alkoholis

A
Amrita 895
2005-02-11 10:12 Amrita 2011-09-11 03-38

Amrita rašė: Gal kas girdėjote, ar atšauktas toks įstatymas, kad uniformuotiems pareigūnams negalima parduoti alkoholio? Žinot, jie prašo, o mes neduodam smile Ir taip kiekvieną dieną. Pardavėjos gali neištverti...



Atėjus penktadieniui, ši problema tik paaštrėja. Gal kas žinot atsakymą smile ?
IrenaR IrenaR 2858
2005-02-11 10:29 IrenaR
Alkoholio kontrolės įstatyme, kuris galioja nuo 2004 11 mėn.,apie uniformuotus pareigūnus jau nekalbama.
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=2456...
A
Amrita 895
2005-02-11 10:58 Amrita
Ačiū, IrenaR. Galės gerti pasipuošę uniformomis smile
A
airin 777
2005-02-11 11:26 airin 2011-09-11 03-38

Amrita rašė: Ačiū, IrenaR. Galės gerti pasipuošę uniformomis smile

Gerti negalės, o tik pirkti. Gerti turės nusirengę uniformas smile
Atrodo, yra kažkokie vidiniai policijos įsakymai, pagal kuriuos uniformuoti pareigūnai gerti negali, nes tai kenkia policijos įvaizdžiu.
rrrasa rrrasa 829
2005-02-21 16:02 rrrasa 2011-09-11 03-38
Ūkio subjektams, laikantiems seno pavyzdžio banderolėmis paženklintus cigarus, cigariles ar rūkomąjį tabaką
Ar aš pražiopsojau inventorizaciją smile

nauja.vmi.lt/lt/?itemId=10121670
Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos atkreipia Jūsų dėmesį į tai, kad Apdoroto tabako, etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų ženklinimo specialiais ženklais - banderolėmis taisyklių, patvirtintų Vyriausybės 2004 m. balandžio 9 d. nutarimu Nr. 408 (Žin., 2004, Nr. 56-1942), 9 punkte nustatyta, kad praėjus dvejiems metams nuo naujų banderolių pavyzdžių patvirtinimo, seno pavyzdžio banderolėmis paženklinti apdorotas tabakas, etilo alkoholis ir alkoholiniai gėrimai per 2 darbo dienas turi būti inventorizuojami įforminant 2 inventorizacijos aprašo egzempliorius. Ne vėliau kaip per 7 darbo dienas po inventorizacijos šie inventorizacijos aprašo egzemplioriai turi būti pateikti teritorinei valstybinei mokesčių inspekcijai, kurios veiklos teritorijoje yra apdoroto tabako, etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų prekybos arba laikymo vieta. Vienas egzempliorius paliekamas teritorinėje valstybinėje mokesčių inspekcijoje, o antrasis su šios inspekcijos spaudu, patvirtinančiu, jog inventorizacijos aprašas gautas inspekcijoje, laikomas apdoroto tabako, etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų prekybos arba laikymo vietoje.
...seno pavyzdžio banderolėmis paženklinti cigarai, cigarilės ir rūkomasis tabakas turėtų būti pradėti inventorizuoti 2005 m. vasario 22 dieną.
D
dalija1 35
2005-03-03 19:58 dalija1 2011-09-11 03-39
Sveiki,
Noreciau paklausti, ar privaloma zurnale rasyti atsiroje skiltyje alkoholi, kur apie tai rasoma, ar reikia vesti astskirai alkoholio atsargu likucius ir kas uz tai gresia, jei to nebuvo daroma?
Is anksto dekoju.
K
KristinaK 260
2005-03-04 21:01 KristinaK 2011-09-11 03-39

dalija1 rašė: Sveiki,
Noreciau paklausti, ar privaloma zurnale rasyti atsiroje skiltyje alkoholi, kur apie tai rasoma, ar reikia vesti astskirai alkoholio atsargu likucius ir kas uz tai gresia, jei to nebuvo daroma?
Is anksto dekoju.

šiaip alkoholio likučių inventorizaciją reikėtų daryti kas mėnesį, nes kitaip kaip Jūs pareikalausit iš atskaitingų asmenų(barmenų ir pan) - atsiskaitymo už "išpilstytus" liučius - nors iš kitos pusės - barmenai,kurie priduoda pamainą,jie turi suinventorizuoti alkoholio likučius - tai kaip Jūs tai apsprendžiate savo įmonėje - tai yra grynai vadovo- ar direktoriaus - nusistatymas. Jei šefui yra visisškai vienodai - kiek liko, kiek perdaug , kiek per mažai - tai iš esmės turėtų būti - inventorizacija kiekvieną mėnesį,perduodant pamainą. Jei aš biškį čia balamūtinu - prašom,kolegos, mane pataisyti. smile
artas71 artas71 12028
2005-04-29 09:03 artas71
Nerekomenduotini žaidimai smile
10 особо продуктивных игр с алкоголем.

1. «Бутылочка». Играют так же, как и в обыкновенную бутылочку, однако никто не целуется (ну, разве только на конечном этапе игры, после стадии «ты меня уважаешь?»). На кого покажет раскрученная пустая бутылка, тот выпивает дозу водки. Можно с закуской. «Проигравшие» разносят по домам «победителей».
2. «Медведь пришёл» («Последний герой»). Классическая игра на деньги. Все сидят с рюмками. Каждый наливает водку в рюмку и кладет рядом бакс. Выпивают. Ведущий объявляет: «Медведь пришёл!». Все лезут под стол. Ведущий говорит: «Медведь ушёл!». Все вылезают из-под стола. Снова наливают, кладут бакс и выпивают. Ведущий снова говорит: «Медведь пришёл!», все снова лезут под стол. В конце концов вылезает только один человек. Он забирает всё бабло и уходит. Остальные остаются спать под столом.
3. «Бурый медведь пришёл!» («Самый последний герой»). Крайне экстремальное состязание. Играть вдвоём не рекомендуется. В большой таз наливается шампанское, вокруг садятся участники. Каждый по очереди выпивает стопку шампанского и доливает в таз стопку коньяка. Когда жидкость буреет, говорят: «Бурый медведь пришёл!». Дальше наоборот — после каждой выпитой из таза стопки туда доливают шампанского. Когда жидкость становится жёлтой, говорят: «Бурый медведь ушёл!». Мало кто видел уход бурого медведя...
4. «Вышка». Из домино строим вышку. Ставим пластинку плашмя, потом две пластинки вертикально, одну сверху снова плашмя, и так и далее. Тот, по чьей вине башня обрушится, должен выпить. Проигравших нет: через тридцать минут игроки дружно пытаются поставить вертикально очередную пластинку и катятся на пол, где и засыпают.
5. «Ковбой Джо». Двое становятся по разные стороны стола. Третий громко стучит по столу кулаком. По сигналу водка принимается на грудь. Выигрывает тот, кто первым успевает вернуть пустую ёмкость обратно на стол. Возвращать надо громко и с грохотом.
6. «Метро». Берем карту метро и бутылку водки. Выбираем маршрут, например: «Тушинская» — «Ленинский Проспект». Назначаем ведущего — он будет остановки объявлять. Осторожно, двери закрываются — следующая станция «Полежаевская»! Все выпивают по рюмке. Следующая станция — «Беговая»! Все опять выпивают. За каждую пересадку пьют отдельно. Постепенно по мере опьянения люди начинают «сходить с поезда». Выигрывает, соответственно, тот, кто доедет до места.
7. «Сотня». В ведро или бочонок наливают пиво. Спортсмены со стограммовыми рюмочками садятся вокруг и, зачерпывая, пьют раз в минуту. В идеале выигрывает тот, кто умудрится выпить не менее сотни рюмок. При хорошей подготовке участников игра может пройти и без проигравших. В туалет бегать можно, но очень быстро — сбиваться с графика питья нельзя, и ровно через минуту все участники должны принять ещё одну стограммовую дозу. Если обладаешь чугунным мочевым пузырем, то эта игра — для тебя.
8. «Пьяные Шашки». По этой игре даже проводятся вполне официальные соревнования. Используется настоящая доска для шашек, а вместо шашек — стопки. С одной стороны в стопки наливается красное вино, а с другой стороны — белое. Далее всё так же, как в обычных шашках. Срубил вражескую стопку — выпил её. Для разнообразия можно играть в поддавки. Особые маньяки могут наливать в стопки коньяк и водку. При таком раскладе три партии подряд выигрывают только мастера спорта международного класса.
9. «Ишшо». Игра из простейших. Три игрока берут по кружке пива. Первый побежавший в сортир приносит ещё пиво себе и проигравшим. Так и играют, пока деньги не кончатся.
10. «Чернильница». Такая же простая игра. По кругу передается стакан, и каждый наливает туда немного винища. Тот, у кого стакан переполнится, и выпивает всё до дна. Затем процесс повторяется.
S
Soffy 9075
2005-04-29 09:33 Soffy
smile smile smile. Įtariu, kad vakar vis tik ёрш'ą kažkas gėrė smile smile.
penelope penelope 2594
2005-04-29 09:37 penelope 2011-09-11 03-42

Soffy rašė: smile smile smile. Įtariu, kad vakar vis tik ёрш'ą kažkas gėrė smile smile.


Atsiprašau, o kas tai yra??? smile
S
Soffy 9075
2005-04-29 09:49 Soffy
Reikia būti forume vakarais, tai tada gali tikėtis ne tik sužinoti apie ёрш'ą, bet net jo ir paragauti smile.
tax.lt/postx8222-0-0.html
penelope penelope 2594
2005-04-29 10:52 penelope 2011-09-11 03-42

Soffy rašė: Reikia būti forume vakarais, tai tada gali tikėtis ne tik sužinoti apie ёрш'ą, bet net jo ir paragauti smile.
tax.lt/postx8222-0-0.html


Atsiprašau, aš prie vyturėlių, ne prie pelėdžiukų... smile
Jungiuosi iš ryto iš darbo, o namie neturiu ir... NEREIKIA!!! smile
M
matasp 980
2005-04-29 10:54 matasp
Gal kas turit kokį referatą apie alkoholizmo žalą, įtaką žmogaus organizmui smile smile smile smile
penelope penelope 2594
2005-04-29 10:59 penelope
Tai nereferatas, o straipsnis.

Daugiau ieškok:
www.pagalmus.lt/

Atlygis ateina iš ryto

Tas ar ta, kurie sako, kad niekada nebuvo padauginę vakarėlio metu, arba meluoja, arba yra be galo nuobodūs, arba yra mormonai. O gal viskas vienu metu. Bet jei alkoholį vartoja daug žmonių, jokiu būdu nereiškia, kad tai gerai. Gėrimas žaloja kepenis ir inkstus, o ką jau kalbėti apie tai, kad padauginus galima net mirti. Tačiau nesirengiame moralizuoti. Ir taip viską žinote. Iš kur? Motina Gamta jums sako.
Pagirios – tai tarsi Mamos Gamtos žodžiai: „Kvaily, sakiau, kad nereikia tiek daug gerti. Dabar turi kentėti". Nerimstantis skrandis, siaubingai plyštanti galva, šlykštus skonis ir kvapas burnoje – visa tai labai nemalonu. Mes pririnkome pačių įvairiausių patarimų, kaip išvengti ir kaip gydyti pagirias. Tačiau tikrai nuoširdžiai tikimės, kad šio straipsnio jums prireiks tik vieną kartą. Jei gydytis tenka kiekvieną savaitgalį – labai prašome kreiptis į Anoniminių alkoholikų draugiją ar Priklausomybės ligų centrą.

Kaip alkoholis veikia

Ne veltui tai vadinama intoksikacija. Linksminantys gėrimai yra nuodingi. Dėl šalutinių alkoholio produktų, ypač dėl vieno – acetaldehido. Paskutiniai tyrimai rodo, kad būtent ši cheminė medžiaga labiausiai kalta dėl rytinių kančių.
Išgertą alkoholį jūsų kūnas suskaido į acetaldehidą bei kitas medžiagas ir tik vėliau paverčia į mažiau kenksmingas substancijas. Acetaldehidas sukelia sumaištį smegenyse, o mineralinių medžiagų trūkumas kankina nervų sistemą, kraujyje stinga cukraus, galva skauda, burna dėl dehidratacijos džiūsta. Rezultatas – šleikštulys, nervingumas, pesimizmas ir t.t.

Pagirių sunkumas priklauso nuo:

per tam tikrą laiką išgerto alkoholio kiekio;
jūsų organizmo gebėjimo kovoti su nuodingomis medžiagomis;
jūsų amžiaus.
Vadinasi, kuo daugiau išgersite per trumpą laiką – tuo stipresnis bus alkoholio efektas. Svoris – taip pat svarbus faktorius (kuo mažesnis – tuo blogiau). Genetinis palinkimas susidoroti su alkoholiu labai individualus. Ir galiausiai – kuo vyresnis esate, tuo sunkesnės pagirios.

Degtinė pavojingiausia

Rusijos mokslininkai sako, kad degtinė kur kas pavojingesnė sveikatai nei konjakas, brendis ar viskis. Žinome, kad būtent šioje šalyje labiausiai mėgstami stiprūs gėrimai – net 70–75% viso suvartojamo alkoholio. Be to, labai populiarūs teiginiai, esą degtinė skaidri kaip ašara, konjakas ir viskis vadinami naminuke, vynas – gira, o šią tikram vyrui gerti gėda.
Visus tokius mitus išsklaidė toksikologas Vladimiras Nužnyj. Šio specialisto iniciatyva atliktas eksperimentas – lygintas degtinės, konjako ir viskio poveikis organizmui. Pasirodė, kad apgirsti ir net mirtinai apsinuodyti galima nuo panašaus šių gėrimų kiekio. O štai pagal gebėjimą sukelti fizinę priklausomybę (alkoholizmą) – degtinei nėra lygių.
Iš dalies tai patvirtina ir statistika. Tose šalyse, kur įprasta gerti paprastos distiliacijos būdu gautus gėrimus – konjaką, viskį, visus brendžius ir grapą, – alkoholizmas gerokai mažesnė problema. Ten, kur populiariausia spirito rektifikato (cheminiu požiūriu švaresnės medžiagos) pagrindu gaminama degtinė – alkoholikų daugiau.
Pasirodo, taip yra dėl natūralių priemaišų, kurios po distiliacijos lieka gėrime. Kai kurios jų turi stiprių naudingų savybių ir net saugo nuo toksinio gryno alkoholio poveikio.
Iš visų gėrimų mažiausiai šiuo atžvilgiu pavojingas natūralus raudonasis vynuogių vynas. Rusai net pabandė įmaišyti vynuogių ekstrakto į degtinę ir palygino tokio mišinio bei paprastos degtinės poveikio skirtumus. Eksperimento dalyviai greičiau apgirto nuo gėrimo su priemaišomis, tačiau kitą dieną jautėsi nepalyginti geriau. Be to, ekstraktas sumažino toksinį alkoholio poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai.

Švenčių maratonas

Švenčių maratonas – rimtas smūgis ne tik piniginei, bet ir organizmui. Argi juokai šitiek suvalgyti ir išgerti? O susilaikyti irgi nelengva, kai stalai lūžta nuo vaišių. Ir gėrimų prikrauta devynios galybės – įvairių, nematytų, stiprių ir nelabai. Norisi visko paragauti, nes gal kitą kartą neteks. Atlygis ateina iš ryto. Regis, kiekviena kūno ląstelė taip įsijautė į vakarykštę šventę, kad dar ir šiandien tęsia puotą, tik kiekviena sau ir be jūsų. Tai ir yra pagirios. O kad jų nebūtų ar būtų bent jau lengvesnės, reikia dar iš vakaro imtis tam tikrų priemonių.
Labai protingai pasielgsite, jei prieš vakarėlį gerai išsimiegosite. Leidžiama prieš 3-4 valandas lengvai apšilti – išgerti taurelę konjako (40-50 g). Bet ne daugiau! Kitaip rizikuojate švęsti vieni. Ir jokiu būdu neklausykite patarimų impregnuoti skrandį aliejumi ar kitais riebalais. Tai šiek tiek gelbės nuo apgirtimo, bet visiškai neapsaugos. O kai ryte visi kentės nuo pagirių, jums dar viskas bus priešaky. Geriau rinkitės ne riebalus, o žalią kiaušinį.
Tai, kad gėrimų nereikia maišyti, žino kiekvienas, net visiškas abstinentas. Tačiau, sutinkant Naujuosius, tai padaryti labai sunku. Juk reikia ir šampano taurę pakelti, o prie silkutės – degtinės taurelė, žuvį užgeriame baltuoju vynu, kepsnį – raudonuoju, desertą į skrandį palydi likeris ar konjakas... Todėl šis patarimas – tik stiprios valios žmonėms. Silpniesiems derėtų prisiminti, kad ant stalo – ne tik gėrimai, bet ir maistas. Tai ir vartokite juos lygiomis proporcijomis. Dar geriau – jei kieti produktai persvers jūsų meniu.
Niekada neužgerkite stipraus alkoholio gazuotais vaisvandeniais. Šie alkoholiui padeda lengviau prasiskverbti į skrandį. O jei pajutote, kad apgirtote – suvalgykite citrinos. Ji grąžins minties aiškumą, užblokuos toksinus ir palengvins rytines kančias.

Iš ryto

O jei, nepaisant visų protingų patarimų, pagirių nepavyko išvengti, gydytis pradėkite nuo puodelio žaliosios arbatos – ši sumažins kraujo spaudimą ir pakels organizmo tonusą. Kavos geriau atsisakykite, nes ji siaurina kraujagysles. Puiku, jei namuose turite riebaus sultinio (kuo riebesnis, tuo geriau) – šis padės pašalinti toksinus. Nepamainomas ir mineralinis vanduo. Jums būtina atsikratyti alkoholio sukeltos dehidratacijos.

Trys pagrindinės taisyklės

Pirmoji. Jei jums pagirios, negerkite alaus ar degtinės – taip tik atidėsite kančias vėlesniam laikui.
Antroji. Ramybė. Pasistenkite kuo mažiau judėti, o geriausia – pamiegokite.
Trečioji. Nepalikite tokios būsenos likimo valiai. Padėkite sau.

Visų pirma reikia grąžinti vandenį, kalį, magnį ir angliavandenius bei normalizuoti žarnyno veiklą. Paprastas vanduo – blogas pagalbininkas. Juo dar labiau išbalansuosite druskų pusiausvyrą organizme. Ne veltui tokios populiarios pagirių gydymo priemonės – raugintų kopūstų sultys, mat jose daug kalio druskų ir natrio. Labai veiksmingas yra ir džiovintų vaisių kompotas. Jame gausu visų reikalingų mineralinių medžiagų, organinių rūgščių ir vitaminų. Puikus šiuo požiūriu ir arbūzas – jame daug vandens ir kitų jau aptartų naudingų medžiagų, taip pat ir fruktozės bei magnio.
Teisūs ir tie, kurie bando gydytis kefyru. Šiame produkte esantys baltymai suriša ir neutralizuoja toksines medžiagas ir neleidžia organizmui jų pasisavinti.
Siūlome išmėginti ir tokį kokteilį: pusė stiklinės raugintų kopūstų sulčių, trys šaukšteliai alyvų aliejaus, pipirai.
Kitas variantas: labai šaltos apelsinų sultys ir du žali kiaušiniai.
A
Amrita 895
2005-04-29 11:06 Amrita
Penelope, 10 balų smile Nepaliaujat manęs stebinus. smile
penelope penelope 2594
2005-04-29 11:10 penelope 2011-09-11 03-42

Amrita rašė: Penelope, 10 balų smile Nepaliaujat manęs stebinus. smile


Malonu, malonu, bet kuo aš čia taip nusipelniau??? smile
Linda6 Linda6 11854
2005-05-19 14:42 Linda6
Ar reikia VTAKT pranešinėti apie įmonei parduotą alkoholį reprezentacinėm reikmėm...VBS sakė, kad nebereikia, nerandu, kur atšaukta.Gal kas matė? smile
Linda6 Linda6 11854
2005-05-19 16:03 Linda6 2011-09-11 03-44

Linda6 rašė: Ar reikia VTAKT pranešinėti apie įmonei parduotą alkoholį reprezentacinėm reikmėm...VBS sakė, kad nebereikia, nerandu, kur atšaukta.Gal kas matė? smile



smile
Jolit Jolit 672
2005-05-19 16:12 Jolit 2011-09-11 03-44

Linda6 rašė:

Linda6 rašė: Ar reikia VTAKT pranešinėti apie įmonei parduotą alkoholį reprezentacinėm reikmėm...VBS sakė, kad nebereikia, nerandu, kur atšaukta.Gal kas matė? smile



smile

Taip tikrai nebereikia nuo 2004-07-10 smile
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=2372...
Po pasikeitimo:
"Mėnesiui pasibaigus, ne vėliau kaip iki kito mėnesio 15 dienos, PVM sąskaitos faktūros (arba įmonės įgaliotų asmenų patvirtintos jų kopijos) iš alkoholinius gėrimus reprezentacinėms reikmėms pardavusių prekybos vietų turi būti perduotos į įmonės buveinę ir laikomos atskiroje byloje. PVM sąskaitos faktūros saugomos teisės aktų nustatyta tvarka, jų kopijos – 3 metus. Valstybinei tabako ir alkoholio kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės atliekant patikrinimus, PVM sąskaitos faktūros (arba jų kopijos) turi būti pateikiamos šiai tarnybai.“
Linda6 Linda6 11854
2005-05-19 16:18 Linda6
Labai ačiū. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui