Nemokama apskaitos programa

L
linatigre 727
2008-02-19 09:00 linatigre
Niemad ir kitų labai prašau pagalbos susivedant duomenis, nebūkite godūs kurie susivedėti, plyz... smile Pvz. gal kas galite atsiūsti failiuką kaip susivedėte bendrajį žurnalą.
Niemand Niemand 4933
2008-02-19 11:47 Niemand
O kas čia per "failiukas kaip susivedėte bendrajį žurnalą"?

Įtariu, kad dalintis įmonių apskaitos duomenimis nėra labai etiška...
Niemand Niemand 4933
2008-02-19 12:30 Niemand
Šiaip naudotis programa yra labai paprasta. Kiekviena forma yra atitinkamo buhalterinio dokumento duomenų atitikmuo. Jei vedat bendrojo žurnalo įrašus, tai formos laukeliuose (jų antraštėse) ir matote bendrojo žurnalo operacijai būdingus duomenis (data, turinys, analitika, korespondencijos ir t.t.) ir t.t.

Pradedant dirbti su įmone veiksmų seka tokia:
1. Susikuriat įmonę (detaliau nėra ką aiškinti, forma visiškai aiški);
2. Jei pageidaujate dirbti su tipiniu sąskaitų planu ir trumpa fin atskaitomybės forma, Duomenys\Sąskaitų planas ir mygtukas "Tipinis" sugeneruos Jums tipinį sąskaitų planą pgl. trumpą fin. atskaitomybę. Šiuo atveju tolimesni punkta Jums nėra aktualūs ir galite pradėti darbą su įmone.
3. Jei pageidaujate naudoti trumpą fin. atskaitomybės formą, bet savo sąskaitų planą, Ataskaitos\Fin. Atskaitomybės struktūra, spaudžiate "Pakrauti...", spaudžiate "Iš failo", pasirenkate failą "trump_bal.str", atsidaro trumpos balanso formos struktūra, spaudžiate "Išsaugoti...", spaudžiate "Įmonės B" ir tokiu būdu išsaugote šią struktūrą toje įmonėje. Tada kartojate tą pačią operaciją su pelno nuostolio ataskaita (failas "trump_p(n).str", mygtukas "Įmonės P(N)").
4. Jei norite susikurti savo fin. atskaitomybės struktūrą, Ataskaitos\Fin. Atskaitomybės struktūra ir kuriate pagal pridedamus struktūrų pavyzdžius (minėti aukščiau). T.y. atsidarote mano minėtus failus, pasižiūrite kokiu principu konstruojama šių ataskaitų struktūra ir ją koreguojate arba perdarote nuo nulio.
5. Susikūrus fin. atskaitomybės struktūrą, einate į Duomenys\Sąskaitų planas ir vedate savo sąskaitų planą rankiniu būdu.

Jei generavote tipinį sąskaitų planą, dauguma darbui reikalingų nustatymų jau bus nustatyti automatiškai. Jei sąskaitų planą kūrėte rankiniu būdu, kiekviename naudojamame modulyje reikės pasirinkti nustatymus.

Programoje išskiriami penki stambūs moduliai (pagal pagrindinio meniu skyrius pagrindinio lango viršuje):
1. Duomenys - apima įmonės duomenis, sąskaitų planą, kontrahentų sąrašą (pirkėjai/tiekėjai/kiti) ir bendrojo žurnalo operacijas. Specialių nustatymų jame nėra.
2. Dokumentai - apima kasos dokumentus, kasos knygą, sąskaitų - faktūrų registravimą\išrašymą, sąskaitų - faktūrų registrą, paslaugų katalogą ir formą banko sąskaitos duomenų importui iš e-bankų formatu LITAS. Modulyje naudojami specialūs nustatymai, kuriuos būtina įvesti prieš pradedant dirbti su šiuo moduliu (pagrindinės dokumentams aktualios apskaitos sąskaitos, dokumentų serijos ir PVM tarifai).
3. Turto apskaita - apima ilgalaikio turto įsigijimą, katalogą, operacijas, masines amortizacijos priskaičiavimų ir nurašymų operacijas, trumpalaikio turto (atsargų\prekių) katalogą, operacijas, gamybos kalkuliacijas. Spacialių nustatymų šiame modulyje nėra.
4. Darbuotojai - apima darbuotojų sąrašus, jų statuso istoriją, avanso ir darbo užmokesčio žiniaraščius, kitų išmokų gyventojams sąrašą ir SODROS bei GPM deklaracijas. Modulyje naudojami specialūs nustatymai, kuriuos būtina nustatyti prieš pradedant darbą su įmone (tarifai, aktualios apskaitos sąskaitos ir šventinių dienų sąrašas). Kiekvieną kartą generuojant DU žiniaraštį iššoks nustatymų langas kaip priminimas, kad Lietuvoje įstatymai, susiję su darbo santykiais, nepasižymi ypatingu stabilumu.
5. Ataskaitos - kol kas apima tik fin. atskaitomybę (generuojama automatiškai iš BŽ duomenų). Jei programa paplis, bus galima pridėti ir daugiau ataskaitų (pvz., PVM deklaraciją, prekių/paslaugų pardavimų pelningumo ataskaitas ir pan.).

ŽINOTINA:
- daugelyje formų yra lentelės, kuriose pateikiami duomenys apie tai formai būdingus apskaitos objektus (dokumentų, asmenų, operacijų sąrašai ir pan.). Paclickinus (du kartus greitai paspaudus) ant reikiamos eilutės iššoka dialogas, ką su pasirinktu objektu galima daryti.
- visai programai bendri tik švenčių sąrašas ir PVM tarifų sąrašas (t.y. šių duomenų nereikia įvedinėti kiekvienai įmonei atskirai, o jie yra bendri visoms įmonėms). Visi likę duomenys yra susieti tik su atitinkama įmone.
L
linatigre 727
2008-02-20 07:44 linatigre 2011-09-11 05-44
Labai ačiū Niemand už tokį išsamų atsakymą lyg ir viskas gerai smile bet užstrigau su darbo santykių nustatymai: 1)mokesčių tarifai kaip visus suvedu mokesčius ir dvi paskutinės eilutės neaiškios ko iš manęs nori GPM ne darbo santykių ir DU kodas - nesuprantu. 2) DU tarifai pas mus nėra nustatyta nei viršvalandžių nei savaitgalių tarifų, tai vedu 0, tiktai minimalus atlyginimas įvestas 800lt. 3) apsk.sąskaitos susivedė. 4) Šventės tai irgi nieko neliečiu. Ir po tokių suvedimų man nenri įrašyti į programą. Ką ne taip darau? smile

Ir dar turiu pastebėjimų dėl programos kai nori suvesti sąskaitą vieneto kainą negali įrašyti 4sk. po kableliu, nes nesigauna su dvejais sk. suma galutinė. ką daryti?
L
liuxyte 1818
2008-02-20 08:17 liuxyte
GPM ne nuo darbo santykių vedžiau 15%, o DU kodas vedama deklaracijos
FR0572 numeris ir viskas gerai tiko. DU tarifai - vedžiau kaip t.b. pagal įstatymus, jei kartais pasitaikytų, val. tarifą taip pat įvedžiau- nerašiau niekur "0"
Niemand Niemand 4933
2008-02-20 10:19 Niemand
Programa gerbia įstatymus, apmokėjimas už naktinį/viršvalandinį darbą negali būti < 50 proc., už poilsio/švenčių dienomis < 100 proc., už nedarbingumą < 85 proc. (berods). Nulis toleruojamas (bet nerekomenduojamas) tik už ypatingą darbų pobūdį. Patingėjau kiekvienam nustatymui rašyti atskirą pranešimą.
L
linatigre 727
2008-02-20 11:12 linatigre
Ačiū jums labai smile smile susivedžiau bet dar turiu klausimą dėl programos kai minėjau: vedi sąskaitą ir kur yra vieneto kaina ar negali būti po kableliu 4sk. nes pas mane sąskaitos iš senukų pagrinde ir reikalinga po kableliu daugiau sk. nes nesigauna galutinė suma. Ačiū
Niemand Niemand 4933
2008-02-20 11:57 Niemand
Iš programinės pusės gali (t.y. galiu pakoreguoti programą, kad priimtų), bet kokias taikyti apvalinimo taisykles (standartines, į didesnę pusę, į mažesnę pusę, kaip apvalinti 1,125)?
Niemand Niemand 4933
2008-02-20 12:53 Niemand
Prie cigaretės pasitariau su protinga buhaltere. Jos nuomone su keturiais ženklais daugiau vargo nei naudos, bet įmanoma. Iškilo keletas klausimų:

1. Dėl apvalinimo taisyklių. Kokias apvalinimo taisykles taikyti programoje apskritai visuose moduliuose? (dabar taikomas standartinis apvalinimas, pasirodo kai kuriose programose apvalinama į mažesnę pusę, kai kuriose į didesnę (STATOIL))
2. Koks ir kur turėtų būti tikslumas? Sumos savaime suprantama iki 2 ženklų po kablelio, o visi tarpiniai skaičiai?
3. Kasoje pasitaiko tokie dalykai, kaip pinigų gavimo/išmokėjimo žiniaraščiai. Ar juos reikia įdiegti į kasos modulį ir, jei reikia, kaip tas turi atrodyti?
L
linatigre 727
2008-02-20 21:00 linatigre
Niemand aš kaip galvoju, jei po kableliu viršija 5sk. tai į didesnę, o jei neviršyja 5 tai į mažesnę.
Z
Zorex 45
2008-02-20 22:16 Zorex
Ualia smile , pavyko, paleidau mySQL'ą ir Apskaitą toje peikiamojoje WinVista.
Kai pabandysiu kažką daryti būtinai parašysiu geras ir blogas nuomones.
Na o kol kas:
1. pirmiausia, kas krito į akį, tai: mažyčių patvirtinimo langelių (klausia, "Ar patvirtinti", "Ar įvesti..." su ats.variantais Taip arba Ne) fono spalva, fonas tamsiai pilkas o šriftas juodas, tai vos eina įskaityti kas parašyta.
2. Kodėl Kontrahentai? Lietuvių kalbos žodynas aiškina:kontrahentas -asmuo ar įstaiga, prisiėmusi įsipareigojimus pagal sutartį; Dabartinės lietuvių kalbos žodyne tokio žodžio nėra; Tarptautinių žodžių žodynas: kontrahentas -sutarties šalis. Tai dabar taip: jeigu sutartis nepasirašyta, jeigu pirkėjas ir pardavėjas viens kitam neturi įsipareigojimų... Trumpiau, žodis Kontrahentas įmonės apskaitoje buvo yra bus KLIENTAS. Gal galima šitą dalyką pakeisti?
Ačiū
Niemand Niemand 4933
2008-02-20 22:57 Niemand
Sveikinu, norint sėkmingai instaliuoti MySQL server ant WinVištos reikia gerų žinių ir daug sėkmės smile

1. Dėl dialogų spalvų. Programa naudoja .NET "chameleono" technologiją, kuri automatiškai pritaiko programos spalvų paletę prie naudojamos windows'ų paletės. T.y. pati programa savaime iš viso neturi jokių spalvų, ji jas pasiima iš Jūsų sistemos. Todėl ant kiekvieno kompiuterio programos spalvos skiriasi. Jei pasikoreguosite per Display controlsą spalvas, pasikeis ir programos spalvos. Kadangi menininko gyslelės neturiu net užuomazgų, nuosavos paletės nekursiu. Jei yra savanorių, galiu išmokinti, kaip tas€ daroma.

2. Lietuvių kalba man buvo pats nemėgstamiausias dalykas. Tik bijau, kad viską užrašius "tikra" lietuvių kalba buhalteriams irgi teks ją mokytis smile "KLIENTAS" irgi ne lietuviška, be to, tiekėjų ar akcininkų niekaip klientais nepavadinsi. Vėlgi savanoriai laukiami.

3. Apvalinimo problema atsiremia į "vieno cento" problemą. Dėl skirtingose programose naudojamų skirtingų apvalinimo taisyklių sumos niekada nesutaps dažniausiai vienu centu. Klausimas - kokias apvalinimo taisykles pasirinkti mano programoje?
L
linatigre 727
2008-02-21 08:21 linatigre
Niemand iš mano pusės labai pagirtina kad tokį padariai didelį darbą smile , bet aš kaip nelabai susigaudau kurimo programose, tai nelabai galiu ką paaiškinti, bet dirbau su keletą programų tai jose galėdavai rašyti po kableliu daugiau skaitmenų, ir kiek matydavau kad afvalindavo iki 5sk. į mažesnę, o virš 5 tai į didesnę. Nes dabar turiu sąskaitą kurioje negaliu išgauti galutinės sumos.
Turiu kitą klausimėlį 1.dėl darbo užmokesčio susivedžiau darbuotojus, pradžiai nustatymus viskas tiko, bet kaip noriu pradėti skaičiuoti darbo užmokestį neduoda niekur pasirinkti darbuotojų, kas ne taip?
2. kur darbuotojų kortelė, leidžia pasirinkti darbuotoją, bet daugiau nieko neleidžia daryti, gal kažko trūksta?
3. Kitos išmokos gyventojams kam jis reikaligas, nes irgi nieko neleidžia įvesti. kas negerai? smile
G
ginta3963 33
2008-02-24 14:17 ginta3963
Sveiki, labai dziaugiusi, kad yra tokiu zmoniu kurie taip aukojasi del musu buhalteriu lengvesnio darbo. smile
Man taip pat yra igrisusios smile tos exelines lenteles, norisi kazko modernesnio. Vedama sio tikslo taip pat instaliavausi sia programele.
Viskas puikiai pavyko, leidzia viska vesti, tik pas mane nieko nespausdina. O taip norisi savo bandymais pagelbeti musu nuostabiam Niemand'ui daryti tokius nuostabius darbus. Is anksto dekoju uz pagalba. Pridedu nuotraukyte: Doc2.doc
G
Guest 7
2008-02-24 14:36 Guest 2011-09-11 05-44

ginta3963 rašė: Sveiki, labai dziaugiusi, kad yra tokiu zmoniu kurie taip aukojasi del musu buhalteriu lengvesnio darbo. smile
Man taip pat yra igrisusios smile tos exelines lenteles, norisi kazko modernesnio. Vedama sio tikslo taip pat instaliavausi sia programele.
Viskas puikiai pavyko, leidzia viska vesti, tik pas mane nieko nespausdina. O taip norisi savo bandymais pagelbeti musu nuostabiam Niemand'ui daryti tokius nuostabius darbus. Is anksto dekoju uz pagalba. Pridedu nuotraukyte:

Pas jus neįsidiegė Windows reporting service.
Patikrinkit ar programos kataloge C:\Program Files\Apskaita yra failai Microsoft.ReportViewer.Common.dll, Microsoft.ReportViewer.WinForms ir Microsoft.ReportViewer.WinForms.dll.
Greičiausiai jų ten nėra.
Manau reiktų pakartoti programos instaliavimą (serverio perinstaliuoti nereikia) ir, kai pasiūlys instaliuoti minėtą Windows reporting service, būtinai sutikti.
Niemand Niemand 4933
2008-02-24 14:47 Niemand
O instaliuojant programą Jums nepasiūlė instaliuoti ReportViewer?

Šiaip pabandykite parsisiųsti ir instaliuotis šitą:
www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyi...

Turėtų padėti, jei nepadės, rašykit.
G
ginta3963 33
2008-02-24 14:51 ginta3963
Aciu uz pagalba, bet visi sie failai yra. Kas dar galetu buti.

Pridedu apskaitos programos failiuko sudeti: Doc7.doc
G
Guest 7
2008-02-24 14:58 Guest 2011-09-11 05-44
Susižavėjęs šiuo darbu, pagarba.
Klausimas dėl sąskaitų faktūrų spausdinimo. Nerodo prie skaičių valiutos (tiksliau tų pačių Lt) ir nėra eilutės su lyg ir reikalinga suma žodžiais. viskas formuojama teisingai.
Kažką praleidau suvedinėdamas duomenis?
Niemand Niemand 4933
2008-02-24 14:58 Niemand
TO Guest:
ne visai taip. Jūsų minėti failai yra įtraukti į instaliacinį paketą, t.y. jie visada instaliuojasi ir be jų ne reporto formos neparodytų. Problema tame, kad reikalingas dar vienas failas: Microsoft.ReportViewer.ProcessingObjectModel.dll (8.0.0.0)
Microsoftas primygtinai rekomenduoja, kad jis būtų GAC'e (C:\WINDOWS\assembly). Kadangi pats teršti GAC'o nenoriu (gali pakenkti sistemos stabilumui), į instaliacinį paketą įdėjau Microsoft Report Viewer SP1 Redistributable. Deja, nemoku programiškai instaliavimo metu nustatyti esamų vartotojo sistemoje ReportViewer'io komponentų versijų, o pas vartotojus kartais pasitaiko tokių komponentų liekanų, kurias installeris klaidingai palaiko pakankamais.
G
ginta3963 33
2008-02-24 15:00 ginta3963
Niemand aciu uz pagalba. smile Dabar jau spausdina. Bandysime tolimesnius veiksmus. Ir tikiuosi savo praktika galesiu pagelbeti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui