Siūlau išlieti agresiją!

Gita1 Gita1 8358
1 2014-09-21 20:53 Gita1

IlonaD rašė:
per mažai teliką žiūriu

nieko neprarandat
mariska mariska 8626
1 2014-09-22 08:56 mariska
kaip vakar supykau smile išreklamavo Kaune naują dviračių taką iki Kačerginės miestelio, kuris yra tikrai gražus savo pušynais, na dar ralio žiedas. Galvoju - minu.
Važiuoju, kaip ir nieko iki Marvelės. Bet ties Marvele reikėjo pirmyn atgal per judrią gavtę keltis, nes kažkaip sutaupyta 500 m. atsfalto ir nepadarytas takas vienoje pusėje. Poto jau takas dingo ir liko žvirkelis. Kad juo reikia važiuoti, tai supratau tik iš dviračių padangų paliktų žymių. Dar už 500 m. pasiekiau naują taką. Tęsėsi jisai per krūmynus, šalia žvirkelio, nuo kurio pilnas takas akmenų. O dar siauras, kad lenkti tikrai laisvai negali. Po 5 km. baigėsi krūmynuose, kur rengiamas keltas į Kulautuvą. Gal kitais metais ir nieko bus, kai bus keltas, bet dabar nuvylė... smile
Byla Byla 12119
1 2014-09-23 08:49 Byla
Šeimyna. Tobula intrigantų pora.
ABA2 ABA2 1824
2014-09-23 10:18 ABA2
Tess Tess 20235
1 2014-09-23 18:11 Tess
Buvau aš šiandien JAR dėl vadovo ir akcininkų pakeitimo.
Popierinio jau teikti nereikia. Bet... Akcininkų sąrašą reikia pateikti per JADIS, tačiau naujas vadovas to padaryti negali, nes jo neįregistruos, kol nebus pakeisti akcininkai, kadangi nauju akcininkai priėmė sprendimą pakeisti vadovą. Tai per JADIS turi tuomet pateikti senas. Na gerai, aš tai pateiksiu. O jeigu vadovas dingęs, nenori teikti, nes jis jau atleistas iš pareigų. JAR sako nu gal tada tegul seni akcininkai skiria vadovą, o po to tas vadovas keičia akcininkus JADIS. Iš tiesų net labai susimąstė po klausimo.
Ir ką daryti?
Tai išeitis arba senas vadovas pasirašo įgaliojimą kam nors pateikti sąrašą, arba seni akcininkai skiria naują vadovą. Bet tai yra pavojinga, nes žinau situacija, ki senas alcininkas pakeitė vadovą, vadovas kreipėsi į banką dėl paskolos įrangai nupirkti, kadangi vadovas nusprendė banką apgauti, bankas perdavė informaciją prokūraturai, ko pasekoje senas akcininkas (kuris visiškai ne prieko) kenčia.
Tai reikia tobulinti JADIS. Gal bent būtų galimybė teikti popierinį, o po to vadovas viską pateiktu.
ABA2 ABA2 1824
2014-09-23 23:46 ABA2
Geras straipsnis, sudėliojantis visus taškus ant "i".Paprastai ir suprantamai išdėliota.
www.15min.lt/naujiena/aktualu/karo-zona/rus...
Samajana Samajana 6091
6 2014-09-24 08:16 Samajana
"Tokie senolių monologai viešose vietose yra vienas iš pareigūnų stebėjimo objektų."
smile
...savo nuomonę apie straipsnį pasilaikysiu sau. smile
Tiems, kam patiko, galėtų pasirodyti įžeidu...o šiandien toks gražus rytas smile



ABA2 rašė: Paprastai ir suprantamai išdėliota.

Byla Byla 12119
1 2014-09-24 08:19 Byla
Man tai štai šičia viskas suprantama ir aišku. racas.lt/ukrainoje-atsakymas-paprastas/...
Linuske Linuske 1795
3 2014-09-24 08:49 Linuske

DKate rašė:
jaučiuosi viena nelaukianti "ruso"

Tikrai ne viena smile
mariska mariska 8626
4 2014-09-24 08:54 mariska

DKate rašė:
Juokinga, bet tiesa, kad tokie "senoliai" vaikšto ir šneka kaip iš "rašto". Apie tai kaip prie ruso gerai buvo. Kaip vogti buvo gera anais laikais. Kaip Putino laukia... Susiję tie senoliai su buvusiu ar esamu finansavimu iš RF ir karo veteranų organizacijomis... Kitaip sakant, su tomis Georgijaus juostelėmis.

Kokiomis Georgijaus juostelėmis? Nesąmonė... tai susiję su tuo, ką naudojo ir romėnai prieš 2 tūkst. metų. O vadinasi "duonos ir žaidymų"
Va tos iliuzijos daug kas ir ilgisi
Elvusia Elvusia 20010
6 1 2014-09-24 08:55 Elvusia
Na bet ir nepasisekė jums su aplinka smile
Visi aplink jus tik ir laukia ruso.
Man geriau - tokių aplink nėra smile
Turbūt, matom tai, ką norim matyti. Patys gąsdinate ir patys bijote smile
Elvusia Elvusia 20010
7 2014-09-24 09:14 Elvusia
Vat ir sakau, kad nepasisekė smile
Mano pavardė rusiška. Vyras - rusas.
Anei jokių pasiūlymų smile
Ir nelaukiam mes putino. Ir amerikono nelaukiam. Mums gerai kaip yra.
Dorota1 Dorota1 13537
7 2014-09-24 09:20 Dorota1
bet tai kam skirstyti rusišką pavardė - ne rusiška, lenkišaka, ar lietuvišką.

Tiesa sakant mano pavardė lenkiška-rusiška, vyras rusas kaip ir Elvusios, žinot kartais dėl tokių vat parašymų žmogus jautėsi kaip priešas, vien dėl to kad pavardė ne LT.

o man irgi gerai kaip yra, vaikai lanko lietuvišką mokyklą, nelaukiam mes nei ruso, nei amerikono, nei lenkiškas gatvių pavadinimus kabinam. Mums gerai kaip yra, bet kiti susidaro nuomonę vien iš pavardės, ar tautybės smile smile
Petronele Petronele 18331
5 2014-09-24 09:24 Petronele

DKate rašė: Ar nepastebėjote, kad pastoviai mane užsipuolate smile smile

Dėl to, kad jos pavardė rusiška. smile
Elvusia Elvusia 20010
6 2014-09-24 09:28 Elvusia
Labai persiprašau, jei mano parašytus žodžius pritaikote sau.
Nors, pagalvojus, tai ne mano problema.
Aš tik parašiau, kad mano aplinkoje nėra norinčių ruso. Ir bobučių, vos ne perversmus organizuojančių, nėra. Ir pareiškiau užuojautą, kad jums nepasisekė.
Kur čia draskymasis ar asmeninis puolimas?
Nors...., galvokite kaip norite.

Vistiek prie sovietų bernai buvo gražesni smile
Linuske Linuske 1795
6 2014-09-24 09:33 Linuske

Elvusia rašė:

Vistiek prie sovietų bernai buvo gražesni smile

Kad ir dabar gražūs. Sutikau vieną pirmadienį 24 metus nematytą, nu tu velnias koks gražus, gal net gražesnis, negu prie sovietų buvo. smile
Elvusia Elvusia 20010
3 2014-09-24 09:47 Elvusia

DKate rašė:
o aš tik paprasta buhalterė
Nenusiteikus aš čia nei bartis, nei rietis. Tokia graži diena.
Tik, jau seniai rašiau - labai gerbiu žmones, kurie moka skaičiukus sudėlioti į tinkamas lentynėles.
Taigi, šioje vietoje esate neteisi, jei ką. Ir dar esu rašiusi, kad žmogaus darbas ir užimamos pareigos man neturi reikšmės.
Ne veltui esu šiame forume, kurio nariai verti pagarbos.
Tik, būna, kai labai važiuojama ant darbdavių, išreiškiu ir savo nuomonę: ne visi darbdaviai parazitai smile jei jau kalba apie tai.
ABA2 ABA2 1824
1 2014-09-24 11:08 ABA2 2014-09-24 11-26

Samajana rašė:
"Tokie senolių monologai viešose vietose yra vienas iš pareigūnų stebėjimo objektų."
smile
...savo nuomonę apie straipsnį pasilaikysiu sau. smile
Tiems, kam patiko, galėtų pasirodyti įžeidu...o šiandien toks gražus rytas smile

Kad senoliai užverbuoti rusų FSB- žinoma perdėta. Yra kiti, paprastesni būdai. Pamiršote, kaip Rusija karo veteranams, gyvenantiems Lietuvoje paskyrė pensijas? Kažin kodėl? Iš gerumo ar dėl to, kad pinigų neturi kur dėti? Kažkodėl man visai nejuokinga. Tai buvo dar prieš Ukrainos užpuolimą, jau tada buvo viskas dėliojama po lentynas. Kryme irgi senoliams žadėjo pensijas pakelti.

TV propaganda irgi galinga jėga. Kad senas galvas apsuktų ir svajoti apie „rusų pasaulį“ pastumtų.
Kartais prisiverčiu ir pažiūriu Kremliaus propagandinių ruporų laidų. Dėl sportinio įdomumo. Kad eilinį kartą pamatyti melo ir smurto propagavimą. Ir vis dar tikintis, kad šiandien gal jau kas pasikeis.
Rugsėjo pradžioje susidomėjau nauja NTV laida „Dienos Anatomija“. Nauja laida sudomino, pamaniau( naivuolis!), nauji vėjai, pasikeis turinys gal...

Naujos laidos išėjimo išvakarėse, NTV taip anonsavo naują laidą: „Nuo televizijos žinių pirmo pasirodymo praėjo jau pusė amžiaus. Per tą laiką tai, ką mes pripratome laikyti žiniomis, pasikeitė neatpažįstamai. Atsakymu į šią evoliuciją taps naujas kassavaitinis šou „Dienos Anatomija“(rus. „Анатомия дня“). Vienas iš programos vedantysis, Andriejus Norkinas, šitame šou atsakingas už politiką, prisipažino, kad dalyvavimas programoje “DA“ jam „yra įdomiausias profesinis iššūkis, nes iki tol dar niekas mūsų šalyje su TV žiniomis taip nedirbo“. Kitas vedantysis, Glebas Pjenych, saldžiai apsilaižęs, pareiškė: „Pas mus, žurnalistus, tai vadinama skanumėliu (rus. вкуснятина).

Suintrigavo, žiūrime ką turime. Pradžioje viskas, kaip ir visose valstybinėse Rusijos TV : Ukraina, Ukraina, Ukraina ir pabaigoje trumpas pozityvus vaizdelis iš vietinio pasaulio. Bet nepraėjo nuo laidos premjeros ir dvi savaitės- ir pasirodė jis, žadėtas G.Pjenych skanumėlis, įdomus siužetas tema „Jis namus paliko ir nuėjo kariauti, kad Donbaso žemės fašistams neatiduoti“.

Laidai prasidėjus, rubrikos „Dienos didvyris“ vedančioji Ana Jankina kreipiasi į žiūrovą: “Dabar, atrodo, toks laikas, kai ginklo priversti griebtis net tie, kuriems jų įsitikinimai neleidžia to daryti“. Susipažinkite- vokietė, gimusi Berlyne Margarita Zeidler. Štai tokia, su balta skarele žydinčių laukų fone ji buvo anksčiau. O tokia ji dabar tapo prieš keletą mėnesių- kariška slepiamosios spalvos forma, rankose Kalašnikovo automatas. Nes ji pavargo žiūrėti į bedievybe aplinkui ir nusprendė kovoti su „ukrofašizmu“. Pats skanumėlis ne tame, kad herojė yra vokietė, bet tame, kad Margarita Zeidler praeityje buvo vienuolė, priėmusi pašventinimą. Kada Ukrainos Nacionalinė gvardija sugriovė kaime jos kuklų namelį, ji vienuolės abitą pakeitė į „kamufliažą“ ir išvyko į Donbasą. Pirmuose siužeto kadruose jauna moteris tyliu balsu dainuoja graudžią baladę apie Tėvynę, kurią priešai nori sugriauti. Paskui su pasididžiavimu rodo į kamerą DLR sukilėlio pažymėjimą. Kur juodu ant balto parašyta: „Zaidler Margarita“.

Stop! Tai Zeidler jinai, kaip įvardijo pradžioje vedančioji, ar Zaidler, kaip parašyta jos sukilėlio pažymėjime? Fu, kokios smulkmenos! Sukilėliai akademijų nebaigė, rašo, kaip girdi ir nėra čia ko kabinėtis, gerbiamieji! Tai smulkmena, bet siužetas sukurptas tikrai atmestinai- nėra detalizavimo. Korespondentas taip ir nepaaiškino, kaip vienuolė iš Vokietijos atsidūrė Ukrainos kaime. Kodėl žurnalistas nesusitiko su jos vokiškais giminaičiais ir neišklausinėjo apie herojės vaikystę? Juk toks „užmušantis“ siužetas galėtų būti! Ir fotografijų vienuolyno fone nepademonstravo. Na taip, karas aplinkui- galėjo sunaikinti visus daiktinius įrodymus...

Neapleido keista mintis: kažkur kažkas jau matyta...Gražias moters akis mano atmintis gerai užfiksuoja.Gražias moters kojas mano atmintis dar geriau užfiksuoja, bet ten buvo vienuolė, ilgas abitas viską paslepia... Ir už dienos prisiminiau kitą siužetą, matytą anksčiau. Pasirausiau internete ir radau! Nesuklydau- ta pati moteris. To pačio TV kanalo NTV topinis filmas „Dar 17 chuntos draugų“ (rus. „Еще 17 друзей хунты“) parodytas 10 dienų atgal laidoje „Profesija- reporteris“ (rus. „Профессия — репортер“). Ta pati Margarita Zaidler, tik jau be vienuolės aureolės – ji VOKIETIJOS ŽURNALISTĖ ! Gal tai kokia kita Margarita? Ne, ta pati. Tos pačios akys, šukuosena, tas pats akcentas. Jos, kaip „sąžiningos“ žurnalistės tikslas, paneigti „nacionalinio išdaviko“, rusų žurnalisto Arkadijaus Babčenko (įdomus ir teisingas vyrukas, kadaise dalyvavęs 1 Čečėnijos kare) teiginius, kad Kryme jokio referendumo nebuvo. Programos autoriai tvirtina: „Skirtingai nei Babčenko, vokiečių žurnalistė Margarita Zaidler viską matė savo akimis.

Ji buvo Kryme, kai liaudis pakiliai ir džiaugsmingai dalyvavo rinkimuose. Paskui ji nuvyko į Donbasą kovoti su fašistais ir keletą mėnesių stengėsi išgyventi, apšaudoma ukrainiečių baudėjų. Dabar Margarita yra paskelbta asmeniniu priešu daugelių aukštų Kijevo fašistų ir oligarchų“.
Kuo vokiečių žurnalistė taip užkliuvo Ukrainos fašistams- siužeto autoriai nepatikslina. Bet į kamerą paskelbiamas jos sensacingas, kaip liūdinikės, patvirtinimas: ukrainiečių armijos gretose, pasirodo, kovoja samdiniai iš JAV, Lenkijos, Vokietijos. O apie Donecko sukilėlių gretose rusų samdinių dalyvavimą (apie tai mėgsta rašyti Ukrainos ir vakarų spauda) – „ tai, žinoma, bjaurus melas. Aš tokių nemačiau“.

Taigi, vienuolė, ji ir žurnalistė, ji ir Zeidler, ji ir Zaidler. „Taip stipriai keičia žmones karas Ukrainoje“- prasitarė ar patarė „DA“ vedančioji Ana Jankina.Ir su pasididžiavimu pridūrė: „Mūsų šalyje dar niekas su naujienomis taip nedirbo“. Kaip niekas nedirbo? Dirbo ir toje pačioje NTV, ir „Rosija“ TV kanale. Keletą mėnesių atgal šie „garbūs“ kanalai, pusvalandžio skirtumu, įsigudrino tą patį personažą su tais pačiais paso duomenimis pavaizduoti vakarų samdiniu, atvažiavusiu į Nikolajevą palaikyti Maidano kovotojus pinigais ir apranga; ir kaip taikiu vokiečių gydytoju gimusiu Ukrainoje, palaikančiu anti Maidano pusę. Tos pačios ligoninės interjere, su ta pačia jodu permirkusio binto „blomba“ nosyje su entuziazmu jis dėstė savo legendas skirtingų kanalų korespondentams. Žinoma, paskui kilo didelis konfūzas. Kanalai gavo teisintis: „Žiniose“ tvirtai stovėjo prie savo- anti Maidano atstovas! O NTV kanalas paskelbė, kad Andrėjus Petkovas- paprasčiausias klinikinis šizofrenikas, neseniai sugrįžęs iš „psichuškės“, o žurnalistai tapo jo ligotos vaizduotės aukomis.

Bet nekalta Margarita Zaidler (Zeidler?), to pačio kanalo programose 10 dienų skirtumu pristatyta pirma, kaip vokiečių žurnalistė, o paskiau vienuole, paėmusia į rankas Kalašnikovo automatą- žinoma, tai žymiai ryškesnis indėlis į naujausią rusų TV istoriją, nei psichinio ligonio Petkovo kazusas. Ir įtikinamas atsakymas į evoliuciją, kurią patyrė žinios, „pasikeitusios iki neatpažinimo“. Nieko nelaukto. Viskas, kaip ir buvo pažadėta „Dienos Anatomijos“ pristatymo reklamoje. Skanumėlis (rus. „Вкуснятина!!!“) .

O senas, be atminties, pensininkas net neįtars, kad ta pati moteris vakar buvo vienuolė, šiandien ji jau žurnalistė, o rytoj gal taps snaipere iš Lietuvos. Na ir jaunesni nepasižymi pastabumu. Arba kiekvienas mato tai, ką nori matyti- duonos ir žaidimų(smurto).
Žiūrėdamas rusiškas TV žinias, kažkodėl, visada prisimenu Vinstono Čerčilio kadaise pasakytus žodžius: „Ateityje fašistai save vadins antifašistais...“ Iškilus politinis veikėjas matė toli į priekį !
Samajana Samajana 6091
9 2014-09-24 13:05 Samajana

ABA2 rašė: Kartais prisiverčiu

Gaila tavęs...be meilės "santykiaujančio" , vardan tiesos triumfo.
Aš ilgai ir nesavanaudiškai mirkęs pavojingame mele tokią ilgą litaniją rašyčiau tik už pinigus... smile


I
IlonaD 6943
2 2014-09-24 15:17 IlonaD

Samajana rašė:
"Tokie senolių monologai viešose vietose yra vienas iš pareigūnų stebėjimo objektų."
smile
...savo nuomonę apie straipsnį pasilaikysiu sau. smile
Tiems, kam patiko, galėtų pasirodyti įžeidu...o šiandien toks gražus rytas smile



Mane visuomet žavi Samajanos sugebėjimas išimti iš konteksto kokią frazę ar žodį ir ja kaip kačiukui į balutę nosimi baksnoti. smile
Nuo kada savo nuomonės išsakymas tampa įžeidimu?
Na, nebent ruošies naudoti necenzūrinius žodžius ir dar nafik pasiųsti smile
Bet tu juk kaip ir biškį per protingas vien emocijomis svaidytis, ania? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui