'Iš užsienio gautų sąskaitų sumų pripažinimas leidžiamais atskaitymais bei jų indentifikavimas PVMĮ atžvilgiu

artas71 artas71 12029
2005-10-06 17:21 artas71
PMĮ 11 str.
6.Šio straipsnio 4 ir 5 dalių reikalavimai netaikomi užsienio vienetų ar fizinių asmenų surašytiems dokumentams. Sąnaudos pagal užsienio vienetų arba fizinių asmenų surašytus dokumentus pripažįstamos, jei iš šių dokumentų galima nustatyti ūkinės operacijos turinį.

Komentaras

Užsienio vienetų ar fizinių asmenų ūkinės operacijos gali būti įformintos nesilaikant šio straipsnio 4 ir 5 dalyse nustatytų reikalavimų specialiems apskaitos dokumentams. Jeigu užsienio vienetai ar fiziniai asmenys išlaidas pagrindžia dokumentais, pagal kurių duomenis galima nustatyti ūkinės operacijos turinį ir prekių tiekėją ar paslaugų teikėją, tai taip pagrįstos išlaidos pripažįstamos sąnaudomis.

Beviltiškų skolų pripažinimas:

Tais atvejais, kai dokumentas, kurio pagrindu skolos yra laikomos beviltiškomis, yra surašytas užsienio kalba, tai mokesčio mokėtojas turi turėti ir notariniams veiksmams atlikti nustatyta tvarka patvirtintą tokio dokumento vertimą į lietuvių kalbą.
Jei vieno užsienio mokesčio mokėtojo skola per vieną mokestinį laikotarpį neviršija 500 Lt, tai tokiu atveju beviltiškas skolas liudijantys dokumentai ir (arba) nuorašai neprivalo būti legalizuoti ir jų vertimas neturi būti patvirtintas notaro. Tačiau vietos mokesčio administratorius, atsižvelgdamas į konkrečią situaciją, kai kyla įtarimų dėl konkrečių dokumentų tikrumo, turi teisę pareikalauti, kad turimi dokumentai arba jų nuorašai Tvarkoje nustatyta tvarka būtų išversti, patvirtinti ir (arba) legalizuoti. Toks reikalavimas turi būti pagrįstas.

PVM

Radau ir tas 25 atmintines
http://europa.eu.int/geninfo/query_en.htm
Rašote į užklausą "VAT registration of foreign".Rezultatas - 29 dokai, iš kurių yra ir apie ES šalių PVM sistemą.

Standartizuotas aprašymas. Sąskaitų rekvizitai -spaudžiam Invoices,
gaunam susitemintą PVM sąskaitų faktūrų privalomų rekvizitų sąrašą.
A
asta-001 951
2005-10-06 18:12 asta-001
Ačiū Artai smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui