Darbo pažymėjimas ir jo grąžinimas.Kuo remiantis?

E
EverGreen 11
2007-03-16 10:42 EverGreen
Sveiki, gal galite kas pagelbėti. Darbuotojas atleidžiamas, bet nenori grąžinti savo darbo pažymėjimo. plėšosi ir klausia kuo remiantis jam reikia jį grąžinti. Prie akių įkirpo, sako- noriui pasilikti atminimui. Aiškinu, kad visi darbuotojai turi pasirašytinai jį atiduoti darbdaviui (jo atveju darbo pažymėjimo žurnalo dar nebuvo, tad kaip ir negaliu pakišti jam po nosimi) arba lai leidžia man jį sunaikinti ir viskas. Liepia parodyti kur parašyta, kad jis turi jį atiduoti. tai vat ir suku ghalva kur čia turėtų būti parašyta apie tai.. Nes tikiu, kad jis juo naudosis ne atminimo tikslais :)
E
EverGreen 11
2007-03-16 11:07 EverGreen
aciu. pasiskaiciau. bet išvados priėjau vienos- kad visai nėra privaloma drabuotojui jį grąžinti išeinant iš darbo, nes taisyklėse to nėra aprašyta. o tai kaip žurnalai- jei nėra darbuotojo parašo (mat jis negrąžino)- kaip čia reikalai su aiškinimu? aišku prikibs prie darbdavio, kad 'mol' neišssireikalavo.. kažkokios sankcijos darbuotojui numatomos ar ne? :) juokinga situacija, bet ka padarysi.. einu vidaus tvarkos taisyklių ieškoti, gal ten kas bus paminėta..
Jei kam dar kils minčių- atsiliepkit ;)
irmoske irmoske 5447
2007-03-16 12:19 irmoske
Jei jau niekur nekalbama apie prievolę grąžinti, tai bent jau "sugadinkite" pažymėjimą, t.y. perbraukite, parašykite Negalioja nuo....
Na ir ožys tas jūsų darbuotojas..... Tegul kopiją pasidaro, jei jau taip brangus prisiminimas smile
J
jolkyte 979
2007-03-16 13:16 jolkyte
Jei mums negrąžina pažymėjimo ir nepasirašo žurnale tiesiog pažymim "negrąžintas" data (darbuotojo atleidimo).
J
Jarmals 113
2007-03-16 14:49 Jarmals
Sabelija mums patarė įrašyti darbuotojo atleidimo datą ir viskas smile
irmoske irmoske 5447
2007-03-16 14:53 irmoske 2011-09-11 05-20

Jarmals rašė: Sabelija mums patarė įrašyti darbuotojo atleidimo datą ir viskas smile


Ant pažymėjimo?
Tada gerai.... Nepasinaudos....
S
Soffy 9075
2007-03-16 14:57 Soffy
Kur įrašyti? Darbo pažymėjime? Tai tada gerai, bet būtų gerai parašyti, kad tas pažymėjimas NEGALIOJA, didelėmis aiškiomis raidėmis, jei įtariate, kad jis gali naudotis Jūsų firmos vardu. Mums panašiai buvo, darbuotojas sudarinėjo nekilnojamojo turto pardavimo-pirkimo sandorius, nebedirbdamas pas mus, pažymėjimą jis gražino, bet buvo atsišvietęs, įlaminavęs.

Jei jau paimsite tą pažymėjimą į rankas, tai kodėl jį turite jam dar kartą atiduoti? Tegul skundžiasi ir įrodinėja dabar jau jis, kad privalo tas Darbo pažymėjimas likti pas jį.

Ir kaip tai tada, kai jis įsidarbino, nereikėjo tų žurnalų? Reikėjo suregistruoti visus DIRBANČIUS darbuotojus tai dienai, kai atsirado prievolė užvesti tą žurnalą. Tada ir būtų kur pasirašyti grąžinant.

Surašyti aktą, kad neišmokamas atlyginimas, nes darbuotojas neatsiskaito su įmone, negrąžina Darbo pažymėjimo. Užvesti Atsiskaitymo, išeinant iš darbo, lapelius, įmonėje, bent jau jam personaliai. O šiuo punktu papildyti Vidaus tvarkos taisykles irgi galima nesunkiai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui