Isejau is darbo verciamas darbdavio -pretenzija del atsiskaitymo

L
latour 1
2011-06-30 12:51 latour 2011-09-11 07-24
Sveiki toks klausimas yra.

Siu metu geguzes 27 diena pradejau dirbt vienam UAB pasireses neterminuota sutarti. Birzelio 21 diena buvo pasakyta, kad esa darbuotoju perteklius ir esu kaip ir atleidziamas, buvo pateikti du keliai arba rasau prasyma arba jie raso atleidima savo tikslais. Atseit man geriau rasyt paciam prasyma del isejimo is darbo kaip ir padariau. Viskas buvo sutvarkyta ta diena ir man buvo pasakyta, kad iki birzelio 24 dienos atlygis uz darba bus ismoketas mano saskaitoje. Siandien birzelio 30 ir uzmokescio nei su ziburiu nematyt. Pasidomejau daugiau ir radau, kad galiu laisvai rasyt jiem pretenzija tik nezinau kokia forma, gal kas pavizdi galetu pateikt? Aisku cia buvo bandomasis laikotarpis. Dar radau darbo kodekse stai ka:

141 straipsnis. Atsiskaitymo su atleidžiamu darbuotoju tvarka

1. Darbdavys privalo visiškai atsiskaityti su atleidžiamu iš darbo darbuotoju jo atleidimo dieną, jeigu įstatymais ar darbdavio ir darbuotojo susitarimu nenustatyta kitokia atsiskaitymo tvarka.

2. Darbdavys atsiskaitymo su darbuotoju dieną privalo išmokėti visas jam priklausančias pinigų sumas, nustatyta tvarka užpildyti darbuotojo darbo sutartį.
3. Kai uždelsiama atsiskaityti ne dėl darbuotojo kaltės, darbuotojui sumokamas jo vidutinis darbo užmokestis už uždelsimo laiką.

4. Jeigu darbuotojas pageidauja, darbdavys privalo išduoti jam pažymą apie darbą, nurodydamas darbo funkcijas (pareigas), jo pradžios ir pabaigos datas, o darbuotojo prašymu - darbo užmokesčio dydį ir darbo įvertinimą (charakteristiką).




Taigi ar viskas ten teisinga, ir galiu reikalauti is darbdavio tai kas pamineta?

Labai aciu uz atsakymus.. smile
urtele urtele 13511
2011-06-30 13:04 urtele 2011-09-11 07-24

latour rašė: galiu reikalauti is darbdavio tai kas pamineta?
Galite reikalauti. pabandykite paskambinti į darbo inspekciją, pasikonsultuokit. Bent prieš kelius metus žinau atveją, kai darbuotojas nesulaukęs atsiskaitymo, kreipėsi į darbo inspekciją ir , atlikus įmonėje patikrinimą, jam įmonė pervedė VDU už pradelstą laiką.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui