Tax.lt narys devita

D
Tax.lt narys nuo
2004-01-19
devita
forume parašė 35 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-10-05 17:15 Bendra » Nauja buhaltere linute24 » #212353
Tai kol nežinojome koks čia forumas, tai lankėmės, kai sužinojome kad konstruktyvumo čia mažoka ir į kas antrą klausimą atsakomą šabloniškai "nekurk naujų temų", "klausimą galima teikti tik nurodytoje temoje" "Klausimą teikti tik gavus 2/3 forumo dalyvių pritarimą", tai ir nesilankysime.
Ačiū visiems už dėmesį, kurie skaitė ir domėjosi, buvo malonu pabendrauti su kolegomis.




aidda rašė: Tvarka vistiek TURI BŪTI smile
O nepatenkintiems naujokams, kurie mano, kad ant jų iškart nei šio nei što puolama ir kabinamasi dėl smulkmenų, tegu nesilanko šiame forume, paprasta kaip 2*2 smile
o pasiūlymas eiti lapų pašiugždenti ir smegeneles pravedinti tikrai geras smile
2005-10-05 16:41 Bendra » Nauja buhaltere linute24 » #212325
Aukso vertės žodžiai, tačiau taisyklės turi būti bendriems ir esminiams dalykams, o ne kabinėjimuisi prie smulkmenų. Be to, jokioje taisyklėje neparašyta kad negalima klausti "ne toje temoje"

[quote="Tiesi"]Kai ateini į kažkokią bendruomenę, tenka priimti ir tos bendruomenės taisykles.
Be to, visad turi pasirinkimą: gali prisijungti prie bendruomenės, gali ir nepsisijungti - juk niekas neverčia. smile Bet jei nusprendi prisijungti, priklausytų ir bendrus susitarimus gerbti smile
2005-10-05 16:05 Bendra » Nauja buhaltere linute24 » #212300
[quote="aidda"]

Dorota1 rašė: susirask tinkama tema o tada ten uždavinek klausimus smile smile smile


O buhalteriai tai jau tikri raidės žmonės, jei kažkas parašė tokią taisyklę, kad negalima kurti naujų temų ir neklausti ne vietoje arba patylėti kai vyresni šneka, tai net nesusimąstydami ir atsakinėja į kas antrą klausimą tą patį. O gal kažkam tai yra gyvybės ir mirties klausimas, tai negi negalima padaryti kažkokių išimčių ir pažvelgti į tai iš žmogiškosios pusės
2005-10-05 15:18 Bendra » Nauja buhaltere linute24 » #212272
Aš jau suvedžiau visus minėtus žodžius ir kitus panašius į paiešką ir gavau atsakymą kad reikia perskaityti daugybę temų, todėl kreipiausi į tuos, kurie ką nors žino apie tai paskaityti medžiagos, taip ir parašiau, o visai nenorėjau diskusijos, tuo labiau tokios, kuria galėtų remtis visas forumas ir ateinančios kartos.


[quote="Tiesi"]rašymas "ne į temą" taip pat savaip šiukšlina tax'ą smile Jei kam kitam kils klausimas apie autorinius, užsieniečius ir GPM, kur ieškos? Ieškos pagal temą, o ne šiame šiukšlyne. Todėl blevyzgų temose iš principo į rimtus klausimus neatsakinėju (nebent pražiopsau, kad tai blevyzgų tema) ir kitiems siūlau daryt tą patį.
2005-10-05 14:59 Bendra » Nauja buhaltere linute24 » #212255
Ačiū Jolit, esi tikra medžiagos siuntėja:))
Gal čia ką nors tau rūpimo rasi smile smile smile
www.vmi.lt/Aktualijos/Naujoves/Gyventoju_...[/quote]
2005-10-05 14:49 Bendra » Nauja buhaltere linute24 » #212250
Teisi, niekas ir nesiginčija dėl Jūsų teisumo. O aš kreipiausi į tuos, kurie tarp diskusijų nepatingės į P.S. įmesti nuorodą į man rūpimą klausimą.


Tiesi rašė: Viskam savas laikas ir sava vieta. Turiu noro blevyzgot - blevyzgoju čia. Turiu noro išrišinėt rimtesnius klausimus - einu į rimtesnę temą smile
Manau atsakymas aiškus? smile


devita rašė: Norečiau pastebėti kaip gražu žiureti, kaip visi neturintieji laiko aktyviai reiškiasi naujoje temoje:)
Kadangi jau ši tema tapo lankomiausia, gal kas nors įmestų man nuorodą kaip apmokestinti užsieniečių pajamas pagal autorines sutartis.
P.S. Paieškoje jau bandžiau bvisokiausius raktinius žodžius:GPM, Nenuolatiniai, užsieniečiai....

2005-10-05 14:33 Bendra » Nauja buhaltere linute24 » #212239
Norečiau pastebėti kaip gražu žiureti, kaip visi neturintieji laiko aktyviai reiškiasi naujoje temoje:)
Kadangi jau ši tema tapo lankomiausia, gal kas nors įmestų man nuorodą kaip apmokestinti užsieniečių pajamas pagal autorines sutartis.
P.S. Paieškoje jau bandžiau bvisokiausius raktinius žodžius:GPM, Nenuolatiniai, užsieniečiai....
2005-08-18 14:25 Apskaita & Auditas » Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija » #199079

Lasyte rašė: 7-9 rugsėjo mėn. dienomis Druskininkuose vyks LBAA seminaras apskaitos temomis.Nejaugi niekas iš taxiečių nesiruošiate dalyvauti?Tai tikrai profesinio tobulėjimo požiūriu labai naudingas seminaras,be to ,(jeigu leidžia ir užmoka darbdaviai ) labai malonus laiko praleidimas bendraminčių aplinkoje .Važiuoju jau penktus metus ir dar niekada nenusivyliau.Be reikalo galvojate kad į LBAA rengiamus kursus ar seminarus renkasi vien pagyvenę buhalteriai.Kaip tik paskutiniais metais renkasi daugiausia jaunimas .Tai ne tik profesinio tobulėjimo stovykla,bet vakaras prie laužo ,naujokų krikštynos,šokiai,linksmybės ir meninė programa.Dėl LBAA organizuojamų trijų dienų mokamų seminarų ,taip pat galima tik pagirti,nes juose skaito paskaitas ir atsakinėja į klausimus finansų ministerijos ,mokesčių inspekcijos specialistai ,juristai.Tris dienas vyksta labai intensyvūs mokymai.Žinoma, tai ne pradedančiųjų buhalterių ,o jau su patirtimi kursai, nes nebeaiškinama kas yra D irK. Taigi ,taxiečiai, važiuokime susipažinti į Druskininkus.


Tikrai labai idomu būtų nuvažiuoti. Beje, kodėl LBAA į savo puslapį neidėjo skelbimo, norėčiau išsamesnės informacijos. O gal čia tik nariams???
2005-08-18 14:10 Apskaita & Auditas » Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija » #199073

Modestas rašė: [quote:919c004daf]2. Kvalifikaciniai reikalavimai.
Pretendentas, siekiantis įgyti buhalterio profesionalo vardą, privalo atitikti šiuos reikalavimus:
1. turėti aukštąjį ar aukštesnįjį išsilavinimą;
2. turėti ne mažesnę kaip 5 metų buhalterinės apskaitos, finansų, ekonomikos ar kontrolės darbo patirtį per paskutinius 10 metų;
3. būti nepriekaištingos reputacijos (nebūti teistu, nepiktnaudžiauti narkotinėmis, toksinėmis, psichotropinėmis medžiagomis arba alkoholiu);
4. išlaikyti egzaminus buhalterio profesionalo vardui įgyti.


Ot šakės - dviejų reikalavimų neatitinku - teks palaukti[/quote]

Idomu, kurių gi reikalavimų, gal kartais 3?:)))
2005-08-18 13:42 Apskaita & Auditas » Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija » #199060

Balanse rašė: Aš irgi kažkada priklausiau LBAA, bet tie važinėjimai į Vilnių tiesiog juodai užkniso, o tie organizavimai Lietuvoje tai praktiškai vieną kartą metuose ir tai per patį darbymetį - balandžio gale.
Šiaip mano nuomone, tai labai apsimoka LBAA nariu būti tik vilniečiams, o kitų miestų buhalteriams tai tik pažymėjimas, žinoma Mačernienės paskaitos labai įdomios ir naudingos, tačiau šiai organizacijai trūksta geros vadybos smile . bet gerai pagalvojus organizacija ir vadinasi buhalterių ir auditorių, o ne vadybininkų.


Manau kad kartais labai sveika ir naudinga pakeisti aplinką ir kur nors kelioms dienoms išvažiuoti, net ir per patį darbymetį, tuomet grižus daug smagiau ir greičiau dirbasi.
2005-08-18 13:38 Apskaita & Auditas » Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija » #199058

Modestas rašė:

devita rašė:

Jolit rašė:

Zuvele rašė: Va kokia iskasena radau... smile
Gal dabar kas kokiu ziniu daugiau turite? ;)


O kas domina?
http://www.lbaa.net/

Gal kas ketinate laikyti (LBAA) egzaminus profesionalaus buhalterio vardui įgyti ar esate jau kas išsilaikęs smile smile


As tikrai ketinu jau šiemet rugsejį lankyti trečią modelį, o kitais metais kitus du. Dėl garbės ar naudos turint tokį pažymėjimą tai nežinau, bet man tiesiog patinka mokytis:)

Kiek kainuoja?


Kai skambinau tai sakė kad galima dalimis mokėti. Todėl aš ir manau dabar susimokėti tik už pirmą dalį. Sutinku kad truputi daugoka, bet kažkaip man mokslui negaila.
2005-08-18 12:13 Įvairūs » Kokia turėtų būti normali buhalterio alga ? » #199014

DaivaP rašė: 15 metu veikiancioje ir sparciai augancioje imoneje dirba apie 100 zmoniu. Jos apskaita tvarko 2 patyre buhalteriai.
Ieskomas trecias profesionalas. Vyr. buhalterio pareigoms.
Jei Jus turite 5 metu vyr. buhalterio patirti gamybos imoneje,
mokate dirbti buhalterine programa "Pragma",
gerai kalbate ir rasote lietuviskai bei rusiskai,
nebijote sunkaus ir atsakingo darbo (imone uzsiima gamyba, mazmenine prekyba, importu ir eksportu),
imone kviecia Jus prisijungti prie saunaus kvalifikuoto kolektyvo, siulo geras salygas tobuleti ir toki atlyginima, kad papildomu darbeliu ieskoti neprireiktu.

Niekaip neapsisprendžiu: siųsti savo CV ar ne smile Patirties gamyboje neturiu, Pragma dirbt nemoku...


Man tai idomu, kodėl vienas iš jau ten dirbančiųjų patyrusių buhalterių netampa vyr. buhalteriu?
2005-08-18 11:52 Apskaita & Auditas » Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija » #198998

Jolit rašė:

Zuvele rašė: Va kokia iskasena radau... smile
Gal dabar kas kokiu ziniu daugiau turite? ;)


O kas domina?
http://www.lbaa.net/

Gal kas ketinate laikyti (LBAA) egzaminus profesionalaus buhalterio vardui įgyti ar esate jau kas išsilaikęs smile smile


As tikrai ketinu jau šiemet rugsejį lankyti trečią modelį, o kitais metais kitus du. Dėl garbės ar naudos turint tokį pažymėjimą tai nežinau, bet man tiesiog patinka mokytis:)
2005-07-19 13:53 Bendra » SoDra F-4, F-3-4SD ir kitos problemos » #189879

Loreta13 rašė:

devita rašė:

Kozete rašė: Gal kas iš Vilniaus galėtų pasakyti kur neša ataskaitas?
Ar paliekate raštinėje?
Bet ten niekas nesutikrina ir jai kažkas negerai reikia antrą kartą važiuoti.


As tai porą kartų nešiau pas pačią inspektorę, tačiau jos vis nebūdavo, tai paskui pradėjau nešt į raštinę, o būna kad net ir paštu registruotu laišku išsiunčiu. Žinau, kad inspektorė dėl to nepatenkinta, bet pati kalta, labai jau arogantiška, ir man atmuša bet koki nora pas ją eiti:))) O jei bus kas neteisingai, tai vistiek reiks važiuoti antrą kartą, kadangi ten reikia ir vadovo parašo.


Nuneštum "šokoladkę"..pagerėtų smile smile smile


Loreta13, buvau nunešus ir ne karta, tai tada toks šlykščiai saldus pokalbis budavo, nesiderina mūsų biolaukai niekaip:)
2005-07-18 17:20 Bendra » SoDra F-4, F-3-4SD ir kitos problemos » #189600

Kozete rašė: Gal kas iš Vilniaus galėtų pasakyti kur neša ataskaitas?
Ar paliekate raštinėje?
Bet ten niekas nesutikrina ir jai kažkas negerai reikia antrą kartą važiuoti.


As tai porą kartų nešiau pas pačią inspektorę, tačiau jos vis nebūdavo, tai paskui pradėjau nešt į raštinę, o būna kad net ir paštu registruotu laišku išsiunčiu. Žinau, kad inspektorė dėl to nepatenkinta, bet pati kalta, labai jau arogantiška, ir man atmuša bet koki nora pas ją eiti:))) O jei bus kas neteisingai, tai vistiek reiks važiuoti antrą kartą, kadangi ten reikia ir vadovo parašo.
2005-07-18 14:58 Darbo teisė » Kokia sutarti sudaryti » #189543

ingavlad rašė: Tai draudimo bendrovė,tad draudimo brokerių asociacija knisa protą kiekvieną ketvirtį,o kai kada ir dažniau.Na o dėl kodekso,tai aš pati studijuoju teisę VU,tad nedėstykit apie įstatymus,jie tam ir sukurti,kad būtų galima"apeit",tad jei darbdavys protingas,visada ras išeitį.


Gerb. Ingavlad, o aš jau baigiau VU teisę, tik mums niekada nesakė kad kodeksas sukurtas tam, kad ji "apeit":)
2005-07-18 14:53 Gyventojų pajamų mokestis » Deklaracijų teikimas elektroniniu būdu (internetu) » #189538
O as per neatiduma i menesine pajamu mokescio deklaracija irasiau 07 men ir dabar nervinuosi nezinioje, ar cia man dabar siusti pataisyma ar laukti kito menesio.
Ir dar vienas klausimelis, gal kas zino, ten kur klausimas darbuotoju skaicius, ar reikia ten itraukti ta darbuotoja, kuris yra vaiko prieziuros atostogose?
2005-06-30 17:06 Blevyzgos » Ar buhalteryste - prestizine profesija? » #185673

Jolit rašė:

devita rašė: noreciau isgirsti nuomone apie LBAA organizuojamus kursus buhalterio profesionalo vardui gauti. Netikiu kad apie tai niekada nediskutavote, bet kazkaip nepavyko rasti, tai gal bent nuoroda galetumete nurodyti.


O mane domina, ar įmanoma išsilaikyti LBAA profesionalaus buhalterio pažymėjimui gauti egzaminus savarankiškai, t.y. nelankius jų siūlomų brangiai kainuojančių kursų smile Ar ten duoda ben jau konkretesnes nuorodas iš ko ruoštis tiems egzaminams, jei nelankai kursų? Vis kažkaip pagalvoju, pagalvoju, bet vis atidedu... smile



Matyt cia niekas taip ir neprisipazins ar turi kas nors ta pazymejima ir kaip tuos egzaminus laike:(
2005-06-30 16:01 Blevyzgos » Ar buhalteryste - prestizine profesija? » #185609

tralialia rašė: PAčiolio kursai, turbūt, labai menkaverčiai, arne?
Norėčiau eiti pasitobulinti.. .Atgaivinti žinias.... smile


O man tai visokie kursai bent kazkiek naudos duoda, galeciau lankyt ir lankyt, kad tik kas isleistu:)))
2005-06-30 15:36 Blevyzgos » Ar buhalteryste - prestizine profesija? » #185584

krum rašė: Žimau, kad tai organizuoja Mačernienė. Labai protinga ir išmintinga moteris. Mano nuomone jinai buhalterijos reitinge Lietuvoje užima kapitalią antrą vietą. Kas užimtu pirmą vietą - nežinau.
Man teko lankyti LBAA kursus prieš kelis metus. Geri kursai. Daug žinių davė.


O kas nors is nariu ar turi ta pazymejima, ar verta ji tureti, nes man atrodo kad visuomene (darbdaviai) nelabai zino kas tai per pazymejimas ir kokia jo verte?
P.S. Del ziniu tai labai pritariu ir labai noriu tu kursu, tik kad truputi brangoka.
2005-06-30 15:16 Blevyzgos » Ar buhalteryste - prestizine profesija? » #185559
As tai cia gal ir ne visai i tema pataikysiu isiterpusi i diskusijas apie MM, bet noreciau isgirsti nuomone apie LBAA organizuojamus kursus buhalterio profesionalo vardui gauti. Netikiu kad apie tai niekada nediskutavote, bet kazkaip nepavyko rasti, tai gal bent nuoroda galetumete nurodyti.
2005-04-20 16:51 Įvairūs » autorine sutartis » #163934
Gal kas galetu pasakyti kaip yra su vertimais, istatyme parasyta kad tai autorinis darbas, o as kazkur skaiciau VMI komentara, kad visdelto tai techninis darbas. Ar as cia susapnavau?
2005-04-12 12:02 Apskaita & Auditas » Viešoji istaiga » #160659
Gerb. SSigute, Jus rasete: "Aš dirbu VŠĮ. Už 2004 m. jau atsiskaičiau- galiu pasakyti tik tiek, kad būtinas tik balansas" , o paskui rasote "uz 2004 dar ne", tai kaip yra istikruju, gal galite nurodyti nutarimus, pagal kuriuos nereikia ar reikia????
2004-12-24 10:27 Gyventojų pajamų mokestis » Mokesciai gyevenantiems usenyje » #132731
Sveiki,

o man neduoda ramybės klausimėlis, o ką gi daryti su mokesčiais, jei noriu pervesti užsieniečiui, už autorinį darbą, kurį atliko lietuvoje (skaitė paskaitas), būkit geri, nurodykite kur apie tai parašyta ir kaip man įforminti, negi priversti pasirašyti autorinę sutartį, kurios jis net perskaityti negali????
2004-11-15 17:49 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #121527
Labai ačiū Modestai, išbandysiu rytoj ryte su šviežia galva per skolų sąskaitą.Gero vakaro!
2004-11-15 17:36 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #121516
Labas vakaras,

Pasakykite prašau kaip sukontuoti permokėtą atlyginimą, vieną mėnesį permokėjau ir žiniaraštyje matosi skirtumas su minuso ženklu, kitą mėnesį ta suma persikėlė kaip skola (kiti išskaitymai) ir pervedžiau mažiau, padėkite parašyti korespondencijas, jau pora valandų vargstu, dar taip nebuvo kad nesigautų toks paprastas dalykas. Matyt jau labai pervargau.
2004-10-25 14:31 Apskaita & Auditas » Nedarbingumo pažymėjimas » #115560

Soffy rašė: Nešiau šiandien biuletenį į SoDrą, tai pasakė, kad pinigai bus po 10 29. Tai dabar nežinau kaip čia yra? Jei būčiau nešusi mėnesio pradžioje? Irgi ko gero būtų po 10 29?


Sodra turi pasitvirtinusi sau pinigu pervedimo termina 14 k.d., jau visus metus kas menesi teikiu biuletenius ir jie VISADA perveda laiku.
2004-10-20 15:50 Įvairūs » darbo užmokesčio žiniaraštis » #114454
Gerbiamas Andriuz,
As tai labai dziaugiuosi kad mano darbuotojai uzsimane gauti atlyginimus i korteles, o kurie neuzsimane, tai priverciau:)))) Koks palengvinimas darbo, kai nebera kasos. As tai liepiau, kad darbuotojai rasytu prasymus, bet tai man buvo reikalinga, kad susirinkciau ju korleliu numerius.
2004-10-20 15:44 PVM » PVM sąskaitos-faktūros » #114447
Sveiki,
Gal kas gali pasakyti, ar saskaitoje fakturoje turi buti nurodyta banko saskaita,i kuria pervesti pinigus,ar uztenka kad tiekejai man paskambino ir padiktavo ja, kadangi i saskaita pamirso irasyti. Liepiau parasyti oficialu rasta, tai nori atsiusti faksu. Tai dar noriu paklausti, ar galioja pas mus faksu siuti dokumentai, ar reikalauti originalo.
2004-10-06 12:59 Bendra » uzsieniecio sumokejimas grynais » #110792
Saunuolis odisejas, prisijuokiau juodai beskaitydama atsakyma. Buna gi zmoniu, turinciu jumoro jausma!!!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui