Tax.lt narys Arnis

A
Tax.lt narys nuo
2005-01-30
Arnis
forume parašė 46 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-09-17 01:18 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #559485
Ko aš čia neužpildžiau, kad meta šitą klaidą (žr. priedą)?
2007-11-30 15:38 Programinė įranga » KONTO programa » #463452

wirgina rašė: Kaip tvarkote ilgalaikio turto apskaitą KONTO programoje ? Nesuprantu ar IMT kartoteka turi ryšį su didžiąja knyga ir su tiekėjais :evil: Normalių ataskaitų neduoda ...
Žmonės tai nedarbas :!:


Ar pagalbos tekstą jau visą ir kelis kartus perskaitei?
2007-11-16 11:45 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #457147

Niemand rašė: Programa gali keiktis ir dėl mano kaltės. Kadangi pradėjau diegti taip vadinamą datalayer pgl microsoftą, yra tokia tikimybė, kad kompiuteryje nepakanka turėti atitinkamo dll'o kopiją. Reikia ją dar ir registruoti. Jei dar pas ką nors yra analogiška problema, nuimsiu šitą patobulinimą.


Įeinant į programą meta tą pačią klaidą apie kurią rašė TNTs.
NET.Framework 2.0 mano kompiuteryje įdiegtas anksčiau, o MySQL serverį įdiegiau be jokių klaidų pranešimų. Pridedu ekrano vaizdelį.
2006-10-13 09:54 Programinė įranga » KONTO programa » #328374

vaiduokliuke rašė: Taip sia klaida meto daznai, kai pasirenki Nepaisyti, tada atidaro. Bet kiekviena karta kai atidarai taip ir meto. Buvusios buhalteres klausiau ar jai mete, ji atsake, kad ir jai mete, tipo tas kas instaliavo ne viska sutvarke.


Kokia jūsų Konto versija? Pažiūrėti galima 'Administratorius - Apie programą'. Gali būti, kad atnaujinant programą, jūsų kompiuteryje nebuvo atliktos visos procedūros. Jei mokate naudotis su Konto pateikiama test.exe programėle, paleiskite ją, kad ištaisytų galimus programų versijų neatitikimus. Jei nepadės arba nežinote/bijote ją paleisti, atsiųskite man to nelemto pranešimo ekrano nuotrauką (daroma su Printscreen mygtuku klavetūroje ir Paint programėle). Gal man pavyks išsiaiškinti priežąstį.
2006-10-12 18:32 Programinė įranga » KONTO programa » #328299

vaiduokliuke rašė: Sveiki, niekaip nesuprantu kas galetu buti, nes kai yra Finansai ir Atsiskaitymo ivedimas bandau atidaryti visada meta, kad yra klaida 1881. Gal kas zino, kodel si klaida yra metoma?


Ar šią klaidą metė tik šiandien? Ar vis dar iki šiol nepavyksta atidaryti "Atsiskaitymų įvedimo"? Dažniausiai tokie pranešimai būnai tam tikros jūsų veiksmų sekos kompiuteryje išdava. Kitą kartą paleidus programą arba daugių daugiausia perkrovus kompiuterį viskas susitvarko.
Taigi, ar dar ši problemėlė aktuali?
2006-10-03 19:59 Programinė įranga » Patarkite rasti tinkama programa » #324923

sigutec rašė: Patarkite kokia geriausiai įsigyti buhalterine programa, kad butų suprantama ir galėčiau suvedinėti importo suvestines, pirkimus, pardavimus darbo užmokesčio žin., darbo laiko apskaitos žin.ir kt. Ir kiek kainuoja tokia programa? :roll:


1. Skaityk dešimtis ankstesnių žinučių šio forumo Programinės įrangos dalyje. (Tik nežinau ar pasidarys aiškiau)
2. Pasiklausk pažįstamo buhalterio kokią programą išsirinkti. (Tik ar nepatars pirkti tą, prie kurios pats yra pripratęs)
3. Pasikviesk penkių firmų-programų pardavėjų atstovus, kad parodytų savo programas ir paprašyk, kad būtinai praktiškai pademonstruotų tas operacijas, kurios tau bus aktualios. (Tik nepriimk visų jų žodžių "už gryną pinigą")
4. Pasiruošk sumokėti 1000-1500 Lt už pačią programą ir jos įdiegimą bei kokius 400-500 Lt per metus už aptarnavimą ir konsultacijas. (Tik negalvok, kad nupirkusi programą už 3500 Lt, ji bus iš esmės geresnė)

IR PIRK IŠ TO, KURIS GALĖS PASIŪLYTI PROFESIONALIAS KONSULTACIJAS IR PROGRAMOS PRIEŽIŪRĄ BENT JAU PIRMAISIAIS DARBO SU PROGRAMA METAIS.
2006-10-03 17:27 Programinė įranga » KONTO programa » #324906

astukasas rašė: O kaip man pakeisti tuos sablonus, kodel man neleidzia? O kai bandau sukurti savo irgi neleidzia.


Ar neleidžia to padaryti net ir jeigu uždaryti visi programos langai, ir jūs turite visas programos vartotojo teises? Taip pat "XXX" vedate didžiosiomis raidėmis? Kokius pranešimus programa parašo?
2006-10-03 17:05 Programinė įranga » KONTO programa » #324901

lada rašė: Sveiki, kaip programoje ivesti pirkeju prekiu grazinima.Viska ivedineju per atsiskaitymus...Kokia bus korespondencija?


Korespondencija bus tokia pati kokia būtų ir Cento, Agnum, Finvaldos, Rivilės, Quickbooks, Sage programose ar tiesiog popieriniame žurnale. Tačiau atkreipkit dėmesį į vieną Konto ypatumą, jei vedate per "Atsiskaitymų įvedimą": kontrahento tipas turi būti "D".
2006-10-03 16:48 Programinė įranga » KONTO programa » #324891

vaiduokliuke rašė: Pries tai dirbusi buhaltere "Pardavimu" skiltyje kur nurodomas "PVM" buvo pasirinkusi "kaina be PVM" bet tada gaunasi 1 cento paklaida. o kai pasirinkau kaina su PVM tada graziai man gaunasi. Ar galiu testi tokiu principu?


Prašom tęsti į sveikatą, jei tik sąskaitų korespondencijose viskas teisingai suvaikšto. Pas mane suvaikšto teisingai, nežiūrint kurį įvedimo metodą pasirinkčiau.
Tačiau nemanau, kad įvedimo metodas padės jums išspręsti visus paklaidų klausimus. Pasiskaitykit šioje temoje ankstesnius pokalbius, (maždaug trijų savaičių senumo) gal rasit ką naudingo.
2006-10-02 16:53 Programinė įranga » KONTO programa » #324486

jofky rašė:

astukasas rašė: Sveiki,
Jei nurasineju atsargas per Atsargos :arrow: vidinis judejimas :arrow: nurasymas ir pasirenku sablona nurasymas i g-ba, tai man ismeta tokiomis korespondencijomis D6005 (atsargu padidejimas/sumazejimas) K prekes. O ka man daryti toliau, juk negali likti viskas 6005 saskaitoje, kokius irasus ir kur daryti?


Uždaryk per 6000
D 6000
K 6005

Ir nepamiršk iškelti likučio 2014x laikotarpio pabaigai.


Čia jau kažkokia beleberda gaunasi. Maišomi nuolat apskaitomų atsargų ir periodiškai apskaitomų atsargų metodai. Konto programoje tas nurašymo šablonas N1 ir kiti yra tik kaip pavyzdžiai, kuriuos reikėtų suderinti su konkrečioje įmonėje naudojamu sąskaitų planu ir apskaitos metodais. Taip pat galima sukurti neribotą kiekį šablonų, atsižvelgiant į tai, kokia atsargų nurašymo priežąstis. Pavyzdžiui, nurašote į gamybą, naudojate šabloną, pagal kurį debetuojate nebaigtos gamybos sąskaitą, nurašote į nuostolius, naudojate šabloną, kuris debetuoja atitinkamą nuostolių sąskaitą pagal jūsų sąskaitų planą. Žodžiu, kokius šablonus susikursite, ten ir keliaus jūsų nurašytų atsargų sumos.
2006-09-22 16:54 Programinė įranga » KONTO programa » #321165

ashtrri rašė: Bandat daryti grąžinimą tiekėjui (pardavimas bš Grąžinimas tiekėjui) nepaimama bš A eulutė tai yra nenurašoma prekė. Dėl kokių priežaščių  taip gali būti. Šablonas lyg ir geras. B ir C eilutes (skola tiekėjui, pvm) paima.


Ar ši problema išlieka ir išsaugojus dokumentą ar tik sąskaitų korespondencijų lange nematote A įrašo? Nes sąskaitų korespondencijos lange A įrašas niekada ir nerodomas, bet išsaugojus dokumentą ir peržiūrint jį bendrąjame žurnale ar per kokią nors ataskaitą, turėtumėte pamatyti, kad prekė nusirašė.
2006-09-22 16:37 Programinė įranga » KONTO programa » #321154
[quote=lada]Kaip programoje ivesti reikalinga serijos numeri, nes pas mus

Standartiškai Konto leidžia tik trijų ženklų seriją kasos pajamų orderyje. Reikia per assistw pagalbinę programėlę modifikuoti failą pajord.frx, kuris guli FR kataloge, įrašyti du pirmuosius (arba visus penkis, jei jie niekada nesikeičia) serijos ženklus. Kvieskite savo Konto prižiūrėtoją. Numerio ženklų skaičiaus pakeisti nepavyks. Bet koks jums skirtumas kiek ten priekyje yra nuliukų. O sumą žodžiais gi spausdina, jei turite formą, t.y. failą pajord.frx, skirtą spausdinti ant tuščio lapo. Jei tokios neturite, jūsų Konto prižiūrėtojas duos. Jei neturite prižiūrėtojo ir esate Vilniuje...
2006-09-18 18:33 Programinė įranga » KONTO programa » #319122

ramuciukas rašė: ARNIS padek.
Atrodo viska susitvarkiau, esant s-f vien pardavimo prekes ar paslaugos, bet kai vienoje s-f ir prekiu pardavimas ir paslaugos pardavimas gaunasi se...... :-(
tada mano pasirinkta antra preke koresponduoja ne į 5 kl o į PVM sąskaita.


Kažkas negerai šablone. Patikrink: normalių paslaugų korespondencija turi būti su J požymiu, nenurodant konkrečios paslaugos kodo, o paklaidos - su D požymiu, nurodant vienoje tokioje eilutėje PVM paklaidos "prekės" kodą ir korespondenciją į PVM sąskaitą, kitoje eilutėje apmokestinamosios vertės paklaidos "prekės" kodą ir korespondenciją į pardavimų sąskaitą.
2006-09-18 18:23 Programinė įranga » KONTO programa » #319118

lada rašė: Sveiki.Ivedant pirkimus grynais, o po to darant tarpusavio uzskaita D443-K2435 kur dokumento numeri turiu ivesti cekio nr. ar pvm s/f nr.?


Šiuo atveju galima vesti taip kaip patogiau. Aš PVM sąskaitos nr. vedu tik į blanko nr., o mokėjimo dokumento nr. vedu į dok. nr. laukelį. Jei mokėta kasos kvitu, apskritai jo neįvedu. Kiti, žinau, į dok. nr. veda požymį, pagal kurį matosi ar apmokėta per avansinę, ar per kasą, banką ir t.t.
2006-09-18 12:59 Programinė įranga » KONTO programa » #318946

ramuciukas rašė: ARNIS padek :? Bandziau ysivesti tas dvi paslaugas: „apmokestinamoji verte“ ir „PVM paklaida“, bet kiekvienu atveju man didina apmokestinamaja verte, o man reikia, kad didetu tik PVM suma, gal blogai prekes „PVM paklaida“ sablona uzsivedziau:

Kodas: PVMpaklaida
Įrašo tipas: 1(paslauga)
Balansinė sąskaita: 4701


Šito nereikia bijoti. Čia tik pardavimų lange PVM paklaidą pripliusuoja prie apmokestinamosios vertės. Jeigu nurodyta teisinga korespondencija, tai ir suformuos teisingus įrašus.
2006-09-18 10:32 Programinė įranga » KONTO programa » #318876

ramuciukas rašė: ARNIS dėkiui už patarimą.
Pirmuoju variantu nelabai pasinaudosiu, tad teks yvedineti naujas prekes.

Gal kartais susiduriai ir su kuro pirkimu, kai neatitinka sumos?????
Man kiekviena menesy tenka taisyti sumas, o tai atima daug laiko ypac kai yra kelios masinos :-(


Jeigu nori įvedinėti kuro kiekį ir kainą, tai be 4 ženklų po kablelio neišsiversi (tam reikia keturių ženklų ir kiekyje ir kainoje).

Jei kurą vesti suminiu būdu, galima neatitikimus išlyginti per tas pačias paklaidų "prekes".
2006-09-17 20:52 Programinė įranga » KONTO programa » #318806

ramuciukas rašė: Aciu Mariog uz atsakyma.
Zinau, kad pas mane yra pirkimo/pardavimo operacijose po kablelio 2 skaitmenys, bet kiek skaiciau tai pakeisti y keturis reikt daug vargti. Ateity pasikeisiu :-)
O kaip del zaidimo su skaiciukais... bandziau, galutine suma - pirkeju skola - sutikslinu, bet tada antra puse kabinasi ne ant PVM, o ant apmokestinamosios vertes :-(
Nebezinau ka ir be daryti, kaip PVM nesueina taip.


Pakeisti 2 skaičius po kablelio į 4 visai vargti nereikia. Pasikviesk savo Konto prižiūrėtoją ir padarys per dvi minutes arba sutvarkys per nuotolinę prieigą, jei leidi jam tai daryti.

Kitas būdas išvengti centų paklaidų yra į prekių registrą įsivesti dvi naujas paslaugas: PVM paklaida ir Apmokestinamosios vertės paklaida. Tada jas reikėtų įtraukti į naudojamų pardavimo šablonų D eilutę, nurodyti tas pačias korespondencijas, kurios naudojamos PVM ir gryniesiems pardavimams apskaityti. Įvedant sąskaitą-faktūrą, kurioje reikia koreguoti PVM, pasirenkama PVM paklaidos "prekė", įrašoma kiekis 1, kaina atitinkamai 0,01 arba -0,01. Jei skiriasi apmokestinamoji vertė, naudokite apmokestinamosios vertės paklaidos "prekę".
2006-09-17 20:36 Programinė įranga » KONTO programa » #318805

ramuciukas rašė: Stoikas, geras klausimas :?:
Galiu pasakyti tiek, kad kai darai padengimus gali kontroliuoti kurios saskaitos yra jau apmoketos. Siaip as pabandziau ir man zymiai patogiau. atsidarau kontrohenta ir matau kas neapmoketa. O kai nepadenginejau tai ismeta didely sarasa is kurios jokios naudos.


Aš, netgi mokėjimus kreditoriams ir debitorių mokėjimus įvedinėju tiesiai į kiekvieno jų atsiskaitymo langą. Tuomet matau ar apmokama teisinga suma ir padengimą iš karto padarau, kad nebereikėtų prie to sugrįžti. Padengimus tikrai verta daryti, o jei tingisi po vieną denginėti, galima paleisti automatinį padengimą visiems kontrahentams, visoms sąskaitoms arba tam tikram kontrahentų intervalui. Tik tada programa padengs anksčiausiai išrašytas/gautas sąskaitas anksčiausiais mokėjimais, kas kartais gali būti neteisinga.
2006-09-10 11:10 Programinė įranga » KONTO programa » #315972

svetule rašė: Gal kas galėtumet paaiškinti,
situacija tokia
žmogus sumokėjo avansą už prekes - įvedžiau į atsiskaitymus D 272 K 444
veliau jam išrašem faktūrą ir jis iškart sumokėjo likusią dalį.
Klausimas
Kaip įvesti faktūrą į pardavimus, t.y. koki šabloną pasirinkti, po atsiskaitymo ar iki? Jei pasirinksiu po apmokėjimo ie įvesiu pardavimą, tai sąskaitoj 444 bus likutis, skirtumas tarp visos pardavimo sumos ir avanso.
Kaip šiuo atvejų padengti 444 sąskaitą?
:oops: :oops: :oops:


Specialios korespondencijos tarp 444 ir 2411 sąskaitų daryti kaip ir nereikia, nes padengimo metu ji padaroma automatiškai dengiant skirtingas sąskaitas.
2006-09-10 11:07 Programinė įranga » KONTO programa » #315971

inguliux rašė: Viską susikūriau kaip rašėt bet dabar begaliu įeit į registrus rašo nesuprantama klaida klaidos kodas 10
gal ataskaitų formose blogai susikūriau šablonus


Greičiausiai blogai aprašėte ataskaitos formą. Sąskaitos formos aprašyme turi būti atskirtos kableliais, taip pat nepamirškite kur reikia prie sąskaitų sudėlioti D ir K.
Jei nesigaus, atsiųskite formos aprašymo ekrano nuotrauką.
2006-09-07 17:31 Programinė įranga » KONTO programa » #315290

astukasas rašė: Kaip istrinti medziadu nurasymo dokumenta. As tik pabandymui irasiau ir dabar neina istrinti :(


Matyt pasirinkus dokumento anuliavimo veiksmą spaudžiate mygtuką "Šalinti", reikia spausti "Išsaugoti" ir tas nurašymo aktas išnyks.
Tik tada dėl bendros tvarkos atstatykite ir automatinį nurašymo aktų numeravimą per vieną numerį: Administratorius-Parametrai-Atsargos-Dokumentų numeriai-Koreguoti.
2006-09-05 08:57 Programinė įranga » KONTO programa » #313823

jofky rašė:

inguliux rašė: kas galetumėt padeti tokiu klausimu,yra parduodamos prekės per kasos aparatą,na tą prasme išmušamas čekis,bet pirkėjas prašo,kad išrašytumėm ir SF,kadangi pajamos yra k.aparate tai programoje negali traukti kaip pardavimą,bet pasekoje to,kad tos SF jau nėra ir išrašomų blankų registre niekaip nesuprantu kaip reiktų padaryti. jei traukčiau kaip pardavimą tai susidvigubintų rankom rašyti tą registrą vel .....


Tokias s/f registruoju ranka tik išrašomų blankų registre.


Jei tokių sąskaitų per mėnesį yra tik viena kita, iš tiesų patogiausia įtraukti jas į jau suformuotą išrašomų blankų registrą per FormFiller programą į sąrašo galą.

Jei tai yra dažnas reiškinys, susikurkite specialiąsias sąskaitas, pvz., su aštuntuku priekyje pirkėjo skolai, pardavimams ir PVM. Įtraukite tas sąskaitas į Ataskaitos aprašymą (Administratorius-Ataskaitų formos-Išrašomų blankų registras). Tada sukurkite specialų pardavimo šabloną, kur vietoj normalių sąskaitų būtų naudojamos šios naujosios ir naudokite jį sąskaitoms prie kasos kvitų įtraukimui į programą.
2006-02-08 20:27 Bendra » Nepanaudotų atostogų kompensacija » #248449
Reikia taikyti dabar galiojantį koeficientą visoms neišnaudotoms atostogoms, nepriklausant už kuriuos metus.
2005-11-07 08:54 Programinė įranga » KONTO programa » #222220

oksanab rašė: LABAS VISIEMS. GAL KAS DOS KOKI PATARIMA KAIP GERIAU PASITIKRINTI KONTO PROGRAMOJE ANALITIKA SU SINTETIKA. MŪSŲ ĮMONEJE SU KONTO PROGRAMA DIRBA MAŽMENINĖS PARDUOTUVĖS, O AŠ JAU MĖNESIO GALE SUVEDU IŠ JŲ DK DUOMENIS I PAGRINDINĮ KOMPA. BET NESUPRANTU KODEL KIEKVIENĄ MĖNESI MAN NESUTAMPA JŲ ATSARŲ LIKUTIS KONKRECIAI DIENAI SU DID.KNYGA 2-A KLASĖ? GAL KAS GALI DOTI PATARYMA.


Ataskaita "Likučiai konkrečiai dienai" turi vieną dalyką, kurį reikia žinoti: tam, kad matytumėte tikrus mėnesio pabaigos likučius, ataskaitoje reikia nurodyti kito mėnesio pirmają dieną. Pvz., 2005.10.31 teisingus likučius matysite, jei formuojant šią ataskaitą įvesite 2005.11.01.
2005-10-20 21:33 Programinė įranga » Reikia programeles » #216911
Ir vėl ką nors "nulaužei", edwardai? :-D
2005-10-20 20:01 Programinė įranga » Reikia programeles » #216869
Su e-sodra F4 ataskaitos vis tiek nepadarysi.
2005-10-17 13:07 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Ei tomukai » #215495

MADaccountant rašė: Nevisi taip lengvai išsijungia...
Na, bet nesvarbu - gyvent visiems iš kažko reik :-)


Nežinau, pas mane neiššoka jokie langai. Gal todėl, kad pop-ups'ai užblokuoti, bet nepastebėjau, kad šitam portale jie iš viso būtų. Tos kelios reklamėlės beveik netrukdo. Jei jos nemirgėtų, tai iš viso netrukdytų.
2005-10-06 15:27 Programinė įranga » Reikia programeles » #212803
Į šio sąrašo tikrai nepaskutinę vietą tiktų ir KONTO. Be to Jok3r rašė, kad jai reikia programos individualiai įmonei. Konto turi specialią funkciją, leidžiančią vesti apskaitą piniginiu principu (ne kaupimo).
2005-10-06 15:18 Programinė įranga » Reikia patarimo » #212799
Astai-001 ir Registrui:

Kaip jūsų abiejų klausimai susiję su programine įranga?

Jeigu būtumėte parašę į teisingą forumą, gal jau ir atsakymus gerus turėtumėte.

Laikykimės nustatytos tvarkos!
2005-10-04 16:49 Programinė įranga » KONTO programa » #211650
Galima ir taip. Juk tas numeris yra tik vidinis programos numeris, visai nereikšmingas buhalterijai. Aš jį užsirašau kamputyje ant dokumento, kad galėčiau rasti dokumentą ir pagal šį numerį, o jo eiliškumas visai nesvarbus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui