Sveiki,
gal kas padetu iveikti sita uzduoti? Is anksto dekoju
Viešo maitinimo kopanija „X“ savo greitojo maisto restorane mėgino įvesti porcijų kontrolę. Kadangi pajamos buvo atidžiai planuojamos ir sekamas jų vykdymas, todėl ir nedaug papildomo maisto kiekvieno kliento lėkštėje galėjo neigiamai atsiliepti galutiniams rezultatams. Taip manė pardavimo vadovas, tuo tarpu darbą dirbo padavėjos.
Kompanijos gamybos ir rinkodaros specialistai apskaičiavo, kad vienas bulvyčių samtis yra tinkama porcija, jog klientui pakaktų pavalgyti, ir kompanijai apimokėtų finansiškai. Tačiau padavėjos, gaudamos arbatpinigių, labai rūpinosi, kad klientas būtų patenkintas, tad įdėdavo samtį su trupučiu. Kad ir ką bandė daryti pardavimo vadovas – mokyti, priminti, bausti – klientai ir toliau gaudavo papildomų bulvyčių. Padavėjų buvo neįmanoma atpratinti įdėti samčio su trupučiu. Galiausiai pardavimo vadovas nusprendė panaudoti tai, kas galėjo tokią situaciją pakeisti į norimą. Pardavimo vadovo priimtas sprendimas buvo sutiktas palankiai, padavėjos jautėsi puikiai ir toliau duodamos šiek tiek daugiau bulvyčių nei priklauso.
Klausimai:
Rasti sprendimą, kurį priėmė pardavimo vadovas, norėdamas pakeisti esamą situaciją į naudingesnę įmonei. Sprendimą pagrįsti
Įvardinti sprendimo naudos gavėjus.
Įvardinti sprendimo tipą.
Įvardinti sprendimo priėmimo metodus