sauliuspan rašė: Sveiki,atsidarineju kebabinę,reikia užpildyti technologines korteles,gal kas žinot šaldytų fri bulvyčių išeigą.Paruoštame patiekale turi būti 200 gr. iškeptų bulvyčių.Ir dar, ar patiekalo "netto", pildant kortele skaičiuojasi su įpakavimu (pavįzdžiui su vienkartine lėkšte), ar be? Iš anksto dėkoju!
Jei jau taip neišmanote kur neto, kur bruto, gal pasisamdykite išmanantį. Čia tikrai draugiškas patarimas.
Apie bulves fri.
Iš esmės bulvių, tiek termiškai apdorotų, tiek neapdorotų svoris mažai keičiasi.
Šaldytos, vėl gi, skirtingo gamintojo, gali būti skirtinga išeiga.
Siūlau jums pasidaryti kontrolinį svėrimą.
Labai elementaru: paimate 1 kg šaldytų bulvių (nežinau jūsų technologijos) ar verdate jas atšildytas, ar ne.
Jei atšildote - pasveriate, kiek tas buvęs kilogramas sveria atšilęs.
Jei verdate neatšildytas, pradinis ir neto ir bruto bus vienodas.
Pasveriate aliejų, kuriame virsite.
Sudedate bulves.
Išverdate, pasveriate.
Pasveriate aliejų.
Surandate, kiek sunaudojote aliejaus 1 kg bruto bulvių išvirti.
Tuomet jau žiūrite, kiek po 200 gr jums gavosi tų bulvyčių.
Taip išskaičiuosite kiek jums reikia bruto ir neto šaldytų bulvių, kad gauti tiek tai neto gatavo produkto.
Tuo pačiu įskaičiuosite sunaudoto aliejaus kiekį.
Beje, aliejaus visada reikia užmesti, nes, aliejus linkęs gesti t.y. gaminasi kancerogeninės medžiagos.
Idant esate žmogus - nenuodysite juk mažų vaikučių bulvytėmis fri, virtomis sename aliejuje :)