Mažos kavinės apskaita

Serebro Serebro 2694
2016-10-20 09:52 Serebro

KJurate rašė:
o kas jums trukdo jas parašyti? vieną parašius, kitos bus lengviau įtikinti vadovą. nes dabar darote kaip atrodo gerai, o po metų, pasikeis vadovas, koks labai gudrus ir paklaus "kas tau taip leido?" nes matote," jo kitoje įmonėje viskas kitaip... ne taip aplaidžiai..."
patikėkite apskaitos politika yra buhalterio draudimas, nuo neteisingų kaltinimų aplaidumu ar neduok Dieve apgaule

arba visus veiksmus ar neveikimus įsakymais, kaip anksčiau darydavome..
ar tikrai jie visi yra?


Patikėkit, aš tikrai Jums pritariu. Bet kiekvienam naujam vadovui pulti ir dovanoti apskaitos politiką, kai ir taip nedaug moka už paslaugas, nesinori. Kai bent pusmetį padirbi su jais, pamatai, koks vadovas ir jei bendravimas paremtas su abipuse pagarba, imu ir padarau apskaitos politiką. O kai nėra politikos, tai įsakymus sąžiningai renku, kad bent šiokį tokį apsidraudimą turėčiau.. smile
2016-11-29 18:34 GrazvydaLav
Sveiki,

Ilgą laiką dirbome su maisto tiekimu pobūviams (pagal individualią veiklą, nurašant leistinas sąnaudos 30 proc., 1 samdomas darbuotojas)

Atėjo laikas UAB. Veikla tik maisto tekimas pobūviams, t.y. penktadienį, šeštadienį, sekmadienį. Darbuotojai: direktorius ir virėja. Prekės užsakomos trečiadienį, pagaminama ir atiduodama pobūviui (tiek kiek svečių - tiek patiekalų) likučiai lieka tai, kas šaldiklyje, miltai, prieskoniai ir pan.

Kaip vykdyti apskaitą? Ar kalkuliacinės lentelės reikalingos? Ar reikalinga nurašinėti prekių netekimus (supuvo, sugedo)
KJurate KJurate 6551
2016-11-29 18:42 KJurate
Viskas priklauso nuo jūsų apskaitos politikos!
Kaip apsirašysite, taip ir bus!
Natūrali netektis yra galima 1%pajamų faktiškai patirtų nudžiūvimų, nupuvimų.
Bet tai jūsų buhalteris žinos,nes uabui jis privalomas
2016-11-29 18:44 GrazvydaLav 2016-11-29 18-48

KJurate rašė:
Viskas priklauso nuo jūsų apskaitos politikos!
Kaip apsirašysite, taip ir bus!
Natūrali netektis yra galima 1%pajamų faktiškai patirtų nudžiūvimų, nupuvimų.
Bet tai jūsų buhalteris žinos,nes uabui jis privalomas



Taip, buhalteris bus.

Gerai, technologinės kortelės yra, patiekalų kalkuliacines privalome turėti ar ne?
Ar pakanka penktadienį gauta 600 eur, šeštadienį 800 eur., išleista tiekėjams 600 eur. ?
KJurate KJurate 6551
2016-11-29 18:49 KJurate
Na, tai jūsų buhalteris ir pasakys ar pakanka, nes ne tik žaliavos bus, bet ir kiti kaštai..
Patikėkite, su maistu tikrai buhalteris turės jums ką pasakyti!
2016-12-30 18:32 raudonaskanu
Laba diena. Ar galiu traukti visas zaliavas is karto i sanaudas ir nevesti sandelio atsargu. Esu mazosios bendrijos vadovas ir buhalteris (vienintelis narys). Imones veikla isvaziuojamoji prekyba maistu is furgono.
formyte formyte 841
2016-12-30 19:10 formyte
Galėti, tai galite :) Bet metų gale vis tiek turėsite inventorizuoti žaliavų likutį ir jį minusuoti iš sąnaudų. Nebent likutis yra nulinis smile

2017-02-10 14:34 baksimieras
Sveiki, mieli kolegos. Perėmiau nadidelės kavinukės apskaitą, įsivedžiau tvarką, kad kasdien registruotų kiek ir kokių patiekalų pardavė. Už paskutinius 3 mėnesius reikės kūrybos nurašymams...

Kasdieniniam pardavimam viskas ok, tačiau būna banketai, tai banketams gal atskirai darot kalkuliacijas?

Noriu paklausti ką darote su neparduotu maistu? Ar kuri nors tą maistą atiduodate labdarai, tarkim seneliams? Kaip suforminti šitą reikalą, kad tiktų ir veterinarijai, ir VMI?


Ačiū iš anksto.
2017-02-10 15:09 baksimieras
Ar galimas toks variatas, kad kasdieniniams pardavimams pagal meniu vedu kalkuliacinę lentelę ir pagal ją nurašau produktus.
O renginiui be kalkuliacinės lentelės nurašau tuos produktus, kokius turim ir naudojom banketui? Ruošiant banketą visuomet improvizuojama, tad kiekvienam sumuštinukui ruošti technologinę kortelę ir vesti klkuliacinę lentelę būtų užsiknisimas iki begalybės :D
veren veren 262
2018-01-12 11:11 veren
temoj seniai nediskutuota, bet gal atsirs dirbančių kavinėse ir tvarkančių atliekų apskaitą. pati niekad nedirbau su atlieku apkskaita, nes manau tai ne buhalterio darbas skaiciuot kiek ko iš atliekų ju sunaudojama ir pan, bet kadangi vyras satsidarė valgykla, teks išmokti :)
Klausimas toks, žinau, kad reikėdavo registruotis gamintojų ir importuotojų savade del vienakrtinių indų naudojimo. Dabar įdiegta GPAIS sistema, tai jei gerai suprantu, turiu įmonę joje užregistruoti ir joje pildyti duomenis apie sunaudotu svienkartinius indus? Registruojuosi kaip gamintojas?
Gal kas turite pvz aktą, kuriame su komisija snustatėte vienkartinės taros svorius?
Ačiū
J
Jurtga 19
2018-01-24 09:53 Jurtga
Sveiki kolegos,
Ryzausi parasyti Jums del apskaitos vedimo mazoje kavineje. Pradejau tvarkyti kebabines apskaita, norejau patarimo kaip geriau vesti maisto apskaita? Visus vienk. Indus, ir kitas pagalbines priem is kart pajamuoju i sanaudas. Kaip pasielgti su maistu?
Busiu labai dekinga, jei pasidalinsite savo patirtimi smile
Dorota1 Dorota1 13537
2018-01-24 09:58 Dorota1
iškart nurašinėčiau į savikaina, o pot opagalinventorizacijos aktus išvesčiau likutį, ( ar kas mėn , ar kas pusmetį ar kas metus)
J
Jurtga 19
1 2018-01-24 10:02 Jurtga
Gerai viska dedu i savikaina ka nuperka per men. Menesio gale pardavejos suskaiciuoja likucius (morkos, mesa, kopustas ir t.t), tai pagal pagal paskutinius pirkimus nusistatau kainas ir iskeliu i 2 kl? Ar taip suprantu?
Dorota1 Dorota1 13537
2018-01-24 10:05 Dorota1
taip
J
Jurtga 19
2018-01-24 10:08 Jurtga
Dar klausimas ar pajamuojat kiekviena produkta atskirai, ar tiesiog maisto produktai bendra suma? Ar pvm dedate taip pat i savikaina? ( mes ne pvm moketojai).
J
Jurtga 19
2018-01-24 10:08 Jurtga
Dar klausimas ar pajamuojat kiekviena produkta atskirai, ar tiesiog maisto produktai bendra suma? Ar pvm dedate taip pat i savikaina? ( mes ne pvm moketojai).
Sita Sita 372
2018-04-30 14:23 Sita
Ar galėtumėt pasidalinti kokiu vadovo nurodymu buhalteriui dėl atsargų (maisto) nurašymo?
Ačiū smile
Sita Sita 372
2018-04-30 15:00 Sita

Dorota1 rašė: iškart nurašinėčiau į savikaina, o pot opagalinventorizacijos aktus išvesčiau likutį, ( ar kas mėn , ar kas pusmetį ar kas metus)

O jei nieks nedaro inventorizacijos, gali buhalteris iš pradžių viską registruoti prie atsargu, o kartą per mėnesį nurašyti į savikainą pagal vadovo nurodymą?
Serebro Serebro 2694
2018-04-30 16:34 Serebro
Aš metų eigoje viską dedu į 6002 (pagal naują sąskaitų planą) įsigytų prekių savikaina. Metams pasibaigus atliekama inventorizacija (į metus kartą ji privaloma). Įmonėje turėtų būti apsirašyta atsargų apskaita: ar nuolat apskaitote, ar periodiškai. Aš vedu kavinei periodiškai apskaitant atsargas. Vadinasi iš 6002 sąskaitos į 2 kl. keliu tik vieną kartą metuose pagal inventorizaciją, o kas lieka 6002 sąskaitoje yra laikoma sunaudota, tad perkeliama į 6000 sąskaitą savikainą. Pasirinkusi įmonė suminę apskaitą-pajamuojam viską sumomis bendrai, o ne kiekvieną sąskaitos poziciją. Tik sumomis pajamuoju pagal grupes: produktai, gėrimai, smulkus inventorius, tara ir t.t. Jei pasirinksite vesti kiekinę apskaitą, tai labiau jau tiks nuolat apskaitomas atsargų būdas.
Sita Sita 372
2018-04-30 17:17 Sita
Aš suprantu, kad inventorizacija privaloma, bet jei jos nedaro, kaip tuomet buhalteriui saugiai nurašyti, nes vadovas reikalauja. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui