Buhalteris profesionalas

2012-10-16 11:02 Kristiana__
Ir dar nori kad kažkokių papildomų atsakomybių, būtent, buhalteriai turėtų? Taip saknt, pagal Tave, skęstančiųjų gelbėjimas, pačių skentančiųjų reikalas, ane?


mariska rašė: O tai išplaukia iš to, kad tiems kas atsakingi - nerūpi kokybė, nes jie neturi atsakomybės. Todėl sudaro tokias sąlygas, kad apskaita lieka netvarkinga.

I
IRUTE78 2552
2012-10-16 11:37 IRUTE78

mariska rašė:

Luka_Paciolis rašė:


Norite vėl turėti tokią atsakomybę smile


Aš nekalbu apie atsakomybę, kuri nepriklauso nuo buhalterio.
Aš kalbu apie tvarkingos apskaitos atsakomybę :) na ir kas kas įmonė nevykdo savo įsipareigojimų, nes direktorius nesuvaldo pinigų srautų, ne buhalterio darbas daryti biznį ir gauti pinigų. Buhalterio darbas tvarkingai viską suregistruoti ir pateikti tvarkingą apskaitą ir teisingus mokesčius. (iš karto užbėgu už prieštaravimams. Viskas turi būti padaryta su tokia informacija kokią gauna, nes dažnai gauname ne visą informaciją).
Atmerkime akis.... dzin, kad diplomuotas, dzin kad auditorius.... jei atsakomybės nėra, tai taip privels,
Pačiai teko susidurti. Buhalterinė tarptautinė kompanija, dirba buhalteriai priežiūrimi auditorių..... graži reklama? Rodos ne šaraškino kontora.... rimta organizacija..... o atsakomybės nulis. Tokius likučius perdavė, kad..... o siaube.... Klientai atsiųntė jiems skolos suderinimą. Pas klientus nulis, pas mumis apskaitoje 15 000 EUR. suma nemaža. Ir ką jie padarė? Ogi nieko. Parašė klientams, kad jų aktas teisingas ir viskas. Toks sakyčiau nedidelis neatitikimas..... ir visi likučiai va taip.....

Apie kurią jūs čia apskaitą šnekate ? Pvz.: jei vykdoma kokia didelė sutartis, ir yra kokie šeši vykdytojai, tie vykdytojai nusisamdo, dar penkis, galiausia susitaria kad pinigus apmokės dar keli, po to reikia šustro teisininko, kuris sugebėtų surašyti sutartis ir galėtų tinkamai užskaitayti kokias keturšalias skolas. Nesapnuokite , kiekviena situacija skirtinga, ir aibe dalykų, kurie nepriklauso nuo buhalterio, o paskui gieda buhalteris nesutvarkė to ar ano.
Linuske Linuske 1794
2012-10-16 11:51 Linuske

vovere rašė:
aš tikiuos kad ji negrįš, nes jei grįš bus liūdna smile

www.vrk.lt/2012_seimo_rinkimai/output_lt/...
mariska mariska 8625
1 2012-10-16 12:21 mariska

Kristiana__ rašė:
Ir dar nori kad kažkokių papildomų atsakomybių, būtent, buhalteriai turėtų? Taip saknt, pagal Tave, skęstančiųjų gelbėjimas, pačių skentančiųjų reikalas, ane?


mariska rašė: O tai išplaukia iš to, kad tiems kas atsakingi - nerūpi kokybė, nes jie neturi atsakomybės. Todėl sudaro tokias sąlygas, kad apskaita lieka netvarkinga.




Pagal mane, tokią situaciją, kokią turime dabar su pulku genučiu, kurios vadinasi buhalterėmis ir dirba už 100 lt. turėsime tol, kols pats verslas nebus suinteresuotas teisingos apskaitos. O tam reikia pirmiausia verslo atsakomybės dėl teisingos apskaitos, o poto jau buhalterio atsakomybės.
Nežinau kaip ji turėtų būti apibrėžta, bet kad jos db nėra, tai faktas.

Tokia mano nuomonė smile
amadina22 amadina22 19757
1 2012-10-16 12:39 amadina22
Netgi Jonas Jonaitis pasipiktino kad jo vardą visur tampo. Dabar rašome Vardenis Pavardenis.
Atsargiau su genutėmis, joms irgi tikrai nepatiks kad jų vardas sutapatinamas su neigiamais personažais.
I
IRUTE78 2552
2012-10-16 12:39 IRUTE78 2012-10-16 12-43
Jus nueikit i statybine didele organizacija ir paasikinkite verslo atsakomybe, dar nepamirskit revolverio ir kaubojisku batu, pradeti patarciau nuo pajamu pripazinimo ir sanaudu klausimo, kaip jis atsakingai turetu buti apskaitomas, lakantis VAS ar TAS, po to galite pereiti prie klausimo apie genrangos paslaugas. smile smile
mariska mariska 8625
2012-10-16 12:41 mariska

amadina22 rašė:
Netgi Jonas Jonaitis pasipiktino kad jo vardą visur tampo. Dabar rašome Vardenis Pavardenis.
Atsargiau su genutėmis, joms irgi tikrai nepatiks kad jų vardas sutapatinamas su neigiamais personažais.

smile smile smile smile smile
2012-10-16 16:04 Kristiana__ 2012-10-16 16-07
Pagal mane dabar ir yra taip. Ta prasme, vadovas už viską atsakingas. Bet kas iš to? Ir, kai kas nors užkliūna, labai sunku įrodyti tikrojo kaltininko kaltę. Žodžio prie popieriaus neprisegsi.

Dar pridėsiu, kad ir buhalteris profesionalas, jeigu jau reikės tokiu tapti, atsakomybės nepridės, jeigu jos nėra.



mariska rašė: O tam reikia pirmiausia verslo atsakomybės dėl teisingos apskaitos, o poto jau buhalterio atsakomybės.
Nežinau kaip ji turėtų būti apibrėžta, bet kad jos db nėra, tai faktas.

Tokia mano nuomonė smile


S
Sandra_v 4581
2012-10-17 16:14 Sandra_v
Finansų ministerija parengė Buhalterinės apskaitos įstatymo pakeitimo projektą ir jį pateikė derinti suinteresuotoms institucijoms.

Šiuo projektu tikslinamos Buhalterinės apskaitos įstatymo 10-1 straipsnio nuostatos. Siūloma, kad nuo 2016 m. sausio 1 d. Lietuvoje veiktų vyriausiųjų buhalterių kvalifikacijos vertinimo sistema, būtų sudarytas vyriausiųjų buhalterių sąrašas ir tik tame sąraše esantys asmenys galėtų teikti vyriausiojo buhalterio paslaugas.

Finansų ministerija, atlikusi šių metų balandį priimto įstatymo įgyvendinimo modelių alternatyvų įvertinimą ir šių alternatyvų išlaidų ir naudos analizę, siūlo tikslinti vyriausiųjų buhalterių egzaminų organizavimo principus, aiškiai nustatyti institucijų funkcijas ir papildyti įstatymą vyriausiųjų buhalterių kvalifikacijos pripažinimo nuostatomis.

Įstatymo projekte siūloma apsiriboti kvalifikaciniais reikalavimais tik pelno siekiančių juridinių asmenų vyriausiesiems buhalteriams. Siūloma, kad reikalavimai būtų nustatomi pagal verslo apskaitos arba tarptautinius apskaitos standartus finansines ataskaitas privalančių sudaryti juridinių asmenų vyriausiesiems buhalteriams.

Projekte nustatyta, kad kvalifikacija yra pripažįstama ir egzamino nereikės laikyti, jei asmuo atitinka bent vieną iš šių reikalavimų: socialinių mokslų studijų srities ekonomikos, finansų ar apskaitos studijų krypties aukštasis išsilavinimas; iki 2016 m. sausio 1 d. įgyta ne mažesnė kaip 2 metų nepertraukiama vyriausiojo buhalterio darbo patirtis ar paslaugų, atitinkančių vyriausiojo buhalterio pareigas, teikimas; auditoriaus vardą patvirtinantis atestatas.

Visi kiti pagal siūlomą tvarką laikytų vieną egzaminą, kurio metu būtų tikrinamos buhalterinės apskaitos, finansinės atskaitomybės ir mokesčių teorinės žinios.

Numatoma, kad Audito ir apskaitos tarnyba rengtų ir tvirtintų egzamino programą, užduotis, taip pat centralizuotai organizuotų egzaminus. Ši bendra sistema, anot Finansų ministerijos, užtikrintų, kad pretendentai į vyriausiojo buhalterio pareigas egzaminus laikytų vienodomis sąlygomis.

Taip pat numatoma, kad buhalterių sąrašą Audito ir apskaitos tarnyba nuo 2014 m. sausio 1 d. skelbtų savo interneto svetainėje. Taip tiek patys asmenys, tiek darbdaviai galėtų bet kuriuo metu nemokamai patikrinti konkretaus asmens atitiktį Buhalterinės apskaitos įstatymo reikalavimams.

www.aktualijos.lt/straipsniai/keiciama-vyriausiu...
Byla Byla 12118
2012-10-17 17:00 Byla 2012-10-17 19-02

rašė: Taip pat numatoma, kad buhalterių sąrašą Audito ir apskaitos tarnyba nuo 2014 m. sausio 1 d. skelbtų savo interneto svetainėje. Taip tiek patys asmenys, tiek darbdaviai galėtų bet kuriuo metu nemokamai patikrinti konkretaus asmens atitiktį Buhalterinės apskaitos įstatymo reikalavimams.


Įdomu, iš kur rinks duomenis, -kas yra kas, ši tarnyba.
KJurate KJurate 6546
4 2012-10-17 17:01 KJurate

vovere rašė:
mariska, nereikia fantazuot, juk pas mus tokie verslininkai kad tik pinigus paimt, o paskui kad ir tvanas, tai apie kokią atsakomybę galima kalbėt? beje semūnai rodo puikų pavyzdį

Būtent... dabar turiu reikalų su (jau buvusia kandidate į seimo narius)... veikla paskendusi šešėlyje, o ji suokia kaip reikia Lt ekonomiką kelti... sakau, gal reiktų nuo savęs pradėti? sako: juk man tai brangiai kainuos...
Linda6 Linda6 11854
1 2012-10-17 18:16 Linda6 2012-10-17 18-38

Vakar buvau seminare,ten buvo aptarinėjamas šis klausimas.Deja,nieko naujo neišgirdau,tik sunervino,kad visa ta košė pasirodo dėl apskaitos įmonėse dirbančių buhų,kurie aria kaip arkliai,atsakomybės jokios ir galų gale vėl viskas susivedė į vadovo atsakomybę.Išėjau taip ir nesupratusi nieko,nieko konkretaus,nei konstruktyvių pasiūlymų,nieko.Manau,kad vyr.buhas turi turėti aukštąjį išsilavinimą ar anksčiau baigę finansų ir kredito technikumus (kažkas panašaus) ,plius darbo stažas.Dabar prikepta visokių po kursų siuvėjų,su velnias žino kokiu supratimu apie tai,ką pačios dirba.
E
ester 166
2012-10-17 18:29 ester
Sutinku, aš turėjau vieną administratorę, aš ruošiausi išeiti iš darbo. Ji nubėgo baigė buhalterinius kursus ir pasiliko dirbti vietoj manęs. Po pusės metų dirikas paprašė, kad grįžčiau, nuėjus pasižiūrėjau tai baisu pasidarė. Pritariu, kad tiems , kurie baigė vpz. Vilniaus kolegiją ekonomika arba finansus ir atidirbus tarkim 5 m. vyr. buhalteriu nereiktų laikyti egzamenų.
Z
Zaloji 256
1 2012-10-17 18:47 Zaloji
Yra baigusių ekonomikas universitetuose ir nekokybiškai dirbančių buhalteriais 15 ar 20 metų, o yra baigusių tik kursus ir dirbančių kokybiškai ir atsakingai. Ne visada išsilavinimas ar stažas - rodiklis.
2012-10-17 20:01 Voveruska01

Zaloji rašė:
Yra baigusių ekonomikas universitetuose ir nekokybiškai dirbančių buhalteriais 15 ar 20 metų, o yra baigusių tik kursus ir dirbančių kokybiškai ir atsakingai. Ne visada išsilavinimas ar stažas - rodiklis.

Šio fenomeno joks įstatymas nesureguliuos.
Linda6 Linda6 11854
2012-10-18 05:17 Linda6
Serialus žiūrėti kenksminga. smile
A
angelka 2790
1 2012-10-18 07:48 angelka

Linda6 rašė:

Vakar buvau seminare,ten buvo aptarinėjamas šis klausimas.Deja,nieko naujo neišgirdau,tik sunervino,kad visa ta košė pasirodo dėl apskaitos įmonėse dirbančių buhų,kurie aria kaip arkliai,atsakomybės jokios ir galų gale vėl viskas susivedė į vadovo atsakomybę.



Nelabai suprantu pasakymo, kad apskaitos įmonėse atsakomybės jokios. Derėtų priminti, kad ūkio subjektai su apskaitos įmonėmis pasirašo buhalterinių paslaugų sutartį, kuriose yra apkalbama atsakomybė. Jei įmonės vadovas nesugeba su apskaitos įmone aptarti apskaitos įmonės atsakomybės už nekokybiškai teikiamas paslaugas, arba nesugeba teisiniu keliu išsiieškoti nuostolių, kurių pridarė apskaitos paslaugas teikianti įmonė, tai tikrai nei profesionalų egzaminai, nei kažkokios kitokios šį verslą reguliuojančios įstatymų pataisos nepakeis šios padėties.
2012-10-18 08:06 Voveruska01
O man įdomu, ar yra tokia statistika, kiek buh.apskaitos įmonių yra padengusios nuostolius dėl nekokybiškai atlikto darbo. Ar apskritai būna tokių atvejų?
A
angelka 2790
2012-10-18 08:54 angelka
O kiek buhalterių yra padengusių nuostolius dėl nekokybiškai atlikto darbo? :))

Amžinas klausimas kas pirma - višta, ar kiaušinis.

Rinka šiuos dalykus reguliuoja ir įmonių vadovų verslo kultūra bei profesinis raštingumas.
2012-10-18 09:00 Voveruska01
Su buhalteriu iki šiol buvo pasirašomos tik darbo sutartys. Žinau atvejų, kai buhalteriai padengė iš savo DU už klaidų pasekmes. Buvo nedamokėti priedai ir pan. Tokios statistikos buhalterių atveju nėra.
O kaip vistik su buh.paslaugų įmonėm?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui