Viešajam maitinimui reikalavimus galite rasti čia:
vmvt.lt/
Ir virtuvė tai ne kažkokia turi būti, o atitinkanti visus HN reikalavimus.
Pasieškokite internete 15:HN, pastudijuokite ją. Nes šioje normoje praktiškai viskas, ko reikia viešojo maitinimo įmonei.
Bet, jei turite parduotuvę, šią normą turite žinoti mintinai :)
Menzūrkos - žargonas.
Šiaip jau, viešajam maitinime, kur lankytojai gali vartoti ir alkoholį, jį matuoti turite su metrologinę patikrą turinčiai indais.
www.kmc.lt/index.php?page=istatymai
Netgi temperatūra šaldymo įrengimuose turi būti matuojama termometrais, turinčiais metrologinę patikrą.
Įmonėje jo pakanka vieno. Bet jis būtinas, kaip ir termometras temperatūrai matuoti patiekalo viduje :)
Sėkmės :)