Neatskaitomo ir sukapitalizuoto PVM nusidėvėjimas (ne automobiliai!)

C
calembour 87
2007-01-10 11:05 calembour
Sveiki,
Tikrai ieškojau atsakymo į savo klausimą ankstesniuose pasisakymuose. Tačiau daugiausia rašoma apie automobilių PVM, kur yra viskas aišku kokią sumą kapitalizuoti, prie kokio vieneto prikabinbti ir kaip nudėvėti.

Įmonė teikia PVM apmokestinamas (18%) ir neapmokestinamas (0%) paslaugas. Didžioji dalis pajamų yra PVM neapmokestinama. Kokią sumą dėti atskaitą, įmonė apskaičiuoja proporcingai PVM apmokestinamoms pajamoms, t.y. išveda procentą.
Tačiau klausimas: kaip išskirti PVM, kuris turi tapti ilgalaikiu turtu, ir kaip išdalinti tą kapitalizuojamą PVM pagal kiekvieną ilg turto vienetą, jei kokią sumą kapitalizuosim žinom tik finansinių metų gale? Ar taip pat tik proporcingai įsigytam turtui pagal kiekvieną vienetą? O jeigu nereikia dalinti, tada kokiai ilg.turto grupei priskirti ir kokį nusidėvėjimo periodą taikyti bendrai, metų gale, sukapitalizuotai PVM sumai?
C
calembour 87
2007-01-10 12:26 calembour
Ups! Sorry! Biški susipainiojau su laikotarpiais - gi PVM deklaracijas kiekvieną mėnesį daromos, tai kapitalizuojamas PVM jau žinomas mėnesio gale!
Taigi klausimas supaprastėja bet vis tiek lieka be atsakymo: ar dalinti tą kapitalizuojamą PVM pagal kiekvieną IT vienetą, ar kapitalizuoti bendrą sumą kiekvieną mėnesį? Jei kapitalizuoti bendrą sumą, tada prie kurios IT grupės priskirti ir kokį nusidėvėjimo periodą taikyti?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui