Apskaita kavinėse, baruose

K
Kelias 890
2004-11-15 09:35 Kelias
MindeK, keista situacija pas tave... ka reishkia, kad saskaitos nori tik uzh sales nuoma? Tada uzh gerimus ir uzhkanda tegu sumoka grynais i kasa! Nebent tu juos girdei ir maitinai labdarai ...
Jei jie nori atskirai saskaitos tik uzh sale, tai ir ishrashyk, bet juk turi kazhkaip nurashyti ir gerimus bei valgius... Juk tie buteliai ir maisto zhaliavos tau ish dangaus nenukrito...
A
Aidluka 5
2004-12-02 13:20 Aidluka
Sveiki, įmonė ruošias atsidaryti kavinę, gal kas galėtumėte paaiškinti kas būdinga kavinės buhalterijai. Ar būtina gaunamus maisto produktus paversti patiekalais, ar užtenka savaitės pabaigoje pagal parduotų patiekalų kalkuliacines korteles nurašyti sunaudotus produktus? Virėjos kiekvieną dieną pateiks duomenis apie pagamintus ir parduotus patiekalus.
C
crema 310
2007-02-21 08:29 crema
Sveiki,
gal kas galit patarti kokius dokumentus reikia priimt perimant restorano buhalterne apskaita smile ir ar sunku vesti buhalterine apskaita barams, kavinems ir restoranams smile aciu uz atsakymus
S
skorpione 81
2007-07-30 15:12 skorpione
Siulo tvarkyti kavines apskaita (kaip paildoma darbeli), ziauriai bijau, nes niekad kavines apskaitos netvarkiau ir is viso labai bijau, kad ko nors nepraziopsociau smile ir neprivirciau koses. Viskas gal butu ir neblogai, bet tos kalkuliacines korteles... smile as ju niekad nedariau ir jei viska reikes nurasineti gramai (druska, cukru ir t.t.).... Tiesiog drasko abejones smile , priimti pasiulyma ar ne. Gal ka patarti galetumet smile
S
siluuma 259
2008-01-05 10:06 siluuma
Sveiki, norėčiau kaip ir prieš tai kolegos prašė pagalbos, prisiemiau tvarkyti kavine, bet niekaip nežinau nuo kaip pradėti. beto kol imone perregistravo savo veikla, nes pradžioje veikė kaip paslaugų įmonė, o dabar kavines barai ir panašiai, du mėnesius kavinės apskaita buvo tvarkoma kitos įmonės apskaitoje, ir kaip dabar čia reiktų prsiimti
dekui
A
aduled 171
2008-01-05 12:11 aduled
Na nežinau ,kuriam atsakymui čia mano patarimai tiks...
Jei neturit programos kavinių,barų-tai tada bus daug sunkiau, o jei galit įsigyt ,tai pati pradžia tik daug darbo, t y .susivest kalkuliacines ir kasdien nusiimt ataskaitą sujungtą su baru,kur ten muša į kasos aparatą ,pvz vištienos kepnys- 10 lt, o programa jau sudėlioja žaliavas ir pardavimus pagal sąskaitas, o jei neturint programos,tai jai nurašinėsit pagal kalkuliacijas ir porcijas,tada labai daug darbo,nors dirbau 10 m toj sferoj,rankom skaičiuot nenorėčiau,nes tai specifinė apskaita ,užimanti daug laiko.
L
Linda6 11854
2008-01-05 12:16 Linda6
Kokia geriausiai tiktų virtuvei apskaitos programa, gal yra tokia, kad galima būtų suderinti jau su įmonėje , turinčią Finvaldą. smile
S
siluuma 259
2008-01-05 13:54 siluuma
O aš turiu programa Centas, Gal yra Panevėžyje buhalterė kuri padėtų susitvarkyti pradžia kavinės apskaitos, su šia programa
A
aduled 171
2008-01-05 14:37 aduled
Jus turit Kreiptis i jusų programos programuotojus kaip galima pritaikyt programelę maitinimo,baro.
holdingas holdingas 7000
2011-07-15 11:41 holdingas
Sveiki.
Niekad nebuvau susiduręs su kavinės apskaita. Ar ten daug valakitos?
jofky jofky 3286
1 2011-07-15 14:37 jofky 2011-09-11 07-24

holdingas rašė: Sveiki.
Niekad nebuvau susiduręs su kavinės apskaita. Ar ten daug valakitos?


Jeigu daryti viską labai teisingai, tai valakitos labai daug, o neatitikimų dar daugiau smile
Basa Basa 201
1 1 2011-07-15 17:12 Basa 2011-09-11 07-24

holdingas rašė: Sveiki.
Niekad nebuvau susiduręs su kavinės apskaita. Ar ten daug valakitos?

Tikrai labai daug.
net mažiausia kavinukė per diena gauna kalnus sąskaitų, nekalbant jau ape tai, kad pritrūko duonos - padavėja bega perka. Baigėsi druska - vėl sąskaitė už 2 Lt ir t.t. ir pan.
Darbuotojų kaita kavinėse nuolatinė (priėmimai, atleidimai) Dažnoje kavinėje suminė darbo laiko apskaita, viršvalandžių skaičiavimas, pravaikštos ir t.t

bet yra ir pliusų žinoma smile Visda gausi bent jau sriubos lėkštę smile
jofky jofky 3286
2011-07-15 19:44 jofky 2011-09-11 07-24

Basa rašė:

holdingas rašė: Sveiki.
Niekad nebuvau susiduręs su kavinės apskaita. Ar ten daug valakitos?

Tikrai labai daug.
net mažiausia kavinukė per diena gauna kalnus sąskaitų, nekalbant jau ape tai, kad pritrūko duonos - padavėja bega perka. Baigėsi druska - vėl sąskaitė už 2 Lt ir t.t. ir pan.
Darbuotojų kaita kavinėse nuolatinė (priėmimai, atleidimai) Dažnoje kavinėje suminė darbo laiko apskaita, viršvalandžių skaičiavimas, pravaikštos ir t.t

bet yra ir pliusų žinoma smile Visda gausi bent jau sriubos lėkštę smile


Pasirodo tai masinis reiškinys kavinėse begt į artimiausią Maximą pirkti kepala duonos, kg cukraus ar druskos smile Maniau, kad tik pas mus tokia nesamonė, kad nesugeba užsisakyt iš tiekojų to ko reikia ir kiek reikia smile
holdingas holdingas 7000
2011-07-18 11:20 holdingas
Ania? O kaip daromi maisto nurašymai? Galima nurašinėti sumiškai?
jofky jofky 3286
2011-07-18 15:05 jofky 2011-09-11 07-25

holdingas rašė: Ania? O kaip daromi maisto nurašymai? Galima nurašinėti sumiškai?

Aš tik sumiškai nurašau, pagal produktų inventorizacijos aktus. Kitaip neįmanoma. Nes per katilus su lėktėm visi darbuotojai praeina po kelis kartus per dieną, o savininkai tai ne tik patys maitinasi bet ir giminę vaišiną, balius daro. Kalkuliacinės kortelės bent jau pas mus prasmės neturi buhalteriniams skaičiavimams smile
Basa Basa 201
2011-07-18 16:41 Basa
Kavinėje, kuroje dirbau aš, nurašymai ir gi buvo atliekami tik sumiškai, atlikus inventorizacija.
Nors kalkuliacinės kortelės pas mus buvo, bet neįsivaizdoju, kaip neturint tam pritaikytos programos galima būtų nurašyti savikainą pagal jas arba keik laiko reikėtų tam sugaišti...
jofky jofky 3286
2011-07-18 17:52 jofky 2011-09-11 07-25

Basa rašė: Kavinėje, kuroje dirbau aš, nurašymai ir gi buvo atliekami tik sumiškai, atlikus inventorizacija.
Nors kalkuliacinės kortelės pas mus buvo, bet neįsivaizdoju, kaip neturint tam pritaikytos programos galima būtų nurašyti savikainą pagal jas arba keik laiko reikėtų tam sugaišti...


Mes tokią programą turim, tik naudos nėra jokios. Nėra darbuotojo kuris gerai mokėtu su ja dirbti (įmonė apmokymams pinigų neskiria), o kita pusė tai dažnai besikeičiančios virėjos, kurių fantazija begalinė, dzin tos visos kalkuliacinės kortelės ir mūsų receptūros, patiekalai gaminami iš galvos ir pagal nuotaiką ir iš to ką randa šaldytuve smile Beveik kaip namie smile O tokiems patiekalams kurie sukuriami iš neparduotų beveik pasenusių patiekalų kortelių nėra ir būt negali. Pvz. guliašas puikiai pasiverčia į plovą ar čilli sriubą, kotletai ar šniceliai tampa lietiniai su mėsa arba žemaičių blynais. Kai pradėjau dirbti kavinėje ir pamačiau jos vidų ko nežino klientas, kavinėse beveik nesilankau smile
holdingas holdingas 7000
2011-07-18 19:00 holdingas
Tikra tiesa, ne kitaip. Aš kavinėse irgi nesilankau, kai pamačiau, iš ko patiekalai yra daromi. smile
V
Veronika 2872
2011-11-03 16:50 Veronika
sakykite, jeigu įmonėje nėra arkeeper programos, ir vedama suminė apskaita, kaip daroma maisto revizija, ar eini į virtuvę, žiūri kokių produktų likę, susirandi kainą, sudaugini ir gauni suminį lukutį ar dar kažkaip kitaip? smile
L
Linda6 11854
2011-11-03 16:52 Linda6

Veronika rašė:
sakykite, jeigu įmonėje nėra arkeeper programos, ir vedama suminė apskaita, kaip daroma maisto revizija, ar eini į virtuvę, žiūri kokių produktų likę, susirandi kainą, sudaugini ir gauni suminį lukutį ar dar kažkaip kitaip? smile


Žinoma,kad taip.Paskui palyginate su buhalteriniais duomenimis ir darote išvadas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui