Tax.lt narys Beebitele

B
Tax.lt narys nuo
2015-06-17
Beebitele
forume parašė 52 žinučių

Naujausios žinutės:

2020-11-04 20:19 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #1427470
Laba diena, noriu persikelti programą į kitą kompiuterį. Susiinstaliavau mysql 5.6 (nes dabartiniame kompiuterija matau, kad tokia serverio versija) + parsisiunčiau ir susiinstaliavau Apskaita5. Kai bandau naujame kompiuterija atskurti duomenis iš kopijos meta klaidą, gal galite padėti, kas čia ne taip

Klaida atkuriant atsarginę kopiją: 'mysql' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.


Windows versija: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0; MySQL base dir: C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.6;
MySql Charset dir: "C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.6\share\charsets"; MySql Exists: True;
MySqlDump exists: True; Backup File path: 'C:\Users\user\Desktop\uabKaunoKalviai20201102.sql'; PATH variable: 'C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;
C:\WINDOWS\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\.dnx\bin;C:\Program Files\Microsoft DNX\Dnvm\;C:\Android;C:\Windows\System32;C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\;C:\WINDOWS\System32\OpenSSH\;C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin;C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Fabric 1.5 & MySQL Utilities 1.5\;C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Fabric 1.5 & MySQL Utilities 1.5\Doctrine extensions for PHP\;C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;'; SQLite3 exists: True;
Application path: 'C:\Program Files (x86)\Apskaita5'; Command line exists: True.
2018-02-27 10:55 Bendra » Pakuotės mokestis » #1385453
įmonė įsiveža, metala iš ES ir būna metalo pakuotės (spynelės, skardos lakštai uždengimui, metalinė juosta). Įmonė gamintoja, gamybos procese turi metalo atliekų, kurias parduoda. Kartu parduodama metalo pakuotė. Ar reikia mokėti pakuotės mokestį, už tą parduotą pakuotę??
2018-02-27 10:13 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #1385440
Aš tik raštą iš Žalio taško turiu, kad panaikintos pažymos. Iš AM ir VMI neturiu jokių reikalavimų. Žalias taškas ruošią skunda. Tai manau, kad ir mes rašysimės. Sumos pas mus keli tūkstančiai, reikšmingos. Bet Žaliasis taškas minėjo, kad iki 04.15 yra terminas. Tai gal nebus delspinigių, o gal ir skundas duos rezultatų. Bet vargu ar čia be teismų apseis viskas. Tai turbūt vistieks reikia tikslinti tas deklaracijas ir susimokėti, o po to žiūrėti? Kaip galvojat?


tiga rašė:
Rekomenduoti nieko negaliu, tik reikia žiūrėti į pinigų kiekį. O be to su valstybe patariu atsiskaityti smile Kadangi kai mes paskaičiavome mokestį, nesusidarė nei vienas šimtas, tai patikslinom deklaraciją ir susimokėjome mokestį. Skambinau Į AM, tai sakė , jei sumokėjome iki nurodyto laiko , tai už tą laikotarpį jokių delspinigių nebus. O dabar kai sumokėjome, tai galime jau ir su PTO tartis, bet mes ir jų nekibinsim, nes suma juk nedidelė. Lai gyvena, nes ir jie patys papuolė į šią mėsmalę... Iš tikro tai jums juk atsiuntė PTO , kad prašo kartu su jais kreiptis į teismą dėl šio rekalo. aš įsivaizduoju tai darys tos įmonės, kurių nemenkos sumos.

2018-02-27 09:43 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #1385423
O jus jau gavote kokį nors raštą iš valdžios institucijų, kad susimokėti mokestį, dėl to "Metrail" panaikintų pažymų? Ir ką planuojate daryti šioje situacijoje?


karabinas rašė:
Ar kilo kam nors problemų dėl "Metrail" išrašytų fiktyvių atliekų sutvarkymo dokumentų? Gavome raštą, kad turime susimokėti mokestį už metalinę pakuotę, kurią į rinką išleidome 2013/2014 m. Jei sumokėtume mokestį ir prašytume VŠĮ "Pakuočių tvarkymo organizacijos" atlyginti patirtą nuostolį, tai minėtas VŠĮ turbūt paprašytų mūsų susitikti teisme (geruoju neatlygins nuostolio, nors sutarty aiškiai parašyta, kad privalo atlyginti). Deja, teismams neturime laiko. Gal kas susidūrė su minėta problema? Kokį elgesio modelį rekomenduotumėte?

2018-02-01 13:50 Gyventojų pajamų mokestis » FR0471 B klasės pajamų deklaracija » #1382945
Sveiki,
nenuolatinis gyventojas parduoda automobilį įmonei, kokios čia pajamos A AR B, kaip su GPM?
2018-01-26 12:38 Bendra » Pakuotės mokestis » #1382219
Norėčiau pasiklausti jei įmonė gamintoja parduoda prekes su euro padėklu (padėklas irgi parduodamas), padėklas nebus gražintas, tai tas padėklas bus kaip sunaudojimas savo reikmėms ir reikia mokėti mokestį?

2017-10-25 09:56 Bendra » Pirkimas iš aliexpress.com ir dokumentai » #1374229
O kaip tokį pirkimą padeklaruoti ISAF kur reikia deklaruoti įsigyjimo sąskaitas? Gal kas susidūrėte?


irmoske rašė:

Ruciune rašė:
Sveiki,
Gal kas susidūrė su šia problema.
Ar įmanoma gauti sąskaitas faktūras perkant iš šios parduotuvės ?
Jei ne tai , kaip galima būtų įteisinti tas prekes veikloje ? Gal užsakyt tiek, kad reiktu sumokėt muitą ir muitinė išrašytų kokius dokumentus.
Laukiu atsakymu smile

Spausdinkite užsakymo informaciją, kur matytųsi kas ką už kiek pirko.
Gavę galite kreiptis į muitinę, jei reikės - priskaičiuos muitą, PVM.
Jei maža vertė, gal nieko neskaičiuos. Tiesiog pajamuosite pagal užsakymo lapą.


2017-01-10 13:28 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #1344969
Laba diena, pirktos PVC užuolaida sandėlio angai, kad šaltis neitų. Kaina viršija ilgalaikio turto įsigyjimo vertė 289 EUR. Kaip manote, ar tai ilgalaikis turtas, ir per kiek metų nudėvėti?
2016-12-07 14:54 Bendra » Darbuotojų telefonai įmonėje » #1341345

KJurate rašė:
o kodėl sunku?
juk jam vadovas turi prisiskambinti arba sms nusiųsti su darbo laiko pasikeitimu, kad paskui negalėtų pasakyti, jog nežiojau, nes neturiu telefono...

tik man kažkokia keista motyvacija- sim kortėle už 10 eur per mėn. gal...
mano planas geresnis

mūsiškiams Kalėdoms naujus aparatus visiems pirko- paėmė , tai tie... gudručiai, naujus pardavė ir toliau savais naudojosi... irgi mat, motyvacija gavosi


Planas manau geras, bet kokiu atveju skambint, naršyk neribotai, viskas apmokėta.
O pas jus ir darbininkams dovanojo telefonus, ar tik administracijai?
2016-12-07 14:14 Bendra » Darbuotojų telefonai įmonėje » #1341328

aiwita rašė:

Beebitele rašė:
Tai va kad, pagal pareigybes realiai ne visiems reikalingas tas telefonas. Bet tiesiog kaip bonusas darbuotojams. Ir bus duodama tik SIM su mob.paslaugu planu ir paslaugos apmokamos kas mėn. įmonės. Telefonus darbuotojai turės savo. Abonentų įmonėje bus tiek pat kiek ir darbuotojų. Kaip VMI į tai pažiūrėtų, kokia Jūsų nuomonė ar patirtis.

Jei sugebėsit įrodyti, kad jiems reikalingas ryšys, tai viskas bus gerai. Jei ne, tai turėsit skaičiuoti pajamas natūra. Dar aišku priklauso koks tas plano mokestis. Pas mus darbuotojai turi už 1,5€ planus. Tai netikiu, kad dėl tokios sumos kabintųsi.

Planas labai geras planuojamas ( neriboti pokalbiai, sms ir internetas). Kaina apie 10 EUR. Turbut sunkoka būtų įrodyti, kad paprastam darbininkui reikalingas internetas?

2016-12-07 13:41 Bendra » Darbuotojų telefonai įmonėje » #1341310

KJurate rašė:
jei tie darbuotojai telefonais naudojasi darbo reikalais t.y. uždirba įmonei pajamas, tai tikrai niekas negali prisikabinti... suprantu, kad dėl brangių aparatų abejonė iškilo?
bet jei jiems pagal pareigybes niekada niekam skambinti nereikia, nei sms rašyti, jei laiškus skaityti telefone...bet kas tai nustatys?
žinoma daugiau aparatų - abonementų nei darbuotojų... tada jau keista ir kelia abejonę (nes būna ir taip)


Tai va kad, pagal pareigybes realiai ne visiems reikalingas tas telefonas. Bet tiesiog kaip bonusas darbuotojams. Ir bus duodama tik SIM su mob.paslaugu planu ir paslaugos apmokamos kas mėn. įmonės. Telefonus darbuotojai turės savo. Abonentų įmonėje bus tiek pat kiek ir darbuotojų. Kaip VMI į tai pažiūrėtų, kokia Jūsų nuomonė ar patirtis.

2016-12-06 21:39 Bendra » Darbuotojų telefonai įmonėje » #1341221
Labas vakaras, mobilaus ryšio operatorius siūlo duoti SIM korteles darbutojams kaip motyvacine skatinimo priemone. Ar gali įmonėje būti tiek telefonų abonentų, kiek ir dartuotojų. Suprantu, kad gali, bet ar VMI nenorės apmokestinti tų išlaidų kaip darbo užmokesčio?
2016-10-20 09:41 Apskaita & Auditas » Išankstinė sąskaita » #1335605

KJurate rašė:
o tai viena prekė ar kelios?
jei kelios, tai ir užpajamuokite gautą kiekį, jei viena... tada vieneto proporcinę dalį. smile ..
o ta prekė jus jau pasiekė, tai gal komplektacinė dalis? tada atskiras komplektacines dalis susipajamuojate, o paskui "pasigaminate" gaminį kai turėsite visas dalis...
nematau tragedijos, tik turinio nesuprantu


prekės dar jokios negavome, bus viena prekė. Invoice parašyta 50 % prepayment. Tai va ir nežinau, kaip man ta sąskaitą užsiregistruoti. Koks bus PVM kodas pagal klasifikatorių?
2016-10-19 16:46 Apskaita & Auditas » Išankstinė sąskaita » #1335560

KJurate rašė:
na jau tikrai


juk invoise, tai sąskaita, kokią gavote tokią ir susivedate, jei ne visa avanso suma tai ir lieka "kaboti" avansas..kol visas sandoris bus baigtas arba grąžins, jei tiek pakanka
o kas debete:
jei prekes pirkote, tai prekės,
jei paslaugas, tai sąnaudos,
jei ilgalaikį turtą tai taip ir bus


tai va kad avansui niekas invoice nerašo, o ES įmonė išrašė atsiuntė ir sakė, kad likusiai daliai rašys kitą invoisa, tada kai atsiųs prekes. (tai prekes kaina bus per 2 invoice). Nežinau kažkokia nesamonė, pas juos tipo tvarka tokia
2016-10-19 16:27 Apskaita & Auditas » Išankstinė sąskaita » #1335557

Beebitele rašė:

amadina22 rašė:

Beebitele rašė:
Laba diena, sumokėjome ES įmonei avansą už prekes ir jie išrašė mums invoice tai sumai. Kaip užsipajamuoti reikėtų?Kokios būtų korespondencijos?

D 2 kl. Sumokėti avansai tiekėjams
K 2 kl. Bankas


tai taip, aš kai pinigus sumokėjau tai taip ir stovi pas mane apskaitoje, bet jie išrašė jau sąskaitą gautam avansui (t.y. gavome profromą invoisą, apmokėjome pagal jį ir vėliau gavome sąskaitą sumokėtam avansui (ten ir parašyta 50% gautas avansas), prekes gausime vėliau ir likusiai daliai gausime antrą sąskaitą 50%. Tai ir nežinau kaip daryti, nes tą gautą sąskaitą reikia traukti į registrus


Ką man daryti su tuo invoisu? Reikia įsivesti į apskaitą, nes reikės teikti VMI registrus. Kreditas bus 443, o kas debete ?
2016-10-19 14:46 Apskaita & Auditas » Išankstinė sąskaita » #1335517

amadina22 rašė:

Beebitele rašė:
Laba diena, sumokėjome ES įmonei avansą už prekes ir jie išrašė mums invoice tai sumai. Kaip užsipajamuoti reikėtų?Kokios būtų korespondencijos?

D 2 kl. Sumokėti avansai tiekėjams
K 2 kl. Bankas


tai taip, aš kai pinigus sumokėjau tai taip ir stovi pas mane apskaitoje, bet jie išrašė jau sąskaitą gautam avansui (t.y. gavome profromą invoisą, apmokėjome pagal jį ir vėliau gavome sąskaitą sumokėtam avansui (ten ir parašyta 50% gautas avansas), prekes gausime vėliau ir likusiai daliai gausime antrą sąskaitą 50%. Tai ir nežinau kaip daryti, nes tą gautą sąskaitą reikia traukti į registrus
2016-10-19 11:22 Apskaita & Auditas » Išankstinė sąskaita » #1335465
Laba diena, sumokėjome ES įmonei avansą už prekes ir jie išrašė mums invoice tai sumai. Kaip užsipajamuoti reikėtų?Kokios būtų korespondencijos?
2016-10-17 16:34 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335222
ačiū.
2016-10-17 16:34 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335221
:)
2016-10-17 16:25 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335217
kaip supratu registrų centre tą įgaliojimą gali pateikti tik Lietuvos juridinis asmuo ar taip?
2016-10-17 16:24 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335214
motininė įmonė yra užsienio įmonė tai nieko nekeičia, vistiek gali įgalioti?
2016-10-17 16:20 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335212

Tess rašė:
Gali įgalioti bet ką. smile
www.registrucentras.lt/p/64


o jei juridinis asmuo yra užsienio įmonė, ar irgi viskas tinka?
2016-10-17 15:32 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335193

Tess rašė:
Gali įgalioti buhalterę pasirašyti įstatus ir juos pateikti registro tvarkytojui.

Apvalinate gi pagal matematikos taisykles.
Pas jus rezervas buvo 1000 Lt ir suapvalinus pagal taisyklę - 289,62 Eur.
Įstatinis kapitalas konvertuojamas kitaip. Iš pradžių konvertuojant akcijos nominalią vertę ir padauginant iš akcijų skaičiaus.
Tai kaip supratau pas jus akcija yra 1 Lt vertės.
1/3,4528=0.2896 Eur
0.29*10000=2900 Eur.


Kai akcininkai tvirtins FA, padidinsite rezervą. Šiuo atveju tai nėra paprastas apvalinimas.


Pas mus akciją buvo 10 Lt, tai dėl to gavosi apvalinimai. Dėkui už išsamų atsakymą.
Dėl įgaliojimo, tai ar teisingai supratau motininė įmonė sprendime gali įgalioti dukterinės įmonės buhalterę pakeisti dukterinės įmonės įstatus. Be to dar reikės ir, kad vadovas parašyti įgaliojimą registrų centrui, (ten kažkokią spec. forma) ar taip?

2016-10-17 11:25 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335115

Tess rašė:
Dėl šių 0,38 Eur nieks nenubaus.
Be to tik visuotinio akcininkų susirinkimo kompetencijoje priimti sprendimą dėl rezervų sudarymo, naudojimo, sumažinimo ir naikinimo.
Tai kokiu pagrindu jus jį didinsite?


bet čia gaunasi beveik kaip apvalinimas ir dabar FA suma buvo 290 EUR. ( o ne 289,62 EUR). Suprantu visada reikia turėti pagrindą. Reikės turbut įtraukti į sprendimą.

Dar gal patarsite, jei vienintelis akcininkas juridinis asmuo, ar protokole dėl įstatų keitimo gali įgalioti iš kart buhalterę pakeisti įstatus dukterinės įmonės?
2016-10-17 08:41 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335072

Tess rašė:
Kai tvirtinsite metinę, tai ir padidinsite.

dėkui Jums už atsakymus. Tas rezervas gaunasi 0,38 eur per mažas, tai dėl tų kelių centų ar reikia atskiro patvirtinimo? Ar man tiesiog palyginti iš nepaskirstyto pelno?
2016-10-15 12:06 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1335019

Tess rašė:
Šiame sprendime rašote tik dėl akcijų konvertavimo.
www.registrucentras.lt/jar/euras/skaiciuokle.php


o ką daryti su tuo rezervu, jis perskaičiavus gausis mažiau nei 1/10 įstatinio ? Nes įstatinis padidės dėl konvertavimo akcijos vertės ir jos apvalinimo pagal pavyzdžius registru centro.
2016-10-14 16:49 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1334982
tai sprendime akcininkas irgi turi nurodyti, kad didinti privalomąjį rezervą? Gal galite patarti kaip padaryti?
2016-10-14 16:44 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1334981
Dar noriu paklausti dėl apvalinimo jei akcija 10 Lt, tai būtinai reikės atlikti apvalinimus, nes 3 skaičiai po kablelio gaunasi t.y. apvalinsis akcijos kaina iki 2,90 EUR, ir keisis akcinio kapitalo dydis, ir reikės didinti rezervą?
2016-10-14 16:17 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1334977

Tess rašė:
Tikrai neatitinka.


Tai būtinai reikia tvirtinti pas notarą? Ar galima elektroninių būdu per registrų centrą?
2016-10-14 16:08 Bendra » Įstatinis kapitalas » #1334975
UAB įstatai registruoti 2004 rugsėjo 24 d., ar užtenka keisti tik įstatinį kapitalą ir akcijos vertę. Ta prasme, ar jie atitinka dabartinius reikalavimus?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui