Įmonė dirba nuostolingai, bet moka PVM valstybei

2016-07-13 21:55 eziukasruko
Laba diena,

Iškilo didelis klausimas. Įmonė 2015 metais kiekvieną mėnesį mokėjo valstybei PVM. Tokio mėnesio, kad valstybė būtų skolinga įmonei PVM nebuvo, bet metų gale gaunasi taip, kad įmonė dirba nuostolingai. Kaip taip gali būti?

Įmonė užsiima per pardavimo paslaugomis. Prekės parduodamos išrašant PVM sąskaitas faktūras ir iš tiekėjų perkamos su PVM sąskaitom faktūrom. Prekės parduodamos ir perkamos su 21% PVM. Kadangi kiekvieną mėnesį buvo mokamas PVM valstybei, tai taip suprantu, kad buvo parduodama prekių už didesnę sumą nei nuperkama iš tiekėjų ir skiriama veiklos sąnaudoms, tai kaip tada metų gale gali gautis nuostolis? Mažojoje bendrijoje atlyginimai darbuotojams tais metais mokami nebuvo.

Ačiū už mintis
Rainis Rainis 15057
2016-07-14 09:31 Rainis
PVM ir veiklos pelningumas ar nuostolingumas tarpusavio ryšio neturi...
Tiesiog arba užsidedate per mažą antkainį parduodamoms prekėms ir gaunamo skirtumo neužtenka veiklos sąnaudoms (patalpų nuomai, komunaliniams patarnavimams, Sodrai ar kitiems mokesčiams) padengti.
Taigi arba didinkit antkainį, arba taupykite mažindami sąnaudas.
KJurate KJurate 6546
2016-07-14 15:48 KJurate
Juk ne visos jūsų sąnaudos yra PVM objektas, tad visiškai normalu, kad PVM mokate, o pelno nėra..
paprašykite savo buhalterio kad parodytų sąnaudų sudėtį ir pakomentuotų... mes jums iš kavos tirščių nepabursime... nors galime smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui