lincika rašė: Šiuo metu spaudoje ir per kt. visuomenės informavimo priemones dažnai girdime šias sąvokas: genetiškai modifikuotas augalas, genetinė modifikacija, genetiškai modifikuoti organizmai ir t.t..
Norėčiau sužinoti ką jūs mąstote šia tema?
Ar galima teigti, jog genetiškai modifikuotų augalų auginimas yra priešprieša ekologiniam ūkiui?
Ar jūs naudotumėte genetiškai modifuotus produktus?
Daugelis teigia, jog tai kenkia sveikatai, bet kolkas tai nėra įrodyta ir neaišku ar iš vis tai bus įrodyta. Pasaulyje, ypatingai Amerikoje, šie produktai naudojami jau daugybę metų.
Taip. naudojami daugybe metu, ir Amerikieciai moka nutukti taip, kaip naturaliom salygom nepasitaiko. (neseniai per viena Lietuvos televizija ziurejau laida, kurioje maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai pasakojai, kaip amerikieciai paruosia vistas pardavimui - papjauna, palaiko keleta valandu chloro tirpale, o tada graziai supakuoja ir i parduotuves - kazin ar noretumet tokia vista valgyti -o jie valgo, jiems skanu)
Ar vartociau - jei galeciau nevartociau, taciau, importuojamuose produktuose nevengiama naudoti tu GMO - pvz., rapsu aliejus gali buti is modifikuotu rapsu, bonduele kukuruzai gali buti tokie pat modifikuoti... Zodziu, mes tiesiog nelabai galime isvengti tokiu produktu naudojimo musu virtuveje, nes daznas neturime laiko skaityti etikeciu, o ne visi tose etiketese ir tiesa raso.
Taciau tikrai nenoreciau, kad Lietuvos ukiai butu uzkresti ta keista ir neistirta produkcija, kad ir kaip ja propaguotu kiti.