Tax.lt narys laikina

L
Tax.lt narys nuo
2003-11-18
laikina
forume parašė 25 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-02-27 09:12 Blevyzgos » TAX.LT MEET'AS 2008 » #495279
Zvejot nemoka, tai
65.laikina - plauks smile
Tiesa, esu sedejus kazkada panasiu marsrutu plaukianciam laivuky, labai tiko sviezias rukytas karsis. Ech, tokiu machimoj net su prozektorium nerasi... Vidury mariu, karsis ant stalo... Sakot, brungu ir neverta?
2008-02-21 10:38 Blevyzgos » TAX.LT MEET'AS 2008 » #492660
Ir as noretau uzsiregistruoti smile
Nesvarbu kur. Bet butu geriau ne masinoj ar palapinej nakvyne smile
2007-09-08 21:31 Programinė įranga » Kokią buhalterinę programą pasirinkti » #434365

Darutiz rašė:
Apie rivile susidariusi esi gerą nuomonę ir patarčiau jos nekeisti :) morališkai pasenusi programa [...]
Dėl Navision tai ji aplamai yra ne to lygio su čia lyginamomis. [...]
Apie Hansa ir Finvalda Maxi tikrai negaliu pasakyti nei kažko gero nei kažko blogo. Tik galiu patikinti, kad aš asmeniškai jų tikrai nepirkciau :)
Peržvelgęs tavo paminėtus trūkumus galiu pasakyti, kad tokių BC apskaitoje nėra.

Pats dirbau trijose skirtingose įmonėse su ja ir man ji kaip kažkur minėjau pati geriausia iš tokių įkandamų (kainos prasme). Ji yra ganėtinai jauna (palyginus pvz. su rivile), bet užtat vien tik ją įsijungus pasimato modernumas. Darbo užmokesčio apskaitą yra paprasta vesti, ataskaitas gali pats kurti plius puikiai eksportuoja i excel, labai paprasta patekti į pirminius įrašus. Dažnai vyksta atnaujinimai, kurie nieko nekainuoja jei esi pasirašęs aptarnavimo sutartį. Ir aptarnavimas malonus.
Šiaip man rods yra demo versiją tad patarčiau pasižiūrinėti.
Aš pats jau baigiu įtikinti šefa pereiti nuo rivilės į BC apskaitą, nes atsibodo varkti. Jei ir tu varksti, patarčiau ir tau ta pati padaryti. Suprantu, kad pradžiai atsiras darbelio nežmoniškai, bet po to būsi apdovanota už tai :) pamatysi.
Na tikiuosi kiek nors padėjau ;)


Kiti rupesciai uzgriuvo, tai sita reikala atidejusi buvau. Net buvau praradusi vilti kad kas nors atsilieps. Aciu kad atsiliepei.
Del Finvaldos vieno trukumo klydau - jie vis tik taiko dideles nuolaidas programos atnaujinimams. Netgi apie 80% minejo. Su visais trukumais susitaikyciau, nes privalumai reiksmingi, bet 5 punktas pjauna per kisene stipriai. Arba zmones nuo kompu vaikyt reiktu.

Ieskau programos tinkamos apskaitoms tvarkyti. As nevargstu. As nebetvarkau apskaitu. Man reikia istestuoti, isrinkti programa ir ja uzsukti taip, kad galetu zmones, kurie nesupranta apskaitos ar programavimo, dirbti ir kad kuo maziau kiltu problemu ateityje, kad ta programa to ar ano nedaro ir kad tie zmones kuo maziau turetu rankinio (excelinio) darbo. Beje, turbut (iskaitant ir DOS'ines) tik viena programa zinau (pavadinimo siuo metu nepamenu), kurioje nera galimybes kai kuriuos duomenis i exceli permesti. Gal man butu lengviau, jei buciau dirbusi su viena ar dviem programom. Vien siuo metu tenka i 4 ilisti smile Nesu nusistaciusi nei pries viena, bet oi kaip noreciau is visu matytu programu viena idealia padaryt smile deja..

Navision. Ne apie kaina kalbejau, o apie funkcionaluma. Ji man is principo atrodo gal ir galinga, taciau viskas per daug painu. Dabar negalvoju apie tarptautine programicka, nes noretusi ir vietiniu VMI/Sodra ataskaitu.

Rivile. O kuria versija turit? (Finvaldos, DB Apskaitos, Hansa senos versijos nuo nauju kapitaliai skiriasi) Snekant su jais atrode kad jie vieni is lanksciausiu. Ir kol kas dar galvoju ir ja pameginti.

BC. Kaip kazkada minejau, nera programu be trukumu. Vien tik reklama man visada kelia itarima. Visiskai nieko nezinau apie ja. Bet neatmetu. Kokie BC trukumai tau buvo kada nors uzkliuve? Beje, o pats buhalteris esi?
2007-08-26 13:24 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #430427
Vis tik neistveriau ir pabandziau viska susimesti. Sauniai papasakojai MySQL instaliavima. Tik susipainiojau del "full install" pas mane tokio pasirinkime nebuvo, tai is 2 karto pavyko (atrodo) :)
Uzstrigau ties programos paleidimu. Prikabinu ka meta paleidus programos instaliavima. Cia turbut mineta ".NET platforma". tik nesuprantu ka ten instaliuot reiketu. smile
2007-08-26 11:52 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #430425
Niemand, saunuolis del iniciatyvos! smile
Visiems cinikams: Jusu teise rinktis, prisideti ar ne, bet zlugdyti iniciatyva... mazu maziausiai nepadoru smile
Jei sita programike ir veliau isliks nemokama, turbut prisijungsiu prie bandymu/tobulinimu/testavimu veliau. Siuo metu, deja, turiu per daug kitu skubiai sprestinu problemu - reikia issikapanoti.
Kadangi kazkada gavau diplomeli is programavimo, o dabar dirbu tik buh sferoj, is paskaitymu atrodo, kad jei pamegintum surasyti buh. suprantama kalba, kas kur turi buti (koks failas) ir koki zingsni po kokio reiketu atlikti, kad parsisiusti ir kad veiktu, ir ta sarasiuka (gal net su "alt+print screen") vis papildydamas imestum, gal maziau klausimeliu ir "aaaa neveikia, nesamone, virusas!" butu.. smile Suprantu, kad uzknisantis reikalas, bet ar ne daugiau laiko uzima kiekvienam atsakineti smile
Beje, o tie kurie sako, kad neveikia, kazka ismeta, kodel nenaudoja paprasto metodo : "alt+print screen" ir "paste" i word langeli smile
2007-08-26 00:11 Programinė įranga » Rivilė » #430418

Barbora rašė:
Pradžioje pradėjau dirbti su programa Debetas. Patiko savo paprastumu. Dabar dirbu su Rivile. Galiu tik pasakyti, kad kiekviena programa gali turėti savo privalumų ir trūkumų, bet kaip pripranti atrodo kad viskas yra gerai. Dar jeigu konsultantas viską reikiamai išaiškina, tai irgi duoda savo pliusus.


Debetas man visai netinka, nes ten nera tinklinio varianto regis.
Dirbau su Finvalda, Hansa, trumpai su DB Apskaita, siek tiek su Navision. Kaip ir rasiau, zinau, kad nera idealiu programu, t.y. visos programos turi privalumu ir trukumu. Siuo metu turiu nuspresti kuria programa isigyti, todel ir bandau klausti tu, kurie naudoja, kokie konkreciau yra privalumai/trukumai (ypac mano isvardintais klausimeliais). Man nereikia "priprasti", man reikia pasirinkti ta, kuri labiausiai tinka, tada ja uzsukti ir pripratinti kelis zmones su ja dirbti. Kol kas galvoju apie Finvalda, taciau, jei paaiskes, kad Rivile kitaip issprende tai, kas man nepatinka Finvaldoj - testuosiu Rivile. Rivile pigesne atrodo. Tik is kalbu girdejau, kad ji klaidesne.
2007-08-25 19:01 Programinė įranga » Rivilė » #430405
Nera idealiu programu. Bandau rinktis programele. Sorry, neperskaiciau visu 120 psl komentaru apie rivile. Gal kas dirba/dirbo ir gali palyginti su kitomis programomis, kur kuri geriau? Idealu, jei lyginimas butu su Finvalda, bet aciu uz bet ka. Kokie Riviles trukumai/privalumai?
Buh. paslaugu imonei.

tarkim tokiais klausimeliais:
konsultaciju kokybe, naudojimosi patogumas, interfeiso draugiskumas, dvikalbyste, ataskaitu kurimo paciam galimybe, keliu imoniu apskaitai naudojimas tu paciu nustatymu ir saskaitu plano, versiju atnaujinimo lankstumas, nekorektisku ivedimu kontrole, ataskaitu pritaikymas prie VMI, tos pacios analitikos skirtingose ataskaitose rodymas vienodai, programiniu klaidu buvimas...
2007-08-25 17:26 Programinė įranga » Kokią buhalterinę programą pasirinkti » #430399

birbute rašė: Gal ir man kas galite taip išsamiai paaiskinti apie Finvalda? Turiu seną versiją. Su senu sąskaitų planu. Gal kas žino kaip man jį pasikeisti? Buvusios buhalterės palikimas... O aš plavinėju... smile


gal jau issisprende... jei ne.. na, mes saskaitu planus praktikuojame keisti tik nuo fin.metu pradzios... tada ir visus likucius be istorijos perkeliame (jei programa neturi automatinio saskaitu perkelimo) Ir koks gi skirtumas su kokiu planu kuri laika dirbti smile svarbu, kad i ataskaitas i teisingas vietas suvaiksciotu..
2007-08-25 13:59 Programinė įranga » Kokią buhalterinę programą pasirinkti » #430395
Kuri laika patrukdysiu Jusu saunia kompanija :)
Bandau analizuoti programikes. Man butina tai, kad butu tinklinis variantas, vartotoju.. 3-4 su galimybe didinti.
Kol kas patraukliausiai atrodo Finvalda Maxi
mano akimis trukumai:
1. patobulinta atlyginimu apskaitos programa neaisku kada bus sukurta - sako: planavom siais metais, gal greitai bus,
2. ataskaitu, dokumentu negali pats kurti ar koreguoti (hansa, apskaita - galima),
3. anglu kalba galima tik saskaitu lygyje, (man reiketu ir ataskaitu)
4. is didziosios knygos negali greitai patekti i pirmini irasa (kaip yra tarkim Hansoj)
5. "Darbo vieta" uz kuria mokama yra laikomas kompiuteris, o ne aktyvus vartotojas (kaip yra Hansa, Navision, Apskaita). Tas nepatogu, nes kai kurie vartotojai uzeina tik kartais.
6. Nera jokios kalbos apie versijos atnaujinimus. Kaip supratau, norint gauti naujesne versija, reikia ja pirkti kaip ir visiems kitiems dar nenaudojantiems jokios.
Privalumai:
1. yra stiprios kontroles, kad ko ne taip neivestum
2. nesudetinga automatiniu nustatymu sistema
3. malonus draugiskas interfeisas (lyginant su Apskaita, nors ne toks draugiskas kaip Hansa)
4. profesionalios konsultacijos. (lyginant su Hansa pries kelis metus)
5. neteko susidurti, kad ta pati analitini dalyka skirtingos ataskaitos rodytu skirtingai. (daznas variantas Hansoj)
Teko dirbti su senesne versija, klaidu nemaciau nei vienos (ko negaleciau pasakyti apie hansa kazkada), o Finvalda maxi programiniu klaidu nepastebejote?

Pragma. siek tiek brangesne bet ar geresne? Gal kas naudoja galetu brugstelti.. (ypac apie tuos trukumus/privalumus)

Rivile. Is senu laiku susidares nekokiu atsiliepimu ispudis. Pati nebandziau, o gal tai tik mano kazkada isgirsti neigiami atsiliepimai.

BC Plius. Pamaciau tik cia. Ar cia kazkoks naujas produktas? Kaip ten su konsltacijomis ir kitais mano (trukumais/privalumais)?

Ka is situ, o gal kitu vertetu pabandyti? Visu isbandyti nei laiko nei galimybiu neturiu :(
2007-08-25 09:46 Programinė įranga » Kokią buhalterinę programą pasirinkti » #430388
Paskaiciau visa susirasinejima nuo dabar iki 2006 spalio. Nemaciau nei vieno atsiliepimo apie Alfitas programa "Apskaita". Ziurejau i ja nedaug, ji man nepatinka, bet, kad atsisakyti jos naudojimo noreciau atsiliepimu kitu, kas ja naudoja/naudojo. Gali buti, kad mes per mazai jos galimybiu isnaudojam. Per mazai automatizavom. Bet siuo metu man atrodo, kad su ja normaliai dirbti reikia pusiau buh, pusiau programerio issilavinimo. O man reikia prie programos duomenu ivedinejimui sodinti zmones, kurie nei to nei kito gerai nezino.
Labai dekinga buciau uz bet kokius atsiliepimus.
2007-08-25 08:49 Programinė įranga » Kokią buhalterinę programą pasirinkti » #430387

LiduSe rašė:

arturasraz rašė: Sveiki, gal galit pasiūlyti, kokią apskaitos programa naudoti teikiant buhalterines paslaugas.

Aš rinkčiausi tik šitą smile
www.vev.lt/?id=188
Teko dirbt su šia programa apie 6 metus. Labai patiko. Yra galimybė pirkti atskirus modulius.


Dabar kaip tik ieskau i ka skubiai keisti buh.paslaugu firmoj naudojama programa.
Nesupratau apie ka rasei? Nuoroda neveikia..
2007-08-25 08:27 Programinė įranga » buhalterine programa angliskai ir lietuviskai » #430386

anonimas rašė: HansaWorld tiek vartotojo sąsaja (interfeisas), tiek ataskaitos gali būti keliom kalbom.


Na, neteko girdeti, kad Hansa galima vienu metu ir su viena duombaze dirbti ir lt ir anglisku interfeisu. Ataskaitas tikrai galima abiem kalbom gauti, bet pas mane lietuviskos raides hieroglifais virsta. Gal ten reikejo dar kazka daryti, bet nepamenu kuo mano aiskinimaisi baigesi - budavo didesniu bedu su ja. Siaip programa labai patogi -ir draugiskas interfeisas ir is D/K ataskaitos galima patekti ne tik i D/K operacija, bet ir i pirmini irasa (nereikia blaskytis po visokius zurnalus). Sakyciau trukumai su kuriais susiduriau: programines klaidos (naujose versijose senos istaisomos, bet atsiranda nauju klaidu), buvo didele problema su konsultanto suradimu. Buvo laikas, kai zmogui-konsultantui pakeitus darboviete, tekdavo paskui ji sudaryti sutarti su kita firma, ar ieskoti kitam mieste zmogaus, kuris gali i klausima atsakyti. Gal kas pasikeite. Aktyviai ta veikla uzsiiminejau pries metus-kitus. Dabar susitaikiau/prisitaikiau prie klaidu ir trukumu. Ir, zinoma, tai brangi programa.
2006-07-24 23:19 Blevyzgos » Makulatūra » #299120
Aš irgi turiu panašią bėdą. Turiu virš tonos to popieriaus ir pradėjau ieškot kaip atsikratyt. Vilnius
2006-05-30 14:26 Bendra » dukterinės ir patronuojančios įmonės » #281083
Tik dabar pastebėjau, kad praeitą savaite rašiau be lietuviškų raidžiu - laaaaabai atsiprašau smile
2006-05-30 14:24 Bendra » dukterinės ir patronuojančios įmonės » #281080
Sveiki dar karteli,

Gal kas galėtu atsakyt i anksčiau iškelta klausimėlį. Mane labiausiai neraminas tas "pirkimų" metodas. Pirkimų metodu ivertinant atsiranda prestižas, kuris nudėvimas. Ar jis tikrai netaikomas naudojant savikainos metodą?

Nuosavybės metodas - perkant įvertinama pirkimo metodu ir kiekvienais metais nudėvimas prestižas ir prisiimama uždirbto pelno dalis.

Savikainos metodas - taip kaip išdėsčiau ankstesniam paklausime?

Ar aš čia kažka painioju smile

Ačiū labai už perskaitymą smile
Ir dar labiau jei ką nors brūkštelsite smile
2006-05-25 16:13 Bendra » dukterinės ir patronuojančios įmonės » #279679
Sveiki,
Klausimelis apie dukterines ir asocijuotas. Skaitau 14,15,16 jau gal 15-a karta. Susimaklinau ir noriu pasitikslinti ar teisingai supratau.

1. Investicija i Asocijuota imone.
Pasirenkamas savikainos metodas.
Įmonė perka 40% akciju.
Nominali ju verte - 4 000, nuosavas kapitalas (tarkim grynasis turtas) irgi panasiai (na, gal siek tiek mazesnis).
Sumoka - 100 000 lt.

Registracija:
D 15-investicija i asocijuota imone - 100 000
K 27-pinigai -100 000
Ir vsio?

Na ir gal pasiziureje ir primete (pagal 23 ), kad ateity bus pelno ramiai sau rodo toooki turta? smile

Nuosavybes metodas man atrode patikimesnis smile
2004-06-10 15:30 Bendra » Vel komandiruotė... » #88461

wolf rašė: Daryčiau taip - jei viskas taip detalizuota - traukčiau į sąnaudas tik tada dalį kuri tenka tų 2 asmenų apgyvendiminui + tai daliai tenkantis PVM, visą kitą į neleidžiamus atskaitymus.


Jei 2 zmones ir nezinai kiek tos "papildomos lovos" ir kt. kliuvo vienam ir kiek kitam tai gal ir is pelno, bet jei vienas zmogus vaziuotu ir aiskiai tik jo islaidos, tai mano suvokimu.... +GPM +Sodra +garantinis.

Maista kiek suvokiu tai dienpinigiais dengti reiketu.

Arba as jau visai pasimeciau kas yra pajamos natura smile
2004-06-10 15:11 Bendra » Vel komandiruotė... » #88455

IrenaR rašė:

NERA rašė: Ir aš turiu klausimuką smile .Išleidom dvi darbuotojas i komandiruotę į Prancūziją 2 savaitėm.Tai man neaišku kaip žymėti tabelyje savaitgalius ar kaip komandiruotę-bet tada gaunasi per daug darbo dienų, ar kaip normalius savaitgalius smile smile .Visai pasimečiau smile

Jei savaitgalį nedirbama, mokame tik dienpinigius, o atlyginimo nemokame. Už kelionės dienas , jei vykstama savaitgalį, duodame laisvas dienas.


Visu 58 psl diskusijos neperskaičiau, gal ten ir buvo minėta, atsiprašau jei kartosiuos smile , bet neteko girdėti kad, jei zmogus nedirba savaitgalį, bet yra komandiruotėje (nes nėra galimybes sugrįžti) jam suteikiama laisvos dienos...

Pvz. Tarkim komandiruojamas žmogus penktadienį-pirmadienį

Aš isivaizduoju kad yra tokie variantai:
1. žmogus dirba penktadienį ir pirmadienį. Mokama dienpinigiai už 4 dienas ir atlyginimas uz 2 dienas. Jokios laisvos dienos nesuteikiamos.

2. dirba visas komandiruotės dienas. tada:
2.1. mokama dienpinigiai ir atlyginimas uz savaitgalinį darba.
arba:
2.2. mokama dienpinigiai ir suteikiamos laisvos dienos.

Jei aš neteisi, pataisykite prašau (liepsiu stumdyti SS raides tabeliuose smile)
2004-02-25 21:55 Programinė įranga » Hansa 4.1 programa » #64721
Hmz.. Is bendravimo su jais man susidare įspūdis kad aš viena klaidas nurodinėju ir kad vos ne vienintele esu problematiska... smile
Iš kitos puses negali sakyti kad merginos ten nedirba. Atbyrėjus visiškai netinkamiems žmonėms, bent jau žino apie ką kalba ir susišnekėti galima.
Labiausiai užjaučiu žmogeliukus, kurie nusipirko 4.1 neturėję jokios kitos Hansos versijos ir galvoja kad ten viskas veikia taip kaip aprašoma smile
2004-02-23 19:51 Programinė įranga » Hansa 4.1 programa » #64116
Esu tokia pikta smile , kad su visa pagarba visiems kompiuteristams, negalėjau jums neparašyt. Jei turit idėju pirkti ar keisti seną Hansa finansials versija į 4.1 versija. Jie ją parduoda kaip už gerą, bet klaidu programiniu... ne viena ir ne dvi....
Praktiko, kuris kelias Hansa versijas praėjęs patarimas: su Hansa 4.1 palaukit bent pusmetį!
2003-12-22 16:38 Įvairūs » Gal kam yra tekę girdėti apie 2004 lengvatines busto paskola » #51685
Panašu, bet turbūt ne visai tai, nes ten turėtų būti paskolų limitai bankams nurodyti. O čia greit peržvelgus nemačiau. Mačiau kažkada pernykštį, bet nepamenu kur :( Na... man tai jau nebepadės, o kitiems kantrybės smile
2003-12-22 14:03 Įvairūs » Gal kam yra tekę girdėti apie 2004 lengvatines busto paskola » #51618
Pati paklausiau, pati ir atsakysiu. smile
Įsakymą rašo Finansų su Aplinkos ministerija kartu. Visai padoriai bendravo Finansų ministerija ir ats toks: tikrai bus, laukite. Turėtų būti anksčiau nei pernai (t.y. birželį) bet sausį tikrai nebus. Taip kad... jei kas planuoja sutaupyti apie 1500,00 lt apsišarvuokite kantrybe ir laukite...
Aš ne tokia kantri smile
2003-12-21 13:07 Įvairūs » Gal kam yra tekę girdėti apie 2004 lengvatines busto paskola » #51441
Perku butą dabar. Atitinku visus lengvatinių paskolų kriterijus.
Žinau, kad lengvatinės būsto paskolos 2003 metams išdalintos praeitų metų vidury. Gal kam yra tekę girdėti apie 2004 metams skirtas paskolas, ar jos iš viso bus, o jei bus, tai kada bus dalinamos smile
Kiek ieškojau niekur neradau smile
Iš anksto laabai dėkoju smile
2003-11-20 16:09 Bendra » Mokymosi atostogos » #44714
Acius! Ir man buvo naudinga smile sužinojau kad apie nemokamas mokslams atostogas reikie pranešti. Jei dar tokiu tamsuolių kaip aš yra, parašyta: www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1131...
anksčiau maniau jei atostogos neisipaišo į 184 DK str., tai ir pranešt nereikia. Deja, pati nepranešiau ir mastau dabar... pranešt ar ne smile
2003-11-20 09:37 Apskaita & Auditas » FAKTORINGAS » #44507

Ekfin rašė:
Gal aš nesupratau klausimo - faktoringas tai ne vien palūkanos.PVZ.:
Išrašyta sąskaita pirkėjui: 1000,00 (D240);
Bankas sumoka už pirkėją 90% AVANSĄ(!): 900.00 D271/K44x;
Po pvz.mėn., kai bankas gauna jūsų pirkėjo pinigus, bankas perveda likusius 10%, bet atskaičiavęs visus faktoringo mokesčius:
88,00 D271/K240
900,00 D44x/K240
Palūkanos 10,00 D290 (sukauptos-*)/K240
Palūkanų PVM 2,00 D2510 (sukauptas-*)/K240
(Viso K240 1000,00)
-* sukaupimus reikia naudoti, kai dirbama pvz.telebanku - kol nagavome iš banko "tikros sąskaitos", dėti PVM į atskaitą ir pripažinti sąnaudas atskaitomomis nederėtų.


Faktoringą apskaitau gal metai ir nelabai supratau apie kokius sukaupimus (negavus "tikros sąskaitos" iš banko) cia buvo kalbama? Ir kokio PVM negalima dėti į atskaitą? Bei kokių sąnaudų pripažinti?
Ar mokesčio bankui už faktoringą kol negautas galutinis apmokėjimas už sąskaitą?
Jei taip, tai gal ir pajamomis neturėčiau parduotos faktoringui sąskaitos pripažinti? smile
Ar čia buvo turima galvoje išankstinis apmokėjimas faktoringo kompanijai, kol jie atsiųs sąskaitą? Tokiu atveju irgi nesupratau prie ko čia sukaupimai? Tai paprasčiausias išankstinis apmokėjimas tiekėjui mano nuomone.

Bet gal aš čia kažka ne taip supratau... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui