Dorota1 rašė:
o kaip daryti kai pvz už bankietą moka pinigus? pvz kasininkė išrašo KPO, tai kaip su patekalų nurašymo, savikainos iš r-keeper??
Pas mus tokius ir panašius pardavimus "muša" į skyreli - Pavedimu.
Aš išsitraukiu ataskaitą - Apyvarta pagal stotis ir matau, kiek man suprekiauta-aptarnauta pavedimu. Tuo pagrindu aš rašau PVM sąskaitą faktūrą. Ir apmokėjimas eina arba per kasą su KPO arba per banką.
Tokiu principu savikaina nusirašo, kai vyksta pardavimas.
Bet čia kaip ir minėjau, jau prasideda tiulkinimasis - jei tų baliukų, banketukų daug ir meniu skirtingas ir individualus, tai kiekvienam tokiam baliukui turi būti sudarytos individualios kalkuliacijos. Tai klausimas kyla, kas tas kalkuliacines lenteles darys?
Turint R-Keeper ir susivedant visus skaičius, tai dar nereiškia, kad kontroliuoji padėti :))
Porcijas galima padaryti ir mažesnes, degtinės gali mažiau įpilti o kai ko gali visai neįdėti :)
R-Keeper gerai veikia tokio tipo maitinimo įstaigose, kaip Macdonalds, kur meniu nesikeičia kiekvieną dieną ir pagal kiekvieną klientą :)