Tax.lt narys direktoriautoja

D
Tax.lt narys nuo
2017-02-28
direktoriautoja
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-01-10 16:04 Bendra » Kaip vyksta direktoriaus idarbinimo procesas,kai jis pats yra UAB vienintelis akcininkas » #1380520
Sveiki, patarkite prašau:
direktoriauju UAB bei esu vienintelė jos akcininkė. DU buvo iki šiol 40,00 eur / mėn. Realiai gyvenu kitoje šalyje, yra deklaruotas išvykimas. Ten gaunu pajamas, turiu sveikatos ir kt. draudimus.
Ar galiu tiesiog išdarbinti save ir sudaryti su UAB paslaugų sutartį bei nemokėti sau DU Lietuvoje, nes man socialinių garantijų šioje šalyje nereikia.
*****
Pagal AB įstatyma su vadovu turi būti sudaryta darbo sutartis, tačiau yra LAT išaiškinimai kad įmonei ir jos vadovui yra būdingi civiliniai atstovavimo santykiai, o ne darbo santykiai. Darbo sutaris reikalinga direktoriaus socialinėms garantijoms užtikrinti. Juk ir sutartis kai rašome, tai rašome, kad direktorius veikia įstatų pagrindu, o ne darbo sutarties pagrindu.
****
Jau senokai nagrinėju šį klausimą, bet galutinės išvados kažkaip nerandu. Po paskutinių pakeitimų, mokėti mokesčius už nieką jau nelabai norisi.

Ačiū už nuomones ir patarimus smile
2017-06-15 17:38 Bendra » Vel komandiruotė... » #1361369
Labai dėkui už nuomonę!

Iš anksto tūkstantis ačiū už patarimus!
[/quote] Mano nuomone, neprivalote, o gal net ir negalite. Norint galbūt galima įrodyti būtinybę jam pasilikti ilgiau ir atlikti tam tikras užduotis, patikslinant komandiruotės įsakymą, bet šiaip jau jūsų situacijoje grįžimo bilietai yra neleidžiami atskaitymai... O visa kita - darbuotojo asmeninės išlaidos. smile

[/quote]
2017-06-15 15:42 Bendra » Vel komandiruotė... » #1361344
Sveiki,
reikia patarimo smile
Darbuotojas buvo 2 savaites komandiruotėje užsienyje, grįždamas pavėlavo į lėktuvą, nors teigia, kad dėl traukinio vėlavimo, iš tikrųjų dėl paties aplaidumo, nes vėlavimo buvo galima išvengti (buvo galimybė nuvežti į oro uostą automobiliu jei būtų iš karto informavęs, kad traukinys vėluoja). Tačiau informavo kad pavėlavo į lėktuvą tik tada, kai nuvažiavo į oro uostą ir jo nebeįleido įsodinimui, nes vartai jau buvo uždaryti. Dėl to turėjo pasilikti dar 3 dienas užsienyje (2 iš jų savaitgalį), kurias praleido privačiai (nuvažiavo pas gimines).
Ar PRIVALOME jam pratęsti komandiruotę tam laikotarpiui bei apmokėti naują lėktuvo bilietą, traukinio bilietus nuvažiuoti pas gimines, po to nuvažiuoti į oro uostą bei dienpinigius?
Iš anksto tūkstantis ačiū už patarimus!
2017-02-28 14:44 Bendra » UAB akcininkas-direktorius be atlyginimo » #1350960
Sveiki,
Čia pas jus visada galima atrasti gerų ir naudingų patarimų, gal kas patarsite ir man, nes valstybinėse įstaigose išgirdę mano klausimą siunčia kitur :)

Esu veikiančio UAB'o vienintelė akcininkė ir direktorė, tačiau gyvenu jau senokai ne Lietuvoje, įmonės verslą ir visus reikalus tvarkau nuotoliniu būdu. Norėčiau deklaruoti išvykimą iš Lietuvos, nes realiai pažeidžiu įstatymus, esu oficialiai deklaravusi gyvenamąją vietą dviejose valstybėse (taip pat ir mano vaikai, kurių negaliu išdeklaruoti iš LT, nes jie nepilnamečiai). Taigi, jeigu deklaruosiu išvykimą iš Lietuvos, būsiu išbraukta iš mokestinės sistemos, tačiau verslas dėl to nesustoja, turiu likti įmonės direktore bei toliau mokėti mokesčius nuo DU Sodrai ir VMI.

Mano turbūt pagrindinis klausimas - ar UAB vadovu gali būti asmuo gyvenantis kitoje valstybėje? Tokių atvejų žinau ne vieną, tad manau, kad galima, tačiau kaip yra su mokesčių mokėjimu, ar išvykimą deklaravęs asmuo gali ir toliau mokėti mokesčius?
O galbūt galima būti direktoriumi, registruotu Registrų centre, tačiau nebūti įdarbintu UAB'e ir negauti darbo užmokesčio?

Būčiau labai dėkinga už jūsų kompetetingas nuomones.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui