Tax.lt narys NORIULABAI

N
Tax.lt narys nuo
2008-10-29
NORIULABAI
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-10-29 15:10 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #574255
[quote="Rolanda"][quote="NORIULABAI"]

Rolanda rašė:

Amanda rašė: Darbo kodeksas sako kad negalima atleisti darbuotoją kuris vienas auginantis vaiką iki 14 m. Negali taip lengva ranka atleist yra įstatymas, tuo labiau darbuotojas nieko blogo nepadarė kaip kad rašot, papraščiausiai yra daug darbuotojų , visi vienodai dirba, ir mažamečių neturi, bet tik norėjau dėl tų kurie augina paklaust , ar atleist tą kuris neturi mažamečio , ar tą kur mažametį turi, kurį labiau įstatymas gina?? aa..


DK labiau gina darbuotojus, auginančius mažamečius - toks būtų mano atsakymas į jūsų klausimą.


----------------
Nu gal skaito koks teisininkas, ar kas gerai žinantis įstatymą,ar kas susidūres su šituo su tais kurie vieni augina mažamečiius... pakomentuokit
2008-10-29 14:56 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #574234
[quote="Rolanda"]

Amanda rašė: Atsiprašau, kad suklydau dėl mėnesių termino, vietoj keturių, du parašiau smile .

Rolanda noriu patrukdyti jus. Aš suprantu, kad dabar jau čia bus ne vienetinis toks atvejis. Įstatymas tokius darbuotojus gina, tai labai gerai. Bet iš kitos pusės žiūrint, kartais reikia suprasti ir darbdavius. Ką jiems daryti? Jei tu juos įspėji laiku, jei sumokė visas kompensacijas, vis tiek gali nukentėti darbdavys? O su žmonėmis kuriems pensija netoli, irgi tokia pati situacija? Jų jau geriau nejudinti, o atleisti iš darbo tą kuris gal būt, sakau, tik gal būt, geriau dirba už juos?
Kas yra tas ypatingas atvejis . Juk vienas darbdaviui gali būti ypatinga, kad jis nebeturi iš ko tam darbuotojui mokėti atlyginimo, kitam darbdaviui glai būti kažkas kito ypatingo. Kaip apspręsti tą ypatingumą?
Aš atsiprašau, gal ir bereikalo aš čia taip, bet yra kaip yra.


Amanda, kokie čia dar atsiprašinėjimai????? smile
Taigi "verdame" mes visi viename katile ir beveik vienodas bėdas

----------
Darbo kodeksas sako kad negalima atleisti darbuotoją kuris vienas auginantis vaiką iki 14 m. Negali taip lengva ranka atleist yra įstatymas, tuo labiau darbuotojas nieko blogo nepadarė kaip kad rašot, papraščiausiai yra daug darbuotojų , visi vienodai dirba, ir mažamečių neturi, bet tik norėjau dėl tų kurie augina paklaust , ar atleist tą kuris neturi mažamečio , ar tą kur mažametį turi, kurį labiau įstatymas gina?? aa..
2008-10-29 14:18 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #574187

Rolanda rašė:

NORIULABAI rašė: Padėkite išspręsti: darbuotojas vienas augina vaiką,(4m.) įmonėje finansinė krizė, mažinamas darbuotojų skaičius, ar galima tokį darbuotoją auginantį vienam vaiką atleisti iš darbo? ar galima jam sumažinti darbo valandų svaitę? kas gali išsamiai atsakyti


Mano manymu, labai rizikingas atvejis. Jūs galite įspėję atleisti, bet: vadovaujantis LR DK 129 str. 4 d. darbo sutartis su darbuotojais, auginančiais vaikų iki 14 metų, gali būti nutraukta tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe iš esmės pažeistų darbdavio interesus; be to, pagal LR DK 135 str. 1 d. 2 p., kai dėl etatų mažinimo iš darbo atleidžiami darbuotojai, pirmenybę pasilikti turi: <...> 2) tie, kurtie VIENI augina vaikus iki 16 metų. Pagal LR DK 130 str. 1d. apie darbo sutarties nutraukimą darbdavys darbuotoją, auginantį vaiką iki 14m., privalo įspėti prieš 4 mėn.


----------

O sumažinti darbo valandų skaičių per savaitę taip paprastai galima, ar irgi rizikinga? juk žmogus vienas vaiką augina, man irgi atleist atrodo rizika, darbo kodeksas jį gina..
2008-10-29 13:21 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #574129
Padėkite išspręsti: darbuotojas vienas augina vaiką,(4m.) įmonėje finansinė krizė, mažinamas darbuotojų skaičius, ar galima tokį darbuotoją auginantį vienam vaiką atleisti iš darbo? ar galima jam sumažinti darbo valandų svaitę? kas gali išsamiai atsakyti
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui