Kaip teisingai apiforminti darbuotoją darbui prie ES projekto?

2006-05-26 10:14 kristaliuke
Sveiki. Atleiskit, jei jau buvo apie tai rašyta, tačiau porą dienų naršiau forumą, bet atsakymo į savo klausimą neradau.
Situacija tokia: laimėjome Europos Komisijos 6BP projektą, kurio trukmė 36 mėn., per kuriuos galime išnaudoti 23 "person-months". Darbui su projektu norime apiforminti 3 įstaigoje jau dirbančius darbuotojus pagal antras terminuotas DS (minėtiems darbuotojams etatai bus sumažinti, kad bendras darbo valandų skaičius neviršytų DK reikalavimų). Gali taip gautis, kad vieną mėnesį reikės daugiau dirbti prie projekto, kitą - mažiau, žodžiu, iš anksto negalime numatyti, kiek laiko reikės praleisti prie projekto konkretų mėnesį. Kaip suprantu, geriausia būtų nustatyti valandinį įkainį ir skaičiuoti realiai išdirbtas valandas, tačiau VDI konsultantė išaiškino, kad tai būtų suminė darbo laiko apskaita, kurios taikyti mes negalime, nes mūsų įstaiga nevykdo nepertraukiamos veiklos, netenkina kitų darbo kodekso sąlygų ir t.t.... Be to, pradėjo gąsdinti mane visokiais darbo grafikais, kurių reikės griežtai laikytis ir pan. smile Man patarė sudarinėti terminuotas darbo sutartis, nustatant tam tikrą darbo valandų ir dienų skaičių per mėnesį bei mokant kas mėnesį fiksuotą darbo užmokestį. Bet tai reiškia, kad atlyginimas bus mokamas ne pagal realiai išdirbtą laiką, o šiaip "iš lubų"??? Nieko nesuprantu smile
Gal kas turite praktikos su ES projektais ir darbuotojų įdarbinimu? Kaip teisingai apiforminti darbo sutartis, kokį atlyginimą nustatyti ir kaip skaičiuoti darbo valandas, kad tiktų ir Europos Komisijai, ir VDI? Gal kas tokiu atveju praktikuojate autorines sutartis? Auditoriai nesikabinėja?
Labai tikiuosi Jūsų pagalbos. Ačiū.
E
Estella 639
2006-05-26 10:33 Estella 2011-09-11 04-58
Ne nuo to galo aiškinatės. Yra projektas, yra projekto vadovaujantis partneris ir yra eiliniai partneriai ar JŪS patys vyriausi visame projekte? Jei JŪS, tai nežinau ką Jums patarti, reikia jau kalbėti su tuo, kas vadovaus Jums respublikos lygyje. Jei Jūs eilinis projekto partneris, tai viską Jums privalo paaiškinti vadovaujantis partneris, nes kiekvienas projektas yra skirtingas, kiekviename projekte skirtingai skaičiuojamas DU ir darbo valandos. VDI labai mažai ką Jums gali patarti dėl projektų. Galiu "paguosti" - projekto buhalteris dirba daugiausiai, o uždirba mažiausiai, nei vienas nors kiek su projektų apskaita susiduręs buhalteris niekada tokio darbo nesiims. Dirbti dar galima, bet kai projektas baigiasi ir reikia atsiskaityti prieš Europos Sąjungos auditorius, tai liūdna nebūna ir dirbi jau veltui, nes projektas baigėsi, nėra finansavimo, o ataskaitos netinka jiems ir perdarai n kartų, prieš tai n kartų perdaręs, atsiskaitinėdamas prieš Lietuvą (irgi veltui).
Auditoriai kabinėjasi po kelis kartus, nes tikrina KELI auditoriai vienas po kito ir jei dviems viskas būna gerai, tai jau trečiam praktiškai viskas būna blogai:). O dar yra ir ES auditoriai:). Užuojauta:).
J
juolita 1205
2006-05-26 10:50 juolita
O koks darbuotoju DU biudzetas 23 men?
DU ir kiti islaidu paskirstymas ir priskyrimas projektui priklauso nuo Jusu pasirinktos metodikos

Galimas variantas - preliminarai ivertine darbuotoju, dirbsianciu prie projekto laiko sanaudas (pvz. jei visas projekto darbo laikas 100 proc - vienas dirbs 50 proc, kitas 25 proc, dar kitas 25 proc) ir ju funkcijas dirbant prie projekto (vienas vadovas - jo DU didiziausias, kitas...), numatyti:
1. Darbo val prie projekto per men
2. DU dirbant prie projekto per men
2006-05-26 11:16 kristaliuke
Ačiū už atsakymus. Ir Estellai už užuojautą :)
Mes esame eilinis projekto partneris. Projekto koordinatorius pateikė darbo valandų apskaitos žiniaraščio (timesheet) formą. Lyg ir aišku, kaip ją pildyti: kas mėnesį fiksuoji realiai išdirbtas valandas ir pagal tai apskaičiuoji DU, kuris kas mėnesį gali būti skirtingas. Į daugumą mano klausimų koordinatorius atsako "darykit pagal savo šalies įstatymus ir apskaitos taisykles" smile Tai man didžiausias smile ir yra, kaip pagal mūsų visus teisės aktus teisingai apiforminti darbuotoją ir jam išmokamą DU nuo išdirbtų valandų skaičiaus??? Kadangi mes žinome tik vidutinį 1 mėn. DU, gal galite patarti, kaip paskaičiuoti vid. 1 val. DU, kai kas mėnesį tų darbo valandų būna skirtingai? smile Jeigu ką, aš nesu buhalterė...
S
SSigute 1168
2006-06-15 09:05 SSigute
Kas galite parašyti ką konkrečiai turi atlikti asmuo, atsakingas už projekto administravimą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui