Dorota1 rašė:
gal kad aiškiau būtų aprašysiu situacija, ir kokie klausymai man iškila.\
Susiradau papildomą darbą viskas kaip ir gerai, tik va sao ten yra keeper programą, ir man pradėjo sakyti vadovė kad tuiečiau ten kažką suvedinėti,
tai ir išsigandau, nes buvau pasiruošusi tvarkyti apskaitą kavinės pagal suminę apskaitos metodą, na kas mėn daryti invenroizaciją ir nurašinėti savikainą o pajamas pajamuoti pagal kasos aparato duomenys arba banko išrašus bei išrašytas faktūras.
Pas mane panaši situacija :))
Norėtų, kad tas R-keeperis funkcionuotų pilnai, bet yra keletą niuansų.
Visų pirma tai reikalauja daug kruopštaus darbo. Kai buvo viso pradžia, tai R-keeperis kaip ir funkcionavo, bent jau buvo bandyta sustyguoti, bet paskui supaprastino, nebevedė sandėlio. Nes užpajamuoti produktai automatiškai nusirašo, kai yra parduodamas gaminys. Bet tiek restorane, tiek kavinėse kartais, nors ko gero labai dažnai gamina produktą ne pagal kalkuliacines -technologines korteles - neturi kokio produkto, tai pakeičia kitu. Ir tokiu atveju reikia kurti naują kortele.Dienos pabaigoje meta sandėlyje trukumus.Tuo pagrindu prasideda žaidimas su skaičiais. Sėdėdavo vedėja ir dėliodavo dėliones. O kiek yra atveju, kai savininkai valgo ar vaišina už ačiū. Žinoma viską galima sudėlioti, bet reikia įvertinti, ar tas įdėtas darbas vertas to, ką gauni.
Bet yra geroji, net pasakyčiau puikioji pusė :)) Jei viską idealiai susivedi ir viskas vyksta pagal pasitvirtintus normatyvus, tai tada kiekvieną minute gali gauti tikslius duomenis - kas vyksta sandėlyje, kokių produktų trūksta, kokius užpirkimus daryti, na vienu žodžiu tariant gauni pilną vaizdą savo sandėlio. O ataskaitų galima "išpešti" įvairiais pjūviais.
Pas mus šiuo metu veikia be sandėlio. Buvo pasvarstymai tą sandėlį susitvarkyti, bet paanalizavus viską, priėjau išvados, kad padaryti taip čiki-piki neišeis, nes ne viskas buhalterio valioje :)), o kiekvieną kartą gadintis sau nervus dėl to, ko negali pakeisti, nėra reikalo.