Tax.lt narys Sileksat

S
Tax.lt narys nuo
2015-12-28
Sileksat
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-03-20 21:50 Apskaita & Auditas » Mažos kavinės apskaita » #1310787

dontcha rašė:
Sveiki, ar kavines darbuotojams taikote sumine darbo apskaita? Kaip ta fiksuoti darbo sutartyje jei darbuotojas forminamas tik 0,5 etato?



Sveiki,
Sutartyje fiksuojama labai paprastai, pagal atitinkamą skaičių valandų.
2016-02-22 17:41 Apskaita & Auditas » Mažos kavinės apskaita » #1306315

valiukas rašė:
Pradedu vesti kavinės apskaitą. Noriu paklausti patarimo. Sakykim ant pirkimo sąskaitos yra pirkta kava ir vienkartiniai puodukai. Kaip pajamuojatės, kavą į prekių atsargas o puodukus iškart keliat į sanaudas? ar kažkaip kitaip darot?


Sveiki, puodeliai iš esmės tikrai nėra didelės suma, be to tikėtina, kad per mėn jie visi susinaudos, tad galima kelyi iškarto į sąnaudas, Žinoma nurašymo aktas puikus priedas. Tačiau ra ir kitokių prekiū kavinėje, kuriosgali būti ne brangios (staltiesės pvz.) bet naudojamos ilgesnį laiką, tada puiku, jeigu turėtumėt galimybę sąnaudas nusirašyti pagal sunaudojimo faktą.
2015-12-29 09:52 Apskaita & Auditas » Mažos kavinės apskaita » #1297842

KJurate rašė:
Aš visas sunaudotas medžiagas, pagal faktą nurašyčiau į pusryčių savikainą, o kai lieka tarkim duona džiūvėsėliams ar pienas padažams... užsipajamuočiau iš naujo, nes paskui kalkuliacinėse nebus iš ko nurašyti...


Panašu, kad taip ir telieka daryti. Maniau, gal kas yra ką sugudravęs šitoj vietoj su R-keeper, kad nereiktų ranka nurašynėti. Vis vien, dėkoju už skirtą laiką ir mintis. Gražių artėjančių švenčių.
2015-12-29 09:34 Apskaita & Auditas » Mažos kavinės apskaita » #1297834

KJurate rašė:
vienareikšmio atsakymo nėra, reikia įsivertinti daugelį faktorių ir kokių tikslų siekama:
Ar yra produktų-patieklaų, kurie grįžta atgal į virtuvę? ir bus naudojami kitiems patiekalams gaminti?
ar būna klientų, kurie susimoka už pusryčius atskirai?
kokio tikslumo pas jus apskaita?
ar yra gaminių technologinės kortelės ir jų griežtai laikomasi...


Apskaita maitinimuj pagal meniu yra labai griežta ir smulki, su visom kortelėm, porcijom ir kasdieniniu vadinamu "prasukimu" ir nurašymu. Bet pusryčiai yra toks maitinimas, už kurį paskaičiuojam žmoguj prie kambario kainos, ir jis valgo kiek nori. Dėl prekių grįžtamumo, taip yra tokių, kurios yra nesunaudojamos, bet dažniausiai jų jau nebededam į jokius kitus patiekalus, išskyrus pieną padažams ar pan. visą kitą, jeigu lieka atiduodama pagal nustatytą tvarką utilizuoti. Kitas žmogus, negyvenęs taip pat gali ateiti pusryčiauti, susimoka nustatytą kainą, bet vėl gi tai švediškas stalas ir neparduodam konkrečiai porcijų o valgo kiek telpa :)
2015-12-29 08:57 Apskaita & Auditas » Mažos kavinės apskaita » #1297825

astuleee rašė:

Sileksat rašė:
Sveiki gerbiami kolegos. Nuolat pasiskaitinėju Jūsų genealias mintis ir vertingus patarimus, bet šį kartą tiesiog nerandu nei pažįstamų dirbančių panašioje srityje, nei panašios gvildentos temos. Tad, jei yra galinčių, labai prašau padėti:
Nedidukas viešbutukas savo gyventojams teikia pusryčius, švediškas stalas, porcijom paskaičiuoti nepavyksta. Imamas standartinis mokestis, Kaip protingiausiai elgtis su suvartotais produktais, kuomet dirba su R-keeper ir storehouse maisto apskaitai.

Nuoširdžiai iš anksto dėkoju už bet kokias mintis smile


Kodėl nepavyksta paskaičiuot porcijom? Turi pavykt. Tai kaip tada banketą paskaičiuotumėt? Juk klientas turi žinot, kokia kaina 1 žmogui.


Kai būna banketas, tuomet yra iš anksto derinamas meniu ir žmonių skaičius. Kai būna švediško stalo pusryčiai neįmanoma numanyti kiek sumuštinių pasidarys, kiek šaukštų kiaušinienės įsidės, kelis jogurtus suvartos vienas ir tas pats žmogus. Dėl švediško stalo formuluotės yra derinta su VMI, jie patvirtina, kad porcijų suskaičiuoti nėra įmanoma, juk nestovėsi ir neskaičiuosi kąsnių. Tas momentas aiškus, bet norisi kaip įmanoma teisingiau įsivesti to maitinimo apskaitą, čia išmonės ir pritrūkom....
2015-12-29 08:53 Apskaita & Auditas » Mažos kavinės apskaita » #1297823

astuleee rašė:
Labas rytas,
Manau, kad ne visai taip. Kasos aparate tikrai nebūtų trūkumo, nes padarytas inkasavimas. Prie avanso apyskaitos savininkas pridės kasos aparato inkasavimo čekutį ir nieko čia kriminalinio nematau. Savininkas nieko neprivalo pirkti už savo pinigus. Mes išduodam iš įmonės kasos avansą, už kurį atsiskaito mėnesio gale. Tik, žinoma, gal daugiau kontrolės ir lengviau galus sugaudyt, kai pinigai pereina per įmonės kasą.

Kalbant apie kasos aparatą, visiškai teisingai. Tik kur nukeliavo pinigai toliau? Išėjo į parduotuvę laikinai iš įmonės? Nei vienos institucijos, o juolabiau tvarkingos buhalterės toks paaiškinimas netenkins, nebent padarytumėt įrašą buhalterinėj apskaitoj, kad pinigai kelyje, yra kas daro taip, kol nuveža pinigus iki inkasacijos punkto ir jie įkrenta po perskaičiavimo į a.s., bet nemanau, kad šiuo atveju verta taip vargti. Čia daugiau klausime akcentuojamas momentas apskritai ar reikalinga kokia nors dokumentacija, kol pinigų nėra įmonėje. Vienareikšmiškai reikia, jie kabėti ore negali.
2015-12-28 23:05 Apskaita & Auditas » Mažos kavinės apskaita » #1297811

Diana199 rašė:
Sveiki, situacija:
Iš kasos aparato stalčiaus išimami pinigai. Bet jie nėra įnešami į kasą, o paimami savininko, kaip atskaitingo asmens. Už juos savininkas perka prekes įmonei. Arba įnešą į banką.
Klausimas ar šie pinigai būtinai turi būti apskaitomi per kasą t.y.
D272 - kasa- rašomas KPO D2435
K2720 - EKA K272 -rašomas KIO

ar galima apeiti kasą
D2435 -atskaitingas a.
K2720 -EKA
Koks tada dokumentas turi būti surašomas? Aktas, buhalterinė pažyma ar negalima niekaip, tik per kasą.

Ačiū



Gryni pinigai turi būti apskaitomi tik per pagrindinę įmonės kasą, taip numato ne tik įmonės apskaitos politika, bet taip reikalauja ir įstatymais numatytos tvarkos, kad lengviau būtų įsivaizduoti kodėl tai svarbu, tiesiog situacija: tuo metu, kuomet savininkas perka už paimtus grynus, ateina patikrinti ir prašo suskaičiuoti pinigus kasose (el. pagrindinėj ir pan.) akivaizdu, kad neapiforminus reikalingais dokumentais, bus trūkumas, už ką yra baudžiama. O grynųjų pinigų apskaita apiforminama tik KPO ir KIO (aktai ir buh. pažymos kitos paskirties dokumentai). Avansinė apyskaita kitaip, tik tuomet, kada savininkas už savo pinigus nusiperka, o jam iš įm. kasos grąžinama, bet vis vien reikia pildyti KIO.

Tikiuosi pagelbėjau.
2015-12-28 22:56 Apskaita & Auditas » Mažos kavinės apskaita » #1297810
Sveiki gerbiami kolegos. Nuolat pasiskaitinėju Jūsų genealias mintis ir vertingus patarimus, bet šį kartą tiesiog nerandu nei pažįstamų dirbančių panašioje srityje, nei panašios gvildentos temos. Tad, jei yra galinčių, labai prašau padėti:
Nedidukas viešbutukas savo gyventojams teikia pusryčius, švediškas stalas, porcijom paskaičiuoti nepavyksta. Imamas standartinis mokestis, Kaip protingiausiai elgtis su suvartotais produktais, kuomet dirba su R-keeper ir storehouse maisto apskaitai.

Nuoširdžiai iš anksto dėkoju už bet kokias mintis smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui