2010-10-09 10:29
alfie
Atsiprašau, neišsimiegojusi esu, tai nesąmones ir parašiau.
To ir norėjau antru punktu paklausti: maisto produktų ir žaliavų laikymo žurnalas :)
Turiu dar milijoną klausimų, jei galima, nenorėjau čia visko prikrauti iškart, maniau, gal niekas neatsakys, tai ir vargintis neverta, o Jūs, matau, greita :}}
1. ar reikia jau turėti technologines?
2. ar įmanoma gauti maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, jei dar neatvežta indaplovė? (bet mes jau ją užsisakę).
3. ar tinka buitinis šaldytuvas laikyti maisto prekes?
4. ar šaldytuvuose turi būti termometrai? (parašyta, kad kur būtina, maisto šiluminio apdorojimo, karšto maisto laikymo, šaldymo įrenginiuose turi būti temperatūros matavimo ar valdymo prietaisai). tai ar turi būti termometrai vyno šaldytuve, baro šaldytuve ir maisto prekių šaldytuve?
5. ar privalo būti atliekų (maistinių ir nemaistinių) konteineris? jei taip, tai iš kur jie? Ir kaip su šiukšliadėžėm, yra kažkokių reikalavimų?
6. šluotos. Kiek? Kokiom zonoms turi būti atskiros ir kokio dar papildomo valymo inventoriaus reikia?
7. ar reikia rizikos veiksnių aprašymo?
8. ar privalomos rankų plovimo instrukcijos prie visų kriauklių, net tų kurios yra bare? Jei taip, ar užtenka 7priedo, kuris yra GH knygutėj?
9. ar privalomas ir kur turi būti pakabintas 6priedas (plovimo ir dezinfekavimo priemonių planas)? Ar turi būti surašyti priemonių pavadinimai (pvz. D10 ir panašiai, ar užtenka tik „dezinfektantas“, „ploviklis“ ir pan.)? Ar palikti visus plovimo ir dezinfekcijos objektus ar nutrinti tuos, kurie pas mus nebus naudojami?
10. ar iškart (dar nedirbant, o tik atėjus patikrint VMVT) privalo prie plautuvių būti rankšluosčiai rankoms?
Aš labai smulkmeniškai klausinėju, bet tikrai pirmą kartą susiduriu ir absoliučiai jaučiuosi "Žalia" :}