Sveiki, man pasiūlė papildomą darbelį-tvarkyti apskaitą mažoje kavinėje.
Maistą nurašynėti reikia, kaip suprantu, formuojant kalkuliacijos korteles, taip pat t.b. technologijos kortelė, apdorotos skerdienos pajamavimo aktas (jei reikia) bei per dieną sunaudotos produkcijos ataskaita. Taip pat-duženų nurašymo aktai. Visa tai radau knygoj "Pirminiai apskaitos dokumentai ".
Lieka klausimų:
1.Kaip nurašynėti alkoholį? Elementariai ?Gramais?
2.Kaip tvarkyti kasą ?Niekada nesu dirbusi su kasos aparatu.Man ir nereiks, bet ko reikia ?Dienos pabaigoje- kasininko -padavėjo pateiktų apyvartos bei likučių skaičių?Kur juos traukt ?
3.Jei nesiregostruosim PVM mokėtoju, PVM- į sąnaudas, ar ne?
4.Kokie dar niuansai ? Aš turiu omeny specifinę dokumentaciją, mokesčius, higienos reikalavimus ir pan ?
Labai [rašau pagalbos.Labai.