Basa rašė: Kavinėje, kuroje dirbau aš, nurašymai ir gi buvo atliekami tik sumiškai, atlikus inventorizacija.
Nors kalkuliacinės kortelės pas mus buvo, bet neįsivaizdoju, kaip neturint tam pritaikytos programos galima būtų nurašyti savikainą pagal jas arba keik laiko reikėtų tam sugaišti...
Mes tokią programą turim, tik naudos nėra jokios. Nėra darbuotojo kuris gerai mokėtu su ja dirbti (įmonė apmokymams pinigų neskiria), o kita pusė tai dažnai besikeičiančios virėjos, kurių fantazija begalinė, dzin tos visos kalkuliacinės kortelės ir mūsų receptūros, patiekalai gaminami iš galvos ir pagal nuotaiką ir iš to ką randa šaldytuve
Beveik kaip namie
O tokiems patiekalams kurie sukuriami iš neparduotų beveik pasenusių patiekalų kortelių nėra ir būt negali. Pvz. guliašas puikiai pasiverčia į plovą ar čilli sriubą, kotletai ar šniceliai tampa lietiniai su mėsa arba žemaičių blynais. Kai pradėjau dirbti kavinėje ir pamačiau jos vidų ko nežino klientas, kavinėse beveik nesilankau