Nemokama apskaitos programa

Niemand Niemand 4933
2007-08-25 16:53 Niemand
Neplatinu aš jokio viruso. www.sharebigfile.com yra didelių failų saugykla internete. Leidžia viešai talpinti failus iki 150M. Talpinčiau programą šiame forume, tačiau neleidžia puslapio nustatymai. Jei adminai suteiks tokia galimybe, idėsiu čia. Jei yra pasiūlymų, kur man dėti programą, kad visi galėtų patogiai parsisiųsti, mielai išklausysiu ir įdėsiu. Programos kodas yra instaliuojamas kartu su programa, taigi visi norintys gali patys pasižiūrėti ką ir kaip programa daro.

Antivirusas arba firewall'as (ugniasienė liet.), jei jų nustatymai yra itin griežti, tikrai mes perspėjimus. Tik ne apie virusus, o apie "neleistiną bandymą bendrauti tinkle". Ir tame nėra nieko keisto, nes kaip ir minėta aprašyme, programa bendrauja su serveriu, kuris tvarko info. Čia reikia antiviruso/firewall'o nustatymus koreguoti: atidaryti 3306 portą ir priskirti Apskaita.exe ir mysqlnt.exe prie trusted applications. Tiesa abejoju ar daug yra tokius griežtus apsaugos nustatymus užsidėjusių vartotojų.

P.S. Prieš tai nurodytą bugą ištaisiau, artimiausiu metu įdėsiu nuorodą į atnaujintą programos versiją.
P.P.S. Pats pavyzdinis sąskaitų planas yra meniu skyriuje Pagalba. Bet jį visą generuoti kiekvienai įmonei dėl anksčiau nurodytų priežasčių ranka nekyla.
R
rasa30 45
2007-08-25 17:31 rasa30
labutis, atrodo viska parsisiunciau, bet neduoda atidaryt imone. tai turbut cia reikia visu pirma suvest nustatymus. tai noriu paklaust koki rasyti "serverio varda", ir koki" porta" aciu
Niemand Niemand 4933
2007-08-25 17:45 Niemand
Versija su bugfixu galite parsisiusti cia:
niemandas.110mb.com/Apskaita_Setup_alfa.msi

Šis linkas yra tiesioginis ir patogus, tačiau gyvuos neilgai, nes freewebhostai netoleruoja info saugojimo ju serveriuose.

Tam, kad atidaryti įmonę, ją reikėtų sukurti. Iš pradžių programoje arba tiksliau serveryje nera jokiu imoniu. Spaudžiate Nauja įmonė, įvedate pagrindinius jos duomenis ir sukurti.

Portas paprastai 3306 (jei mes klaidą, gali būti 3307)
Serverio vardas localhost arba 127.0.0.1 (rekomenduočiau localhost)

Šiaip jau šie nustatymai yra defaultas. Gal Jūs neinstaliavote MySQL serverio?
R
rasa30 45
2007-08-25 18:00 rasa30
aki norejau is antro karto ieit nebeatidaro login. rodo klaida. Vedziau ir su root vis tiek neduoda, Nejaugi reikes vel viska is naujo. o ta my SQL esu ivedusi smile
Niemand Niemand 4933
2007-08-25 18:14 Niemand
Gal galėtumėte sukonkretinti:
1. Kokius veiksmus atlikote (ką paspaudėte/įvedėte);
2. kuriuo metu klaidą parodė;
3. koks klaidos tekstas.
R
rasa30 45
2007-08-25 18:28 rasa30
dabar viska isinstaliuoju ir viska vesiu is pradziu, tik atidziau:)
L
laikina 25
2007-08-26 11:52 laikina
Niemand, saunuolis del iniciatyvos! smile
Visiems cinikams: Jusu teise rinktis, prisideti ar ne, bet zlugdyti iniciatyva... mazu maziausiai nepadoru smile
Jei sita programike ir veliau isliks nemokama, turbut prisijungsiu prie bandymu/tobulinimu/testavimu veliau. Siuo metu, deja, turiu per daug kitu skubiai sprestinu problemu - reikia issikapanoti.
Kadangi kazkada gavau diplomeli is programavimo, o dabar dirbu tik buh sferoj, is paskaitymu atrodo, kad jei pamegintum surasyti buh. suprantama kalba, kas kur turi buti (koks failas) ir koki zingsni po kokio reiketu atlikti, kad parsisiusti ir kad veiktu, ir ta sarasiuka (gal net su "alt+print screen") vis papildydamas imestum, gal maziau klausimeliu ir "aaaa neveikia, nesamone, virusas!" butu.. smile Suprantu, kad uzknisantis reikalas, bet ar ne daugiau laiko uzima kiekvienam atsakineti smile
Beje, o tie kurie sako, kad neveikia, kazka ismeta, kodel nenaudoja paprasto metodo : "alt+print screen" ir "paste" i word langeli smile
L
laikina 25
2007-08-26 13:24 laikina
Vis tik neistveriau ir pabandziau viska susimesti. Sauniai papasakojai MySQL instaliavima. Tik susipainiojau del "full install" pas mane tokio pasirinkime nebuvo, tai is 2 karto pavyko (atrodo) :)
Uzstrigau ties programos paleidimu. Prikabinu ka meta paleidus programos instaliavima. Cia turbut mineta ".NET platforma". tik nesuprantu ka ten instaliuot reiketu. smile net platforma.doc
R
rasa30 45
2007-08-26 15:27 rasa30
siandien neskubedama viska parsisiunciau is naujo. Ir veikia:) Labai aciu uz programa, dabar reiks tik ja perprast ir tiek. Mano maza imonele, tai si programa kaip tik, o svarbiausia nemokama:) taigi labai aciu ir jei ka laukiu atnaujinimu:)
Niemand Niemand 4933
2007-08-26 16:57 Niemand 2011-09-11 05-31

laikina rašė: Vis tik neistveriau ir pabandziau viska susimesti. Sauniai papasakojai MySQL instaliavima. Tik susipainiojau del "full install" pas mane tokio pasirinkime nebuvo, tai is 2 karto pavyko (atrodo) :)
Uzstrigau ties programos paleidimu. Prikabinu ka meta paleidus programos instaliavima. Cia turbut mineta ".NET platforma". tik nesuprantu ka ten instaliuot reiketu. smile


.NET Framework version 2.0 Redistributable package - Download x86 version
Niemand Niemand 4933
2007-08-26 16:59 Niemand 2011-09-11 05-31

rasa30 rašė: siandien neskubedama viska parsisiunciau is naujo. Ir veikia:) Labai aciu uz programa, dabar reiks tik ja perprast ir tiek. Mano maza imonele, tai si programa kaip tik, o svarbiausia nemokama:) taigi labai aciu ir jei ka laukiu atnaujinimu:)


Aš juk rašiau, kad dabartinės versijos naudoti realiam apskaitos vedimui PRIMYGTINAI NEREKOMENDUOJAMA. Jos testavimas dar tik prasidėjo, tikrai bus daugiau ar mažiau bug'ų. Be to, dar nėra sukurta atsakaitų kiekvienai formai, t.y. Jūs negalėsite išsispausdinti duomenų.
T
TKJ2 1
2007-09-30 18:27 TKJ2 2011-09-11 05-33

Niemand rašė: Taigi laukiu savanorių, kurie galėtų padėti užbaigti ir patobulinti programą smile


Testavimams buhalterine prasme esu per žalias, bet palaikydamas Jūsų puikią iniciatyvą siūlau savo paramą šiame reikale. Taigi, jeigu domina, siūlau 1Gb, 10Mbps/Lietuvoje (ftp/http) vietą programos archyvams ir naujoms versijoms laikyti.
S
SkyLeo 1
2007-10-04 09:28 SkyLeo
Sveikas.. na parsisiunciau tavo kurtą apskaitos programą...
su instaliacija viskas ok... Naujos įmonės kūrimas..
Kas man nepatiko, jog mysql'e reikia vos ne root'o teisių... o Gal būtų kur kas paprasčiau, bei saugiau kurti į lentas?
Beje, aš kai sukūriau naują usery mysql'e, uždėjau jam teises ant tam tikros db, pasirodė krūva error'u (o po to debug'as)... Toliau bandant kažką daryti, t.y. bandžiau redaguoti teises, pasakė jog neturiu tam teisių...ok, whatever.. tačiau po kiekvieno paspaudimo meniu t.y. "Bendras > ... " dingo meniu punktai..

Tai tiek pradžiai žinių, po pirmosios instaliacijos ;) smile
G
giedrusia 21
2007-10-08 18:31 giedrusia
kad man neatidaro pačios programos nuorodos smile rodo: Unable to connec

Firefox can't establish a connection to the server at www.sharebigfile.com.
* The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.

* If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.

* If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.



Ką daryt? Mysql programą parsisiunčiau ir susiinstaliavau.
U
ultrex 13
2007-10-08 21:49 ultrex 2011-09-11 05-34
Labas,
Šiandien bandžiau instaliuoti prorgamą, bet nepavyko išmetė klaidą: [img]http://www.talpink.lt/images/images/49516klaida.JPG[/img]

Gal galite įdėti programą į talpink.lt/files/ ir parašykit linką (tiesioginė nuoroda)
Ačiū
L
LoneToper 1
2007-10-09 11:27 LoneToper
Sita, as cia biski naujas ir biski tyngejau skaityt visus komentarus :) bet is esmes pradzia paskaiciau, o toliau maciau komentai, pageidavimai ir paleidimo problemos.
Tai va, turiu toki klausimeli, o galima butu suzinoti Niemand kokia kalba rasoma programa? Nes siaip panasiu planu apie nemokama apskaitele ir as turejau, zadejau naudoti Delphi ir Firebird. Su Delphi yra probleme legalume, taciau isigyjus free trial ir pasidejus pagrinda duomenu bazes ir programos suderinamumui toliau (po trail pabaigos) galima naudoti nemokama Delphi verisja Turbo Delphi, kuris smagiai atsipazysta visus modulius, taciau didziosios daugumos ju neleidzia koreguoti ar kaip nors keisti. Siaip mano esminis tikslas sukurti nedidele programele galincia atlikt minimaliausius apskaitos veiksmus, bei (cia laikau pagrindiniu tikslu) sukurti palaikyma (atskira pardavimo langa) kasos aparatams (iskaitant ir elektroninius dirbancius per COM jungti kaip fiskaliniai spausdintuvai). Kadangi pats dirbu tokioje imoneje, kuri prekiauja prekybos iranga (elektroniniai kasos aparatai, kompiuteriniai kasos aparatai, svarstykles ir t.t.) tai vat sitas klausimas mane labiausiai domina.
Esme mano sito romano :) kooperuotis ar kazkaip kitaip bandyti sukurti nemokama, bet gera produkta. Kaip i tai ziuri Niemand?
Niemand Niemand 4933
2007-10-12 14:11 Niemand 2011-09-11 05-34
Naujausią programos versiją, kurią iš bėdos jau galima laikyti beta, parsisiųsti čia: http://www.talpink.lt/files/149302 (kaip ir buvo prašoma, įdėjau į talpink.lt).

Šioje versijoje ištaisyti visi žinomi bug'ai, tačiau šio gėrio greičiausiai dar yra užsilikę. Artimiausią mėnesį ar du bandysiu debuginti. LABAI pasigendu forumo dalyvių iniciatyvos (gavau info tik apie pora bug'ų).

PAPILDOMAI ŠIOJE VERSIJOJE:
1. Maksimali laisvė elgtis su sąskaitų planu (žinoma, galimybės trinti BŽ panaudotų apskaitos sąskaitų nesitikėkite :) );
2. Galima nustatyti pageidaujamą balanso ir pelno(nuostolio) ataskaitų struktūrą;
3. Esant pageidavimui, automatiškai generuoja tipinę atskaitomybės dokumentų struktūrą (trumpa forma) ir "tipinį" sąskaitų planą (mano supratimu dažniausiai naudojamų sąskaitų kompiliacija);
4. Būtinas printinimo (ataskaitų) palaikymas. T.y. printinti galite viską, kas tikrai būtina. (šablonų ir nustatymų formų printinimo nedariau, neįžvelgiu didelės būtinybės).

Iki programos baigtumo trūksta tik testavimo. Turiu dar pora minčių kaip dar kiek patobulinti jos veikimą.

Taip pat pridedu pilną aprašymą (su paveiksliukais), kaip instaliuojasi MySQL serveris ir iš kur jį gauti.

Programos instaliavimo paveiksliukų pridėti negaliu, nes mano kompiuteryje yra ir .NET 2.0 ir Microsoft reporting services ir todėl man nerodo su šių komponentų nebuvimu susijusių pranešimų. Gal vėliau sugalvosiu, iš kur juos gauti. SQL Serverio instaliavimas.doc
Niemand Niemand 4933
2007-10-12 14:36 Niemand
PROGRAMERIAMS:

1. Bendradarbiauti visada gerai, ypač atvirojo kodo projektuose.
2. Programa parašyta .NET 2.0 standartu. Aš asmeniškai rašau Visual Basic, tačiau .NET leidžia vienu metu tą pačia programą rašyti keliomis kalbomis, įskaitant C++ ir C#. Skirtumas tik sintaksėje, o .NET objektai visose kalbose vienodi. Naudoju Visual studio 2005, kas gal ir nėra labai gražu autorinių teisių šviesoje. Tačiau pats MS kompiliatorius yra nemokamas. Galėčiau rašyti ir su kokiu nemokamu programavimui pritaikytu redaktoriumi, bet savo komfortui leidžiu padaryti nedidelę nuodėmę. smile Be to, neteisėtas redaktoriaus naudojimas nedaro neteisėtu pačio programos kodo.
3. Microsoftas rekomenduoja visiems rašyti .NET platformai, jei ateityje nori turėti suderinamas su Windows'ais programas. .NET 1.0 (1.1) jau buvo įtraukta į daugelį XP versijų, o NET 3.0 yra neatskiriama Vishtos dalis. Beje, NET 2.0 yra visiškai suderinamas su .NET 3.0, tik bug'ų mažiau.
4. Mano žiniomis Delphi nėra viena iš MS mėgstamų kalbų ir nelabai išmanau ar ją galima suderinti su .NET . Galiu importuoti į savo programą COM'inius modulius, bet šioje sferoje (tyčia ar netyčia) labai skylėtas .NET palaikymas. COM'iniams moduliams .NET bando kurti savo interface'us (ar tai interop'us???), o tai pavyksta ne taip dažnai ir gerai kaip norėtųsi.
5. Visas programos kodas yra instaliaciniame pakete. Kur instaliuosite programą, ten bus sukrauti ir source'ai.
6. Mano žinios apie kasos aparatus artimos nuliui, bet įtariu, turint techninius aprašus ir suvokiant veikimo principą integruoti į programą neturėtų būti ypač sunku.
7. Artimiausioje ateityje, t.y. kai turėsiu laisvo laiko, planuoju iš esmės optimizuoti programos struktūrą: sukurti verslo objektus, juos izoliuojant nuo atskirų formų. Šiuo metu dauguma verslo logikos ir SQL'o yra hardcode'inta, kas nėra ypač gerai ir gražu - kenčia perdarymo galimybės.
Niemand Niemand 4933
2007-10-12 15:14 Niemand
P.S. Nauja programos versija yra nelabai suderinama su duomenų bazėmis, sukurtomis panaudojant seną versiją. Taip yra dėl to, kad įvesta nauja lentelė atskaitomybės formoms kaupti. Naudojant senas duombazes su nauja versija neveiks sąskaitų planas ir finansinės atskaitomybės ataskaitos. Jei bus rimtas reikalas, galėsiu parašyti duombazės upgrade'o programėlę.
D
Donaldasx 37
2007-10-12 15:38 Donaldasx
As viska instaliavau, bet ieiti negaliu, ismeta lentele, kad neturiu teises prisijungti. Koki vartotoja varda reikia ivesti? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui