Progr.įrangos pirkimas iš ne valastybės narės

C
calembour 87
2008-02-08 17:06 calembour
Ketinam pirkti standartizuotą (skirtą masiniam vartojimui) programinę įrangą iš ne valstybės narės. Perkam su visu aptarnavimu ir apmokymais ja naudotis. Jokios laikmenos čia nedalyvauja, instaliuojama nuotoliniu būdu per interneto ryšį prisijungiant prie mūsų serverių. Ar reikės tokiu atveju mokėti importo ar kokį kitokį PVM?

Ačiū.
A
axioma 27
2008-02-08 17:18 axioma
atsakyti i klausima negaliu, bet galiu patarti. yra puikus tel. nr. visais mokesčių klausimais- 1882. išsirenkate dominančio mokesčio numeriuką ir gausite greitą, kvalifikuotą pagalbą :) tiesa, dabar jau be pirmadienio nieko nebus, bet gal ir jūs savaitgalį ilsėsitės.
Dalia29 Dalia29 12616
2008-02-08 17:35 Dalia29 2011-09-11 05-43

calembour rašė: Ketinam pirkti standartizuotą (skirtą masiniam vartojimui) programinę įrangą iš ne valstybės narės. Perkam su visu aptarnavimu ir apmokymais ja naudotis. Jokios laikmenos čia nedalyvauja, instaliuojama nuotoliniu būdu per interneto ryšį prisijungiant prie mūsų serverių. Ar reikės tokiu atveju mokėti importo ar kokį kitokį PVM?

Ačiū.

PVM mokėti reikia visada.
Manau, kad tai paslaugos prilygsta paslaugos pirkimui. Paradvimo PVM prievolė tenka jums, bet lygiai taip pat šį PVM turit teisę ir atskaityt (jei nevykdot mišrios veiklos- rezultatas lygus nuliui), nepamirškit užpildyti atskaityto PVM žurnalo.
C
calembour 87
2008-02-08 20:15 calembour
Ar teisingai supratau kad jei perkam tą programinę įrangą pvz. iš Kanados, tai PVM procedūra tokia pat kaip kad perkant iš kitos ES valstybės narės, t.y. patys prisiskaičiuojam ir pardavimo PVM ir pirkimo PVM? Nes nelabai suprantu kaip galima į atskaitą traukti pirkimo PVM jei tos progr. įrangos tiekėjas nėra PVM mokėtojas, ir apskritai Kanadoj ir JAV tokio termino kaip PVM (angl. VAT) nežino, ir jie nesuvokia kas tai yra.

P.S. Deje mūsų veikla mišri...
Dalia29 Dalia29 12616
2008-02-09 12:30 Dalia29 2011-09-11 05-43

calembour rašė: Ar teisingai supratau kad jei perkam tą programinę įrangą pvz. iš Kanados, tai PVM procedūra tokia pat kaip kad perkant iš kitos ES valstybės narės, t.y. patys prisiskaičiuojam ir pardavimo PVM ir pirkimo PVM? Nes nelabai suprantu kaip galima į atskaitą traukti pirkimo PVM jei tos progr. įrangos tiekėjas nėra PVM mokėtojas, ir apskritai Kanadoj ir JAV tokio termino kaip PVM (angl. VAT) nežino, ir jie nesuvokia kas tai yra.

P.S. Deje mūsų veikla mišri...

Kodėl jie nežino VAT termino, nežinau, bet tai ir ne jūsų problema.
Aš juk parašiau- PVM prievolė atitenka PIRKĖJUI. Nežinau, ar jus išgelbėtų pvz. Kanados PVM, tik problemų būtų, nes apmokestinamoji vertė tik padidėtų.
O kai prievolė atitenka pirkėjui, tada ir į atskaitą leidžiama traukti tas sumas. Kai mišri veikla, ką darysi, tai ne pirmas PVM, kurio viso jūs negalit traukt į atskaitą, kaip ir nesikeičia radikaliai nieko.
O dėl ES šalių. Taip mechanizmas tas pats, nes paslaugoms importas kažkaip negirdėjau, kad būtų forminamas. O reikalų mes turime ne tik su ES šalimis.
Kai pasikonsultuosite su VMI, parašykite, įdomu, ką pasakys, nors įsitikinusi beveik 100 procentų, kad atsakymas bus panašus.
Dalia29 Dalia29 12616
2008-02-09 13:08 Dalia29
Ir dar. Populiariai. Juk PVM yra mokestis, kurį sumoka galutinis vartotojas konkrečioje šalyje. Šiuo atveju paslaugos galutinis vartotojas yra jūsų įmonė, aišku, galite ir perparduoti, tada bus pardavimo PVM. Kadangi paslauga pagal PVMĮ 13 str.6 dalį yra suteikta Lietuvoje, vadinasi turi būti ir lietuviškas PVM, o PVM kaip ir nebuvo, vadinasi, jums atitenka prievolė jį sumokėti (PVMĮ 95 str.).
Bet jeigu jūs tokią paslaugą būtumėte pirkę iš Lietuvos įmonės, PVM mokėtojos, tada jūs galėtumėte įsitraukti į atskaitą pirkimo PVM. Šiuo atveju taip nėra, PVM yra menamas, todėl jums ir leidžia jį traukt į atskaitą. Mišri veikla, čia jau nieko nepadarysi.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui