Mažos kavinės apskaita

Tess Tess 20234
2015-09-25 14:25 Tess
O jei kavinė dar neturi licencijos prekiauti alkoholiu, o yra nupirkti keli buteliai šampano. Na gal čia patiekalui ruošti reikia.
Čia nieko baisaus ar geriau netraukti iš viso? smile
Petronele Petronele 18325
1 2015-09-25 14:43 Petronele

Tess rašė:
O jei kavinė dar neturi licencijos prekiauti alkoholiu, o yra nupirkti keli buteliai šampano. Na gal čia patiekalui ruošti reikia.
Čia nieko baisaus ar geriau netraukti iš viso? smile

Jei neturit licencijos, jums turėjo parduoti su įrašu sąskaitoje "reprezentacinėms reikmėms".
Tess Tess 20234
2015-09-25 14:44 Tess
Tiksliai, po čekių įrašas.
Tai tuomet įvesti kaip reprezentacijos išlaidos (75/25)?
Petronele Petronele 18325
1 2015-09-25 14:49 Petronele
Manau taip, bet niekad nesusidūrusi. Mes tik parduodam :)
U
upss 1600
1 2015-09-25 14:57 upss
Tess, pasiklausčiau VMI, nes Jūs juk ne reprezentacijai naudosit o patiekalų gamybai. Esu valgiusi kažkada kavinėje, kurioje alkoholiu neprekiaujama bananus keptus šampano tešloje ir jie gana populiarūs buvo, baisus nuostolis gautųsi jei būtų galima traukti tik 75/25 arba savikaina iškiltų smile
KJurate KJurate 6546
2015-09-25 16:41 KJurate
jei neturi licenzijos, tai tikrai negali traukti... alkoholio kontrolės įstatymas tai reglamentuoja. o kad nuo šlakelio šampano savikaina kiek bus didesnė- pamanyk, juk tai nėra vienintelis patiekalas... ir jei ne visą iš karto sunaudos tešlai, vis tiek teks pasireprezentuoti, juk nuduks :)
S
Sileksat 8
2015-12-28 22:56 Sileksat
Sveiki gerbiami kolegos. Nuolat pasiskaitinėju Jūsų genealias mintis ir vertingus patarimus, bet šį kartą tiesiog nerandu nei pažįstamų dirbančių panašioje srityje, nei panašios gvildentos temos. Tad, jei yra galinčių, labai prašau padėti:
Nedidukas viešbutukas savo gyventojams teikia pusryčius, švediškas stalas, porcijom paskaičiuoti nepavyksta. Imamas standartinis mokestis, Kaip protingiausiai elgtis su suvartotais produktais, kuomet dirba su R-keeper ir storehouse maisto apskaitai.

Nuoširdžiai iš anksto dėkoju už bet kokias mintis smile
S
Sileksat 8
2015-12-28 23:05 Sileksat

Diana199 rašė:
Sveiki, situacija:
Iš kasos aparato stalčiaus išimami pinigai. Bet jie nėra įnešami į kasą, o paimami savininko, kaip atskaitingo asmens. Už juos savininkas perka prekes įmonei. Arba įnešą į banką.
Klausimas ar šie pinigai būtinai turi būti apskaitomi per kasą t.y.
D272 - kasa- rašomas KPO D2435
K2720 - EKA K272 -rašomas KIO

ar galima apeiti kasą
D2435 -atskaitingas a.
K2720 -EKA
Koks tada dokumentas turi būti surašomas? Aktas, buhalterinė pažyma ar negalima niekaip, tik per kasą.

Ačiū



Gryni pinigai turi būti apskaitomi tik per pagrindinę įmonės kasą, taip numato ne tik įmonės apskaitos politika, bet taip reikalauja ir įstatymais numatytos tvarkos, kad lengviau būtų įsivaizduoti kodėl tai svarbu, tiesiog situacija: tuo metu, kuomet savininkas perka už paimtus grynus, ateina patikrinti ir prašo suskaičiuoti pinigus kasose (el. pagrindinėj ir pan.) akivaizdu, kad neapiforminus reikalingais dokumentais, bus trūkumas, už ką yra baudžiama. O grynųjų pinigų apskaita apiforminama tik KPO ir KIO (aktai ir buh. pažymos kitos paskirties dokumentai). Avansinė apyskaita kitaip, tik tuomet, kada savininkas už savo pinigus nusiperka, o jam iš įm. kasos grąžinama, bet vis vien reikia pildyti KIO.

Tikiuosi pagelbėjau.
astuleee astuleee 3430
2015-12-29 08:47 astuleee
Labas rytas,
Manau, kad ne visai taip. Kasos aparate tikrai nebūtų trūkumo, nes padarytas inkasavimas. Prie avanso apyskaitos savininkas pridės kasos aparato inkasavimo čekutį ir nieko čia kriminalinio nematau. Savininkas nieko neprivalo pirkti už savo pinigus. Mes išduodam iš įmonės kasos avansą, už kurį atsiskaito mėnesio gale. Tik, žinoma, gal daugiau kontrolės ir lengviau galus sugaudyt, kai pinigai pereina per įmonės kasą.
astuleee astuleee 3430
2015-12-29 08:48 astuleee

Sileksat rašė:
Sveiki gerbiami kolegos. Nuolat pasiskaitinėju Jūsų genealias mintis ir vertingus patarimus, bet šį kartą tiesiog nerandu nei pažįstamų dirbančių panašioje srityje, nei panašios gvildentos temos. Tad, jei yra galinčių, labai prašau padėti:
Nedidukas viešbutukas savo gyventojams teikia pusryčius, švediškas stalas, porcijom paskaičiuoti nepavyksta. Imamas standartinis mokestis, Kaip protingiausiai elgtis su suvartotais produktais, kuomet dirba su R-keeper ir storehouse maisto apskaitai.

Nuoširdžiai iš anksto dėkoju už bet kokias mintis smile


Kodėl nepavyksta paskaičiuot porcijom? Turi pavykt. Tai kaip tada banketą paskaičiuotumėt? Juk klientas turi žinot, kokia kaina 1 žmogui.
S
Sileksat 8
2015-12-29 08:53 Sileksat

astuleee rašė:
Labas rytas,
Manau, kad ne visai taip. Kasos aparate tikrai nebūtų trūkumo, nes padarytas inkasavimas. Prie avanso apyskaitos savininkas pridės kasos aparato inkasavimo čekutį ir nieko čia kriminalinio nematau. Savininkas nieko neprivalo pirkti už savo pinigus. Mes išduodam iš įmonės kasos avansą, už kurį atsiskaito mėnesio gale. Tik, žinoma, gal daugiau kontrolės ir lengviau galus sugaudyt, kai pinigai pereina per įmonės kasą.

Kalbant apie kasos aparatą, visiškai teisingai. Tik kur nukeliavo pinigai toliau? Išėjo į parduotuvę laikinai iš įmonės? Nei vienos institucijos, o juolabiau tvarkingos buhalterės toks paaiškinimas netenkins, nebent padarytumėt įrašą buhalterinėj apskaitoj, kad pinigai kelyje, yra kas daro taip, kol nuveža pinigus iki inkasacijos punkto ir jie įkrenta po perskaičiavimo į a.s., bet nemanau, kad šiuo atveju verta taip vargti. Čia daugiau klausime akcentuojamas momentas apskritai ar reikalinga kokia nors dokumentacija, kol pinigų nėra įmonėje. Vienareikšmiškai reikia, jie kabėti ore negali.
S
Sileksat 8
2015-12-29 08:57 Sileksat

astuleee rašė:

Sileksat rašė:
Sveiki gerbiami kolegos. Nuolat pasiskaitinėju Jūsų genealias mintis ir vertingus patarimus, bet šį kartą tiesiog nerandu nei pažįstamų dirbančių panašioje srityje, nei panašios gvildentos temos. Tad, jei yra galinčių, labai prašau padėti:
Nedidukas viešbutukas savo gyventojams teikia pusryčius, švediškas stalas, porcijom paskaičiuoti nepavyksta. Imamas standartinis mokestis, Kaip protingiausiai elgtis su suvartotais produktais, kuomet dirba su R-keeper ir storehouse maisto apskaitai.

Nuoširdžiai iš anksto dėkoju už bet kokias mintis smile


Kodėl nepavyksta paskaičiuot porcijom? Turi pavykt. Tai kaip tada banketą paskaičiuotumėt? Juk klientas turi žinot, kokia kaina 1 žmogui.


Kai būna banketas, tuomet yra iš anksto derinamas meniu ir žmonių skaičius. Kai būna švediško stalo pusryčiai neįmanoma numanyti kiek sumuštinių pasidarys, kiek šaukštų kiaušinienės įsidės, kelis jogurtus suvartos vienas ir tas pats žmogus. Dėl švediško stalo formuluotės yra derinta su VMI, jie patvirtina, kad porcijų suskaičiuoti nėra įmanoma, juk nestovėsi ir neskaičiuosi kąsnių. Tas momentas aiškus, bet norisi kaip įmanoma teisingiau įsivesti to maitinimo apskaitą, čia išmonės ir pritrūkom....
KJurate KJurate 6546
2015-12-29 09:25 KJurate
vienareikšmio atsakymo nėra, reikia įsivertinti daugelį faktorių ir kokių tikslų siekama:
Ar yra produktų-patieklaų, kurie grįžta atgal į virtuvę? ir bus naudojami kitiems patiekalams gaminti?
ar būna klientų, kurie susimoka už pusryčius atskirai?
kokio tikslumo pas jus apskaita?
ar yra gaminių technologinės kortelės ir jų griežtai laikomasi...
S
Sileksat 8
2015-12-29 09:34 Sileksat

KJurate rašė:
vienareikšmio atsakymo nėra, reikia įsivertinti daugelį faktorių ir kokių tikslų siekama:
Ar yra produktų-patieklaų, kurie grįžta atgal į virtuvę? ir bus naudojami kitiems patiekalams gaminti?
ar būna klientų, kurie susimoka už pusryčius atskirai?
kokio tikslumo pas jus apskaita?
ar yra gaminių technologinės kortelės ir jų griežtai laikomasi...


Apskaita maitinimuj pagal meniu yra labai griežta ir smulki, su visom kortelėm, porcijom ir kasdieniniu vadinamu "prasukimu" ir nurašymu. Bet pusryčiai yra toks maitinimas, už kurį paskaičiuojam žmoguj prie kambario kainos, ir jis valgo kiek nori. Dėl prekių grįžtamumo, taip yra tokių, kurios yra nesunaudojamos, bet dažniausiai jų jau nebededam į jokius kitus patiekalus, išskyrus pieną padažams ar pan. visą kitą, jeigu lieka atiduodama pagal nustatytą tvarką utilizuoti. Kitas žmogus, negyvenęs taip pat gali ateiti pusryčiauti, susimoka nustatytą kainą, bet vėl gi tai švediškas stalas ir neparduodam konkrečiai porcijų o valgo kiek telpa :)
KJurate KJurate 6546
1 2015-12-29 09:41 KJurate
Aš visas sunaudotas medžiagas, pagal faktą nurašyčiau į pusryčių savikainą, o kai lieka tarkim duona džiūvėsėliams ar pienas padažams... užsipajamuočiau iš naujo, nes paskui kalkuliacinėse nebus iš ko nurašyti...
S
Sileksat 8
2015-12-29 09:52 Sileksat

KJurate rašė:
Aš visas sunaudotas medžiagas, pagal faktą nurašyčiau į pusryčių savikainą, o kai lieka tarkim duona džiūvėsėliams ar pienas padažams... užsipajamuočiau iš naujo, nes paskui kalkuliacinėse nebus iš ko nurašyti...


Panašu, kad taip ir telieka daryti. Maniau, gal kas yra ką sugudravęs šitoj vietoj su R-keeper, kad nereiktų ranka nurašynėti. Vis vien, dėkoju už skirtą laiką ir mintis. Gražių artėjančių švenčių.
V
valiukas 304
2016-02-22 16:31 valiukas
Pradedu vesti kavinės apskaitą. Noriu paklausti patarimo. Sakykim ant pirkimo sąskaitos yra pirkta kava ir vienkartiniai puodukai. Kaip pajamuojatės, kavą į prekių atsargas o puodukus iškart keliat į sanaudas? ar kažkaip kitaip darot?
S
Sileksat 8
2016-02-22 17:41 Sileksat

valiukas rašė:
Pradedu vesti kavinės apskaitą. Noriu paklausti patarimo. Sakykim ant pirkimo sąskaitos yra pirkta kava ir vienkartiniai puodukai. Kaip pajamuojatės, kavą į prekių atsargas o puodukus iškart keliat į sanaudas? ar kažkaip kitaip darot?


Sveiki, puodeliai iš esmės tikrai nėra didelės suma, be to tikėtina, kad per mėn jie visi susinaudos, tad galima kelyi iškarto į sąnaudas, Žinoma nurašymo aktas puikus priedas. Tačiau ra ir kitokių prekiū kavinėje, kuriosgali būti ne brangios (staltiesės pvz.) bet naudojamos ilgesnį laiką, tada puiku, jeigu turėtumėt galimybę sąnaudas nusirašyti pagal sunaudojimo faktą.
Dorota1 Dorota1 13533
2016-02-22 17:53 Dorota1
bet ar tik vienkartiniai puodeliai nebus vienkartinė pakuotė?
dontcha dontcha 2731
2016-03-20 15:56 dontcha
Sveiki, ar kavines darbuotojams taikote sumine darbo apskaita? Kaip ta fiksuoti darbo sutartyje jei darbuotojas forminamas tik 0,5 etato?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui