal kas darete savo kavinukej vidaus audita? siandien buvo vmvt,liepe atlikti,padekit

Reikia:
Įsakymas dėl vidaus audito.
Atsakingi už vidaus audito atlikimą.
Klausimynas (galit pasinaudoti jus šiandien tikrinimo klausimynu).
Arba, geriausia jį pasiruošti pagal GHPT.
Atliekate auditą.
Surašote trūkumus.
Trūkumų pašalinimo planą.
G
gugyte 2
2010-08-22 16:22 gugyte
Aciu.Elvusia. Labai reikia patiekalu kalkulaiciniu korteliu,tiks visokios,kuo daugiau,tuo geriau,jei galima, siuskit i algioksnis@gmail.com aciu aciu aciu
2010-08-31 10:45 TiesiogSaulius
turiu dar tokį klausimą: kiek preliminariai kainuotų, jeigu aš nesiimčiau ruošti visų dokumentų ir už mane tai padarytų kažkas kitas. Ir galbūt žinote, kas tuom užsiima? Jeigu ne viešai, tai bent privačia žinute parašykite. Ačiū Jums labai.
2010-10-05 20:09 Kurtinaityte
Sveiki,

Gal galite pagelbėti? labai reikia Geros higienos praktikos taisykles? gal būtų įmanoma jas gauti? pvz. į el. paštą greitapica@gmail.com , būčiau labai dėkinga :) susitarsim dėl atlygio :)

Ačiū, Aistė
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-05 21:41 Elvusia
www.adinfinitum.lt/lt/products
Skambinkite leidėjams.
2010-10-05 21:53 Kurtinaityte 2011-09-11 06-58

Elvusia rašė: www.adinfinitum.lt/lt/products
Skambinkite leidėjams.


Ačiū, bandysiu kreiptis.
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-05 21:57 Elvusia
Matot kaip yra, Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įmonėms pakeistos.
Jums tikrai reikalinga nauja redakcija.
Dauguma gi turi senąją. Aš ir pati turiu tik seną. O pakeitimus turiu galvoje :)))
Kam jums mokėti pinigus už senieną, kai leidėjai jums parūpins naują :)
A
alfie 10
2010-10-09 09:34 alfie
Sveiki. Norėjau paklausti, ar barui, kuriame bus pagrinde pateikiami gėrimai ir tik keli šalti užkandžiai (alyvuogės, užkandžių lazdelės) bei lengvai ir greitai paruošiami karštieji užkandžiai irgi reikia pildyti:
1. maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalą?
2. maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalą?
3. šiluminio apdorojimo temperatūros ir laiko registravimo žurnalą?
4. valgymo darbų registravimo žurnalą?

Dar keli klausimai:
1. ar būtinas vidaus auditas, ar užtenka tik pasirašyto savikontrolės įsakymo?
2. ar gali būti laikomas tualeto valymo inventorius kartu su kitu tvarkymo inventoriumi, jei yra atskirai sužymėtas?
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 09:55 Elvusia
1. Taip
2.kartojatės :)
3. Ne
4. Ne valgymo o valymo. Taip
ir dar - maisto produktų ir žaliavų laikymo žurnalas

Toliau:
1. Vidaus auditas būtinas.
2. WC valymo inventorius turi būti laikomas atskirai.
A
alfie 10
2010-10-09 10:29 alfie
Atsiprašau, neišsimiegojusi esu, tai nesąmones ir parašiau.
To ir norėjau antru punktu paklausti: maisto produktų ir žaliavų laikymo žurnalas :)

Turiu dar milijoną klausimų, jei galima, nenorėjau čia visko prikrauti iškart, maniau, gal niekas neatsakys, tai ir vargintis neverta, o Jūs, matau, greita :}}
1. ar reikia jau turėti technologines?
2. ar įmanoma gauti maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, jei dar neatvežta indaplovė? (bet mes jau ją užsisakę).
3. ar tinka buitinis šaldytuvas laikyti maisto prekes?
4. ar šaldytuvuose turi būti termometrai? (parašyta, kad kur būtina, maisto šiluminio apdorojimo, karšto maisto laikymo, šaldymo įrenginiuose turi būti temperatūros matavimo ar valdymo prietaisai). tai ar turi būti termometrai vyno šaldytuve, baro šaldytuve ir maisto prekių šaldytuve?
5. ar privalo būti atliekų (maistinių ir nemaistinių) konteineris? jei taip, tai iš kur jie? Ir kaip su šiukšliadėžėm, yra kažkokių reikalavimų?
6. šluotos. Kiek? Kokiom zonoms turi būti atskiros ir kokio dar papildomo valymo inventoriaus reikia?
7. ar reikia rizikos veiksnių aprašymo?
8. ar privalomos rankų plovimo instrukcijos prie visų kriauklių, net tų kurios yra bare? Jei taip, ar užtenka 7priedo, kuris yra GH knygutėj?
9. ar privalomas ir kur turi būti pakabintas 6priedas (plovimo ir dezinfekavimo priemonių planas)? Ar turi būti surašyti priemonių pavadinimai (pvz. D10 ir panašiai, ar užtenka tik „dezinfektantas“, „ploviklis“ ir pan.)? Ar palikti visus plovimo ir dezinfekcijos objektus ar nutrinti tuos, kurie pas mus nebus naudojami?
10. ar iškart (dar nedirbant, o tik atėjus patikrint VMVT) privalo prie plautuvių būti rankšluosčiai rankoms?

Aš labai smulkmeniškai klausinėju, bet tikrai pirmą kartą susiduriu ir absoliučiai jaučiuosi "Žalia" :}
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 10:49 Elvusia
1. Taip
2. Taip
3. Taip
4. Termometrai privalomi ten, kur reikalinga tam tikra laikymo temperatūra
5. Turi būti sudaryta sutartis su atliekų tvarkytojais ar išvežėjais. Šiukšliadėžėms reikalavimų nėra, išskyrus tai, kad jos turi būti su dangčiais.
6. Šluotoms reikalavimų nėra. Tik turite turėti atskiras WC, lankytojų salei ir gamybinėms patalpoms.
7. Ne. Jei dirbate vadovaujantis GHPT.
8. Taip, privalomos ten, kur rankas plaunasi darbuotojai. Užtenka.
9. Planas privalomas. Kur jūs jį pakabinsit - neturi reikšmės. Svarbu, kad jį matytų darbuotojai. Pavadinimų galite nerašyti. Užteks, kad turimiems turėsite ne maisto prekės kokybės pažymėjimą. Žinoma, kad nutrinkite. Negi valysite daržovių patalpą, kurios neturite.
10. Taip. O kaip jūs įrodysite, kad pirmą darbo dieną tie rankšluosčiai jau kabės?
Ir muilo dozatorių nepamirškite.
A
alfie 10
2010-10-09 11:12 alfie
O iš kur man žinoti, ar produktams reikalinga tam tikra temperatūra? Pagal tiekėjų nurodymus ar pagal tą priedą, kuris yra knygutėj? Ar kaip?

O jeigu jau gavus "Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą" aš dar pridėsiu patiekalų į savo meniu, tai man reikės iš naujo gauti patvirtinimą?

O jeigu aš, neturėdama patalpose indų plovimo mašinos, rašysiu prašymą dėl pažymėjimo gavimo, tai man reikės kažkaip įrodyti, kad aš esu ją užsisakius, tik man dar neatvežė?

Ir jeigu tame buitiniame šaldytuve aš laikysiu, pavyzdžiui, marinuotas alyvuoges, tai kaip man reikia visą tą "įforminti"? Jeigu nėra šiam produktui reikalinga jokia speciali temperatūra, tai man vis tiek reikės maisto produktų ir žaliavų laikymo žurnale fiksuoti šio šaldytuvo temperatūrą ir t.t.? Truputį nesuprantu :/
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 11:22 Elvusia
Ant produkto pakuotės yra pažymėta, kokioje temperatūroje jį laikyti.
Jei pridėsite savo patiekalų, tai ir pridėkite. Niekur to pranešti nereikia.
Kodėl akcentuojate tą indų plovimo mašiną?
Jei jos neturite, sudarykite sąlygas indus plauti rankomis ir tai aprašykite maisto proceso tvarkymo aprašyme. Ir pažymėkite, kad indai rankomis bus plaunami tol, kol bus pastatyta indaplovė.
Tame buitiniame šaldytuve glite laikyti ką tik norite.
Svarbu, kad nesudarytumėte sąlygų kryžminei taršai.
Ir, jei jau turite šaldymo įrenginį, tai ir fiksuojate jo temperatūrų svyravimus.
Kitaip - kuriems velniams jums tas šaldytuvas?

Priedo, net jei alyvuogės ir marinuotos, yra reikalavimai, kiek galima laikyti atidarytą indelį ir kokiomis sąlygomis.
Tai ir turite užtikrinti dėl maisto saugos.
A
alfie 10
2010-10-09 11:33 alfie
"Jei jos neturite, sudarykite sąlygas indus plauti rankomis ir tai aprašykite maisto proceso tvarkymo aprašyme. Ir pažymėkite, kad indai rankomis bus plaunami tol, kol bus pastatyta indaplovė."

Na, aš tikrai jos neturiu, bet turėsiu ir noriu gauti pažymėjimą, kad galėčiau toliau viską tvarkytis, o tada ir mašina atkeliaus.. O kokios yra sąlygos indų plovimui rankomis? Kur galėčiau rasti reikalavimus?
A
alfie 10
2010-10-09 11:36 alfie
Ir dar..

Sudarant veiklos audito planą reikia rašyti, kas kada bus tikrinama, ar reikia tiesiog surašyti klausimus:
Ar įmonė dirba pagal GHP taisykles
Ar parengtas įmonės vadovo įsakymas dirbti pagal GHP taisyklių reikalavimus
Ar įmonė atlieka kokius nors maisto tvarkymo veiksmus, kurie neaprašyti GHP taisyklėse
ir t.t.

Ir ar reikia jau tą vieną patikrinimą būti pasidarius, ar tik parodyti jiems, kad turime formą ir įsakymą tokį patikrinimą atlikti, tarkim, kart į pusmetį?
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 11:37 Elvusia
Turite Geros higienos praktikos taisykles?
Paskaitykite ten.
Dar paskaitykite 15:HN ir Maisto saugos įstatymą.
Viską ten rasite.
Šių dokumentų nuorodas neseniai buvau įdėjus.
Paverskite kelis puslapius atgal, nes dabar neturiu laiko ieškoti.
Keliauju iš namų :)

Jei dar kils koks klausimas, vakare atsakysiu :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-09 11:39 Elvusia
Sudarant klausimyną, žodelio Ar nereikia.
"įmonė dirba pagal GHP taisykles " atsakymas taip arba ne.
Jei ne - rašoma, kodėl.

Darbuotojai turi turėti sveikatos pažymėjimus ir pažymėjimus, kad išklausė higienos įgūdžių kursus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui