Tax.lt narys ANO800

A
Tax.lt narys nuo
2012-03-22
ANO800
forume parašė 48 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-03-26 22:10 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1143481
Laba,

Užsiimu el.prekyba ir iš Lietuvos paštu siunčiu parduotas prekes į įvairias pasaulio šalis.

Turiu klausimą dėl "METINĖS PAJAMŲ DEKLARACIJOS GPM308 FORMOS IR JOS PRIEDŲ UŽPILDYMO", konkrečiau dėl "GPM308R" priedo.

Toje formoje priedą GPM308R reikia užpildyti, jeigu (punktas iš formos pildymo instrukcijos)

"65. Nuolatinis Lietuvos gyventojas, per mokestinį laikotarpį tos pačios rūšies
individualios veiklos pajamų gavęs (uždirbęs) daugiau kaip vienoje valstybėje (įskaitant
Lietuvą), turi pildyti ir GPM308R priedą."

Kaip suprasti šį punktą? Ar aš turėčiau pildyti GPM308R priedą ir skaidyti savo pardavimus pagal kiekvieną valstybę, ar šis priedas skirtas ne man, o, tarkim, kokiem statybininkam, kurie pasiėmė individualios veiklos pažymą Lietuvoje, o po to dar padirbėjo statybose Vokietijoje, UK, Norvegijoje ir pan.?

Labai lauksiu jūsų protingo paaiškinimo.
Iš anksto dėkoju.

Pirmą kartą tenka deklaruoti individualios veiklos pagal pažymą pajamas, todėl ne viskas aišku.
2013-03-26 21:40 Apskaita & Auditas » PayPal tinkamumas VMI » #1143478
tai niekas nieko vis dar neisiaiskino del sio klausimo? smile
2013-02-08 18:43 Apskaita & Auditas » PayPal tinkamumas VMI » #1131110

Kotryna rašė:
Apsiraminau smile daugiau nešiukšlinsiu... šita tema...

VMI prie FM paaiškina, kad fiziniai asmenys mokesčių administratoriui pranešdami apie atidarytas ir uždarytas bet kokios rūšies sąskaitas užsienio valstybės kredito, mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigose privalo pateikti FR0526 formą. Jeigu Jūs sąskaitą atidarėte Lietuvoje ir tik naudojatės PayPal mokėjimo sistema, formos FR0526 VMI prie FM teikti nereikia


labas, nagi dar pašiukšlinkim šią temą :D Tai man vis dar kyla klausimas, ar visiems fiziniams asmenims nereikia deklaruoti, kad turi sąskaitą PAYPALE, ar tiem, kur individualia veikla užsiima ir naudoja paypala, reik registruot?
Galbūt sužinojai, ką VMI vadina "elektroninių pinigų įstaigomis", jeigu tai netaikoma PAYPAL'ui ir panašioms įstaigoms/sąskaitoms?
2012-12-04 11:42 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1111637

Luka_Paciolis rašė:

vvirginija1 rašė:
Nesupratau..... Pagal šį pasakymą galima suprasti tik tai kad kai pirkėjas apmoka grynais iš karto galima išrašyti pasirinktinai vieną iš trijų čia išvardintų pinigų gavimą patvirtinančių dokumentų smile
Neaiškiai tikriausiai paaiškinau apie Prekių (paslaugų) pirkimo – pardavimo kvitus. Juos pildo tik gyventojai įsigiję verslo liudijimus smile
www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_...

Na o čia VMI plačiau paaiškinama kokius dokumentus turi išrašyti gyventojas vykdantis individualią veiklą:
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10001...




Sveikos, merginos, gal galit dar kartą paaiškinti dėl tų kvitų, nes paskaičiau ir vis tiek, man liko neaišku, ką išrašyti tokioje situacijoje:
atvykstu pas klientą ir jam parduodu prekes, o jis man sumoka grynaisiais.
Jeigu klientui nereikia sąskaitos, tai aš privalau išrašyti: Prekių (paslaugų) pirkimo – pardavimo kvitą + Pinigų priėmimo kvitą ???
2012-11-30 15:55 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1110965
gal galit paaiskinti apie popieriuku israsyma, kai individualioje veikloje pagal pazyma, gauni apmokejima uz prekes grynais pinigais?
Man kyla klausimas del:
PPK - pinigu priemimo kvito
KPO - kasos pajamu orderio
PPPPK - prekiu (paslaugu) pirkimo-pardavimo kvito

Kuri ar kuriuos reikia israsyti, kai, tarkim, nuvyksti pas klienta i namus jam parduodi prekes ir jis tau sumoka is karto grynaisiais?
Susimaisiau skaitydamas ivairius VMI aiskinimus ir forumus, kad nebezinau, kaip turi buti. Su grynaisiais anksciau nedirbau, viska per banka gaudavau, tai ir nzn smile

2012-11-30 15:45 Bendra » Individuali veikla » #1110964

Ilana rašė:

vovere rašė:
jei norite pirkti detales kompiuteriui reikia jį registruoti apskaitoje, prieš tai pranešus vmi pateikiant formą, nepamenu numerio

FR0457

Aciu Voverei ir Ilanai uz atsakymus.
O gal zinot, ar reiktu iregistravus mazos vertes kompiuteri nurasineti kas menesi, kaip koki kita ilgalaiki turta naudojama individuolioje veikloje?
2012-11-30 10:19 Bendra » Individuali veikla » #1110766
tai niekas nieko negali pakonsultuoti mano minetu klausimu? smile
2012-11-27 15:16 Bendra » Individuali veikla » #1109657
sveiki, norėjau pasitikslinti tokį dalyką.
Tarkim, turiu seną kompą, kurio dabartinė vertė būtų apie 500Lt ir noriu jam nupirkti pora detalių, kad taptų galingesnis ir po to bent kokia 50proc. jo naudoti INDIVIDUALIOJE VEIKLOJE.
Ar man reikia tą kompiuterį registruoti kaip ilgalaikį turtą ir skaičiuoti amortizaciją? Ar galima būtų neregistruoti, o tas nupirktas kompiuterio detales tiesiog įtraukti į sąnaudas?

Individuali veikla susijusi su e-prekyba, visai nesusijusi su kompiuteriais. Kompiuteris naudojamas būtų tik e-parduotuvės priežiūrai.
2012-10-04 22:28 Apskaita & Auditas » PayPal apskaita » #1096590

Luka_Paciolis rašė:

Tess rašė:
O kokie bankai veikia su Paypal?
Girdėjau, kad tik SEB ar tai tiesa?
Pasiskaitymui www.pinigupervedimai.lt/paypal



Deja, turiu pareikšti, kad tam puslapyje apie Paypala šiek tiek netiesos yra, nes Paypalo galima turėti laisvai 2 sąskaitas (viena grynai asmeninė, kita savo vykdomam versliukui), po to pinigai už savo parduotas prekes arba pardavėjui grąžinus jūsų pinigus už pirktą prekę, jie automatiškai neįkrenta iš karto į pririštą banko sąskaitą, o lieka paypale, kol pats nenurodai padaryti grąžinimo (withdraw), tad pinigus paypale galima laikyti tol, kol nutarsi juos kažkur išleisti arba susigrąžinti į banką.
2012-10-02 12:40 Apskaita & Auditas » PayPal tinkamumas VMI » #1095954
paskaiciau Kotrynos ideta nuorodele apie laukiancia naujove ir supratau, kad sekantis valstybes zingsnis, kai reiks deklaruoti, kokiose kojnese ar triusikuose dar turi pasidejes pinigeliu smile
2012-08-06 13:20 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1082933

Petronele rašė:

ANO800 rašė: Tai niekas nežinot atsakymo į šitą klausimą?

Sąskaitą-faktūrą rašyk, kvitas rašomas pinigų gavimo momentu.


ačiū už komentarą.
Tai teks jau tą sąskaitą faktūrą rašyti be pirkėjo asmens kodo, nors po to jaučiu bus problemų aiškinant VMI, kaip pirkėjas nenorėjo atskleisti to savo kodo smile

didžiausia nesamone man tas asmens kodo reikalavimas iš pirkėjo, jeigu jam nereikia tos sąskaitos, kad pateisintų išlaidas savo kokioj nors ekonominėje veikloje.... smile
2012-08-06 12:14 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1082910
Labas rytas,
norėjau paklaust ar parduodant prekių į užsienio šalį fiziniam asmeniui (perkasi sau vartoti) privaloma jam išrašyti sąskaitą faktūrą (jeigu aš vykdau individ. veiklą pagal pažymą ir nesu PVM mokėtojas) ar užtenka prie prekių pridėti Prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitą ir viską išsiųsti paštu?

Ačiū už patikslinimą



Tai niekas nežinot atsakymo į šitą klausimą?
2012-08-04 00:38 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1082700
tokiu atveju, jeigu biurelį atsidarysit arba netgi namuose pradesit priiminėti pirkėjus, kurie vietoje galės nusipirkti prekių, tuomet tikrai reikės kasos aparato. Nebent pirkėjas mokėtų bankiniu pavedimu, o prekes pas jus pasiimtų, tada kasos aparato, kaip ir nereikia :)

čia pridedu ir VMI atsakymą
2012-07-31 13:27 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #1081557
katik skambinau į Sodra dėl VSD įmokos mokėjimo avansu, jeigu pradėjau individualią veiklą. Tai patvirtino, kad avansu nereikia jų mokėti, jeigu nežadu eiti tėvystės atostogų ar ten dar kažkas dėl sveikatos yra (su ta sveikata nenuklausiau smile ). VSD įmoką apsiskaičiuoti už praėjusius metus ir sumokėti reikės tik pasibaigus metams iki gegužės 1d.

dar man buvo klausimas dėl to SAV pranešimo teikimo individualios veiklos vykdytojams kas mėnesį ( www.sodra.lt/index.php?cid=1727 žiūrėti 26 punktą)
Pasirodo jį reikia teikti tik tuomet, jeigu nori mokėti avansu tą VSD :)
Tai tiek žinių iš mano aiškinimosi.
Gal kam pravers.
2012-07-31 11:47 Apskaita & Auditas » PayPal tinkamumas VMI » #1081519
man asmeniškai šitokios Paypalo mokėjimo ataskaitos nepatinka, nes jose aiškiai (su visais kontaktais) neparašyta mokėtojo ir pinigų gavėjo rekvizitai. Tose ataskaitose dažniausiai rašo tik prekių pristatymo adresą, kuris gali skirtis nuo mokėtojo adreso.
Tad šitokių ataskaitų aš realiai nenorėčiau laikyti sąskaita smile
Gal reikia tuomet gauti atskirą sąskaitą iš pardavėjo?

Gal dar kas parašys savo nuomonę, kas naudoja paypal'a / ebay oficialiem pardavimam ir pirkimam?
2012-07-31 00:01 Apskaita & Auditas » PayPal tinkamumas VMI » #1081400
labas, kaip tik šiandien tyrinėjau Paypalą dėl sąskaitų.
Ten yra tokia funkcija "request money" (viršutiniam meniu trečias mėlynas mygtukas).
Ten kaip ir galima pasikurti savo sąskaitą, kurią nusiųstum pirkėjui. Tai remiantis šituo, jūsų pardavėjas, manau, galėtų sukurti sąskaitą su rekvizitais ir ją atsiųsti jums. Jūs apmokat ir turite kaip ir normalią sąskaitą.
Vieno dalyko dar normaliai neradau, kur įrašyti savo ar pirkėjo įmonės (asmens) ar PVM kodą, nes jie, man atrodo, labai svarbūs pagal mūsų VMI reikalavimus smile

Jeigu kas geriau žino, kaip tuos kodus įrašyti, pasidalinkit žiniomis - bendrai perprasim šią mokėjimo sistemą :)
2012-07-30 17:00 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #1081287

dontcha rašė:

ANO800 rašė:
norėjau paklausti,

o jeigu tik pradėjai vykdyti šį mėnesį individualią veiklą pagal pažymą ir kol kas nepatyrei nei sąnaudų ir negavai jokių pajamų, ar reikia SODRAI mokėti VSD avansu ir kaip jį tada apskaičiuoti?
Dėl PSD nesuku galvos, nes dirbu pagal sutartį ir už mane kas mėnesį jis yra mokamas, bet lieka neaišku dėl VSD apskaičiavimo :) Kaip yra tokiu atveju?

manau, kad bereikia,nes gali permokėti VSD ,o sodra nedaro jokiu grazinu,kaip VMI,tad geriau metu gale apsiskaičiuoti VSD ir sumokėti sodrai,svarbiausia db yra kas mėnesi sumokėti PSD:)


tai vienu zodziu vykdant individualia veikla, sodros (VSD) nereikia moketi avansu kas menesi? Ji galima susimoket tik pasibaigus metams iki geguzes 1d?
2012-07-29 23:27 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #1081054
norėjau paklausti,

o jeigu tik pradėjai vykdyti šį mėnesį individualią veiklą pagal pažymą ir kol kas nepatyrei nei sąnaudų ir negavai jokių pajamų, ar reikia SODRAI mokėti VSD avansu ir kaip jį tada apskaičiuoti?
Dėl PSD nesuku galvos, nes dirbu pagal sutartį ir už mane kas mėnesį jis yra mokamas, bet lieka neaišku dėl VSD apskaičiavimo :) Kaip yra tokiu atveju?
2012-07-27 10:04 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1080706
Labas rytas,
norėjau paklaust ar parduodant prekių į užsienio šalį fiziniam asmeniui (perkasi sau vartoti) privaloma jam išrašyti sąskaitą faktūrą (jeigu aš vykdau individ. veiklą pagal pažymą ir nesu PVM mokėtojas) ar užtenka prie prekių pridėti Prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitą ir viską išsiųsti paštu?

Ačiū už patikslinimą
2012-07-26 09:16 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1080390
Labas rytas,
norėjau paklaust ar parduodant prekių į užsienio šalį fiziniam asmeniui (perkasi sau vartoti) privaloma jam išrašyti sąskaitą faktūrą (jeigu aš vykdau individ. veiklą pagal pažymą ir nesu PVM mokėtojas) ar užtenka prie prekių pridėti Prekių (paslaugų) pirkimo-pardavimo kvitą ir viską išsiųsti paštu?

Ačiū už patikslinimą :)
2012-07-24 16:08 Bendra » Imone preke pirko eBay aukcione mokejo PayPal - kaip forminti? » #1080095
realiai, tai reikia tiekejo su normaliais rekvizitais, kad galetum i apskaitai isitraukti ir leidziamiem atskaitymam priskirt. Aisku, girdejes tokiu atveju, kad kai kas patys is lempos saskaita pasikuria su kazkokio tiekejo rekvizitais ir isitraukia i apskaita, bet to vis tiek nesiulyciau daryti :)
2012-07-20 14:31 Bendra » Imone preke pirko eBay aukcione mokejo PayPal - kaip forminti? » #1079574

Baltatulpe rašė:
Na susidūriau ir aš su Ebay... Gavau įmonę ( individualią veiklą vykdantis asmuo), kuris perka Iš Ebay prekes ir Lietuvoje pardavinėja. Įmonė ne PVM mokėtoja. Labai įdomu:
1) Kaip įregistruoti prekių tiekėja. Kokius rekvizitus, nes pirkimai matosi tik el. pašte?
2) Jeigu moka per paypal. Ir visa tai atsispindi SEB banke, ar registruoti viską Lt kaip ir paprastą banką? Tokiu atveju, kokia valiuta pajamuoti prekes?
3) Vykdanto tokią veiklą ar reikalingi kažkokie dokumentai ar specialios ataskaitos VMI ir panašiai? Tiesiog norėčiau, jog kažkas vykdantis analogišką veiklą papasakotų apie pagrindinius tokios prekybos niuansus, nes esu nepatyrusi buhalterė, (ypači šioje srityje). Būsiu labai dėkinga.


Labas,
norėjau paklausti tai čia individuali veikla ar įmonė?
Aš labai gerai, manau, nepakonsultuosiu, bet bent jau kažka galiu parašyt.
1) jei tai individuali veikla, tai iš pardavėjo su prekėmis turėjo gauti sąskaitą, kur būtų parašyti tiek pardavėjo tiek pirkėjo rekvizitai. Labai svarbu gauti sąskaitą, kur būtų įrašytas pirkėjo asmens kodas (jei tai tikrai individuali veikla), tuomet galėsit pateisinti išlaidas. Tad dabar reikėtų gauti bent emailu iš pardavėjo tą sąskaitą, jei su prekėmis neatsiuntė. Tuomet jau galėsit įsivesti į apskaitą. Jokių išsamių duomenų apie pardavėją nerasite nei EBAY, nei PAYPAL, nei SEB'e.
2) prekes šiaip reikėtų pajamuoti litais, tik, žinoma, reikėtų konvertuoti į litus pagal pirkimo sąskaitos datą .
3) jei tik perki prekes per EBAY, tai kiek žinau nieko nereikia registruoti, o jei prekes po to parduos internetu/paštu, tai reikia VMI užsiregistruoti veiklą pagal EVRK kodus. Konkrečiau, tai būtų 479100 kodas. Jeigu kitu būdu pardavinės prekes, tai reikia žiūrėti kitų veiklos kodų - priklausomai nuo prekių ir pardavimo būdo.
2012-07-12 11:54 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1077947
IV reiktu registruoti pries gaunant visas saskaitas uz jums atliktas paslaugas, tai jau registruokit dabar ir viskas bus OK.
Istatymuose parasyta,kad ji turi buti uzregistruota ne veliau, kaip ta pacia diena, kai pradedama vykdyti veikla, tad kokia diena ar dvi pries, manau, nepakenks, nes vis tiek planuojat vykdyti veikla :)
Siaip, as pats buciau registraves veikla jau tuo momentu, kai buciau pasirases sutarti su paslaugu teikejais :)
2012-07-11 20:31 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1077790

Petronele rašė:

ANO800 rašė: Tai vien šis punktas, mano nuomone, yra kabliukas ir reikalavimas ieškoti konkretesnės informacijos ar būtinas asmens kodas ant sąskaitos faktūros.
Galėčiau dabar pasakyti, kad lengviau bus rast kvailį, kuris tą kodą jums padiktuos, bet jūsų entuziazmas užkrečiantis - ieškokit! Tik ieškojimuose ir atsiskleidžia gyvenimo prasmė :)



Geras jūsų atsakymas :D

O aš dar vis tik pamislijau, kad tas mano minėtas punktas "5.10. Išlaidas pagrindžiantys dokumentai" iš tikrųjų turėtų būti taikomas tik jeigu aš pats pirksiu prekes iš kito IV vykdytojo ir norėsiu pagrįsti savo sąnaudas arba tą patį norės padaryti mano klientas. Tada ir reikėtų reikalauti pirkėjo asmens kodo :)
Apie tai, kad sąskaitoje faktūroje, kuria pagrindžiamos pajamos, turi būti eilinio pirkėjo asmens kodas nieko neradau parašyta.
Tad, jei VMI kabintųsi dėl asmens kodo nerašymo, reikėtų aiškinti, kad jis privalomas ant sąskaitų faktūrų tik sąnaudų pagrindimui ir, kad pirkėjai, saugodami savo asmens duomenis, jo nenurodo smile
2012-07-11 19:03 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1077783
paskaičiau tą įstatymą. Taip, apie pirkėjo asmens kodą neužsimenama, bet!!...
Ten yra 13 straipsnis 2 dalis:
"2. Kituose teisės aktuose atskirų rūšių apskaitos dokumentams gali būti papildomai nustatyti privalomi rekvizitai. Reikalavimus mokesčiams apskaičiuoti naudojamiems apskaitos dokumentams, įskaitant šių dokumentų gaminimo ir platinimo tvarką, nustato Vyriausybė."

Ar ši dalis nepasako, kad kai kuriem apskaitos dokumentam (juo gali būti ir sąskaita faktūra) gali būti nustatyti kitokie reikalavimai rekvizitams. Tai vien šis punktas, mano nuomone, yra kabliukas ir reikalavimas ieškoti konkretesnės informacijos ar būtinas asmens kodas ant sąskaitos faktūros.
2012-07-11 16:26 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1077751

Petronele rašė:

ANO800 rašė:
"5.10. Išlaidas pagrindžiantys dokumentai

Kodėl į antraštę nekreipiat dėmesio? Jūsų asmens kodas arba IDV Nr. būtinas sąskaitose, kurias trauksit į išlaidas.


tai via, kad čia kalbame, ne apie savo asmens kodo rasyma ant SF, o apie eilinio pirkejo asmens koda.
2012-07-11 16:01 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1077743
vienas is variantu yra:

VMI leidini apie individualia veikla pagal pazyma, kuris atnaujintas 2012-06-14 diena
www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=10826906

ir kur 5.10 punkte net paryskintai parasyta:

"5.10. Išlaidas pagrindžiantys dokumentai

Išlaidos turi būti pagrįstos dokumentais, turinčiais visus Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatyme bei kituose teisės aktuose numatytus privalomus apskaitos dokumentų rekvizitus.
Be privalomų apskaitos dokumentų rekvizitų išlaidas pagrindžiančiuose dokumentuose privalo būti nurodyta:
1) prekių ar paslaugų teikėjo vardas, pavardė ir asmens kodas;
2) prekių ar paslaugų pirkėjo (gyventojo) vardas, pavardė ir asmens kodas.

Iš visų išlaidas pagrindžiančių dokumentų turėtų būti galima nustatyti ūkinės operacijos turinį, todėl tokiuose dokumentuose be kitų rekvizitų turėtų būti ir pirkėjo bei pardavėjo rekvizitai.
Asmens kodo reikalavimas neprivalomas, jeigu tam tikrų dokumentų išrašymą reglamentuojantys teisės aktai įsakmiai nenurodo, kad asmens kodas yra vienas iš būtinų tokio dokumento rekvizitų. Pavyzdžiui, reikalavimus sąskaitai faktūrai ir PVM sąskaitai faktūrai nustato Mokesčiams apskaičiuoti naudojamų apskaitos dokumentų išrašymo ir pripažinimo taisyklės, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. gegužės 29 d. nutarimu Nr. 780. Šiose taisyklėse, įsakmiai nurodyta, kad sąskaitose faktūrose be kitų rekvizitų turi būti nurodytas ir pirkėjo kodas. Vadovaujantis PVM įstatymo 80 straipsnio nuostatomis, PVM sąskaitose faktūrose neprivaloma nurodyti pirkėjo asmens kodo."


Siandien dar skambinau i VMI ir klausiau, jei vykdydamas individualia veikla pagal pazyma, prekes parduodu ir pirkejui noriu israsyti saskaita faktura, bet jis nenori duoti savo asmens kodo, tai ar galiu tokiu atveju israsyti saskaita be sio kodo.
Man atsake, kad be pirkejo asmens kodo galiu israsyti Prekiu (paslaugu) pirkimo-pardavimo kvita, o ant sąskaitos-faktūros asmens kodas yra privalomas.
2012-07-11 15:27 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1077738

Loreta13 rašė:

scratas rašė: jei pirkėjas fizinis asmuo, užtenka nurodyti vardą ir pavardę, ar būtinai reik asmens kodo?
Ne.
Asmens kodas - konfidenciali slapta informacija :) :)
Vardas, pavardė ir deklaruojama gyvenama vieta.
Nebent asmuo to nori ir pats prašo, arba parduodate registruotiną turtą.



norejau paklausti,ar cia patikrinta iformacija (su VMI apkalbeta), kad asmens kodas nprivalomas israsant SĄSKAITĄ FAKTŪRĄ? nes cia TAX.LT visi tik atrodo ir kalba, kad jo rasyti neprivaloma, nes tai konfidenciali informacija, nors istatymuose rasoma, kad ant sąskaitos faktūros jis yra butinas.
smile smile smile
2012-07-10 09:35 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #1077089
tai su VMI niekas del sito reikalo nesusiduret? Neverte gauti pirkeju asmens kodu ant saskaitu fakturu?
2012-07-04 21:55 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #1075756

Kadras rašė:

ANO800 rašė:
laba diena,
norėčiau pasitikslinti tokį dalyką.
Jeigu užsiimi individualia veikla, bet nesi PVM mokėtojas, tada išrašinėji tik sąskaitas faktūras? PVM sąskaitų faktūrų kaip suprantu negali išrašinėt.
Dar klausimėlis: jeigu parduodi prekes internetu užsienyje gyvenančiam fiziniam asmeniui, ar privaloma gauti pirkėjo parašą, jo asmens kodą ant mano išrašytos sąskaitos faktūros ar užtektų, kad ant jos padėčiau tik savo, kaip pardavėjo parašą ir neįrašyčiau pirkėjo asmens kodo?

Iš anksto dėkoju už atsakymą.


taip tiesa galit rasyt saskaita faktura arba prekiu pirkimo pardavimo kvita o PVM saskaitu fakturu negalit israsyti.
Ne pirkejo paraso nereikia, del asmens kodo neprivaloma nes tai duomenys kuriu pirkejas neprivalo pateikti.


Aciu uz atsakyma del asmens kodo smile
Tik va skaiciau VMI leidini apie individualia veikla pagal pazyma, kuris atnaujintas 2012-06-14 diena
www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=10826906

ir kur 5.10 punkte net paryskintai parasyta:

"5.10. Išlaidas pagrindžiantys dokumentai

Išlaidos turi būti pagrįstos dokumentais, turinčiais visus Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatyme bei kituose teisės aktuose numatytus privalomus apskaitos dokumentų rekvizitus.
Be privalomų apskaitos dokumentų rekvizitų išlaidas pagrindžiančiuose dokumentuose privalo būti nurodyta:
1) prekių ar paslaugų teikėjo vardas, pavardė ir asmens kodas;
2) prekių ar paslaugų pirkėjo (gyventojo) vardas, pavardė ir asmens kodas.

Iš visų išlaidas pagrindžiančių dokumentų turėtų būti galima nustatyti ūkinės operacijos turinį, todėl tokiuose dokumentuose be kitų rekvizitų turėtų būti ir pirkėjo bei pardavėjo rekvizitai.
Asmens kodo reikalavimas neprivalomas, jeigu tam tikrų dokumentų išrašymą reglamentuojantys teisės aktai įsakmiai nenurodo, kad asmens kodas yra vienas iš būtinų tokio dokumento rekvizitų. Pavyzdžiui, reikalavimus sąskaitai faktūrai ir PVM sąskaitai faktūrai nustato Mokesčiams apskaičiuoti naudojamų apskaitos dokumentų išrašymo ir pripažinimo taisyklės, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. gegužės 29 d. nutarimu Nr. 780. Šiose taisyklėse, įsakmiai nurodyta, kad sąskaitose faktūrose be kitų rekvizitų turi būti nurodytas ir pirkėjo kodas. Vadovaujantis PVM įstatymo 80 straipsnio nuostatomis, PVM sąskaitose faktūrose neprivaloma nurodyti pirkėjo asmens kodo."

Tai taip iseitu, kad tas pirkejo asmens kodas privalomas ant paprastos saskaitos-fakturos.

Kazkokia bezobrazija. Gal parasytumet, koki komentara apie tai? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui