Tax.lt narys Monopolis

M
Tax.lt narys nuo
2021-11-25
Monopolis
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2022-09-14 19:21 Bendra » Privalomo sveikatos patikrinimo medicininė pažyma » #1436118
Sveiki. Nuotoliniu būdu, el.paštu pateikė med.knygelės kriterijus. Ir reikia praeiti medikus.
Kokia eiga? Reikia tuos kriterijus pateikti šeimos gydytojai? Tai yra, turiu įrašyti tuos kriterijus į knygelę prieš patikrą?
Pirmas kartas. Reikalinga pagalba.
Ačiū.
2021-12-27 13:30 Įvairūs » Invalidumas » #1433546
Gavau atsakymą
kad turint 0-25 proc. darbingumo lygį, nėra ribojama darbinė veikla. Dėl darbo asmuo pats sprendžia pagal savo sveikatos būklę, ar gali dirbti, ar ne.
Nors galvojau, ir buvau gavusi atsakymą, kad 2 valandos į dieną galimos dirbti,ar tai tik dėl veiklos, o ne valandu?

Kartu su darbingumo lygio pažyma yra išduodama išvada dėl darbo pobūdžio ir sąlygų. Ji yra rekomendacinio pobūdžio, galite pateikti darbdaviui. Jei tokios išvados neturite, galite kreiptis į Tarnybą, dėl jos išdavimo.
O vat štai dėl darbo pobudžio ir salygų, turiu tik, kad nedarbinga. Nors dirbti galėčiau. (ne viską)
Bet teritorinėje darbo biržoje nesakė, kad reiktų tos išvados tikslesnės. Pagal atsakymą, galvoju, tik jei to prireiktų ir paprašytų darbdavys? Gerai suprantu? Visa kita, dirbu taip kaip galiu? Jei tinku darbdaviui, ir nereikalauja to dokumento, galiu dirbti?

Maišatis galvoje, kol viską išsiaiškinsiu. Ir bus ramu. smile
2021-12-22 19:49 Įvairūs » Invalidumas » #1433531
Sveiki. Tikiuosi čia rašau. Ieškau informacijos. Esu darbo biržoje, šiuo metu ieškau bet kokio nekvalifikuoto darbo, pagalbiniam darbui, valytojos darbui. Žinoma norėtūsi labiau darbo iš namų, bet esu be kvalifikacijos. Darbingumas 20 %, kaip vyksta neįgaliųjų paieška.
Ar man pildyti CV užimtumo tarnybos puslapyje, savo paskyroje? Konsultantė sakė , pažymiu tave pagalbiniui darbui, tačiau paskyros aktyvumas 6%. Kitą kart kita konsultantė, sako, pažumiu tave valytojos darbui, paskyros aktyvumas tas pats 6%, koks buvo užsiregistruojant, ir patvirtinant tapatybę. Nieko nesuprantu. Pamėginau pati, pažymėjau nekvalifikuotam, atsitiktiniui darbui, paskyros aktyvumas pakylo iki 36 % Tai jos kažką darė, kad padėtų rast darbą?
Bėje, labai svarbu, ar reikia rašyti, pildant CV, aprašyme, biržos puslapyje, kad darbingumas 20 %?
2021-11-26 16:00 Darbo teisė » Invalidų įdarbinimas » #1433272
Labai dėkoju už atsakymą. Nes kartu su manimi buvo taip pat negalią turintis žmogus, ieškoti darbą pagal savo negalią,po ne itin senai patirto insulto, bet jo negalia terimuota, kas metais tvarkosi. Ir pasitraukė nuo paieškų, nes ar sužinojo iš kažkur, ar kaip net nežinau, kad gali atimti galimybes į sanatoriją ir į gaunamą neįgalumą. Todėl buvau nežinomybėje, ir masčiau, ieškojau informacijos, kaip gi galėtų būti mano situacijoje.
O tai tada tas 20 % darbingumas reiškia iki 2 valandų į dieną? Faktas, kad nedirbčiau fizinio krūvio darbo, bet kai kuriuose darbuose galiu, manau galėčiau ir daugiau, nuo paties darbo priklausytų.
Žinoma turiu svajonių, ir tikiuosi jų pasiekti, bent kažkiek smile
2021-11-25 14:49 Darbo teisė » Invalidų įdarbinimas » #1433267
Sveiki

Yra tokia situacija. Neįgalumas neterminuotas, nuo vaikystės, 20 % darbingumo, skaitosi, nedarbingas. Neigalumas galutinai nustatytas itin senai. Tačiau, medicinai žengiant į priekį, situacija gerinama, tačiau nepagydoma, ir tik kol veikia vaistai, paūmėjus, vėl vaistai, ir taip kaip karuselė. Tačiau, bet kokiu atveju, atsirado noras veiklai,ir darbui. Kadangi dėl sveiktos neįgytas joks mokslas, tik pagrindinis. Rošiuosi galimai tęsti mokslus, ar net dirbti nekvalifikuotą darbą.
Suprantama, tokiu atveju jokios darbo knygelės, tik valstybinio siocialinio draudimo pažymėjimas.
Kas man keičiasi? Darbo biržoje visi neigalumo nustatymo dokumentai pristatyti. Neturiu ir jokio kaip ten vadinamo, darbo galėjimo dirbti nustatymo lygio,ar pnš. Nes juk nustatytas neįgalumas, sunkesnėje būklėje.
Biržoje minėjo ir darbo vietą nekvalifikuotą, kurioje pagal išgales galėčiau padirbti. Kas nutiktų eigoje, jei einu į pasirinktą nekvalifikuotą darbą? Ar tiesiog, galiu dirbti eiti ir tiek. Juk yra projektai kuriuose skatina darbinti ir darbintis net 0-25 % darbungumą tutintys, ir sunkesnio neįgalumo? Bet jokio paaiškinimo smulkiau nerandu. Na man būtų tragiška situacija, jei sumažintų neįgalumą, su visa pašalpa, o darbą gauti nepavyksta, nes juk darbdaviai tokių darbuotojų vengia.
Bet tikslą labiau turiu nuotoliniams kokiems kursams, ir nuotoliu dirbti už nedidelį ar net kai kada už ačiū, dėl galimybės dažniau praktikuotis.
Žinau, kiti vengia, turintys didesnius darbungumo lygius dirbti, nes didina darbingumus. Ar kažkaip panašaus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui