Tax.lt narys palionis

P
Tax.lt narys nuo
2008-03-04
palionis
forume parašė 24 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-06-17 10:38 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #1162040

Gedvilas rašė:


Yra dalykų, kurie visada malonūs žvilgsniui: ugnis, vanduo ir tai, kaip
dirba kiti.



smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile


Ir dar labai malonu stebeti kai ismokamas atlyginimas (man)
2009-05-25 10:16 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #657051
Super smile smile smile
2009-04-25 00:07 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #646948
Kompas atspeja mintis. Dazniausia vyru. Reikia tik spauzdinti klaviatura raides deliojant jas belekaip ir greitai. Visais ranku pirstais. Galima ir astuoniais. Rusiskai ten paaiskinta. Svarbiausia spauzdinti kuo greiciau ir taip kaip pirstai patys lakstys ir kompas parodys ka tu galvoji is tikruju: www.computers.az/misli.html
2009-04-22 11:04 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #645761
Atsiimu savo zodzius anksciau parasytus ir pritariu kad negerai tokius dalykus leisti i eteri!
2009-04-19 20:27 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #644793
erlicko ode kaunui

"...Aš bandysiu įrodyti, kad Kaunas yra Viskas.
Mat, kartais susidaro įspūdis, kad patys kauniečiai to nesuvokia ir savo miestą net lygina su Vilnium. Bet jei Vilnius būtų kaip Kaunas, tai ir Nemunas tekėtų pro Vilnių. Pagal Viešpaties planą prie tokios upės kaip Vilnelė galėjo atsirasti tik Babtai.
Koks gi save gerbiantis miestas stengtųsi atsirasti kuo toliau nuo Jūros ir kuo arčiau Baltarusijos?
Anuomet net padorūs gyvuliai vengė būsimo Vilniaus apylinkių.
Kur daugiau galėjai išgirsti staugiant tokį išsigimėlį kaip geležinis vilkas? Kodėl būtent Vilniuj įsikūrė Lietuvos Seimas, Vyriausybė ir net Vilniaus savivaldybė? Todėl, kad piktoji dvasia ieško sau vietų, kur tamsiau. Kaune greitai gautų galą. Ir net patys vilniečiai taip nepasitiki vilniečiais, kad įrengė jiems 100 km. ilgio bandomąjį kliūčių ruožą. Ir tik pasiekęs Kauną, ten apvalęs bei sustiprinęs dvasią, vilnietis įgyja teisę padidinti greitį iki 130 km/val. O štai kaunietis gali iš karto tokiu greičiu pajudėti į vakarus. Vilnietį, artėjantį prie Kauno, įspėja specialus ženklas: "Pravieniškės - 6 km." Vilnietis sudreba ir prisisega saugos diržus. Kaunietis gi niekur Vilniaus prieigose nepamatys analogiško ženklo: "Lukiškės - 6 km." Nes kauniečio nepagąsdinsi. Kaunietis pats autoritetas.
Vilniečiui suteikta galimybė pravažiuoti Kauną pakraščiu, jo beveik nepastebėjus ir neįsibaisinus.
Tik įsivaizduokim, kas būtų, jei vilniečiui tektų kirsti Kauno centrą! Jis nutrokštų kamščiuose ir amžiams liktų klajoti painių Senamiesčio gatvelių labirintuose.
Yra nuomonė: kada nors Vilnius ir Kaunas susijungs ir taps dipoliu.
Atseit dvi galvos geriau kaip viena. Aišku, taip galėjo sugalvoti tik tas, kuris išvis be galvos. Prisiminkim ūsūrinio traukinio Vilnius - Kaunas likimą. Tas naivus dvigalvis padarėlis, kitados svajojęs sujungt dvi nesujungiamas vietas nūnai išprotėjęs blaškosi iš vieno galo į kitą pats neberasdamas sau vietos... Nejau ir mes norime tokiais tapt? Kita vertus, kaunietis nenori vilniečio nė akyse regėt. Todėl ir nutiestas aplinkkelis, greitkelis... Atseit varykit jūs, vilniečiai, kuo greičiau prie jūros ir girdykit ten savo žirgus. Mat Vilniaus apylinkių gyventojai dar nuo Vytauto laikų garsėjo išskirtiniu kvailumu ir jodavo žirgų girdyt net prie Juodmarių. Neteko girdėt, kad taip elgtųsi bent vienas kaunietis. Betgi vilnietis įsitikinęs: kuo vanduo sūresnis, tuo žirgui skaniau. Užtat aplinkui Vilnių žirgų berasi tik rezervatuose, kur laikomasi griežtos abstinencijos: nė gramo druskos.
Vilniečiui nuo Kauno atsiveria plačiausios perspektyvos.
Nori - brauki Marijampolėn, nori - į Kėdainius, Raseinius, Šiaulius ir Vakarus... O gali net į Mėmelį, iš kur jau Amerika ranka pasiekiama... O pabandykim įsivaizduoti, kad neatsargus kaunietis keliavo, keliavo... Ir atsidūrė Vilniuj. Aišku, jam čia nėr ko būt. Bet šaunusis nuotykių ieškotojas atgal dar nenori grįžt. Jis, kaip ir visi kauniečiai, veržiasi į priekį. Tačiau kur yra Vilniaus priekis? Brėžiame tiesiąją nuo Kauno per Vilnių ir tolyn... Kurgi mūsų šaunuolis nukeliaus? Į Šumską, Astraviecą ir Ašmiany... O ką ten sveikam žmogui veikt?
Maironis andai rašė: "Kada tik keliu važiavau pro Trakus, man verkė iš skausmo širdis..."
O Vilniaus senelis nė nepasiekdavo, nes pro ašaras kelio nebeįstengdavo rast. Tokį tat įspūdį šviesiam žmogui darė tamsus Vilniaus kraštas. Užtat ir sakau: Kaunas yra visų kelių pradžia. O Vilnius - vienintelio kelio galas."

J. Erlickas
2009-04-10 20:15 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #642435
[quote= "Tėveli, o ko tu norėjai labiau - berniuko ar mergaitės?
- Tiesą sakant, sūneli, norėjau tik maloniai praleisti vakarą...[/quote]

smile smile smile
2009-04-10 10:40 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #642081

agiedre rašė: Звонит подруга и спрашивает: "Сегодня наш главбух рассылал денежного ангела по аське (сообщение типа - перешли его еще 5 людям, и у тебя будут в ближайшее время деньги). Как ты думаешь, уже стоит искать новую работу?"


Dumaju sto stoit smile
2009-04-10 06:57 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #641975

klem rašė:

Vdusia rašė: į PVM neskambinau - to nemokėsiu.

O gal tikrai yra dirikų, kurie nežino, kas t.y.? smile


As dirikas, bet i PVM neskambinau, irgi nemokesiu smile
2009-03-26 23:29 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #636623
Vaiku atsakymai super!!!
2009-03-20 23:30 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #634064

Aradija rašė: Lietuviai uzkariauja Lenkija
Lietuvių prekybinė invazija į Rytų Lenkiją vyksta jau kelintas mėnuo, o šių metų kovo 11-ąją, mūsų tautai šventą dieną, užvirė įnirtingas mūšis. Tūkstančiai zlotais ginkluotų lietuvių karžygių patraukė atlietuvinti istorinės jotvingių žemės.

Lengvoji Marijampolės folksvagenų kavalerija jau septintą valandą ryto (Lenkijos laiku) apsupo prekybos centrus Suvalkuose, užkirsdama kelią lenkams įsigyti būtiniausių maisto produktų. Kaip žinia, alkanas lenkas – menkas kareivis.

Kauno džipų sunkiosios artilerijos divizija smogė į Balstogę, pakeliui nušlavusi lenkiškų dešrų, kumpių ir aliejaus užtvaras Augustave. Šiame mieste lietuviškojo ekonominio imperializmo kultūriniai ženklai ypač ryškūs.

Prekybos centre „Kaufman“ iškabinti skelbimai su lietuvišku tekstu: „Gerbiami pirkėjai, prašome daržoves ir vaisius sverti ant kontrolinių svarstyklių“. Jeigu koks nors tekstas lenkiškai pasirodytų mūsų „Maximose“, valstybinės kalbos sargybiniai išprotėtų. Bet Augustave atitinkamo lenkiško teksto nėra. Ne todėl, kad tik lietuviai nežino, kaip pasverti morkas ir obuolius. O todėl, kad lenkai didesnėse parduotuvėse pasirodyti nedrįsta.

Na, vienas kitas nelaimėlis pasitaiko. Antai slenka kolona vištomis, dešromis ir aliejaus kanistrais užtaisyti konteineriai, kurių rankenas it kulkosvaidžio stovus gniaužia tvirtos valstietiškos lietuvių rankos.

O tarp perkrautų vežimų prie kasos bando prisibrauti vietinė bobulė ciocia Juzefa su pieno pakeliu ir bulvių maišeliu.

„Cholera litewska“, – šaukia bobulė, bet mūsiškiams nė motais, atskrieja suvalkietiškas karo šūkis „blietj“!

Visos aikštės aplink prekybos centrus užstatytos plieniniais žirgais su lietuviškais numeriais. Su likimu susitaikė jauni lenkaičiai, it nuolankūs tarnai, po valytuvais kaišioja lietuviškai parašytus reklaminius prospektus, siūlančius Augustave įsigyti pigių santechnikos ir interjero prekių. Kaip greitai lietuviškai išmoko, pataikauja.

Ogi ne tokiais ginklais kariavome už baltiškąją erdvę. Ne kardą, knygą ar kankles, o lenkišką dešrą į rankas reikėjo paimti. Keista tik tai, kad pardavėjos lenkės labai vangiai mokosi lietuviškai. Į kavinukę Augustavo aikštėje užsukusi kariūnė kaunietė rodo riebiu pirštu į pyragaitį ir šaukia „kawy i pyragiego“, o padavėja mekena: „co takiego, co takiego?“

Pasigirsta balsų, esą Lenkijos parduotuves siaubiantys lietuviai taip skatina svetimos šalies ekonomiką, o savąją skurdina. Tačiau kiekviena imperinė misija reikalauja saviškių aukų. Po Napoleono Bonaparto žygių Prancūzijos iždas buvo tuščias kaip „Snaigės“ darbininko piniginė, bet užtat pusė pasaulio klaikiai bijojo prancūzų kelis dešimtmečius.

Tad drebėk, Polonija, lietuvis pirkėjas kyla į lemiamą mūšį už Jotvos žemę, jetitvaitatj!


gerai tu cia Aradija pavarei apie poliakus. As tai juos nelabai myliu. :(
2009-03-18 07:14 Blevyzgos » Prezidento rinkimai » #632821
Tai va, kad nesamone, ir jie taip sako. Kazkas kazkur padare klaida ir as matau. Beda, kad niekas nenori prisipazinti. Nei vmi nei sebas, o man nagai niezti ka nors blogo padaryti. Ypac dabar, kai bankrutuojam. smile
2009-03-17 22:57 Blevyzgos » Prezidento rinkimai » #632809
ir kada ijungiu eds tai matau visas deklaracijas kurias aptarnauja mano finansininke. Ir asku galiu jas koreguoti :)
Bet cia isimtinai apie rinkimus smile
2009-03-17 22:54 Blevyzgos » Prezidento rinkimai » #632808
Tai generatorius isduotas imonei ir vadovas, tipo as, tikiuosi turiu tureti galimybe juo pasinaudoti smile
2009-03-17 22:43 Blevyzgos » Prezidento rinkimai » #632804

Aradija rašė: kazko as cia nesuprantu, jei isduotas banko prisijungimas mano vardu- kodel as ji tureciau duoti kad ir direktoriui? tegu eina isiima savo vardu, nes gi kai jis padarys pavedima i neiskia saskaita mano vardu ir dings pinigeliai - gi kalta liksiu as ir neirodysiu kad cia direktoriui daviau generatoriu ir jis padare smile


Aradija, cia ne tame esme kam tu duodi generatoriu. Cia esme tame, kad as dabar EDS matau ir galiu kaitalioti keliu imoniu deklaracijas. Galiu prirasyti, galiu ne. Gaila, kad as, tipo, saziningas zmogelis, nes taip ir padaryciau, aisku supykes, nes galvoju, kad ir mano deklaracijas gali kaitalioti bet kas. smile O SEB-as ir VMI apsimeta, kad nieko nesupranta smile
2009-03-17 07:34 Blevyzgos » Prezidento rinkimai » #632350
Taip taip, mes viska darom kaip reikia smile
2009-03-16 22:58 Blevyzgos » Prezidento rinkimai » #632330

Tatu rašė: smile
Tai gal ir kitos įmonės savininkas turi kompe Jūsų įmonės deklaraciją ir galvoja ką čia dabar sumažinti smile
Aš, kaip pvz, savo slaptažodžio niekam neduodu - net ir įmonės savininkui smile


Yra pora bedeliu sioje istorijoje.
Pirma: tai as prisijungiu per savo imones saskaita SEB banke prie VMI (beje sebas niekaip nenori suprasti mano nuogastavimu)
Antra: O gal ir kitos imones savininkas prieina prie mano deklaraciju, del ko as ir "SIEK TIEK" pegyvenu nes finansinikai, per visa imones egzistavimo laikotarpi buvo keli. (Bet as cia neskundziu. Cia APIE RINKIMUS INTERNETU!!!)
2009-03-16 22:32 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #632325

Gedvilas rašė:

Kaunas - tai didelė degalinė tarp Vilniaus ir Klaipėdos.

smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile


erlicko ode kaunui

"...Aš bandysiu įrodyti, kad Kaunas yra Viskas.
Mat, kartais susidaro įspūdis, kad patys kauniečiai to nesuvokia ir savo miestą net lygina su Vilnium. Bet jei Vilnius būtų kaip Kaunas, tai ir Nemunas tekėtų pro Vilnių. Pagal Viešpaties planą prie tokios upės kaip Vilnelė galėjo atsirasti tik Babtai.
Koks gi save gerbiantis miestas stengtųsi atsirasti kuo toliau nuo Jūros ir kuo arčiau Baltarusijos?
Anuomet net padorūs gyvuliai vengė būsimo Vilniaus apylinkių.
Kur daugiau galėjai išgirsti staugiant tokį išsigimėlį kaip geležinis vilkas? Kodėl būtent Vilniuj įsikūrė Lietuvos Seimas, Vyriausybė ir net Vilniaus savivaldybė? Todėl, kad piktoji dvasia ieško sau vietų, kur tamsiau. Kaune greitai gautų galą. Ir net patys vilniečiai taip nepasitiki vilniečiais, kad įrengė jiems 100 km. ilgio bandomąjį kliūčių ruožą. Ir tik pasiekęs Kauną, ten apvalęs bei sustiprinęs dvasią, vilnietis įgyja teisę padidinti greitį iki 130 km/val. O štai kaunietis gali iš karto tokiu greičiu pajudėti į vakarus. Vilnietį, artėjantį prie Kauno, įspėja specialus ženklas: "Pravieniškės - 6 km." Vilnietis sudreba ir prisisega saugos diržus. Kaunietis gi niekur Vilniaus prieigose nepamatys analogiško ženklo: "Lukiškės - 6 km." Nes kauniečio nepagąsdinsi. Kaunietis pats autoritetas.
Vilniečiui suteikta galimybė pravažiuoti Kauną pakraščiu, jo beveik nepastebėjus ir neįsibaisinus.
Tik įsivaizduokim, kas būtų, jei vilniečiui tektų kirsti Kauno centrą! Jis nutrokštų kamščiuose ir amžiams liktų klajoti painių Senamiesčio gatvelių labirintuose.
Yra nuomonė: kada nors Vilnius ir Kaunas susijungs ir taps dipoliu.
Atseit dvi galvos geriau kaip viena. Aišku, taip galėjo sugalvoti tik tas, kuris išvis be galvos. Prisiminkim ūsūrinio traukinio Vilnius - Kaunas likimą. Tas naivus dvigalvis padarėlis, kitados svajojęs sujungt dvi nesujungiamas vietas nūnai išprotėjęs blaškosi iš vieno galo į kitą pats neberasdamas sau vietos... Nejau ir mes norime tokiais tapt? Kita vertus, kaunietis nenori vilniečio nė akyse regėt. Todėl ir nutiestas aplinkkelis, greitkelis... Atseit varykit jūs, vilniečiai, kuo greičiau prie jūros ir girdykit ten savo žirgus. Mat Vilniaus apylinkių gyventojai dar nuo Vytauto laikų garsėjo išskirtiniu kvailumu ir jodavo žirgų girdyt net prie Juodmarių. Neteko girdėt, kad taip elgtųsi bent vienas kaunietis. Betgi vilnietis įsitikinęs: kuo vanduo sūresnis, tuo žirgui skaniau. Užtat aplinkui Vilnių žirgų berasi tik rezervatuose, kur laikomasi griežtos abstinencijos: nė gramo druskos.
Vilniečiui nuo Kauno atsiveria plačiausios perspektyvos.
Nori - brauki Marijampolėn, nori - į Kėdainius, Raseinius, Šiaulius ir Vakarus... O gali net į Mėmelį, iš kur jau Amerika ranka pasiekiama... O pabandykim įsivaizduoti, kad neatsargus kaunietis keliavo, keliavo... Ir atsidūrė Vilniuj. Aišku, jam čia nėr ko būt. Bet šaunusis nuotykių ieškotojas atgal dar nenori grįžt. Jis, kaip ir visi kauniečiai, veržiasi į priekį. Tačiau kur yra Vilniaus priekis? Brėžiame tiesiąją nuo Kauno per Vilnių ir tolyn... Kurgi mūsų šaunuolis nukeliaus? Į Šumską, Astraviecą ir Ašmiany... O ką ten sveikam žmogui veikt?
Maironis andai rašė: "Kada tik keliu važiavau pro Trakus, man verkė iš skausmo širdis..."
O Vilniaus senelis nė nepasiekdavo, nes pro ašaras kelio nebeįstengdavo rast. Tokį tat įspūdį šviesiam žmogui darė tamsus Vilniaus kraštas. Užtat ir sakau: Kaunas yra visų kelių pradžia. O Vilnius - vienintelio kelio galas."

J. Erlickas
2009-03-16 22:06 Blevyzgos » Prezidento rinkimai » #632315

Irmina rašė:

BUM rašė:
Manau, kad tokia idėja dabartiniu metu yra blefas. Kas gi užtikrins rinkėjo indentifikavimą? O be šito - sukčiams ir klastotojams rojus........

O kodėl? Juk identifikuoja per banką pvz. VMI. Ir rinkimuose galėtų taip būti.


VMI labai puikiai identifikuoja smile Tik mano finansininke, aptarnaujanti kelias imones prisijunge prie VMI e-deklaravimo, ir dabar, per savo imones saskaita, iejas i VMI e-deklaravima, matau keliu imoneliu deklaracijas ir galvoju, kad galiu jas pataisyti (na, pavyzdziui, padidinti pajamas vienu kitu simtu tukstanciu,) smile
P.S. Beje, nejuokauju, nes del idomumo, tu kitu imoniu deklaracijas turiu parsisiuntes savo kompe smile
2008-04-21 08:39 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #514305

kasare rašė:

Ten, kur baigiasi asfaltas, prasideda Rusija.


Ten kur baigiasi normalus kelias - prasideda Lenkija.
2008-03-18 08:56 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #501939
labiausiai patiko vidurių užkietėjimas - nešikas smile smile
2008-03-06 23:23 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #498908

gIlona rašė: Labai " įtikinami " pasiaiškinimai smile smile smile


prie pasiaishkinimu: neatėjau į darbą nes buvo gimimo savaitė... smile
2008-03-05 21:17 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #498425

Rolanda rašė: Šaunus Kaliningrado srities pajūrio kurortas. Jūra, smėlis, gražios merginos, viskas pigu... Po smagios nakties vaikinas užeina į viešbučio restoraną papusryčiauti:
- Man, prašau, du virtus kiaušinius. Vieną nedavirtą, beveik žalią, o kitą labai kietą. Taip pat pakepkite dešrelių, bet kad būtų visai atvėsusios. Dvi, prašau. Dar norėčiau porą skrebučių, visai sudegusių ir sviesto, kad būtų tiesiai iš šaldymo kameros. Taip pat atneškite visai silpnos kavos, gali būti beveik šiltas vanduo.
Nustebęs padavėjas:
- Tai gana sudėtingas užsakymas. Manau, kad jums reikės gerokai palaukti.
- Nejaugi? O vakar atnešėte viską per dvi minutes!..


Geras smile smile smile
2008-03-05 08:51 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #498028
Nu jo. Vifi. Geras kalendoriuks. smile Parodysiu svo moteriskei tai gal many labiau myles. smile
2008-03-05 06:57 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #497966
"...Aš bandysiu įrodyti, kad Kaunas yra Viskas.
Mat, kartais susidaro įspūdis, kad patys kauniečiai to nesuvokia ir savo miestą net lygina su Vilnium. Bet jei Vilnius būtų kaip Kaunas, tai ir Nemunas tekėtų pro Vilnių. Pagal Viešpaties planą prie tokios upės kaip Vilnelė galėjo atsirasti tik Babtai.
Koks gi save gerbiantis miestas stengtųsi atsirasti kuo toliau nuo Jūros ir kuo arčiau Baltarusijos?
Anuomet net padorūs gyvuliai vengė būsimo Vilniaus apylinkių.
Kur daugiau galėjai išgirsti staugiant tokį išsigimėlį kaip geležinis vilkas? Kodėl būtent Vilniuj įsikūrė Lietuvos Seimas, Vyriausybė ir net Vilniaus savivaldybė? Todėl, kad piktoji dvasia ieško sau vietų, kur tamsiau. Kaune greitai gautų galą. Ir net patys vilniečiai taip nepasitiki vilniečiais, kad įrengė jiems 100 km. ilgio bandomąjį kliūčių ruožą. Ir tik pasiekęs Kauną, ten apvalęs bei sustiprinęs dvasią, vilnietis įgyja teisę padidinti greitį iki 130 km/val. O štai kaunietis gali iš karto tokiu greičiu pajudėti į vakarus. Vilnietį, artėjantį prie Kauno, įspėja specialus ženklas: "Pravieniškės - 6 km." Vilnietis sudreba ir prisisega saugos diržus. Kaunietis gi niekur Vilniaus prieigose nepamatys analogiško ženklo: "Lukiškės - 6 km." Nes kauniečio nepagąsdinsi. Kaunietis pats autoritetas.
Vilniečiui suteikta galimybė pravažiuoti Kauną pakraščiu, jo beveik nepastebėjus ir neįsibaisinus.
Tik įsivaizduokim, kas būtų, jei vilniečiui tektų kirsti Kauno centrą! Jis nutrokštų kamščiuose ir amžiams liktų klajoti painių Senamiesčio gatvelių labirintuose.
Yra nuomonė: kada nors Vilnius ir Kaunas susijungs ir taps dipoliu.
Atseit dvi galvos geriau kaip viena. Aišku, taip galėjo sugalvoti tik tas, kuris išvis be galvos. Prisiminkim ūsūrinio traukinio Vilnius - Kaunas likimą. Tas naivus dvigalvis padarėlis, kitados svajojęs sujungt dvi nesujungiamas vietas nūnai išprotėjęs blaškosi iš vieno galo į kitą pats neberasdamas sau vietos... Nejau ir mes norime tokiais tapt? Kita vertus, kaunietis nenori vilniečio nė akyse regėt. Todėl ir nutiestas aplinkkelis, greitkelis... Atseit varykit jūs, vilniečiai, kuo greičiau prie jūros ir girdykit ten savo žirgus. Mat Vilniaus apylinkių gyventojai dar nuo Vytauto laikų garsėjo išskirtiniu kvailumu ir jodavo žirgų girdyt net prie Juodmarių. Neteko girdėt, kad taip elgtųsi bent vienas kaunietis. Betgi vilnietis įsitikinęs: kuo vanduo sūresnis, tuo žirgui skaniau. Užtat aplinkui Vilnių žirgų berasi tik rezervatuose, kur laikomasi griežtos abstinencijos: nė gramo druskos.
Vilniečiui nuo Kauno atsiveria plačiausios perspektyvos.
Nori - brauki Marijampolėn, nori - į Kėdainius, Raseinius, Šiaulius ir Vakarus... O gali net į Mėmelį, iš kur jau Amerika ranka pasiekiama... O pabandykim įsivaizduoti, kad neatsargus kaunietis keliavo, keliavo... Ir atsidūrė Vilniuj. Aišku, jam čia nėr ko būt. Bet šaunusis nuotykių ieškotojas atgal dar nenori grįžt. Jis, kaip ir visi kauniečiai, veržiasi į priekį. Tačiau kur yra Vilniaus priekis? Brėžiame tiesiąją nuo Kauno per Vilnių ir tolyn... Kurgi mūsų šaunuolis nukeliaus? Į Šumską, Astraviecą ir Ašmiany... O ką ten sveikam žmogui veikt?
Maironis andai rašė: "Kada tik keliu važiavau pro Trakus, man verkė iš skausmo širdis..."
O Vilniaus senelis nė nepasiekdavo, nes pro ašaras kelio nebeįstengdavo rast. Tokį tat įspūdį šviesiam žmogui darė tamsus Vilniaus kraštas. Užtat ir sakau: Kaunas yra visų kelių pradžia. O Vilnius - vienintelio kelio galas."
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui